FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Uzbekistan 2021

Itinerariu: Samarkand - Bukhara - Khiva - Tashkent
Date plecare: 08.04.2021
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif: 1799 euro/persoana (toate taxele incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Moscova

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 11:00 pentru imbarcare pe zborul companiei Aeroflot spre Moscova. Decolare din Bucuresti la ora 13:20. Aterizare la ora locala 16:25 in Moscova. Imbarcare la zborul companiei Aeroflot spre Samarkand. Decolare la ora 22:55. Zbor in timpul noptii.

Ziua 2. Moscova - Samarkand

Sosire la ora locala 05:05 in Samarkand. Pe aeroport ne vom intalni cu reprezentantul local si vom fi transferati la Hotel Konstantin 4* sau similar 4*. Cazare la hotel. Mic dejun si o scurta pauza de odihna. Samarkand a reprezentat unul dintre cele mai importante orase de stationare a caravanelor pe Drumul Matasii. El este considerat capitala Islamica a regiunii, centru al dervisilo, sufitilor, savantilor astronomilor si medicilor. Dupa-amiaza vom face un tur de oras in care vom admira Observatorul lui Ulugh Beg, nepotul lui Timur Lenk, Mausoleul Gur-Emir, situl arheologic Afrosiab si Muzeul de istorie al Samarkandului. Cina la un restaurant local. Cazare in Samarkand la Hotel Konstantin 4* sau similar 4*.

Ziua 3. Samarkand

Mic dejun. Vom pleca dimineata in continuarea turul de oras care va include Piata Registan, strajuita de 3 medrese importante ale orasului Medresa lui Ulugh Beg, Medresa Sher-DOr si Medresa Tilla Kori. Toate acestea au fost incluse in patrimoniul mondial UNESCO. VOm continua cu Moscheea Bibi Khanum, denumita in cinstea celei mai iubite sotii a lui TImur Lenk, Necropola SHanki-Zinda, din secolele XI-XII. Cina la un restaurant local. Cazare in Samarkand la Hotel Konstantin 4* sau similar 4*.

Ziua 4. Samarkand - Bukhara

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Bukhara. Pe traseru vom vizita Sitora-i-Mokhi Kosa, resedinta ultimului emir de Buckhara. Orasul Buckhara a fost capitala Imperiului Samanid si un important nod commercial pe Drumul Matasii. Dupa amiaza vom explora orasul Bukhara, unde vom vedea Complexul Liabi - Khauz, compus din Medresa Nodir-Divan-Benghi, Kukeldash si Khonako, Moscheea Magoki-Attari si Medresa Chor Minor. Cina si cazare in Bukhara la Hotel Omar Khayam 3* sau similar 3*.

Ziua 5. Bukhara

Mic dejun. Zi dedicata orasului Bukhara, prilej cu vom vizita cele mai importante medrese si moschei ale orasului. Vom incepe cu Mausoleul dinastiei Samanide, o capodopera a arhitecturii funerare islamice, Mausoleul Chasma Ayub, Moscheea Bolo Khauz, bazarul local, Fortatreata Ark, Medresa lui Ulugh Beg, celebrul mathematician, astronom si sultan person, Poi-Kalyan, cu minaretul din secolul al XII-lea, devenit simbolul orasului. De aseenea vom admira Medresa Miri-Arab, Minaretul Kalyan, Moscheea Djuma si Medresa hanului Abdulaziz. La finalul zilei vom vom participa la un spectacol traditional in curtea Medresei Nodir Divan Begi (daca vremea ne permite). Vom lua cina la o familie din Bukhara, unde vom cunoaste traditiile si obiceiurile locale. Cazare in Bukhara la Hotel Omar Khayam 3* sau similar 3*.

Ziua 6. Bukhara - Khiva

Mic dejun. Vom pleca spre Khva, de-a lungul desertului Kyzylkum (desertul rosu). Khiva, alaturi de Samarkand si Bukhara reprezinta unul dintre cele mai importante orase istorice din Uzbekistan. Se spune ca acest oras a fost construit de Shem, fiul lui Noe. Cina si cazare in Khiva la Hotel asia Khiva 3* sau similar 3*.

Ziua 7. Khiva - Tashkent

Mic dejun. Vom face un tur al oraului Khiva, care va include orasul vechi, Ichan-Kala, inclusa in Patrimoniul UNESCO, zona inconjurata cu ziduri din evul medu. Vom vizita Palatul Tash-Khauli, unde vom vedea curtea interioara Kurynysh Khana, folosita la receptiile oficiale. Vom descoperi in continuare Moscheea Juma, care dateaza din secolul X, cu minaretul din secolul al IX-lea. Vom continua cu Mausoleul Seyid Allauddin si Moscheea Bagbanli. De asemenea vom vedea medrese construtie in secolele XVII - XVIII, Mausoleul Pakhlavan-Mahmud, Minaretul Kalta Minor, Medresa Muckhammed Amin Khan, Medresa si Minaretul Islam Khodja. La final vom face o oprire pe platfoma Ak - Sheikh Bobo, de unde vom suprinde o multitudine de fotografii. Cina la un restaurant local si transfer la aeroportul din Urgench, unde ne vom imbarca la zborul companiei Uzbekistan Airways spre Tashkent. Decolare la ora 22:35 si sosire in Tashkent la ora 23:55. Transfer la hotel. Cazare in Tashkent la Hotel City Palace 4* sau similar 4*.

Ziua 8. Tashkent

Mic dejun. Vom face un tur panoramic al actualei capitale a Uzbekistanului. Vom vizita Piata Imamului Khast, Medresa Barak Khan, Moscheea seicului Tillya, Mausoleul Kafal Shansi, un mare poet, doctor si filosof musulman, Piata Independentei, Piata amir Temur, Piata Teatrului Alisher Navoi. Dupa aceea vom vizita metroul din Tashkent si Muzeul de Arte Aplicate. In continuare vom vizita Medresa Kukeldash si bazarul de mirodenii Chorsu, cel mai mare din Tashkent. Cina la un restaurant local. Cazare in Tashkent la Hotel City Palace 4* sau similar 4*.

Ziua 9. Tashkent - Moscova - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru imbarcare la zborul companiei Aeroflot spre Moscova. Decolare la ora 04:45 si sosire in Moscova la ora 07:05. Imbarcare la zborul companiei Aeroflot spre Bucuresti. Decolare la ora 09:20 si sosire in Bucuresti la 12:30.

Informatii utile

• Grup minim 15 de persoane.
• Pentru un grup mai mic de 15 persoane, tariful se va majora cu 130 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei:
- Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pasaportul temporar nu este valabil.
- Pasaport scanat color, rezolutie mare, format jpg.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
08.04.2021 1799 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 223 euro

Servicii incluse

• Bilete de avion pe ruta Bucuresti - Samarkand, via Moscova, compania Aeroflot;
• Bilete de avion pe Tashkent - Bucuresti, via Moscova, compania Aeroflot;
• Bilete de avion zbor domestic Khiva - Tashkent, compania Uzbekistan Airways;
• Transport cintern pe toata durata circuitului cu vehicul clasificat;
• 8 nopti cazare la hoteluri de 3-4*;
• Mesele mentonate in program: 7 mic dejun si 7 cine;
• Transferuri si tururi mentionate in program;
• Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program;
• Ghizi locali;
• Insotitor de grup Roman;
• Pachet Turist Plus (asigurare medicala si asigurare storno);
• Taxele de aeroport si servicii.

Nu sunt incluse

• Alte servicii decat cele mentionate in program;
• Excursiile optionale;
• Bacsisuri pentru sofer si ghizi 35 euro/persoana (se vor achita la insotitorul de grup).

Orar de zbor

• Bucuresti - Moscova: 12:20 - 17:55 (durata: 3h 10min)
• Moscova - Samarkand: 22:55 - 05:05 (+1) (durata: 04h 10min)

• Tashkent - Moscova: 04:45 - 07:05 (durata: 04h 20min)
• Moscova - Bucuresti: 09:20 - 12:30 (durata: 03h 10min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Aeroflot

Rezerva acum!