INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Australia, Tasmania si Noua Zeelanda 2022

Itinerariu: Bucuresti - Melbourne - Hobart - Cairns - Sydney - Queenstown - Christchurch - Rotarua - Auckland - Bucuresti
Date plecare: 23.11.2022
Circuit cu avionul, 19 zile
Tarif: 7540 6240 Euro/persoana (taxe de aeroport si transferuri)
Oferta Speciala! Reducere in valoare de 1300 Euro.
Campania de reduceri #SuperSale este valabila in limita locurilor disponibile pana la data de 10.10.2022

Program

Ziua 1. Bucuresti - Sydney via Dubai

Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 21:00 pentru imbarcare pe cursa Emirates cu destinatia Dubai. Decolare la ora 23:00 si aterizare pe aeroportul din Dubai la ora locala 05:55. Decolare spre Sydney la ora 10:15.

Ziua 2. Sydney

Sosire la Sydney la ora locala 07:09. Aici ne vom intalni cu ghidul local si vom fi transferati la hotel. Pe drum vom admira arhitectura deosebita a acestui oras. Cazare in zona Sydney.

Ziua 3. Sydney - Blue Mountain

Mic dejun. Vom pleca spre Featerdale Wildlife Park unde vom putea vedea fabuloasa fauna australiana: canguri, emu, diavoli tasmanieni, wombats si ursi koala. Vom continua spre Blue Mountains unde vom admira panorama de la Echo Point si Three Sisters. Vom opri in Katoomba. Aici vom calatori pe Scenic Railway, calea ferata cea mai abrupta din lume. Dupa aceea ne vom intoarce la autocar si mergem in Leura, considerat ca fiind cel mai frumos oras din zona Blue Mountain. Seara revenim in Sydney. Cazare in zona Sydney.

Ziua 4. Sydney - Hobart(Tasmania)

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Hobart, al doilea oras ca vechime din Australia, capitala Tasmaniei si cel de-al doilea oras ca vechime din Australia, fondat in 1804, cu rolul de colonie penitenciara. Cazare in Hobart.

Ziua 5. Hobart(Tasmania)

Mic dejun. Tur pietonal de oras, incluzand Salamanca Market, Battery Point, centrul vechi, promenada. Optional - Excursie la situl istoric Port Arthur, fosta colonie penitenciara infiintata in 1833, parte a Australian Convict Sites, grup de 11 astfel de situri, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in 2010.
Pe traseul spre Port Arthur vom face opriri pentru a admira cateva privelisti spectaculoase: Pirates Bay (Golful Piratilor), Tasman Arch (Arcul Tasmanian), Devils Kitchen (Bucataria Diavolului) si alte formatiuni stancoase spectaculoase din Parcul National Tasmanian, modelate de valurile oceanului. Cazare in Hobart.

Ziua 6. Hobart - Melbourne

Mic dejun. Si pentru ca suntem in Tasmania este obligatoriu sa vedem “diavolul tasmanian”. De aceea vom merge In vizitA la Bonorong Wildlife Park, sanctuar unde sunt ingrijite si protejate diverse specii de animale, dintre care unele pe cale de disparitie. Vom vedea diavoli tasmanieni, wombat, ursuleti koala, canguri, echidna, papagali, pasari Emu si multe altele. Transfer la aeroport pentru zborul catre Melbourne. Cazare in Melbourne.

Ziua 7. Melbourne - Insula Phillip

Mic dejun. Vom face un tur al orasului Melbourne, capitala statului Victoria. Vom putea admira Primaria, Catedrala Sfantul Paul, Parlamentul statului Victoria, gara Flinders Street si Piata Federatiei. Vom vedea zona de promenade Saint Kilda. Continuam cu Shine of Rememberance, un monument construit in memoria soldatilor cazuti in Primul Razboi Mondial, Cricket Ground si terenurile de tenis, unde are loc Australian Open. Ne vom relaxa putin in Gradina Fitzroy, unde se gaseste Captain’s Cook Cottage, un omagiu adus lui James Cook. Timp liber pentru masa de pranz. Dupa-amiaza puteti participa la o excursie pan ape Insula Phillip, unde vom putea fotografia fauna unica australiana. La apusul soarelui vom lua parte la Parada pinguinilor pitici care se intorc la tarm. Seara ne intoarcem in Melbourne. Cazare in zona Melbourne.

Ziua 8. Melbourne - Great Ocean Road

Mic dejun. Vom incepe ziua cu o excursie optionala pe Great Ocean Road, una dintre cele mai frumoase sosele de coasta din intreaga lume, care se intinde pe mai mult de 300 de kilometric. Vom traversa Lorne si Apollo Bay, doua statiuni pitoresti, unde vom putea servi un pranz memorabil in acest peisaj unic. Continuam spre Cei Doisprezece Apostoli, piloni uriasi din piatra ce pazesc coasta. Seara revenim in Melbourne. Cazare in zona Melbourne.

Ziua 9. Melbourne - Cairns

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Carnis. Vom ateriza un Carnis, un oras turistic, plin de baruri, cluburi, restaurante si cafenele pentru toate gusturile. Acest oras este considerat ca fiind poarta de intrare in lumea Marii Bariere de Corali. Timp liber pentru a explora orasul pana la lasarea serii. Cazare in zona Cairns.

Ziua 10. Cairns - Platforma Marine World - Cairns

Mic dejun. Vom pleca spre portul turistic din Carnis, unde ne vom imbarca la bordul unui catamaran. Acesta ne va duce pana la platforma Marine World de pe reciful Moore. Vom sta aici cinci ore si vom avea ocazia sa participam la multitudinea de activitati puse la dispozitie. Vom putea face snorkeling, scuba diving, plimbari cu barca cu fund de sticla si vom avea parte multe alte surprize. Astfel vom putea explora “padurea tropicala submarina” care se gaseste aici. Pranzul il vom servi la bordul vasului. Spre seara ne intoarcem in Cairns. Cazare in zona Cairns.

Ziua 11. Cairns - Skyrail - Tjapukai Aboriginal

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare in Cairns sau optional excursie cu trenul panoramic Kuranda Scenic. In Kuranda ne vom plimba pe strazile pline de magazine de suveniruri, baruri si restaurant. Vom calatori apoi cu telefericul Skyrail careeste amplasat deasupra padurii tropicale. De aici vom putea face poze asupra oceanului si cascadelor din zona. Vom face o oprire si la Parcul Cultural Tjapukai Aboriginal, pentru a explora bogata istorie a culturii locale australiene, veche de peste 40.000 de ani. Seara ne intoarcem in Cairns. Cazare in zona Cairns.

Ziua 12. Cairns - Sydney

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Sydney.Vom pleca intr-un tur al celui mai mare oras din Australia. Vom vedea Conservatorul, Biblioteca de Stat, Palatul Parlamentului, Hyde Park Barracks, Catedrala Saint Mary si Mrs. Macquarie’s Point, unde vom face poze garndioase cu promontoriul. Vom vedea si zonele rezidentiale Rushcutters Bay, Rose Bay, Double Bay si Watson Bay. Vom putea admira maretul Port Sydney si vom continua spre plaja Bondi. Dupa-amiaza timp liber pentru plaja si/sau pentru a descoperi orasul. Cazare in zona Sydney.

Ziua 13. Sydney - Queenstown

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Queenstown, Noua Zeelanda. Vom ajunge in Queenstown, un oras plin de magazine si cafenele, asezat intr-un peisaj asemanator Norvegiei. Vom face un tur panoramic prin porasul de pe malul lacului Wakatipu. Cazare in Queenstown.

Ziua 14. Queenstown - Fiordul Milford

Mic dejun. Vom incepe calatoria de-a lungul lacului Wakatipu, prin campiile Waimea marginite de varfurile acoperite de zapada. Acesta peisaj a fost folosit ca baza pentru filmul Stapanul Inelelor. Vom intra pe soseaua Milford unde vom admira peisajul unic copus din lacuri, chei abrupte, paduri tropicale, cascade si ghetari. In Milford ne vom imbarca pe un vas de croaziera care ne va duce prin fiord. Aici vom admira cascadele Bowen si Stirling, varful Mitre si ghetarul Muntelui Pembroke. Seara ne intoarcem in Queenstown. Cazare in Queenstown.

Ziua 15. Queenstown - Cheile Kawarau - Cronwell - Parcul National Muntele Cook - Christchurch

Mic dejun. Vom pleca dimineata pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Noua Zeelanda. Vom traversa cheile raului Kawarau spre Cronwell. Vom traversa Pasul Lindis catre Lacul Pukaki si ajungem in Parcul National Muntele Cook, introdus in patrimoniul UNESCO. Aici se gaseste cel mai inalt din Noua Zeelanda. Vom continua pana la Christchurch, unde vom face un tur al “orasului gradina”. Cazare in Cristchurch.

Ziua 16. Christchurch - Waitomo - Rotorua

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul spre Waitomo. Sosire in Waitomo. Dupa masa de pranz vom face un tur ghidat prin pesterile locale. Vom cobora peste 250 de metri pana la pestera Licuricilor, unde vom vedea o sumedenie de creaturi microscopic care lumineaza tavanul pesterii. Vom continua apoi spre Rotorua, o asezare renumita pentru izvoarele termale si cultura Maori care a locuit aici timp de secole. Seara vom participa la programul special Maori Experience. Vom pleca de la hotel catre Te Puia Thermal Reserve. Vom asista aici la un spectacol al culturii maori, u dansuri si cantece traditonale. Vom putea chiar participa la traditional haka. Dupa aceea vom participa la cina traditional gatita la hangi, un cuptor subteran. Cazare la hotel in Rotorua.

Ziua 17. Rotaura - Hobbiton - Auckland

Mic dejun. Ne indreptam spre Matamata, unde vom vizita Hobbiton, platoul de filmare al Satului Hobbitilor din filmul Stapanul Inelelor. Vom face un tur al constructiilor inedited si ne vom relaxa la Green Dragon Inn. Dupa pranz ne indreptam spre Auckland. Vom fae un tur prin cel mai mare oras al Noii Zeelande. Vom admira privelistea orasului de pe muntele Eden si vom v izita Parnell Village, cel mai vechi cartier din oras. Restul zilei exploram imprejurimile. Seara cazare in zona Auckland.

Ziua 18. Auckland - Bucuresti via Dubai

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa companiei Emirates cu destinatia Dubai, decolare la ora 21:15. Sosire la Dubai la ora locala 05:25.

Ziua 19. Sosire in Bucuresti

Plecare spre Bucuresti la ora 09:35 si sosire la ora 13:10.

Informatii utile

• Grup minim 20 de persoane.
• Pentru un grup de 15-19 persoane, tariful se majoreaza cu 450 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei:
- Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu minimum 4 pagini libere. Pasaportul temporar nu este valabil.
- Viza pentru Australia se obtine prin aplicare on-line pe site-ul www.immi.gov.au.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Conditii de calatorie:

• Dovada vaccinarii.
• Pentru aceasta calatorie este necesar pasaportul simplu sau biometric valabil minim 6 luni de la data terminarii calatoriei (nu se accepta pasaport temporar). Viza pentru Australia se obtine prin aplicare on-line de catre agentul care a intocmit contractul pe site-ul www.immi.gov.au sau de fiecare turist in parte.
• Pentru Noua Zeelanda nu este necesara viza de intrare.
• Nu exista posibilitatea completarii unui formular de familie, acesta fiind destinat fiecarei persoane care doreste sa intre pe teritoriul acestui stat. Avantajul aplicatiei transmise online consta in scutirea solicitantilor de la plata taxelor consulare. Viza obtinuta online permite multiple intrari pe teritoriul australian in cursul unui an, dreptul de sedere fiind acordat pentru perioade de pana la trei luni, in cazul fiecarei intrari.
• Pentru a putea solicita viza pentru Australia prin intermediul sistemului eVisitor, trebuie sa te afli in afara acestei tari la momentul solicitarii si sa detii un pasaport valabil. In plus, este necesara o stare de sanatate buna si lipsa inscriselor unor condamnari care sa depaseasca perioada de 12 luni, in cazierul judiciar
Actele necesare pentru aplicatie:
- Copie dupa pasaport;
- Extrasul bancar - acesta se solicita de regula pentru verificarea tranzactiilor efectuate in ultimele trei luni;
- Un document in care sa fie incluse detaliile vizitei tale (cum calatoresti, unde te vei caza pe teritoriul australian, motivul pentru care vizitezi aceasta tara);
- Adeverinta de la locul de munca care sa ateste compensatiile primite sub forma de salariu;
- Actele companiei, in situatia in care detii propria firma.
Atunci cand anexezi aceste documente la formularul de solicitare a vizei pentru Australia, ai sanse mari sa primesti un raspuns rapid de acceptare.

Nota:

• In urma confirmarii faptului ca actele au fost primite, poti urmari statusul aplicatiei tale online. Pentru aceasta, trebuie sa cunosti numarul de referinta primit in momentul in care ai aplicat pentru acest document.
• Viza turistica pentru Australia nu se aplica pe pasaport, asa cum se intampla de regula, ci este transmisa solicitantului prin email.
• Este recomandat sa aveti la voi copia aprobarii de viza in momentul imbarcarii in avion, intrucat este posibil ca aceasta sa va fie solicitata la tranzitul efectuat pe teritoriul diverselor state.
• La intrarea in Australia vi se va solicita prezentarea aprobarii vizei si pasaportul valabil, pe care l-ati mentionat in formularul de solicitare a vizei. In situatia in care reprezentantii acestui stat identifica neconcordante intre datele completate in formularul de solicitare a vizei si documentatia prezentata la frontiera, exista riscul ca viza sa fie anulata, fiind interzis accesul pe teritoriul australian, pana la momentul obtinerii unei noi vize.

Tarife

Data plecare Tarif
23.11.2022 7540 6240 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 1250 euro;

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Sydney, Auckland - Bucuresti cu escala in Dubai, ce includ bagaj de mana si de cala, Compania Emirates;
• Zboruri interne si externe in Australia si Noua Zeelanda pe rutele: Sydney - Hobart - Melbourne - Cairns, Cairns - Sydney, Sydney - Queenstown, Christchurch - Waitomo, ce includ bagaje de cala.
• Taxele de aeroport si transferuri;
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport;
• Transport autocar/microbuz conform progamului;
• 16 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3-4*;
• Mesele de pranz conform program;
• cina traditional gatita la hangi, un cuptor subteran
• Vizitele si excursiile incluse in program;
• Taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program;
• Asigurare meicala de calatorie;
• Ghid insotitor vorbitor de limba romana;
• Ghizi locali la obiectivele turistice;

Nu sunt incluse

• Asigurare storno;
• Alte servicii decat cele mentionate in program;
• Taxe de oras, se achita la receptia hotelurilor;
• Taxe foto-video locale;
• Alte mese decat cele mentionate in program;
• Alte chelutieli personale.
• Bacsisurie, 8 euro/persoana/zi;

Orar de zbor

• Bucuresti - Dubai: 23:00 - 05:55 / Dubai - Sydney: 10:15 - 07:00
• Auckland- Dubai: 21:15 - 05:25 / Dubai - Bucuresti: 09:35 - 13:00
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Emirates

Excursii optionale

Port Arthur
190 euro/persoana
Include: ghid, transferuri si intrari.
Excursie la situl istoric Port Arthur, fosta colonie penitenciara infiintata in 1833, parte a Australian Convict Sites, grup de 11 astfel de situri, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO in 2010.
Pe traseul spre Port Arthur vom face opriri pentru a admira cateva privelisti spectaculoase: Pirates Bay (Golful Piratilor), Tasman Arch (Arcul Tasmanian), Devils Kitchen (Bucataria Diavolului) si alte formatiuni stancoase spectaculoase din Parcul National Tasmanian, modelate de valurile oceanului.
Great Ocean Road
210 euro/persoana
Include: ghid, transferuri si intrari.
Great Ocean Road, una dintre cele mai frumoase sosele de coasta din intreaga lume, care se intinde pe mai mult de 300 de kilometric. Vom traversa Lorne si Apollo Bay, doua statiuni pitoresti, unde vom putea servi un pranz memorabil in acest peisaj unic. Continuam spre Cei Doisprezece Apostoli, piloni uriasi din piatra ce pazesc coasta. Seara revenim in Melbourne.
Insula Pinguinilor si Phillip Island
199 euro/persoana
Include: ghid, transferuri si intrari.
Phillip Island iti va oferi o panoramica superba asupra coastei si, cu putin noroc, vom avea cele mai frumoase instantanee de vacanta cu foci, ursi Koala si multe alte animale exotice. La apusul soarelui, vom lua parte la Parada Pinguinilor Pitici, care se intorc la tarm dupa o intensa zi de pescuit. Cu siguranta, o experienta pe care n-o veti uita niciodata!
Kuranda-Skyrail-Tjapukai Cultural Park
230 euro/persoana
Include: ghid, transferuri si intrari.
Vom lua trenul panoramic Kuranda Scenic pentru o calatorie spectaculoasa, alaturi de un ghid prietenos. In Kuranda, vom face o plimbare pe strazile pline de magazine de suveniruri, baruri, restaurante si cafenele vesele. Mergem apoi timp de o ora cu cel mai renumit mijloc de transport din Cairns, telefericul Skyrail, care aluneca peste padurea tropicala si iti ofera sansa unor perspective de poveste asupra oceanului si cascadelor din zona. Facem o oprire si la Tjapukai Aboriginal Cultural Park, pentru a explora bogata istorie a celei mai vechi culturi din lume, care dateaza de peste 40.000 de ani.
Sky Tower Auckland
30 Euro/persoana

Galerie foto

Rezerva acum!