Circuite avion
Aventura Safari in Tanzania si Sejur in Zanzibar 2020

Itinerariu: Kilimanjaro - Arusha - Ngorongoro - Serengeti - Manyara - Arusha - Zanzibar
Date plecare: 04.12.2020
Circuit cu avionul, 13 zile
Tarif special: 3790 3090 euro/persoana (toate taxele incluse, fara taxe ascunse)
Reducere 700 euro/persoana. Oferta valabila pana la data de 31.08.2020

Program

Ziua 1. 04.12.2020. Bucuresti - Istanbul - Kilimanjaro

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Otopeni la ora 08:00 si imbarcare la zborul companiei Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 10:00 si sosire in Istanbul la ora 12:35. Imbarcare la zborul companiei Turkish Airlines cu decolare la ora 20:25 cu destinatia Kilimanjaro. Zbor in timpul noptii.

Ziua 2. 05.12.2020. Kilimanjaro - Arusha

Aterizare pe aeroportul Kilimanjaro, unde dupa finalizarea formalitatilor vamale, vom fi intampinati de ghidul local. Acesta ne va insoti in excursia safari. Transfer la hotelul unde vom fi cazati. Timp liber la dispozitie. Cazare in Arusha la Office Hotel sau similar.

Ziua 3. 06.12.2020. Arusha - Ngorongoro

Mic dejun. Vom avea o scurta sedinta cu ghidul local, care ne va explica programul zileleor urmatoar, dar si regulile de siguranta in safari. Dupa aceea vom pleca in prima experienta safari, in Zona de conservare Ngorongoro (https://www.ngorongorocrater.org/). Aici se gaseste un crater vulcanic, al carui con s-a prabusit in interior in urma unei eruptii majore, acum peste 2,5 milioane de ani. In prezent aici se gaseste o pasune intinsa, unde putem admira rinoceri negri, lei, stoluri de flamingo, hiene, gheparzi, leoparzi, elefanti, hipopotami, bivoli, zebre si alte mamifere si pasari aparte. Aici vom servi pranzul sub forma unui picnic in salbaticie. Dupa amiaza vom vizita un sat al populatiei masai, unde vom asista la un spectacol de dansuri traditionale. Seara vom fi cazati in zona Parcului National Serengeti la High View Hotel 3* sau similar 3*.

Ziua 4. 07.12.2020. Parcul National Serengeti

Mic dejun de tip bush breakfast, o experienta unica in mijlocul salbaticiei. Vom continua turul safari in Serengeti (https://serengeti-national-park.com/serengeti-park-information/). Astazi vom incerca sa intalnim “The Big Five”: lei, elefanti, giraffe, leoparzi, rinoceri si bivoli africani. Pe langa accestea putem vedea o gama variata de gazele si maimute, intr-un numar uimitor. Pranz sub forma de picnic in salbaticie. Seara ne indreptam spre cazare. Cina tip barbeque si cazare la Serengeti Wild Camp.

Ziua 5. 08.12.2020. Serengeti - Lacul Manyara - Arusha

Mic dejun. Dimineata devreme vom pleca spre lacul Manyara. Lacul Manyara este aflat in cadrul vaii Marelui Rift Est African, o vale gigantica care se intinde de pe tarmurile Marii Rosii pana in Mozambic. Acest lac este unul aparte, fiind locul unde se aduna toate animalele din parcul national, iar aici se gaseste una dintre cele mai mari colonii de flamingo din Africa. Vom servi pranzul admirand privelistea acestui lac unic. Spre seara ne vom intoarce in Arusha. Cazare la Office Hotel sau similar.

Ziua 6. 09.12.2020. Arusha - Kilimanjaro - Zanzibar

Mic dejun. Transfer la aeroportul Kilimanjaro pentru imbarcare la zborul domestic spre Zanzibar. Intalnire cu ghidul local pe aeroportul din Zanzibar. Transfer la hotel. Cazare la Hotel Spice Island Hotel & Resort 4* sau similar.

Ziua 7. 10.12.2020. Zanzibar - Blue Safari

Mic dejun. Astazi vom pleca in croaziera Blue Safari (https://safariblue.net/), o croaziera aparte in largul insulei principale la bordul unui dhow traditional. Vom descoperi de la bordul vasului o sumedenie de golfuri si plaje ascunse. De asemenea putem sa participam la cateva sedinte de snorkeling alaturi de pestii tropicali din apele Oceanului Indian si putem savura un pranz format din mancaruri traditionale locale si internationale. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare la Hotel Spice Island Hotel & Resort 4* sau similar.

Ziua 8. 11.12.2020. Zanzibar

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja si/sau activitati individuale. Cazare la Hotel Spice Island Hotel & Resort 4* sau similar.

Ziua 9. 12.12.2020. Zanzibar - Stone Town

Mic dejun. Vom pleca in partea de nord a insulei la Acvariul Zanzibar (https://mnaraniaquarium.org/). Aici in mai multe bazine se gasesc testoase marine salvate de poluare din zona, fiind pregatite pentru a fi iar eliberate in salbaticie. Aici putem sa inotam alaturi de ele. Dupa ce vom vizita acvariul, vom pleca spre Sone Town (https://ro.wikipedia.org/wiki/Stone_Town), orasul vechi al capitalei insulei principale. Aici vom admira arhitectura aparte a cladirilor de influenta araba si coloniala. Vom servi masa de pranz la un restaurant local. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare la Hotel Spice Island Hotel & Resort 4* sau similar.

Ziua 10. 13.12.2020. Zanzibar - Mnemba Beach

Mic dejun. Dimneata vom pleca spre plaja Mnemba (https://bit.ly/3feAQbw) una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei si vom avea sansa sa inotam cu delfinii. Timp liber de relaxare. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare la Hotel Spice Island Hotel & Resort 4* sau similar.

Ziua 11. 14.12.2020. Zanzibar - Paje Beach - The Rock Restaurant

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Paje Beach, una dintre cele mai pitoresti plaje din Zanzibar. Ne vom putea intinde pe nisipul alb si/sau inota in apele cristaline aproape transparente. In jurul amiezii vom pleca la The Rock Restaurant (https://www.therockrestaurantzanzibar.com/) sa servim masa de pranz. Restaurantul este amplasat pe o stanca in apropierea tarmului, iar pentru a ajunge la acesta putem sa mergem prin apele calde si putin adanci ale Oceaului Indian, fie la bordul unei barci mici. Seara ne intoarcem la hotel. Cazare la Hotel Spice Island Hotel & Resort 4* sau similar.

Ziua 12. 15.12.2020. Zanzibar

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru plaja si/sau activitati individuale. Cazare la Hotel Spice Island Hotel & Resort 4* sau similar.

Ziua 13. 16.12.2020. Zanzibar - Istanbul - Bucuresti

Transfer in timpul noptii la aeroportul din Zanzibar. Imbarcare la zborul companiei Turkish Airlines cu destinatia Istanbul. Decolare la ora 04:45 si sosire in Istanbul la ora 13:45. Imbarcare la zborul companiei Turkish Airlines spre Bucuresti. Decolare la ora 19:30 si sosire in Bucuresti la ora 19:45.

Hoteluri

High View Hotel 3* - http://www.highviewhotel.com/index.html
High View Hotel este amplasat la aproximativ 3,5 km de Craterul Ngorongoro in localitatea Karatu. Hotelul dispune de un restaurant unde poate fi servit micul dejun tip bufet sau continental. Camarele dispun de aer conditionat, birou, intenet WiFi gratuit si bai private cu cada.

Serengeti Wild Camp
Serengeti Wild Camp este amplasat intr-o zona sigura in partea central a Parcului National Serengeti. Amplasarea acesteia va va apropia mai mult de natura. Tabara reprezeinta un complex de 20 de corturi, care dispun de toalete si dusuri private. Corturile sunt mobilate confortabil, cu paturi mari. In cadrul complexului se gasesc corturi tip restaurant unde sunt servite mancrarui traditionale si internationale si tip bar.

Hotel Spice Island Hotel & Resort 4* - http://www.spice-island-hotel-resort.com/en/
Hotelul Spice Island Hotel & Resort este amplasat pe coasta de sud-est a insulei principale din arhipelagul Zanzibar. Hotelul ofera un spa, o piscine de 32 de metri, in aer liber, inconjurata de o gradina tropicala si un restaurant care serveste preparate locale si mancaruri international. Oaspetii pot savura un pahar de vin sau un cocktail la barul de la debarcader. Camerele sunt decorate elegant intr-un stil Zanzibar si sunt dotate cu aer conditionat, ventilator, plasa de tantari, zona de relaxare, birou, seif si 2 bai.

Informatii utile

• Grup minim 16 persoane.
• Documente necesare calatoriei:
- Pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu cel putin o foaie libera.
- Carnetul galben pentru vaccinul de febra galbena.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.

Tarife

Data plecare Tarif
04.12.2020 3090 Euro

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Kilimanjaro, via Istanbul, compania Turkish Airlines;
• Bilete de avion Zanzibar - Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines;
• Bilete de avion, zbor domestic, Kilimanjaro - Zanzibar;
• Bilete de avion ce include un bagaj de mana si un bagaj de cala;
• Taxele de aeroport pentru toate segmentele de zbor;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• 4 nopti cazare cu pensiune complete in safari;
• 7 nopti cazare cu mic dejun in Zanzibar la hotel de 4*;
• Apa si snacks-uri in cadrul excursiilor safari;
• Taxele guvernamentale si de intrare in pracuri si rezervatii naturale;
• Transport in cadrul excursiilor safari cu autovehicul 4x4, cu trapa fotografica pentru acoperis;
• Tururile si excursiile mentionate ca fiind incluse in cadrul circuitului;
• Taxe de intrare la obiectivele turistice;
• Ghizi locali vorbitori de limba engleza;
• Asistenta turistica in limba romana.

Nu sunt incluse

• Asigurare medicala;
• Asigurare storno;
• Vaccinurile si medicamentele recomandate pentru vizita in Tanzania;
• Alte servicii neincluse in program.

Orar de zbor

• Bucuresti - Istanbul: 10:00 - 12:35 (1h35min) / Istanbul - Kilimanjaro: 20:25 - 05:55 (9h25min)
• Zanzibar - Istanbul: 04:45 - 13:45 (9h00min) / Istanbul - Bucuresti: 19:25 - 19:45 (1h20min)
*Atat orarul cat si compania de zbor se pot modifica pana la data plecarii.

Compania

Turkish Airlines

Galerie foto

Rezerva acum!