FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit China - Soldatii de teracota Hong Kong - Macao 2022

Itinerariu: Beijing - Xian -Shanghai - Hong Kong - Macao - Lantau
Date plecare: 19.08.2022, 23.09.2022
Circuit cu avionul, 11 zile
Tarif 2798 euro/persoana(pret final - fara taxe ascunse/neincluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Doha - Beijing

Ora 10:55 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 12:55 pentru zborul Qatar Airways cu destinatia Beijing, vom avea zbor cu escala in Doha. Se calatoreste in timpul noptii.

Ziua 2. Beijing

14:55 sosire in Beijing, capitala Republicii Populare Chineze, cu peste 17 milioane de locuitori, fiind totodata una dintre cele mai poluate metropole. Beijing este situat in nord-estul Chinei, de altfel, numele sau Inseamna "Capitala Nordului". Continuam cu vizita la Templul Cerului - locul unde veneau imparatii sa multumeasca pentru recoltele bune. Transfer la hotel pentru odihna dupa un zbor lung. Cazare si cina.

Ziua 3. Beijing (Piata Tian'anmen & Orasul Interzis)

Mic dejun Mic dejun. Preluare de la hotel. Prima vizita in Piata Tian'anmen, unde sunt tinute cele mai importante ceremonii nationale, inconjurata de multe cladiri istorice, cea mai mare piata din lume, inima orasului Beijing si a puterii politice chineze. De aici se patrunde in Palatul Imperial din timpul dinastiilor Ming si Qing, cunoscut sub numele de Orasul Interzis, un complex arhitectural cu peste 9.000 de camere in care accesul muritorilor de rand a fost interzis secole la rand pana in anul 1949 cand a fost deschis publicului. Servirea pranzului la restaurant local. Continuam cu cel mai mare palat imperial din China din timpul Dinastiei Ming si Qing, cu o istorie de aproximativ 600 de ani. In interiorul palatului imperial vom explora fascinantele sale sali si pavilioane cu acoperisuri de aur si pereti rosii. Dupa ce vom iesi din Orasul Interzis, vom pleca catre o alta atractie, Jingshan Park. Intoarcere la hotel. Cazare, pranz si cina in Beijing. Cazare, mesele de pranz si cina sunt incluse. Excursie optionala Acrobatic Show.

Ziua 4. (Marele Zid Chinezesc - Mormantul Ming - Drumul Sacru)

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Marele Zid Chinezesc, unde ne vom delecta cu cele mai mai frumoase vederi din Beijing. Pentru Ziua de azi va rugam sa va pregatiti pantofi comozi deoarece vom urrca treptele Marelui Zid (putem alege si varianta urcarii cu telecabina). Este considerat una dintre cele 7 Minunii din lume, accest monument sigur va va impresiona. La amiaza vom vizita Mormantul Ming- ce cuprinde 13 morminte Imperiale din dinastia Ming si Drumul Sacru - locul unde vom descoperi: statui monolitice din marmura, reprezentand oameni si diferite animale reale sau mitologice in diferite pozitii si cu diferite semnificatii ce au fost construite cu peste 500 de ani in urma. Intoarcere la hotel. Cazare in Beijing.

Ziua 5. Beijing - Xi’an

Mic dejun. Dis de dimineata vom vizita - Palatul de Vara , cea mai mare gradina imperiala din China. Vom vizita Lacul Kunming (optional putem alege sa facem si o croaziera pe lac) si Dealul Longivitatii. Transfer la Hutong. In cursul serii vom fi transferati in gara si vom calatori cu trenul catre X’Ian. Cazare in cusete de dormit cu 4 paturi. Pranz si cina in Beijing.

Ziua 6. Xi’an(Soldatii de Teracota - Turnul Bell)

Sosire matinala in gara din Xi’an. Vom fi preluati din gara si prima vizita va fi la Soldatii de Teracota- armata de teracota a imparatului Qin Shi Huang, una dintre cele mai mari descoperiri arheologice din secolul XX. Razboinicii reprezinta diferite personaje cu diferite actiuni si expresii. Continuam cu vizita la Tunul Bell - emblema orasului X’Ian si Pagoda Gastii Salbatice- cladire remarcabila in X’Ian. Excursie optionala la Thang Dinasty Show. Intoarcere la hotel. Cazare, pranz si cina in X’Ian.

Ziua 7. Xi’an - Shanghai

Mic dejun. Vom incepe cu prima vizita la Xi’an Wall si Shaanxi - Muzeul de istorie, unde puteti afla mai multe despre istoria orasului Xian prin relicve culturale si picturi murale din perioada Dinastiei Qing. Vom ajunge la Zidurile Orasului Vechi, din timpul Dinastiei Ming, puteti merge prin orasul vechi, prin vechiul zid. Transfer la aeroport pentru zborul catre Shanghai. Sosire in Shanghai. Cazare si cina in Shanghai.

Ziua 8. Shanghai

Mic dejun. Vizita la Templul de Jad Buddha, avand o istorie de peste o suta de ani. Apoi Gradina Yu, celebra gradina din sudul Chinei, vizitarea Gradinii Yuyuan, decorata cu peste 30 de pavilioane, lacuri in miniatura, poduri si formatiuni din roci. Vom ajunge si la: Nanjing Road, The Bund si la vechile stradute din Shanghai. Excursie optionala la Turnul Perlei (Oriental Pearl TV Tower). Cazare si cina in Shanghai.

Ziua 9 : Shanghai - Hong Kong

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Hong Kong. Sosire in Hong Kong si transfer la hotel pentru relaxare. Scurt tur al insulei Hong Kong: Varful Victoria, muntele de unde avem panorame deosebite asupra orasului si a golfului; portul Aberdeen, denumit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kongul, port cu numeroase restaurante plutitoare si o comunitate ce locuieste pe barci; Piata Stanley (Chek Chue) si Golful Repulse, cu nisip fin si ape clare, unde se pot vedea statuile zeitelor Kwun Yum si Tin Hau. Cazare in Hong Kong.

Ziua 10 : Hong Kong - Macao

Mic dejun. Excursie optionala de 1 zi cu ghid local si pranz inclus la Macao denumit si Las Vegasul Orientului. O destinatie faimoasa, caracterizata de pace si prosperitate, Macao este o combinatie intre cultura orientala si cea vestica, un loc incarcat de istorie care merita cu siguranta o vizita. Colonia Macao a fost infiintata de catre portughezi in sec. al XVI-lea si este cea mai veche colonie europeana din Asia. In zilele noastre, Macao este una dintre cele doua regiuni administrative speciale ale Chinei (alaturi de Hong Kong). Tur de oras Macao cu ghid local: Templul A-Ma, Biserica Penha, Cetatea, Ruinele Catedralei Sf. Paul, templul Natacha, Cazinoul si Turnul Macao cu intrare inclusa. Nu in ultimul rand vom face un popas la un magazin de suveniruri. Intoarcere in Hong Kong si cazare la hotel. Cazare in Hong Kong.

Ziua 11 : Hong Kong - Lantau - Bucuresti via Doha

Mic dejun. In functie de orarul de zbor se va organiza, excursie optional la Lantau, cea mai mare insula din Hong Kong. Pe insula Lantau se afla statuia gigantica a lui Buddha (Tian Tian Buddha). Finalizata in anul 1993, aceasta este cea mai mare statuie exterioara din bronz a lui Buddha; asezata langa manastirea Po Lin, statuia simbolizeaza relatia armonioasa dintre om, natura si religie. Un pranz vegetarian se va servi la Manastirea Po Lin. Sunt nu mai putin de 47 de sate pe insula Lantau, cele mai cunoscute si mai dezvoltate fiind: Mui Wo, Tai O si Tung Chung. Parcul National ocupa nu mai putin de 78 km patrati din suprafata insulei. O alta atractie este Ngong Ping unde vom face un tur panoramic de 360 de grade al platoului din telecania. Intoarcere in Hong Kong si dupa amiaza timp liber la dispozitie. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti via Doha, prezentare la birourile de check al Companiei Qatar Airways la ora 23:20, decolare catre Doha la ora 01:20, sosire in Doha la ora 06:50 si sosire in Bucuresti la ora 11:55.

Hoteluri

Shanghai: Shanghai The Holiday Inn Express Zhabei 3*, No.1738 ZhongXing Road, Shanghai, China-sau similar;
Shanghai The Holiday Inn Express Zhabei 3* https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/cn/zh/shanghai/shgzb/hoteldetail Hotelul este localizat la 5 minute de mers pe jos de gara din Shanghai si la 30 cu masina de aeroport. Hotelul dispune de o cafenea unde oaspetii pot servi micul dejun, iar camerele sunt dotate cu TV, aer conditionat, seif si baie privata cu uscator de par.
 
Xi’an: Xian City Hotel 3*, No. 70 Nan Da Jie, Xi'an Xian, China-sau similar;
Xian City Hotel 3* - http://xian-cartiya-hotel.xiancityhotel.com/en/
Amplasat aproape de centrul orasului, hotelul Xian City ofera un restaurant unde turistii pot servi preparate traditionale, internet WiFi gratuit si o parcare privata. Camerele hotelului sunt dotate cu TV, minibar, baie cu dus si telefon.
 
Beijing: Beijing Traditional View Hotel 3*, 33 Ju'er Hutong, Jiaodaokou South Street, Dongcheng District,Beijing, China-sau similar;
Beijing Traditional View Hotel 3* - https://www.guyunfang.net/en-gb
Hotelul este inconjurat de magazine locale si ofera o atmosfera specifica Beijingului. Hotelul are o receptive cu program nonstop, ofera internet WiFi gratuit si un restaurant. Toate camerele sunt dotate cu TV, aer conditionat, telefon si baie cu dus.
Hong Kong: Holiday Inn Express Hong Kong Mongkok 3*, sau similar;
 
Holiday Inn Express Hong Kong Mongkok 3*
https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/hong-kong/hkgmk/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-EX-_-HK-_-HKGMK
Hotelul este localizat aproape de centrul orasului si dispune de o sala de mese unde oaspetii pot servi micul dejun. Camerele hotelului sunt dotate cu TV, aer conditionat, baie cu dus si uscator de par.

Informatii utile

• Grup minim: 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara, cu cel putin doua pagini consecutive libere. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- 2 fotografii (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari, pe fundal de culoare alba).
- 1 fotografie in format digital JPG (obligatoriu); nu mai mica de 50 kb; fundalul ALB OBLIGATORIU.
- pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu cel putin doua pagini consecutive libere.
- daca ati mai calatorit in China, dar nu aveti viza pentru China pe actualul pasaport, este necesar vechiul pasaport sau o copie a paginii cu vechea viza pentru China (daca v-ati schimbat numele intre timp, este necesar sa aveti si un act care sa ateste acest lucru).
- adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat cu precizarea functiei / cupon de pensie.
- in cazul copiilor adeverinta de elev si certificatul de nastere / in cazul studentilor adeverinta de student.
- daca un aplicant are mai putin de 16 ani si calatoreste in China cu unul dintre parinti sau cu ambii parinti trebuie prezentat si certificatul de nastere (copie si original). Daca un aplicant care are mai putin de 16 ani si calatoreste in China cu o alta persoana (in afara de parinti) este nevoie de o imputernicire.
- copie dupa cartea de identitate.
- telefon de contact (indicat telefonul mobil) si nume complet al unei rude care ramane in tara.
- asigurare medicala pe toata perioada calatoriei.
- Termen limita de obtinere a vizei: minim 2 saptamani inainte de data plecarii. Este necesara prezentarea in persoana la centrul de vize in vederea amprentarii. Dupa procedura de amprentare, pentru calatoriile viitoare in China nu mai este nevoie de prezenta personala la centrul de vize pentru o perioada de 5 ani.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
19.08.2022 2798 Euro
23.09.2022 2798 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 279 euro;
Copil sub 12 ani: 1199 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Beijing - Hong Kong - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala Compania Qatar Airways;
• Bilet de avion, zbor domestic, X’Ian - Shanghai, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
• Bilet de avion, Shanghai - Hong Kong, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
• Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 3 nopti de cazare in Beijing la hotel de 3*;
• 1 noapte de cazare in X’Ian la hotel de 3*;
• 1 noapte cazare in cuseta de dormit cu 4 paturi pe ruta X’Ian - Shanghai;
• 2 nopti de cazare in Shanghai la hotel de 3*;
• 2 nopti de cazare in Hong Kong la hotel de 3*;
• Mesele prevazute in cadrul itinerariului la restaurante locale si mic dejun la hotel;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar si intrarile la obiectivele turistice;
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
• Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale;
• Asigurarea storno (optional);
• Asigurarea medicala obligatorie, aproximativ 10 Euro/persoana (tariful creste dupa varsta de 65 de ani);
• Taxa de viza cosulara, taxa centrului de viza, taxa procesare documente: 99 euro/persoana si poate suferi modificari pana la depunerea actelor;
• Taxa de oras, se achita la receptia hotelului, aproximativ 2 euro/persoana/zi;
• Bacsis pentru sofer - se achita local, aproximativ 3 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid;

Orar de zbor

Bucuresti -Doha: 12:55 - 17:50/ Doha - Beijing: 01:55 - 14:55 (+1)
Hong Kong - Doha: 01:20 - 04:45 / Doha- Bucuresti : 06:50 - 11:55
Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

QATAR AIRWAYS

Excursii optionale

Acrobatic Show
55 Euro/adult; 38 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Tang Dynasty Show
65 Euro/adult, 49 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Spectacolul dinastiei Tang este gazduit la Palatul Tang in aer liber. Acest loc ofera vizitatorilor o oportunitate unica de a se delecta cu divertisment exotic chinez si delicii cantoneze. Inca din anul 1988 aici se tin numeroase spectacole pline de semnificatii culturale.
Daca ajungeti in Xi’an nu trebuie ratat acest spectacol de muzica si dans din dinastia Tang, o reprezentatie minunata a muzicii si dansului antic.
Turnul Perlei (Oriental Pearl TV Tower)
38 Euro/adult, 29 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Turnul Perlei cu o inaltime de 468 metri este al patrulea cel mai inalt din Asia si al saselea cel mai inalt turn din lume. A fost finalizat pe data de 01 octombrie 1994 si are 3 etaje principale, unde turistii se pot bucura de privelistea orasului.
Stand la 259 de metri deasupra solului, coridorul de vizitare cu podeaua din sticla de pe bila superioara este partea cea mai atragatoare din Turnul Perlei. Puteti experimenta o vedere la 360 de grade asupra Shanghaiului in timp ce imortalizati momentul cu ajutorul aparatului foto.
Macao
175 Euro/adult, 155 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, pranz, tur de oras si taxele locale.
Orasul Macao denumit si Las Vegasul Orientului. O destinatie faimoasa, caracterizata de pace si prosperitate, Macao este o combinatie intre cultura orientala si cea vestica, un loc incarcat de istorie care merita cu siguranta o vizita. Colonia Macao a fost infiintata de catre portughezi in sec. al XVI-lea si este cea mai veche colonie europeana din Asia. In zilele noastre, Macao este una dintre cele doua regiuni administrative speciale ale Chinei (alaturi de Hong Kong).
Vom vizita: Templul A-Ma, un temple taoist construit in anul 1488, dedicat zeitei A-ma, protectoarea marinarilor, o zeitate careia ii sunt dedicate aproximativ 2500 de altare in intreaga lume; Ruinele Catedralei Sfantul Paul, ruinele unui complex religios romano-catolic din secolul al XVII-lea si introdus in patrimoniul UNESCO in anul 2005; Biserica Penha, templul Natacha, Cazinoul si Turnul Macao - Un zgarie-nori cu o inaltime de 338 metri de la nivelul solului pana la cel mai inalt punct. Zona de observatie dispune de un restaurant si un centru comercial de unde turistii isi pot achizitiona vederi si alte suvenire.
Insula Lantau
139 Euro/adult, 109 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, pranz, tur de oras si taxele locale.
Cea mai mare atractie a insulei este Big Budha. Statuia gigantica a lui Budha este facuta din bronz si are o inaltime de 26 de metri. Aceasta statuie a fost construita a fost finalizata in anul 1993, in apropierea Manastirii Po Lin.
Statuia simbolizeaza relatia armonioasa dintre om, natura si religie iar manastirea veche de peste 100 de ani este un loc linistit potrivit pentru rugaciune si reculegere. A ajunge pe insula este o aventura in sine, la bordul telecabinei Ngong Ping, care dureaza aproximativ 25 de minute si ofera o panorama minunata asupra muntilor din jur.

Galerie foto

Rezerva acum!