INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit China - Soldatii de teracota Hong Kong - Macao 2024 - 2025

Itinerariu: Beijing - Xian -Shanghai - Hong Kong - Macao - Lantau
Date plecare: 25.06.2024, 27.08.2024, 03.09.2024, 24.10.2024, 19.03.2025, 16.04.2025, 21.05.2025, 25.06.2025, 27.08.2025, 03.09.2025
Circuit cu avionul, 11 zile
Tarif 2999 euro/persoana(pret final - fara taxe ascunse/neincluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Amsterdam - Hong Kong

Ora 15:05 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 18:05 pentru zborul KLM cu destinatia Hong Kong, vom avea zbor cu escala in Amsterdam. Se calatoreste in timpul noptii.

Ziua 2. Hong Kong

15:25 sosire in Hong Kong. Tur scurt al Insulei Hong Kong: Varful Victoria, muntele de unde avem vederi minunate asupra orasului si a golfului; portul Aberdeen, numit astfel de scotienii care au colonizat Hong Kong; Piata Stanley (Chek Chue) si Repulse Bay, cu nisip fin si ape limpezi, unde puteti vedea statuile zeitelor Kwun Yum si Tin Hau. Cazare in Hong Kong.

Ziua 3. Hong Kong - Macao

Mic dejun. Excursie optionala de 1 zi cu ghid local si pranz inclus la Macao denumit si Las Vegasul Orientului. O destinatie faimoasa, caracterizata de pace si prosperitate, Macao este o combinatie intre cultura orientala si cea vestica, un loc incarcat de istorie care merita cu siguranta o vizita. Colonia Macao a fost infiintata de catre portughezi in sec. al XVI-lea si este cea mai veche colonie europeana din Asia. In zilele noastre, Macao este una dintre cele doua regiuni administrative speciale ale Chinei (alaturi de Hong Kong). Tur de oras Macao cu ghid local: Templul A-Ma, Biserica Penha, Cetatea, Ruinele Catedralei Sf. Paul, templul Natacha, Cazinoul si Turnul Macao cu intrare inclusa. Nu in ultimul rand vom face un popas la un magazin de suveniruri. Intoarcere in Hong Kong si cazare la hotel. Cazare in Hong Kong.

Ziua 4. Hong Kong - Lantau - Shanghai

Mic dejun. In functie de programul de zbor, va fi organizata o excursie optionala in Lantau, cea mai mare insula din Hong Kong. Lantau este gazduita de giganticul statuie a lui Buddha (Tian Tian Buddha). Finalizata in 1993, aceasta este cea mai mare statuie de bronz in aer liber a lui Buddha; amplasata langa manastirea Po Lin, statuia simbolizeaza relatie armonioasa dintre om, natura si religie. Va fi servit un pranz vegetarian la Manastirea Po Lin. Pe insula Lantau se afla nu mai putin de 47 de sate, cele mai cunoscute si dezvoltate fiind: Mui Wo, Tai O si Tung Chung. Parcul National ocupa nu mai putin de 78 de kilometri patrati din suprafata insulei. O alta atractie este Ngong Ping, unde vom face un tur panoramic de 360 de grade al platoului cu telecabina. Intoarcere la Hong Kong si timp liber dupa-amiaza. Transfer la aeroport pentru zborul catre Shanghai. Cazare in Shanghai.

Ziua 5. Shanghai

Mic dejun. Vizita la Templul de Jad Buddha, avand o istorie de peste o suta de ani. Apoi Gradina Yu, celebra gradina din sudul Chinei, vizitarea Gradinii Yuyuan, decorata cu peste 30 de pavilioane, lacuri in miniatura, poduri si formatiuni din roci. Vom ajunge si la: Nanjing Road, The Bund si la vechile stradute din Shanghai. Excursie optionala la Turnul Perlei (Oriental Pearl TV Tower). Cazare si cina in Shanghai.

Ziua 6. Shanghai - Xi’an

Mic dejun. Vom ajunge la Zidurile Orasului Vechi, din Dinastia Ming, puteti sa va plimbati prin orasul vechi, prin vechea zidire. Transfer la aeroport pentru zborul catre Xian. Sosire in Xian - Vom incepe cu prima vizita la Zidul Xian si Muzeul de Istorie Shaanxi, unde puteti afla mai multe despre istoria orasului Xian prin relicve culturale si picturi murale din Dinastia Qing. Cazare si cina in Xian. Excursie optionala la spectacolul Thang Dynasty. Intoarcere la hotel.

Ziua 7. Xi’an(Soldatii de Teracota - Turnul Bell) - Beijing

Mic dejun. Prima vizita va fi la Soldatii de Teracota- armata de teracota a imparatului Qin Shi Huang, una dintre cele mai mari descoperiri arheologice din secolul XX. Razboinicii reprezinta diferite personaje cu diferite actiuni si expresii. Continuam cu vizita la Tunul Bell - emblema orasului X’Ian si Pagoda Gastii Salbatice- cladire remarcabila in X’Ian. Excursie optionala la Thang Dinasty Show. In cursul serii vom fi transferati in gara si vom calatori cu trenul catre Beijing. Cazare in cusete de dormit cu 4 paturi.

Ziua 8. Beijing

Sosire dimineata devreme in Beijing, capitala Republicii Populare Chineze, cu peste 17 milioane de locuitori, fiind si una dintre cele mai poluate metropole. Beijing este situata in partea de nord-est a Chinei, de altfel, numele sau inseamna "Capitala Nordului". Continuam cu vizita la Templul Cerului - locul unde imparatii veneau sa multumeasca pentru recoltele bune. Transfer la hotel pentru odihna dupa un zbor lung. Cazare si cina in Beijing.

Ziua 9. Beijing (Piata Tian'anmen & Orasul Interzis)

Mic dejun Mic dejun. Preluare de la hotel. Prima vizita in Piata Tian'anmen, unde sunt tinute cele mai importante ceremonii nationale, inconjurata de multe cladiri istorice, cea mai mare piata din lume, inima orasului Beijing si a puterii politice chineze. De aici se patrunde in Palatul Imperial din timpul dinastiilor Ming si Qing, cunoscut sub numele de Orasul Interzis, un complex arhitectural cu peste 9.000 de camere in care accesul muritorilor de rand a fost interzis secole la rand pana in anul 1949 cand a fost deschis publicului. Servirea pranzului la restaurant local. Continuam cu cel mai mare palat imperial din China din timpul Dinastiei Ming si Qing, cu o istorie de aproximativ 600 de ani. In interiorul palatului imperial vom explora fascinantele sale sali si pavilioane cu acoperisuri de aur si pereti rosii. Dupa ce vom iesi din Orasul Interzis, vom pleca catre o alta atractie, Jingshan Park. Intoarcere la hotel. Cazare, pranz si cina in Beijing. Cazare, mesele de pranz si cina sunt incluse. Excursie optionala Acrobatic Show.

Ziua 10 : (Marele Zid Chinezesc - Mormantul Ming - Drumul Sacru)

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Marele Zid Chinezesc, unde ne vom delecta cu cele mai mai frumoase vederi din Beijing. Pentru ziua de azi va rugam sa va pregatiti pantofi comozi deoarece vom urrca treptele Marelui Zid (putem alege si varianta urcarii cu telecabina). Este considerat una dintre cele 7 Minunii din lume, accest monument sigur va va impresiona. La amiaza vom vizita Mormantul Ming- ce cuprinde 13 morminte Imperiale din dinastia Ming si Drumul Sacru - locul unde vom descoperi: statui monolitice din marmura, reprezentand oameni si diferite animale reale sau mitologice in diferite pozitii si cu diferite semnificatii ce au fost construite cu peste 500 de ani in urma. Intoarcere la hotel. Cazare in Beijing.

Ziua 11 : Beijing - Bucuresti via Paris

Mic dejun. Dimineata devreme vom vizita Palatul de Vara, cel mai mare gradina imperiala din China. Vom vizita Lacul Kunming (optional putem alege sa facem o croaziera pe lac) si Dealul Longevitatii. Transfer la Hutong. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti via Paris, prezentare la birourile de check al Companiei Air France la ora 20:00, decolare catre Paris la ora 23:00, sosire in Paris la ora 05:55 (+1) si sosire in Bucuresti la ora 14:00.

Informatii utile

Note

Acte necesare pentru obtinerea vizei:
-2 fotografii (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari, pe fundal de culoare alba).
- 1 fotografie in format digital JPG (obligatoriu); nu mai mica de 50 kb; fundalul ALB OBLIGATORIU.
- pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu cel putin doua pagini consecutive libere.
- daca ati mai calatorit in China, dar nu aveti viza pentru China pe actualul pasaport, este necesar vechiul pasaport sau o copie a paginii cu vechea viza pentru China (daca v-ati schimbat numele intre timp, este necesar sa aveti si un act care sa ateste acest lucru).
- adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat cu precizarea functiei / cupon de pensie.
- in cazul copiilor adeverinta de elev si certificatul de nastere / in cazul studentilor adeverinta de student.
- daca un aplicant are mai putin de 16 ani si calatoreste in China cu unul dintre parinti sau cu ambii parinti trebuie prezentat si certificatul de nastere (copie si original). Daca un aplicant care are mai putin de 16 ani si calatoreste in China cu o alta persoana (in afara de parinti) este nevoie de o imputernicire.
- copie dupa cartea de identitate.
- telefon de contact (indicat telefonul mobil) si nume complet al unei rude care ramane in tara.
- asigurare medicala pe toata perioada calatoriei.
Termen limita de obtinere a vizei: minim 2 saptamani inainte de data plecarii. Este necesara prezentarea in persoana la centrul de vize in vederea amprentarii. Dupa procedura de amprentare, pentru calatoriile viitoare in China nu mai este nevoie de prezenta personala la centrul de vize pentru o perioada de 5 ani.

Grup minim 20 persoane. 

Oferta turistica este parte integranta din contract

Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii.

Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.

Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.

Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.

Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.

Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.

Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.

Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.

Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).

Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite)

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
25.06.2024 2999 Euro
27.08.2024 2999 Euro
03.09.2024 2999 Euro
24.10.2024 2999 Euro
19.03.2025 2999 Euro
16.04.2025 2999 Euro
21.05.2025 2999 Euro
25.06.2025 2999 Euro
27.08.2025 2999 Euro
03.09.2025 2999 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 399 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 2798 euro;
Copil <12 ani: 1599 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

Bilete de avion Bucuresti - Beijing - Hong Kong - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala Compania Qatar Airways;
Bilet de avion, zbor domestic, XIan - Shanghai, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
Bilet de avion, Shanghai - Hong Kong, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
3 nopti de cazare in Beijing la hotel de 3*;
1 noapte de cazare in XIan la hotel de 3*;
1 noapte cazare in cuseta de dormit cu 4 paturi pe ruta XIan - Shanghai;
2 nopti de cazare in Shanghai la hotel de 3*;
2 nopti de cazare in Hong Kong la hotel de 3*;
Mesele prevazute in cadrul itinerariului la restaurante locale si mic dejun la hotel;
Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar si intrarile la obiectivele turistice;
Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;

Nu sunt incluse

Excursiile optionale;
Asigurarea storno (optional);
Asigurarea medicala obligatorie, aproximativ 10 Euro/persoana (tariful creste dupa varsta de 65 de ani);
Taxa de viza si procesare viza: 100 euro/persoana - se achita la agentie inainte de calatorie.
Taxa de oras, se achita la receptia hotelului, aproximativ 2 euro/persoana/zi;
Bacsisul se practica in China si se achita in prima zi a excursiei la ghidul roman - 55 euro/persoana.

Orar de zbor

Bucuresti - Amsterdam 18:05 - 20:05
Amsterdam - Hong Kong 21:30 - 15:25 (+1)
Beijing - Paris 23:00 - 05:55(+1)
Paris - Bucuresti 10:05 - 14:00
Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

KLM / Air France

Excursii optionale

Acrobatic Show
55 Euro/adult; 38 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Tang Dynasty Show
65 Euro/adult, 49 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Spectacolul dinastiei Tang este gazduit la Palatul Tang in aer liber. Acest loc ofera vizitatorilor o oportunitate unica de a se delecta cu divertisment exotic chinez si delicii cantoneze. Inca din anul 1988 aici se tin numeroase spectacole pline de semnificatii culturale.
Daca ajungeti in Xi’an nu trebuie ratat acest spectacol de muzica si dans din dinastia Tang, o reprezentatie minunata a muzicii si dansului antic.
Turnul Perlei (Oriental Pearl TV Tower)
38 Euro/adult, 29 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Turnul Perlei cu o inaltime de 468 metri este al patrulea cel mai inalt din Asia si al saselea cel mai inalt turn din lume. A fost finalizat pe data de 01 octombrie 1994 si are 3 etaje principale, unde turistii se pot bucura de privelistea orasului.
Stand la 259 de metri deasupra solului, coridorul de vizitare cu podeaua din sticla de pe bila superioara este partea cea mai atragatoare din Turnul Perlei. Puteti experimenta o vedere la 360 de grade asupra Shanghaiului in timp ce imortalizati momentul cu ajutorul aparatului foto.
Macao
175 Euro/adult, 155 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, pranz, tur de oras si taxele locale.
Orasul Macao denumit si Las Vegasul Orientului. O destinatie faimoasa, caracterizata de pace si prosperitate, Macao este o combinatie intre cultura orientala si cea vestica, un loc incarcat de istorie care merita cu siguranta o vizita. Colonia Macao a fost infiintata de catre portughezi in sec. al XVI-lea si este cea mai veche colonie europeana din Asia. In zilele noastre, Macao este una dintre cele doua regiuni administrative speciale ale Chinei (alaturi de Hong Kong).
Vom vizita: Templul A-Ma, un temple taoist construit in anul 1488, dedicat zeitei A-ma, protectoarea marinarilor, o zeitate careia ii sunt dedicate aproximativ 2500 de altare in intreaga lume; Ruinele Catedralei Sfantul Paul, ruinele unui complex religios romano-catolic din secolul al XVII-lea si introdus in patrimoniul UNESCO in anul 2005; Biserica Penha, templul Natacha, Cazinoul si Turnul Macao - Un zgarie-nori cu o inaltime de 338 metri de la nivelul solului pana la cel mai inalt punct. Zona de observatie dispune de un restaurant si un centru comercial de unde turistii isi pot achizitiona vederi si alte suvenire.
Insula Lantau
139 Euro/adult, 109 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, pranz, tur de oras si taxele locale.
Cea mai mare atractie a insulei este Big Budha. Statuia gigantica a lui Budha este facuta din bronz si are o inaltime de 26 de metri. Aceasta statuie a fost construita a fost finalizata in anul 1993, in apropierea Manastirii Po Lin.
Statuia simbolizeaza relatia armonioasa dintre om, natura si religie iar manastirea veche de peste 100 de ani este un loc linistit potrivit pentru rugaciune si reculegere. A ajunge pe insula este o aventura in sine, la bordul telecabinei Ngong Ping, care dureaza aproximativ 25 de minute si ofera o panorama minunata asupra muntilor din jur.

Galerie foto

Rezerva acum!