INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Paste in Israel 2025

Itinerariu: Tel Aviv - Jaffa - Bethleem - Ierusalim - Masada - Ierihon - Marea Moarta - Yardenit - Capernaum - Nazaret - Cezareea - Haifa - Eilat - Tel Aviv
Date plecare: 17.04.2025
Circuit cu avionul, 8 zile
Tarif: 1399 euro/persoana(taxe aeroport incluse)

Program

O calatorie in Tara Sfanta, pe urmele lui Iisus, dar si ale apostolilor si altor personaje biblice, este un eveniment. Toate povestirile aflate inca din copilarie practic iau viata in momentele in care pasesti pe urmele martirajului lui Iisus pe Via Dolorosa sau ale Fecioarei. Pe vremuri, pelerinii spre Tara Sfanta infruntau drumuri lungi si numeroase primejdii pentru a-si indeplini visul si a deveni hagi, adica pelerin la Ierusalim si in celelalte locuri sfinte. Acum este foarte simplu...
Va invitam sa va reculegeti si sa descoperiti toate locurile.
De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca...
• vei descoperi cu adevarat locurile biblice;
• vei merge pe urmele lui Hristos;
• vei vedea una dintre cele mai frumoase gradini din lume - gradina templului Bahai;
• vei descoperi unul dintre cele mai importante orase istorice ale Planetei - Ierusalim, loc sacru pentru trei religii.

Ziua 1. Bucuresti - Tel Aviv

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda la ora 16:55, pentru formalitatile de imbarcare pe cursa TAROM la ora 19:55. Decolare spre Tel Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion, la ora 22:30. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in Israel ne vom deplasa la Bethleem pentru cazare. Continuam cu transfer la hotel in zona Bethleem.

Ziua 2: Tel Aviv - Ierusalim

Mic dejun. Turul panoramic al orasului & Jaffa - partea veche araba a orasului. Este mult mai veche - Tel Aviv a fost intemeiat in 1909 - si acum este un fel de Sfertul Latin al orasului. Desi are multe boutiquri moderne, inca mai retine din atmosfera de oras arab. Vom pleca catre Ierusalim, vom urca pe Muntele Maslinilor si vizitam: Manastirea Tatal Nostru - construita pe locul unde Iisus i-a invatat pe ucenici rugaciunea Tatal Nostru, Biserica Lacrima, Gradina Ghetsimani - locul unde obisnuia Iisus sa se retraga si sa se roage si Biserica Tuturor Natiunilor - construita pe locul unde, conform traditiei, Iisus Hristos s-a rugat in ultima noapte de libertate.
Traversand paraul Chedron intram in cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa - Drumul Crucii, cu cele 14 opriri - o strada aflata in Orasul Vechi despre care traditia crestina spune ca este drumul pe care Iisus Hristos a trecut, purtand crucea, spre locul sau de rastignire. Drumul Crucii se sfarseste la Biserica Sfantului Mormant, unde vom parasi Via Dolorosa prin Cartierul Evreiesc si ne indreptam catre Zidul Plangerii, unde vom poposi pentru scurt timp, Muntele Sion, Foisorul “Cina cea de Taina”, Biserica Adormirii Maicii Domnului si Mormantul lui David. Cazare si cina in Bethlehem.

Ziua 3: Bethleem -Masada - Ierihon - Marea Moarta

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Masada-Ierihon si Marea Moarta. Masada - o fortareata antica situata pe o colina, unde se poate urca cu telecabina la ruinele cetatii unde a avut loc cea mai eroica rezistenta a iudeilor in razboiul impotriva romanilor. Sosim in Qumran - tinut desertic, in ale carui grote au fost gasite „Manuscrisele de la Marea Moarta”. Plecare spre Ierihon, sosire si vizita la asezamantul romanesc, scurt popas la Marea Moarta. Cazare in Bethlehem.

Ziua 4: Bethleem

Mic dejun. Dupa amiaza impreuna cu ghidul vom merge pentru a descoperii imprejurimile orasului. In Bethleem vom vizita Biserica Nativitatii, locul nasterii lui Iisus si vom face popas in Piata Ieslei, situata in partea veche a orasului. Continuam cu scurt popas la: Biserica Nativitatii, locul nasterii lui Iisus si vom face popas in Piata Ieslei, situata in partea veche a orasului. Cazare si cina in Bethlehem.

Ziua 5: Bethleem - Yardenit - Capernaum - Nazaret

Dupa micul dejun va propunem o excursie optionala la : Yardenit-Capernaum-Nazaret. Deplasare la Yardenit, locul unde Iordanul paraseste Marea Galileii. Zona este amenajata pentru a permite pelerinilor sa intre in apele sfinte unde a fost desavarsit botezul lui Iisus. Deplasare la Muntele Fericirilor unde Iisus a tinut predica despre fericiri. Continuam cu Biserica cu acelasi nume si vizitarea Carpenaum-ului - Casa Sfintilor Petru si Andrei si apoi Tabgha - Biserica Inmultirii Painilor si a Pestilor. Traseul continua spre Cana Galileei si vizitam Biserica Minunii si Casa Nuntii, unde Iisus a savarsit prima minune, transformand apa in vin. In apropiere de Cana Galileei vom vizita orasul copilariei lui Iisus, Nazaret cu Biserica Ortodoxa Buna Vestire, ridicata pe locul Izvorului Fecioarei Maria. Cazare si cina in Bethlehem.

Ziua 6: Bethleem - Cezareea - Haifa

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Cezareea si Haifa. Cezareea - a fost un important centru al crestinatstii in primul mileniu al erei crestine. Haifa, splendid oras, port la Mediterana, situat intr-un superb golf, la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai, cu gradinile sale persane superb terasate, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO (privire din punctul de panorama) si incantati de atata frumusete, vom poposi la Biserica Stella Maris - Steaua Marii (sediul Ordinului calugaresc al Carmelitilor), cu altarul asezat deasupra Grotei Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Cazare si CINA SPECIALA DE PASTE in Bethlehem.

Ziua 7: Bethleem - Eilat

Mic dejun. Excursie optionala la Eilat. Oras din extremitatea sudica a Israel-ului, un port aglomerat, dar in acelasi timp si o statiune populara aflata in nordul Marii Rosii in Golful Eilat. Vom face un tur panoramic si apoi vom avea timp liber pentru a descoperi frumusetea si atractiile orasului. Vizita la acvariul Marina Park. Cazare si cina in Bethlehem.

Ziua 8: Bethleem - Ein Karem -- Tel Aviv - Bucuresti

Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti. Ora 23:30 - decolare din Tel Aviv, sosire in Bucuresti - Aeroportul Henri Coanda la ora 02:15.

Hoteluri

Bethleem: Hotel Alexander - categoria locala, Bethlehem, sau similar.

Informatii utile


Informatii practice Climat

Regiunea este caracterizata prin veri extrem de calduroase si ierni blande. Precipitatiile sunt reduse.


Vize

Cetatenii romani au nevoie doar de pasaport - atat in Israel, cat si in Palestina. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni din momentul intrarii in Israel.

Infrastructura de transport local

Foarte buna. Soselele sunt in conditii bune.


Siguranta personala

Este in general ridicata, dar trebuie sa parasiti zona de urgenta cand apare armata israeliana.


Cum comunici

Multi locuitori vorbesc foarte bine limba engleza.


Banii

In Israel se folosesc shekeli, iar in Palestina se folosesc atat shekeli, cat si dolari si dinari iordanieni. Se pot schimba atat dolari, cat si euro, in Palestina fiind numeroase case de schimb valutar (mult mai putine in Israel). In Israel, folosirea cardurilor este posibila in marea majoritate a magazinelor, dar in mai putine in Palestina. Exista numeroase ATM-uri atat in Israel, cat si in Palestina, pentru a scoate bani in valuta locala.


Comunicatii

Exista Wi Fi cam peste tot atat in Israel, cat si in Palestina, dar viteza poate fi destul de lenta. Odata ajuns in Israel, poti cumpara SIM-uri din magazine si mall-uri, dar cel mai la indemana este sa cumperi din Aeroportul „Ben Gurion”, de la libraria Steimatzky. Cea mai buna acoperire o are reteaua Pelephone, care poate fi folosit si in anumite zone din Palestina. Daca vrei sa ai o acoperire foarte buna in Palestina trebuie sa cumperi si un SIM palestinian, de la Jawwal Palestine.


Tipuri de prize

Cu un pic de noroc, vei gasi prize de tip C, la fel ca in Europa, dar in Israel si in Palestina mai sunt folosite si prizele de tip H si M, pentru care ai nevoie de adaptor.


Cod vestimentar

Tinand cont ca se vor vizita numeroase orase de cult si vor fi vizitate numeroase zone conservatoare, se recomanda haine lungi, care sa acopere toate partile corpului - pantaloni sau fuste lungi. In afara zonelor religioase, se poate purta orice tip de haine.


NOTE:

- Grup de minim 35 persoane;

- Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

- Oferta turistica este parte integranta din contract;

- Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara;

- Informarea de plecare, ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului, se va transmite cu doua zile inainte de plecare;

- Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor; ghidul roman va striga lista;

- Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single;

- Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu doua zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea acordata oficial, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective;

- Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu doi adulti;

- Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum doua zile inainte de data plecarii;

- Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea;

- Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului etc.), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ, 2-6 euro/persoana/noapte);

- Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina, pe langa pasaportul acestora, si o copie a cerificatului de nastere al copilului (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
17.04.2025 1399 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 229 euro;
Copil sub 12 ani: 599 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilet de avion Bucuresti -Tel Aviv-Bucuresti, Compania TAROM;
• Taxele de aeroport;
• 7 nopti cazare in Bethleem la hotel categoria locala echivalent 3* cu Mic dejun si CINA - conform itinerariu, INCLUSIV CINA SPECIALA DE PASTE la hotelul unde vom fi cazati;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar clasificat CATEGORIA LOCALA - echivalent 2*;
• Transfer aeroport-hotel-aeroport;
• Tel Aviv- turul panoramic al orasului & Jaffa;
• Ierusalim- turul orasului;
• Ghid local;
• Bilete de intrare pentru tururile mentionate ca fiind incluse;
• Asistenta turistica in limba romana.

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si storno cu extensie COVID-19 (obligatorie) - se incheie odata cu contractul de comercializare;
• Alte servicii neincluse in program(bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 2 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid);

Orar de zbor

• Bucuresti - Tel Aviv: 20:45 - 23:20 / Tel Aviv-Bucuresti: 00:20 - 03:05
• Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Yardenit-Capernaum-Nazaret
99 Euro/adult si 50 Euro/per copil 2-12 ani
Pretul include: transport clasificat si ghid roman; Nu include: intrari (Capernaum, Yardenit, Tabgha - 6 euro/persoana); Yardenit - Capernaum - Nazaret. Deplasare la Yardenit, locul unde Iordanul paraseste Marea Galileei. Zona este amenajata pentru a permite pelerinilor sa intre in apele sfinte unde a fost savarsit botezul lui Iisus. Deplasare la Muntele Fericirii, unde Iisus a tinut o predica despre fericire. Continuam cu biserica avand acelasi nume si cu vizitarea Capernaumului - Casa Sfintilor Petru si Andrei si apoi Tabgha - Biserica inmultirii painilor si a pestilor. Traseul continua spre Cana Galileei si vizitam Biserica Minunii si Casa Nuntii, unde Iisus a savarsit prima minune, transformand apa in vin. In apropiere de Cana Galileei vom vizita orasul copilariei lui Iisus, Nazaret, cu Biserica Ortodoxa Buna Vestire, ridicata pe locul Izvorului Fecioarei Maria.
Masada-Ierihon si Marea Moarta
115 de euro/adult si 55 de euro/per copil 2-12 ani;
Pretul include: transport clasificat si ghid roman; Nu include: urcarea cu telecabina - 24 de euro/persoana si intrarea la Qumran - 11 euro/persoana ; Masada - o fortareata antica situata pe o colina, unde se poate sui cu telecabina la ruinele cetatii unde a avut loc cea mai eroica rezistenta a iudeilor in razboiul impotriva romanilor. Sosim in Qumran - tinut desertic, in ale carui grote au fost gasite „Manuscrisele de la Marea Moarta”. Plecare spre Ierihon, oprire la Marea Moarta.
Cezareea si Haifa
99 Euro/adult si 45 Euro/per copil 2-12 ani
Pretul include: transport clasificat si ghid roman; Nu include: intrarea la Caesarea - 15 euro/persoana ; Cezareea a fost un important centru al crestinatatii in primul mileniu al erei crestine. Continuam catre Haifa - al treilea oras ca marime din Israel si unul dintre cele mai importante porturi comerciale la Marea Mediterana. Vom face un tur de oras. Vizitam prin imprejurimile orasului Gradinile suspendate Bahai, cat si Biserica Stella Maris, Muntele Carmel si grota prorocului Ilie.
Eilat
190 Euro/adult si 75 Euro/per copil 2-12 ani
Nu include: vizita la Marina Park cu pranz inclus - 35 de euro/persoana. Pretul include: transport clasificat si ghid roman; Nu include: intrari; Eilat - oras din extremitatea sudica a Israelului, un port aglomerat, dar in acelasi timp si o statiune populara aflata in nordul Marii Rosii, in Golful Eilat. Vom face un tur panoramic si apoi vom avea timp liber pentru a descoperi frumusetea si atractiile orasului. Vizita la acvariul Marina Park.
Grup minim excursii optionale: 35 persoane;
Intrarile la obiectivele turistice se achita inainte de inceperea excursiilor optionale.

Galerie foto turisti

Rezerva acum!