FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Revelion Maroc

Itinerariu: Casablanca - Rabat - Volubilis - Meknes - Fez - Marrakech
Date plecare: 28.12.2021
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif/persoana: 1280 Euro/ (loc in camera dubla, taxe incluse)

Program

Ziua 1 (28 DEC): BUCURESTI - CASABLANCA

Intalnire cu insotitorul roman de grup la aeroportul Otopeni la ora 02:00 dimineata pentru imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES spre Istanbul. Aterizare in Istanbul la ora locala 06:20 si imbarcare pe zborul cu destinatia Casablanca cu decolare la ora 10:45. Aterizare in Casablanca la ora locala 14:00, transfer si cazare la hotel Idou Anfa 4* sau similar. Cina la restaurantul hotelului.

Ziua 2 (29 DEC): TUR DE ORAS CASABLANCA

Dupa micul dejun vom face turul orasului Casablanca, centrul economic al Marocului, alaturi de un ghid local; vom admira Moscheea Hassan al II-lea (exterior) - una din cele mai mari realizari de gen ale lumii arabe, vom vedea Piata Mohamed al V-lea cu fantana, Piata Natiunilor Unite, zona Habous si zona rezidentiala Anfa, cornisa Ain Diab. Dupa amiaza, timp liber. Cina si cazare la hotel.

Ziua 3 (30 DEC): CASABLANCA - RABAT (110 km)

Mic dejun la hotel. Inainte de plecarea spre Rabat, vom admira din autocar ultimele imagini ale orasului Casablanca, dupa care ne vom indrepta spre orasul imperial alb. Sosire si vizita a capitalei Marocului: admiram Mausoleul lui Mohamed al V-lea, apoi trecem pe langa Medina, continuam cu vizita la Kasbah des Oudais, o fortareata din secolul XII care adaposteste muzeul artei marocane, Moscheea Neterminata cu Turnul lui Hassan; din autocar vom vedea si Palatul Regal unde ne putem opri pentru a face cateva fotografii in cazul in care accesul ne va fi permis. Cazare si cina la hotel Belere 4* sau similar in Rabat.

Ziua 4 (31 DEC): RABAT - VOLUBILIS - MEKNES - FEZ (300 km)

Dupa micul dejun vom pleca catre situl arheologic de la Volubilis unde vom vedea cele mai impresionante si bine pastrate mozaicuri romane din nordul Africii. Situl arheologic se intinde pe o suprafata de 42 hectare, are peste 2,6 km de ziduri, un apeduct inca vizibil si doua strazi romane. Orasul a fost cucerit de triburile locale de la romani in anul 285 si de atunci a decazut. Continuam calatoria spre Meknes; dupa sosire, vom vizita acest oras cunoscut drept “Versailles-ul Marocului” care a fost infiintat in sec al XVII-lea de catre Moulay Ismail. in timpul turului in Meknes vom vizita si Bab Mansour, cea mai bine pastrata poarta din Maroc, Hari Souani - ruinele gradurilor imperiale si vechea medina. Plecare spre Fez si sosire in cursul serii. Cazare la hotel Barcelo 4* sau similar urmata de cina festina de Revelion la hotel (bauturile nu sunt incluse).

Ziua 5 (01 IAN): FEZ

Dupa micul dejun vom vizita cele mai importante repere turistice ale orasului Fez, centru religios si spiritual al Marocului si unul dintre cele mai vechi dintre orasele Islamului. Vom vizita Medina Fez el Bali unde sa afla Moscheea Karaouine - cea mai veche universitate a islamului; scoala coranica Attarine Medersa cu superbe decoratiuni pe care o admiram din exterior, obiectivul fiind temporar inchis, Piata si fantana Nejjarine, care si-a primit numele de la tamplarii care lucreaza aici, cartierul vopsitorilor de piele - Deddaghine aflat in aproprierea pietei Seffarine, unde diferiti maestri prelucreaza pieile de animale. Cina si cazare la hotel in Fez.

Ziua 6 (02 IAN): FEZ - CASABLANCA - MARRAKECH (500 km)

Mic dejun la hotel. Plecare spre Marrakech urmand autostrada care trece pe langa Casablanca. Pe drum sunt prevazute scurte opriri pentru masa si admirarea peisajului. Sosire in Marrakech, cina si cazare la hotel El Andalous 4* sau similar.

Ziua 7 (03 IAN): MARRAKECH

Mic dejun la hotel. Azi vom vizita Marrakech, al doilea cel mai vechi dintre orasele imperiale, cunoscut si ca “Perla Sudului”. Vom face un tur panoramic cu ghid local pe parcursul caruia vom admira cele mai importante obiective turistice ale orasului Marrakech: Mormintele Saadiene, minaretul si Moscheea Koutoubia, Palatul Bahia si gradina Menara. Ne vom intoarce la hotel pentru a servi masa de pranz. Dupa amiaza vom vizita souk-urile cu strazile lor inguste si serpuitoare si Piata Djemaa El Fna cu varietatea sa de forme de divertisment: povestitori, imblanzitori de serpi, acrobati care inghit flacari si multe altele. Seara, optional, participare la cina marocana Diffa Fantasia la celebrul restaurant “Chez Ali”. Cina va fi servita in saloane care imita corturile traditionale si va fi insotita de un spectacol cu dansuri si muzica traditionala, calareti pe camile si cai. Intoarcere la hotel si cazare.

Ziua 8 (04 IAN): EXCURSIE OPTIONALA LA ESSAOUIRA (370 km)

Mic dejun. Astazi va propunem o excursie optionala la Essaouira (pe vremuri Mogador), localitate situata la aproximativ 180 km de Marrakech, statiune si port pe malul Oceanului Atlantic, un oras boem cu puternice influente culturale, aflat pe lista patrimoniului cultural UNESCO. Vom reveni in Marrahech pentru cina si cazare la hotel.

Ziua 9 (05 IAN): MARRAKECH - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 11:00. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Marrakech - Istanbul cu decolare la ora 15:00. Aterizare in Istanbul la ora locala 22:05 si imbarcare pe zborul spre Bucuresti cu decolare la ora 02:10 noaptea. Aterizare in Bucuresti la ora 02:25 dimineata pe data de 6 ianuarie.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Acte necesare: Pasaport valabil cel putin 6 luni de la incheierea calatoriei; Toti copiii au nevoie de pasaport; Se recomanda ca turistii sa detina pasaport simplu (pasapoartele temporare pot fi refuzate de catre autoritatile marocane de frontiera si, de aceea, se recomanda evitarea acestui tip de pasaport pentru calatoriile in Maroc). Acest program nu necesita obtinerea vizei turistice de catre cetatenii romani.
• Conditii de plata: La inscriere se achita un avans minim 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare. Diferenta se achita cu cel putin 45 de zile inainte de data inceperii excursiei.
• Conditii de calatorie in context Covid http://www.mae.ro/travel-conditions
• Unitatile de cazare sunt informative, acestea se pot modifica, nominalizarea se va face inainte de plecare.
• Conform reglementarilor internationale, serviciile de ghidaj in interiorul muzeelor, siturilor arheologice si la obiectivele turistice, pot fi asigurate doar de catre ghizii locali;
• Persoanele care calatoresc singure pot opta pentru camera single sau pentru partaj, caz in care agentia va propune, in functie de inscrierile existente sau ulterioare, un partaj. In situatia in care nu exista partaj pana la expirarea termenului limita de inscriere, agentia nu se obliga sa suporte diferenta de camera single, in consecinta turistul poate sa opteze pentru camera single;
• Programul circuitului poate suferi modificari in functie de ora de plecare, de evenimentele locale sau de orice alte circumstante externe.

Tarife

Data plecare Tarif
28.12.2021 1280 Euro

Suplimente, reduceri

• Tarif copil 3-12 ani in camera dubla cu 2 adulti: 1070 Euro (patul suplimentar este un pat pliant mic si va fi adaugat intr-o camera dubla, spatiul fiind limitat; camerele pentru 3 persoane sunt la cerere)
• Supliment camera single: 230 Euro/persoana.

Servicii incluse

• Transport cu avionul Bucuresti - Casablanca si retur Marrakech - Bucuresti, cu schimbarea curselor la Istanbul, compania Turkish Airlines;
• 8 nopti cazare cu mic dejun continental la hoteluri de 4* astfel: 2 nopti in Casablanca, 1 noapte in Rabat, 2 nopti in Fez, 3 nopti in Marrakech;
• 7 cine la hotelurile din program;
• Supliment cina festiva de Revelion la hotelul din Fez;
• Un dejun la hotelul din Marrakech in ziua 7;
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Vizitele si excursiile din program: Casablanca, Rabat, Volubilis, Meknes, Fez, Marrakech;
• Biletele de intrare la: Mausoleul si fortareata Kasbah des Oudais in Rabat, Medersa Bouanania sau alta medersa in Fez, situl arheologic de la Volubilis, mormintele saadiene si palatul Bahia in Marrakech;
• Transport local cu autocar dotat cu aer conditionat;
• Ghid local pe tot parcursul circuitului;
• Insotitor roman de grup;
• Taxele de aeroport si catering.

Nu sunt incluse

• Asigurari storno si asigurari medicale (vezi detalii); Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 30 EURO/persoana - se practica in Maroc, se achita la sosire;
• Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

Orar de zbor

• 28.12: Bucuresti 04:00 - Istanbul 06:20 durata zborului: 1h20min
• 28.12: Istanbul 10:45 - Casablanca 14:00 durata zborului: 5h15min
• 05.01: Marrakech 15:00 - Istanbul 22:05 durata zborului: 5h05min
• 06.01: Istanbul 02:10 - Bucuresti 02:25 durata zborului: 1h15min

Compania

Tarom

Excursii optionale

• Bilet intrare Moscheea Hassan al II-lea (Casablanca): 17 Euro/persoana;
• Excursie la Essaouira: 55 Euro/persoana;
NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt informative si valabile pentru minim 20 participanti. Preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare.

Rezerva acum!