FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Revelion in Misteriosul Maroc - Capitalele Imperiale si aventura in desertul Sahara

Itinerariu: Casablanca - El Jadida - Marrakech - Ouarzazate - Erfoud - Merzouga - Ifrane - Fez - Chefchaouen - Rabat
Date plecare: 30.12.2022
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif/persoana: 1699 999 Euro/(loc in camera dubla, taxe incluse)
Conditii de calatorie:
• Certificat de vaccinare sau test negativ RT-PCR max 48h.

Program

Ziua 1. 30.12.2022 - Bucuresti - Marrakech, via Istanbul

Prezentare la Aeroportul Henri Coanda - Otopeni la ora 08:00 si intalnire cu ghidul la ghiseul de check-in companiei Turkish Airlines, pentru imbarcare pe zborul cu destinatia Marrakesh, via Istanbul. Decolare la ora 10:00 cu zborul TK621 si aterizare la Istanbul la ora locala 12:25, unde vom avea escala; la ora 18:35 decolare cu zborul TK 621 spre Marrakesh, unde vom ajunge la ora 21:50.
Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Marrakesh.

Ziua 2. 31.12.2022 - Marrakech

Mic dejun. Tur panoramic al orasului Marrakech impreuna cu ghidul local, al doilea oras imperial ca vechime, supranumit si Perla Sudului. Vom admira Moscheea Koutoubia, una dintre cele mai reprezentative constructii in stil maur si Palatul Bahia. Continuam cu Gradinile Majorelle, gradini create de artistul francez Jacques Majorelle in anul 1923, faimoase in toata lumea. Cazare in Marrakech. Optional, puteti participa la cina festiva de Revelion, organizata la un restaurant local in Marrakech. LA MULTI ANI 2023!!!

Ziua 3. 01.01.2023 - Marrakech - Ouarzazate

Mic dejun. Timp liber pentru vizitarea orasului sau excursie optionala la Quarzazate. Ne vom indrepta spre Muntii Atlas, admirand peisaje pitoresti si spectaculoase si vom traversa trecatoarea Tiz-in-Tichka, situata la o altitudine de 2260m.
Quarzazate, situat in sudul Marocului, resedinta provinciei cu acelasi nume, este supranumit “Poarta Desertului”. Nenumaratele Kasbah(cetati) din desert, munti si campii aride, vai si oaze luxuriante, palmieri si sate pe pamant rosu dau farmec acestei zone, constituind un punct de atractie turistica importanta. Vom vizita aici asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout, care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Cazare in Marrakech.

Ziua 4. 02.01.2023 - Marrakech - Erfoud - Merzouga

Mic dejun. Astazi vom pleca catre Erfoud, “poarta de intrare” in Desertul Sahara, unde vom lasa autocarul pentru a ne imbarca in autovehicule 4x4 care ne vor duce pana in Merzouga. Ne vom plimba apoi cu camilele prin desertul Sahara. Cazare la hotel in zona Erfoud - Merzouga.

Ziua 5. 03.01.2023 - Merzouga - Ifrane - Fez

Mic dejun. Programul turistic continua catre Fez. Vom trece prin Azrou, un important centru de arta populara si Ifrane, o frumoasa statiune de ski cu arhitectura frantuzeasca. Cazare in Fez.

Ziua 6. 04.01.2023 Fez - Chefchaouen

Mic dejun. Vizitarea orasului Fez, capitala religioasa a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina Fez el Bali, impresionanta prin splendoarea si rafinamentul cladirilor sale. Vom descoperi aici cele mai frumoase sculpturi artizanale in lemn, gravuri in bronz, sculpturi policrome in piatra, coloane si decoratiuni sculptate, Moulay Idriss, Moscheea Karaouin.
Timp liber la dispozitie in Fez sau excursie la Chefchaouen, pitorescul oras medieval, cunoscut ca „orasul albastru”, cuibarit in regiunea muntoasa Rif, adapost pentru maurii si evreii izgoniti din Spania. Vom intra in fascinanta medina a orasului, una dintre cele mai frumoase din Maroc, cu case avand frontoane tipice de culoare albastru-deschis si cu artizani care vand marfuri traditionale. Vom admira Piata Uta El Hammam care este dominata de o moschee din sec. al XVII-lea si un grup de cladiri mai elegante, printre care medresa si vechiul castel, cu gradinile sale pline de palmieri si chiparosi. (program optional). Cazare in Fez.

Ziua 7. 05.01.2023 - Fez - Volubilis - Meknes - Rabat - Casablanca

Mic dejun. Plecare din Fez catre Volubilis, important oras roman, centrul administrativ al provinciei Mauretania Tingitana, unde vom admira faimoasele ruine romane. Excursia continua catre Meknes, oras impresionant prin amestecul stilurilor spaniol si maur, inconjurat de ziduri inalte, cu porti marete. Centrul Vechi al orasului Meknes este uriasa Piata el-Hedim, situata in fata portii Bab el-Mansour. Traseul continua catre Rabat, capitala regatului si sediul guvernului marocan, situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului. Dupa turul de oras ne indreptam spre Casablanca, unde ne vom caza.

Ziua 8. 06.01.2023 - Casablanca

Mic dejun. Zi dedicata turului de oras Casablanca: Piata Centrala, Cartierul Habous, bazarele, Mahakina, Catedrala Notre Dame Lourdes, Cornisa, cartierul Anfa Seara, Villa Mirador, Villa dar Saada, Moscheea Hassan al II-lea, Piata Mohamed al V-lea, Piata Natiunilor Unite. Cazare in Casablanca.

Ziua 9. 07.01.2023/08.01.2023 - Marrakech - Casablanca, zbor catre Bucuresti via Istanbul

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK618 programat la ora 16:10, cu destinatia Bucuresti, via Istanbul, sosire in Istanbul la ora 23:!5. Decolare din Istanbul la ora 02:10 +1, aterizare la Bucuresti la ora 02:25.

Hoteluri

Casablanca: Imperial Casablanca Hotel & Spa 4*, categoria locala, 291, Boulevard Mohamed V & Angle Rue Azilal, sau similar.
Marrakech: Ibis Marrakech Centre Gare 3*, categoria locala, Cl Avenue Hassan Ii Place De La Gare - 40000, sau similar.
Erfoud: Erfoud le Riad Ex Riad salam Erfoud 4*, Cl Av. Moualy Ismail Route Rissani, Erfoud-Merzouga, sau similar;
Fez: Wassim Hotel 4*, Rue Du Liban Av Hassan Ii, Fes 30000, sau similar.
*Confirmarea hotelurilor se va afisa pe site cu minimum 20 de zile inainte de calatorie.

Informatii utile

• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numele si numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras / statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia fiecarui hotel (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
• Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Maroc in scopuri turistice pentru o perioada de maxim 90 de zile. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei.

Tarife

Data plecare Tarif
30.12.2022 1699 999 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 299 euro;
Copil sub 12 ani: 999 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• bilete de avion Bucuresti - Marrakech - Bucuresti, zbor cu escala la Istanbul, compania Turkish Airlines;
• taxele de aeroport si taxa de serviciu;
• excursiile optionale;
• 2 nopti cazare cu mic dejun in Casablanca la hotel de 4*;
• 3 nopti cazare cu mic dejun in Marrakech la hotel de 3*;
• o noapte cazare in Erfoud - Merzouga hotel de 3*;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in Fez la hotel de 4*;
• tururile prevazute in program, cu autocar/microbuz - categoria locala;
• ghid local la obiectivele turistice din Fez, Rabat, Marrakesh si Casablanca;
• plimbarea cu camila in Desertul Sahara;
• excursia cu autovehicule 4x4 in Desertul Sahara de la Erfoud la Merzouga;
• asistenta turistica in limba romana (ghid roman).

Nu sunt incluse

• taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor, aproximativ - 1.5 euro/persoana/zi;
• biletele de intrare la obiectivele turistice, aproximativ 58 Euro/persoana(se pot achita si in agentie);
• supliment demipensiune (7 cine) - 135 Euro / persoana(optional);
• cina festiva de Revelion la un restaurant local in Marrakech - 110 euro/persoana, ce va include meniu festiv, bauturi locale, muzica traditionala, transferul de la hotel - restaurant - hotel;
• bacsis pentru sofer si ghid local, se va achita local, aproximativ 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid.

Orar de zbor

• Bucuresti- Istanbul: 10:00 - 12:25 // Istanbul- Marrakesh: 18:35 - 21:50
• Marrakesh - Istanbul: 16:10 - 23:!5 // Istanbul - Bucuresti: 02:10 - 02:25
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Turkish Airlines

Excursii optionale

Quarzazate
49 Euro/adult si 35 Euro/copil 2-12 ani
Include: transport local, asistenta turistica in limba romana, nu include intrari, se achita local, 10 euro de persoana(tarif informative, se poate modifica).
Plecarea in excursie va fi din Marrakech, cu autocarul in jurul orei 10:00 spre Quarzazate. Ne vom indrepta spre Muntii Atlas, admirand peisaje pitoresti si spectaculoase, si vom traversa trecatoarea Tiz-in-Tichka, situata la o altitudine de 2260 de metri deasupra nivelului marii. Pe masura ce drumul incepe sa se indrepte spre Quarzazate calatorii vor putea sa se minuneze in regiunile pre-Sahara care se afla uscate si nemiscate si varfurile tacute ale marilor Munti Atlas. Quarzazate, este un oras in sudul Marocului, si resedinta provinciei cu acelasi nume, fiind supranumit “Poarta Desertului”. Nenumaratele Kasbah din desert, munti si campii aride, vai si oaze luxuriante, palmieri si satele pe pamant rosu dau farmec acestei zone, constituind un punct de atractie turistica importanta. Vom vizita aici asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout, declarate monumente internationale, care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Excursia va dura aproximativ 8 ore.
Chefchaouen
49 Euro/adult si 35 Euro/copil 2-12 ani
Include: transport local, asistenta turistica in limba romana, nu include intrari, se achita local, 10 euro de persoana(tarif informative, se poate modifica).

Rezerva acum!