INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion in Misteriosul Maroc - Capitalele Imperiale si aventura in desertul Sahara

Itinerariu: Casablanca - El Jadida - Marrakech - Ouarzazate - Erfoud - Merzouga - Ifrane - Fez - Chefchaouen - Rabat
Date plecare: 29.12.2022
Circuit cu avionul, 11 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

EPUIZAT

Program

Ziua 1. 29.12.2022 Bucuresti - Marrakech, via Istanbul

Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 08:00, pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines cu destinatia Marrakesh via Istanbul. Decolare la ora 10:10 cu zborul TK1044 si aterizare la Istanbul la ora locala 12:35, unde vom avea escala, la ora 18:35 decolare cu zborul TK 621 si vom ajunge in Marrakesh la ora 21:50. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru in Marrakesh.

Ziua 2. 30.12.2022 Marrakech

Mic dejun. Tur panoramic al orasului Marrakech impreuna cu ghidul local, al doilea oras imperial ca vechime, numit pe buna dreptate Perla Sudului. Vei putea admira Moscheea Koutoubia, una dintre cele mai reprezentative constructii in stil maur, care combina simplitatea cu luxul si Palatul Bahia. Continuan cu Gradinile Majorelle, gradini create de artistul francez Jacques Majorelle in anul 1923 si faimoase pentru nuantele de albastru. Cazare in Marrakech.

Ziua 3. 31.12.2022 Marrakech - Essaouira

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Essaouira - oras-port situat pe coasta Atlanticului, cunoscut mai ales sub numele de Mogador. Orasul vechi, medieval, arab, este trecut sub Patrimoniul UNESCO. Excursia la Essaouira va fi una relaxanta, si plina de istorie. Timp de cateva ore ne vom plimba pe stradutele principale, spatioase si imbogatite din punct de vedere architectural de arcade, si case ornate cu motive geometrice si florale. La tot pasul sunt comercianti cu tot felul de marfuri, legume, fructe, mirodenii, imbracaminte, creand un amestec de culori si miresme specific Marocului. Plimbarea continua in cel mai vizitat obiectiv turistic, si anume Zona Scala, zona portului vechi. Aici intalnim o mica fortareata cu turn de observatie si tunuri pozitionate strategic spre largul oceanului, pe care o vom vizita, dupa aceea continuam cu zona portului nou si piata principala, unde vom intalni numerosi pescari pregatiti sa isi vanda diferitele specii de peste precum dorada, barbuni, morena, calamari, sepie, etc. Peisajul portului nou este unul incantator, infrumusetat mai ales de barcile pescarilor. Asadar, cateva ore petrecute aici merita totul, peisajele facand deliciul intregii plimbari. Excursia include transport local si asistenta turistica in limba romana. Cazare in Marrakech. LA MULTI ANI 2023!!!

Ziua 4. 01.01.2023 Marrakech - Ouarzazate

Mic dejun. Continuam programul catre Quarzazate. Ne vom indrepta spre Muntii Atlas, admirand peisaje pitoresti si spectaculoase, si vom traversa trecatoarea Tiz-in-Tichka, situata la o altitudine de 2260 de metri deasupra nivelului marii. Pe masura ce drumul incepe sa se indrepte spre Ouarzazate calatorii vor putea sa se minuneze in regiunile pre-Sahara care se afla uscate si nemiscate si varfurile tacute ale marilor Munti Atlas. Quarzazate, este un oras in sudul Marocului, si resedinta provinciei cu acelasi nume, fiind supranumit “Poarta Desertului”. Nenumaratele Kasbah din desert, munti si campii aride, vai si oaze luxuriante, palmieri si satele pe pamant rosu dau farmec acestei zone, constituind un punct de atractie turistica importanta. Vom vizita aici asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout, declarate monumente internationale, care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Vom vizita asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout. Cazare in Ouarzazate.

Ziua 5. 02.01.2023 Marrakech - Erfoud - Merzouga

Mic dejun. Astazi vom pleca catre Erfoud, “poarta de intrare” in Desertul Sahara, unde vom lasa autocarul pentru a ne imbarca in autovehicule 4x4 care ne vor duce pana in Merzouga. Ne vom plimba apoi cu camilele prin desertul Sahara. Cazare la hotel in zona Erfoud-Merzouga.

Ziua 6. 03.01.2023 Merzouga - Ifrane - Fez

Mic dejun. Excursia continua astazi catre Fez, prin partea de mijloc a Muntilor Atlas, comparata in grandoare cu Marele Canion, pe drum ne oprim la Ifrane - statiune de ski. Supranumit si “Elvetia Marocului” Ifrane este situat la o altitudine de 1.664 metri deasupra nivelului marii, in regiunea de mijloc a Muntilor Atlas, si care serveste drept “loc de joaca” pentru berberii bogati din orase secetoase ca Fez, Meknes. Cazare in Fez.

Ziua 7. 04.01.2023 Fez

Mic dejun. Vizitarea orasului Fez impreuna cu ghidul local, capitala religioasa a Marocului: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina Fez el Bali, impresionanta pentru splendoarea si rafinamentul cladirilor sale. Vei descoperi aici cele mai frumoase sculpturi artizanale in lemn, gravuri in bronz, sculpturi policrome in piatra, moucharabies, coloane si decoratiuni sculptate, Moulay Idriss, Moscheea Karaouin. Cazare in Fez.

Ziua 8. 05.01.2023 Fez - Chefchaouen

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Fez sau optional - Chefchaouen. In continuarea zilei ne vom deplasa spre „secretul albastru” al Marocului pitorescul oras medieval Chefchaouen, cunoscut ca „orasul albastru”, cuibarit in regiunea muntoasa Rif, adapost in munti pentru maurii si evreii izgoniti din Spania de Regii Catolici. Vom intra in fascinanta medina a orasului, una dintre cele mai frumoase din Maroc, cu case avand frontoane tipice de culoare albastru-deschis si cu artizani care vand marfuri traditionale. Vom admira Piata Uta El Hammam care este dominata de o moschee din sec. al XVII-lea si un grup de cladiri mai elegante, printre care medresa si vechiul castel, cu gradinile sale pline de palmieri si chiparosi. Cazare in Fez.

Ziua 9. 06.01.2023 Fez - Volubilis - Meknes - Rabat - Casablanca

Mic dejun. Plecare din Fez catre Volubilis care, in Antichitate, era un important oras roman, centrul administrativ al provinciei Mauretania Tingitana si unde vom admira faimoasele ruine romane. Drumul continua catre Meknes, oras impresionant cu un amestec al stilurilor spaniol si maur, inconjurat de ziduri inalte si porti marete. Centrul Vechi al orasului Meknes este uriasa Piata el-Hedim, situata in fata portii Bab el-Mansour. Poarta Bab el-Mansour este strajuita de doua coloane monumentale corintice din marmura. Traseul continua catre Rabat - capitala regatului si sediul guvernului marocan. Aici vom avea tur panoramic de oras. Situat la gura de varsare a raului Bou Regreg in apele Atlanticului, Rabatul este unul din cele mai importante orase inca de pe vremea romanilor. Transfer la hotel si cazare in Casablanca.

Ziua 10. 07.01.2023 Casablanca

Mic dejun. Zi dedicata turului de oras Casablanca: Piata Centrala, Cartierul Habous, bazarele, Mahakina, Catedrala Notre Dame Lourdes, Cornisa, cartierul Anfa Seara, Villa Mirador, Villa dar Saada, Moscheea Hassan al II-lea, Piata Mohamed al V-lea, Piata Natiunilor Unite. Cazare in Casablanca.

Ziua 11. 08.01.2023/09.01.2023 Casablanca - Marrakech , zbor catre Bucuresti via Istanbul

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airlines TK622 programat la ora 22:50 cu destinatia Bucuresti via Istanbul, sosire in Istanbul la ora 05:50. Decolare din Istanbul la ora 08:30 +1, aterizare la Bucuresti la ora 08:50.

Hoteluri

Casablanca: Imperial Casablanca Hotel & Spa 4*, categoria locala, 291, Boulevard Mohamed V & Angle Rue Azilal, sau similar.
Marrakesh: Moroccan House Marrakech 3*, Cl Rue Loubane Gueliz Centre Ville 3 - 40000 - Marrakech.
Ouarzazate: Rose Valley Hotel *, Quartier Tassoumaate Lot Bilad Alkhir, 45000 Ouarzazate.
Erfoud: Palm's Hotel Club *, Route Rissani Bp 70, 52200 Erfoud.
Fez: Hotel Mounia *, 60 Rue Mohammed Zerktouni, Fes 30050.
*Confirmarea hotelurilor se va afisa pe site cu minim 20 de zile inainte de calatorie.

Informatii utile

• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numele si numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras / statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia fiecarui hotel (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
• Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Maroc in scopuri turistice pentru o perioada de maxim 90 de zile. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei.

Despre Maroc
Nume: Regatul Maroc
Capitala: Rabat
Moneda: Dirham marocan
Fus orar: UTC+0
Electricitate: 220V
Prefix tara: +212
Forma de guvernamant: Monarhie, Monarhie constitutionala, Sistem parlamentar, Stat unitar
Suprafata: 446,550 km²
Asezare: in nord-vestul Africii dintre desertul Sahara si pasunile fertile impadurite din jurul Marii Mediterane.
Populatie: 36.064.173 locuitori
Limbi vorbite: Araba, Spaniola, Franceza, Tamazigta
Grupuri etnice Arabo-berbera 99.1%, altele 0,7%, evrei 0,2%
Greutati/ masuri: metric
Va recomandam sa purtati haine subtiri, lejere, pelerina de ploaie, ochelari de soare.
Platile pe plan local se fac de regula in moneda nationala. Referitor la valuta pe care va sfatuim sa o aveti la dvs. pt. cheltuielile personale, aceasta pot fi USD si/sau EURO.
Consumul de alcool este ilegal, cu exceptia hotelurilor, barurilor, restaurantelor sau a resorturilor turistice acreditate in acest scop.
Este interzisa fotografierea/filmarea institutiilor publice, a misiunilor diplomatice sau a altor cladiri cu destinatie guvernamentala. In cazul in care aveti dubii cu privire la destinatia cladirii pe care intentionati sa o fotografiati, va recomandam sa solicitati in prealabil permisiunea unui reprezentant.
Perioada recomandata pentru a vizita Marocul
De-a lungul Marii Mediterane, Marocul are clima subtropicala, temperata de influenta oceanica; aceasta confera oraselor de pe coasta temperaturi moderate. Datorita numeroaselor forme de relief, tara poate avea zone cu variatii mari de temperatura, mai ales intre zi si noapte.
Cele mai bune perioade pentru vizite sunt primavara si toamna, cand temperaturile diurne nu ating valori foarte mari, iar noptile in desert sunt racoroase, dar nu foarte reci.
Despre Maroc
Marocanii beau mult ceai.
Se mananca cu mana si sa nu credeti ca e usor!
In Maroc, romantismul nu se arata pe strada. La ei, indragostitii merg de brat, iar cei casatoriti de mana. Si cel mult se pupa pe obraz, atunci cand se intalnesc sau se despart. Parintii care locuiesc la casa ridica un etaj pentru fiecare copil insurat, construind astfel o casa noua pentru tinerii casatoriti.
In Maroc, fiecare eveniment se sarbatoreste cu aur. Fie ca este vorba despre nunta, botez, zi onomastica, 1 an de casnicie, barbatii le cumpara femeilor bijuterii din aur. Pentru ei, aurul e modul in care isi arata avutia. Numele arab al tarii, al-Magrib al-Aqsa, inseamna Vestul Extrem si se refera la faptul ca Marocul este cea mai vestica tara din lumea araba.
Prin stramtoarea Gibraltar, Marocul se afla la o distanta de doar 13 km de Europa.
Apa de la robinet este potabila in majoritatea tarii, iar marocanii o numesc, in gluma, Lordul Robinet.
In Maroc, culoarea reprezentativa pentru doliu e albul.
Drepturile femeilor in statul marocan au facut un pas mare inainte in anul 2004, cand s-a hotarat ca femeile pot primi custodia copiilor in cazul unei separari, abolind, in acelasi timp, repudierea femeii din familie.
Totodata, un barbat isi poate lua o a doua sotie, insa numai cand prima sotie isi da acceptul.
Simbolul dragostei in Maroc nu e inima unui om, ci ficatul acestuia.
Cuscusul marocan este considerat preparatul national. Acesta este facut din gris granulat, peste care se toarna un preparat bazat pe carne sau legume.
Siguranta
Tara este sigura, nefiind semnalate incidente mai ales in raport cu turistii.
Evitati circulatia pe timp de noapte, locurile aglomerate, demonstratiile si deplasarea in zone izolate ale
tarii. Pastrati in locuri sigure documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii, cartile de
credit si nu le expuneti in mod vizibil asupra dumneavoastra sau in masini.
Respectati traditiile si obiceiurile locale, mai ales la intrarea in lacasuri de cult. Persoanele de sex feminin sunt sfatuite sa adopte o tinuta si un comportament decent in public.
Viza
Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a calatori in Maroc in scopuri turistice pentru o perioada de maxim 90 de zile. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei.
Conditii de calatorie in Maroc:
• Pentru turisti vaccinati: certificatul de vaccinare (minim 14 zile de la rapel sau 28 zile de la doza unica).
• Pentru turisti nevaccinati: test RT-PCR covid negativ cu 48 h inainte de intrarea in tara.
• Completarea unei fise sanitare

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2022 1699 Euro Sold out

Suplimente, reduceri

Supliment single: 299 euro;
Copil sub 12 ani: 999 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

Bilete de avion Bucuresti - Marrakech - Bucuresti, zbor cu escala la Istanbul, compannia Turkish Airlines;
Taxele de aeroport si taxa de serviciu;
2 nopti cazare cu mic dejun in Casablanca la hotel de 4*;
3 nopti cazare cu mic dejun in Marrakech la hotel de 3*;
1 noapte cazare in Quarzazate hotel de 3*;
1 noapte cazare in Erfoud -Merzouga hotel de 3*;
3 nopti de cazare cu mic dejun in Fez la hotel de 3*/4*;
Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz - categoria locala;
Ghid local la obiectivele turistice din: Fez, Rabat, Marrakesh si Casablanca;
Plimbarea cu camila in Desertul Sahara;
Excursie cu autovehicule 4x4 in Desertul Sahara de la Erfoud la Merzouga;
Asistenta turistica in limba romana (ghid roman);

Nu sunt incluse

Asigurarea storno si medicala (recomandate);
Excursiile optionale;
Optional - supliment demipensiune (8 cine) - 210 Euro / persoana;
Optional - Cina Festiva de revelion la un restaurant local in Marrakech - 180 euro/persoana ce va include: meniu festiv, bauturi locale, muzica traditionala, transfer de la hotel -restaurant - hotel;
Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 3 eur/persoana/zi;
Biletele de intrare la obiectivele turistice - aproximativ 58 Euro/persoana, se pot achita in agentie(optional);
Taxele de oras/statiune se vor achita la receptiile hotelurilor, aproximativ - 1.5 euro/persoan/zi;
Late check out optional pana la ora zborului - 38 euro/adult;

Orar de zbor

• Bucuresti- Istanbul: 10:10 - 12:35 // Istanbul- Marrakesh: 18:35 - 21:50
• Marrakesh - Istanbul: 22:50 - 05:50 // Istanbul - Bucuresti: 08:30 - 08:50
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Turkish Airlines

Excursii optionale

Essaouira
49 euro/adult si 35 euro/copil 2-12 ani
Include: transport local, asistenta turistica in limba romana; nu include: intrari, se achita local, 10 euro/persoana (tarif informativ). Orasul Essaouira este o locatie ce nu trebuie ratata de nicio persoana ce are ocazia de a ajunge in Maroc. Aici este un loc magic cu oameni calzi si primitori, cu mancare diversa si din belsug, cu plaje superbe si atractii turistice unice. Essaouria este cunoscut in toata lumea ca fiind orasul uleiului de argan. El este un oras portuar pe coasta Atlanticului. Pe drum spre oras puteti observa pe geam plantatii ale copacilor de argan. Aceste plantatii au devenit adevarate obiective turistice datorita caprelor care se urca in acestia pentru a manca semintele dure de argan. Aceste capre fac parte din procesul de obtinere al vestitului ulei cu proprietati aparte. Tot aici vom vedea si un exemplu de productie si de obtinere al uleiului. Centrul orasului Essaouria a fost a fost adaugat in partimoniul mondial UNESCO, datorita zidurilor care il inconjoara. Acesta cetate este plina de stradute inguste si ticsite cu magazine care vand obiecte artizanat. Tot aici se gasestesi o importanta piata de peste. In cadrul fortaretei vom putea vedea influente berbere, africane si portugheze. Pe faleza veti putea observa o sumedenie de ambarcatiuni mici care apartin pescarilor, care vand pestele prins in acea dimineata. Dup ace vom vizia aproape intreaga fortareata veti avea timp liber pentru o plimbare pe plaja oceanului Atlantic sau prin bazar. Este recomandat sa va opriti si sa savurati un preparat traditional din peste la unul din restaurantele de aici.
Plajele din Essaouira sunt recunoscute pentru vantul care bate aproape tot anul. Daca nu se poate face plaja macar putem admira surferii care isi exerseaza talentul.
Chefchaouen
Tarif 85 euro/persoana (include ghid roman si transport)
Un oras desprins parca din alta lume, supranumit si Orasul Albastru, 85 euro, include ghid roman si transport.

Rezerva acum!