INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion Paris

Itinerariu: Bucuresti- Paris - Versailles- Paris -Bucuresti
Date plecare: 29.12.2024
Circuit cu avionul, 5 zile
Tarif: 1040 euro/persoana (tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Parisul a fost numit de mai bine de 4 secole Orasul-Lumina si isi mentine acest renume pana in zilele noastre. De ce a devenit Orasul-Lumina tine mai mult de siguranta publica decat de spectaculozitate - dupa o perioada de razboaie, foamete si multa criminalitate, regele Ludovic al XIV-lea (cunoscut si sub numele de „Regele Soare”) i-a cerut sefului politiei sa faca Parisul un oras sigur; acesta a angajat de 4 ori mai multi politisti decat erau pana atunci si a pus felinare la fiecare colt de strada, facand din Paris cel mai luminat oras din lume la acea vreme. Si astazi, Parisul literalmente straluceste, iar in sezonul Sarbatorilor de iarna este o adevarata feerie cu lumini pe kilometri intregi. Este momentul ideal sa simti ca intr-adevar esti intr-un oras al luminilor.
De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca...
• Parisul organizeaza unul dintre cele mai spectaculoase revelioane din Europa
• Vei descoperi atat panoramele indraznete ale Parisului, cat si stradutele sale boeme
• Vei intelege de ce palatele frantuzesti au reprezentat intotdeauna modelul nr. 1 de urmat in toata Europa
• Vei gusta croasante si bea cafe au lait de la mama lor.

Ziua 1: 29.12.2023 BUCURESTI - PARIS

Intalnire pe aeroportul din Otopeni la ora 11:00 cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Paris, compania Tarom - decolare la ora 13:10. Sosire in Paris in jurul orei 15:30. Programul turistic incepe cu turul panoramic al Parisului cu autocarul pe traseul La Defense (cartierul modern), Catedrala Notre-Dame, Gradinile Luxemburg, Universitatea Sorbona, Panteonul, Place Vendome, Opera, Biserica La Madeleine, Domul Invalizilor cu oprire in Cartierul Montmartre (Basilica Sacre Coeur, Piata Pictorilor). Urmeaza un tur pietonal, in care vom admira Catedrala Notre Dame, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Turnul Eiffel. Transfer la hotel si cazare in zona Paris.

ZIUA 2 : 30.12.2023 PARIS - VERSAILLES

Mic dejun. Dupa-amiaza va invitam la o excursie optionala la Versailles, langa Paris. Toate monarhiile europene aveau doua rezidente - una in inima orasului-capitala, de unde conduceau efectiv tara, dar simteau nevoia si unor rezidente „la tara”, unde sa se relaxeze, sa inspire aer curat si sa se bucure de viata. Un astfel de loc este Versailles-ul, unde monarhii Frantei si-au construit un complex de palate de un lux absolut - de altfel, toate capetele incoronate ale Europei au incercat sa fie imitatorii stralucitoarei curti a Frantei. Vom descoperi azi opulenta marilor palate - Palatul Versailles cu a sa emblematica Sala a Oglinzilor si fastuoasele sale gradini si, nu in ultimul rand, Palatele Grand si Petit Trianon. In Palatul Grand Trianon s-a semnat istoricul tratat prin care Marile Puteri, dar si numeroase alte state (inclusiv Nicaragua si Siam) au consfintit Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania.Cazare in zona Paris.

ZIUA 3 : 31.12.2023 PARIS

Mic dejun. Cel mai bine un oras poate fi vazut si simtit pe jos, asa ca astazi va invitam intr-un tur pietonal cu ghidul insotitor prin Paris. Vom incepe cu cartierul Montparnasse, unde se afla gradinile si Palatul Luxembourg, dar si Turnul Montparnasse, un alt punct de unde poti admira Parisul de sus, apoi celebrul cartier studentesc numit si Cartierul Latin, dar si alte zone ale Parisului. Deplasarea intre diferitele zone ale orasului se va face cu mijloacele de transport in comun.Optional (se va organiza local). Croaziera pe Sena si vizita la Catedrala Notre Dame. Vedere panoramica a orasului din Turnul Montparnasse (210 m). Cazare in zona Paris.

ZIUA 4 : 01.01.2024 PARIS - VALEA LOIREI

Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Paris sau excursie optionala pe Valea Loirei. Valea Loirei este o adevarata colectie de castele-bijuterie construite de marii nobili ai Frantei (dar si capete incoronate), aflati intr-o competitie cu adevarat constructiva. Sunt peste 300 de castele pe Valea Loirei, asa ca va propunem sa vizitam doua dintre cele mai frumoase: Castelul Chenonceau, tronand maiestuos pe raul Cher intre 1514 si 1522 de sambelanul regal Thomas Bohier (printre proprietarii ulteriori s-a numarat si faimoasa Catherina de Medici) si Castelul Amboise, unul dintre cele mai frumoase castele renascentiste ale Frantei, fosta resedinta regala in care Leonardo da Vinci si-a trait ultimii ani de viata, iar in 1519 a fost inmormantat aici, dupa vointa sa. Intoarcere la Paris.Cazare in zona Paris.

Ziua 5: 02.01.2024 PARIS - BUCURESTI

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de retur. Imbarcare in jurul orei 12:00, vom ajunge in Bucuresti in jurul orei 15:50.

Informatii utile

Informatii practice
Climat
Franta are un climat temperat-oceanic, cu numeroase precipitatii tot anul. Iarna nu este foarte grea, cu putine ninsori, iar vara este calda, in ultimii ani chiar caniculara datorita incalzirii globale.
Vize
Cetatenii romani au nevoie de carte de identitate sau pasaport valabil pentru a intra in Franta.
Infrastructura de transport local
Impecabila, cu numeroase autostrazi. De asemenea, metroul din Paris circula extrem de des si este cel mai folosit mijloc de transport al capitalei.
Siguranta personala
Relativ buna in centrul orasului, anumite cartiere din suburbii ar trebui evitate. Atentie la hotii de buzunare din mijloacele de transport in comun sau din locurile aglomerate.
Cum comunici
Limba oficiala este franceza, dar exista un numar din ce in ce mai mare de tineri care stiu engleza, datorita cresterii substantiale a turismului. Dar, in principiu, ar trebui sa te descurci in franceza.
Bani
Euro. Peste tot se pot folosi cardurile de debit si credit.
Comunicatii
Exista Wi Fi cu viteze relativ OK peste tot. Franta este in Uniunea Europeana, asa ca nu exista costuri suplimentare de roaming cu Romania in anumite limite (verificati cu furnizorul dvs. de telefonie mobila), dar nu va asteptati la viteza prea mare a internetului.
Tipuri de prize
La fel ca si cele din Romania.
Cod vestimentar
Nu exista restrictii de nici un fel, asa ca te poti imbraca precum acasa.

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2024 1040 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single- 229 Euro/persoana

Servicii incluse

Bilete de avion: Bucuresti - Paris -Bucuresti,compania Tarom
Taxele de aeroport, bagaj de cala de 21 kg, bagaj de mana si taxa de serviciu : zborul Bucuresti - Paris -Bucuresti (se pot modifica)
4 nopti cazare in Paris cu Mic dejun la Art Hotel Paris Est 3* sau similar
Transferuri cu autocarul intre aeroport-hotel-aeroport
BONUS- tur panoramic de Paris
Asistenta turistica in limba romana- ghid roman

Nu sunt incluse

Excursiile optionale;
Asigurarea medicala si storno;
Taxele de statiune, se achita la receptia hotelului, aproximativ 3 euro/persoana/noapte;
Alte servicii neincluse in program;
Bacsis pentru sofer

Orar de zbor

Bucuresti (OTP)- Paris (CDG): 13:10 - 15:30
Paris (CDG) - Bucuresti (OTP): 12:00 - 15:50
*Atat orarul de zbor cat si compania se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Excursie la castelul Versailles: 55 Euro/persoana include: rezervare la castel, bilet RER, intrare castel.
Excursie pe Valea Loirei: 115 Euro/persoana si include: transport autocar local, insotitor de grup, intrari la castelele Chenonceau si Amboise.
Grup minim: 25 persoane

Rezerva acum!