INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Iran - Caleidoscop de culori 2024 - 2025

Itinerariu: Teheran - Teheran - Kashan - Isfahan - Yazd - Pasargadae - Persepolis - Shiraz
Date plecare: 09.10.2024, 18.04.2025
Circuit cu avionul, 10 zile
Tarif 2399 1660 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Mega reduceri Early Booking, pentru plecarile din 2025! Reducere de 31%
Campanie valabila intre 10 - 29 iunie.

Program

Nu exista tara mai prost inteleasa decat Iranul. Cand se gandeste la Iran, strainul obisnuit crede ca nu exista decat ayatollahi si extremisti sangerosi, dar odata ce ajungi acolo, descoperi cu stupefactie o tara neasteptat de dezvoltata, cu autostrazi spectaculoase (doar in capitala Teheran sunt mai multe autostrazi decat in toata Romania), o populatie educata si de o ospitalitate cu adevarat iesita din comun. Vei descoperi niste monumente istorice cu adevarat fantastice, o societate inaintata, dar si existenta unei vieti paralele. Este probabil singura tara din lume unde aproape fiecare cetatean stie poeziile poetilor nationali, morti acum aproape 1000 de ani si care au un adevarat statut de superstaruri. Iranul este probabil tara despre care ai cele mai mari preconceptii si te va uita cel mai tare.
De ce sa alegi aceasta excursie. Pentru ca...
vei descoperi o societate si o tara complet diferite decat iti inchipui
vei vizita unul dintre cele mai spectaculoase orase ale lumii antice - Persepolis, capitala Imperiului Persan
vei ramane cu gura cascata cand vei intra in shrine-urile megastralucitoare, cu peretii tapetati cu sticla
vei intelege de ce Hafez (poet persan, mort in 1390) continua sa fie adulat ca o vedeta de muzica in orice alt colt al planetei
vei fi fermecat de frumusetea pietei centrale din Esfahan
vei intelege ca iranienii nu sunt arabi.

Ziua 1. Bucuresti - Teheran via Istanbul

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, ora 12:50 si, respectiv, pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines cu destinatia Teheran via Istanbul.

Ziua 2. Teheran

Sosire la Doha la ora 21:45. Decolare la ora 00:55 din Doha,si sosire pe aeroportul din Teheran la ora 04:40. Transfer la hotel si cazare. Spre seara, vom iesi sa descoperim Teheranul noaptea. Ne vom opri la podul Tabiat (Podul Naturii), cu un design modern, care i-a adus numeroase premii in domeniu. Unind doua parcuri despartite de o autostrada, podul se incadreaza perfect viziunii arhitectului sau care si-a dorit a fi un loc de popas, nu doar de traversat. Cafenele intime si restaurante cu specific international ii sporesc farmecul.Cazare si cina in Teheran.

Ziua 3. Teheran

Mic dejun. Vom incepe explorarea vibrantului oras Teheran, capitala Iranului, cu palatul Golestan, bijuterie arhitecturala din timpul dinastiei Qajar, aflat in patrimoniul universal UNESCO. Dinastia Qajar a fost penultima dinastie imperiala persana inainte de a fi rasturnata de ultima dinastie - Pahlavi. Aflat in sudul Teheranului, palatul Golestan este un complex format din mai multe cladiri asezate pe trei laturi, inconjurand un parc cu alei, cu bazine cu apa si fantani arteziene, rezultatul a 400 de ani de constructii si renovari. Tot aici veti descoperi pentru prima oara inegalabila arta persana a oglinzilor. In apropierea palatului se afla o institutie fundamentala a orasului - Marele Bazar, unde se gasesc, foarte bine organizate, toate tipurile de produse; fiecare categorie de produse are o zona bine stabilita, fie ca e vorba de incaltaminte, haine, mirodenii sau produse de artizanat. Exista chiar si o alee unde se vand doar etichete de haine!Va urma o vizita la sectia de arheologie a Muzeului National, unde se afla o colectie nepretuita de artefacte din toata istoria Iranului. Tinand cont ca Iranul a fost un imperiu timp de cateva milenii, bogatia artefactelor ramase in urma a 3000 de ani de istorie este inegalabila. Apoi nu vom rata Muzeul Tezaurului National de Bijuterii - nu este mare, dar adaposteste unele dintre cele mai valoroase si stralucitoare bijuterii din lume, de la cel mai mare diamant roz din lume (Dar-y Noor) la magnificul Tron-paun.Cazare si cina in Teheran.

Ziua 4. Teheran - Kashan - Isfahan

Mic dejun. Plecare spre Kashan, un oras care literalmente a renascut nu din cenusa, ci din tarana. Kashan a atins un nivel ridicat de bogatie in secolele XVIII - XIX datorita industriei textile (si astazi, este capitala industriei textile iraniene), iar antreprenorii locali au ridicat fastuoase palate din... chirpici. Dupa o perioada de declin economic, palatele s-au naruit, redevenind tarana, dar in ultimii 40 de ani, multe au fost reconstruite. Vom incepe descoperirea Kashanului cu o vizita la Fin Garden, cele mai vechi gradini inca existente (au fost terminate in 1590). Desi Iranul este o tara arida, o buna parte desertica, arta gradinilor a fost dezvoltata de mii de ani, iar gradinile in stil persan sunt adevarate opere de arta. Vom vizita apoi Baile Sultanului Amir Ahmad, un exemplu exceptional de baie iraniana, cu o arhitectura si decoratiuni unice. Este permis accesul pe acoperis pentru a se admira domurile perforate de ochiuri de sticla. In imediata apropiere vom vizita Borojerdiha Historical House, darul de nunta al unui comerciant prosper, Haj Seyyed Hassan Borojerdi, pentru fiul sau. O alta vila traditionala este Tabatabai House, ce isi oglindeste frumusetea istorica in bazine cu apa si fascineaza ochiul vizitatorului prin eleganta si frumusetea stilului arhitectural. Ultimele obiective le constituie Moscheea Aqa Bozorg si madrasa Kashan, folosit pentru rugaciune si predarea invataturilor coranice de catre discipolii lui Haj Mullah Mahdi Naraqi (Aqa Bozog). Deplasare catre Isfahan.Cazare si cina in Isfahan.

Ziua 5. Isfahan

Mic dejun. Esfahan este considerat capodopera urbana a Iranului. Construit de catre Shah Abbas, unul dintre cei mai importanti sahi din istoria Iranului, cu scopul declarat de a fi cel mai frumos oras din lume. Acesta a investit enorm in monumente extraordinare, din pacate, unele distruse de dinastia care i-a urmat la tron, dar si asa, unele dintre cele mai impresionante monumente ale Iranului sunt la Esfahan. Esfahan nesf-e jahan - Esfahan este jumatate de lume - a intrat in vocabularul expresiilor persane. Vom vizita Piata Nesf-e Jahan sau Piata Imamului (cunoscuta inainte de 1979 ca fiind Piata Sahului), una dintre cele mai ample piete din lume, flancata de bazar, moschei si un palat care formeaza un complex de o frumusete rara. Principalele cladiri din jurul pietei sunt Palatul Ali Qapu, fosta resedinta imperiala, Moscheea Shah (a sahului) si Moscheea Sheikh Lotfollah (a imparatesei). Tot acest complex este datorat lui Shah Abbas, care a strans unii dintre cei mai faimosi arhitecti ai lumii si chiar a mutat sate intregi de artizani armeni, pe atunci cunoscuti ca unii dintre cei mai buni constructori, garantandu-le dreptul la credinta. Vom vizita si Palatul regal Chehel Soutun, folosit in special pentru banchete si primirea de demnitari straini.Cina si cazare la Esfahan.

Ziua 6. Isfahan

Mic dejun. Ne vom deplasa pe malurile raului Zayanderud (sau datatorul de viata), traversat de numeroase poduri istorice. Cel mai spectaculos este podul Khaju, construit de acelasi Shah Abbas, care avea un pavilion de unde sa admire frumusetea podului si a raului. Ne vom indrepta apoi dincolo de rau, in cartierul armenesc New Julfa (dupa numele satului din Armenia de unde provin stramosii actualilor locuitori mutati aici pentru marele santier care a fost Esfahan in vremea lui Shah Abbas). Vom vizita Catedrala Vank, care pe dinafara seamana cu marile moschei construite de mesterii armeni, centrul comunitatii armene, dar si catedrala si muzeul de langa. Ajungem mai departe la Moscheea Jameh, una dintre cele mai vechi moschei din Iran, supusa unor continue procese de constructie, reconstructie, renovari si extinderi, incepand cu anul 771 pana in sec. XX. In anul 2012 a intrat in patrimoniul mondial UNESCO.Cina si cazare la Esfahan.

Ziua 7. Esfahan - Yazd

Mic dejun. Ne indreptam spre Yazd, centrul cultural si religios patronat de profetul Zoroastru, intemeietorul primei religii monoteiste din lume. Yazd este, de asemenea, unul dintre cel mai bine pastrate orase istorice ale Iranului, cu o atmosfera medievala de tip 1001 de nopti. Religia zoroastriana, dominanta in Iran si regiunea Asiei Centrale inainte de sosirea islamului, continua sa aiba cativa adepti oficiali in Iran, dar marea majoritate au emigrat in India, in special in Mumbai (familiile zoroastriene din Mumbai sunt cele mai bogate din intregul subcontinent in frunte cu familia Tata). Incepem vizita cu Templul Focului Zoroastrian, care pastreaza cu sfintenie flacara sacra, ce arde neincetat de un mileniu si jumatate.Vom continua vizita in Piata Amir Chakhmaq, unde vom admira cladirea de trei etaje dedicata memoriei imamului Hossein, al treilea imam al islamului, venerat de siiti. Ca urmare a martirajului imamului Hossein, nepotul profetului Mohamed, lumea musulmana s-a impartit in cele doua curent majore - sunit si siit. Urmeaza apoi vizita la Moscheea Jameh (adica Moscheea de Vineri), o moneda cu o fatada de faianta incantatoare si cu doua minarete extrem de inalte pentru epoca construirii lor. Vom descoperi apoi orasul vechi, cu stradute inguste si intortocheate, incremenite in timp, in lumea clasica a Orientului, a marilor caravane si a Drumului Matasii. Incheiem programul cu o vizita la Muzeul Apei, pentru a ne familiariza cu ingeniosul sistem de alimentare cu apa prin traditionalele qanaturi.Cina si cazare la Yazd.

Ziua 8. Yazd - Pasargadae - Persepolis - Shiraz

Mic dejun. Plecam la drum spre Shiraz, dar pe drum ne vom opri in locurile de care se leaga primul mare Imperiu Persan - Imperiul Ahemenizilor, care sta intins de la granita Indiei de azi pana in Grecia si Tracia. Prima oprire va fi la Pasargadae, unde se afla impresionantul mormant al lui Cirus cel Mare, fondatorul imperiului si ruinele palatului sau. Urmatoarea oprire este la Naqsh e-Rustam, necropola a dinastiei ahmenide, cu patru morminte uriase sapate in stanca, decorate cu basoreliefuri ce apartin celor mai importanti imparati persani - Darius I, Xerxes I, Artaxerxes I si Darius II.Punctul culminant va fi atins la Persepolis, capitala imperiului, considerat de multi drept cel mai frumos oras al epocii antice, construit pe perioada a 100 de ani de catre trei generatii de regi ahemenizi. Orasul e construit pe o terasa suprainaltata, iar intrarea se face dupa ce urci niste scari putin inalte, pentru ca persii purtatori de robe lungi sa nu se impiedice. Vom trece prin maiestuoasa Poarta a Natiunilor, numita asa pentru ca pe aici intrau reprezentantii popoarelor supuse imparatului de la Persepolis. Vom descoperi apoi impresionantele ruine ale acestui oras al oraselor, resedinta a sahilor sahilor. Din pacate, orasul a fost ars si distrus de trupele macedonene ale lui Alexandru cel Mare, aparent ca o razbunare pentru arderea Atenei cu 150 de ani in urma. Dar si asa, coloanele, fundatiile si statuile recuperate iti dau o idee asupra magnitudinii orasului.Cina si cazare in Shiraz.

Ziua 9. Shiraz

Mic dejun. Vom vizita Shiraz, orasul poetilor, gradinilor si al vinului (unul dintre cele mai cunoscute soiuri de vin din lume se numeste shiraz - nu provine din Iran, ci, de fapt, din sudul Frantei). Shiraz a fost o alta capitala imperiala, dar in timpul scurtei dinastii Zand, care a condus vechea Persie o perioada relativ scurta, dar zbuciumata in secolul al XVIII-lea. Prima oprire va fi la una dintre cele mai frumoase moschei din Iran - Moscheea Nasir Ol Molk, cunoscuta drept Moscheea Roz, fascinanta prin jocul unic de culori si lumini dat de vitralii. Ne indreptam apoi catre cetatea Karim Khan Zand, o fortareata cu scop militar aflata in centrul orasului modern si care adaposteste un muzeu. Trecem apoi prin bazarul Vakil, de-a lungul istoriei, unul dintre cele mai importante bazaruri din tara si la intrarea in bazar vom patrunde si in moscheea Vakil, construita in perioada Zand. Vakil insemna regent, pentru ca dinastia Zand nu si-a arogat titlul imperial de shah, ci mai degraba de regent. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi in bazar, unde se gasesc unele dintre cele mai frumoase covoare persane din tara.Cina si cazare in Shiraz.

Ziua 10. Shiraz - Bucuresti via Doha

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza vom intelege de ce Shiraz este denumit orasul poetilor si insemnatatea acestora in viata contemporana a Iranului. Vom vizita mausoleul lui Hafez (1326 - 1390), unde obiceiul spune ca daca ingenunchezi langa mormant si vei deschide cartea de poezii al lui Hafez, poezia respectiva iti va sugera viitorul. Hafez a fost un poet care a cantat dragostea si vinul (nu tocmai islamic, as putea spune). Al doilea parc-mausoleu este al lui Saadi (1210 - 1292), filozof si poet, un parc linistit si mai putin vizitat decat parcul-mausoleu al lui Hafez, dar la fel de placut. Vom vizita apoi gradina Eram, (inseamna paradis) din fata unui frumos pavilion construit in secolul al XIX-lea, ale carui picturi sunt inspirate de epoca victoriana. Gradina, ale carei inceputuri se pare ca provin din secolele XI - XIV, este considerata una dintre cele mai frumoase din Iran.Transfer la aeroport in cursul noptii si imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways QR477, cu decolare la ora 4:55. Sosire la Doha la ora 5:40 si decolare spre Bucuresti la ora 6:50. Aterizare pe Aeroportul Otopeni la ora 11:50.

Hoteluri

• Teheran: Hotel Parsian Enghelab 4*, Tehran Province, Tehran, District 6, No 341, sau similar Teheran.
• Isfahan: Hotel Setareh 3*, Hafez St., Isfahan, sau similar.
• Yazd: Hotel Mehr Traditional 3*, Yazd Province, Yazd, Lab -e- khandagh Alley, Qiam St., sau similar.
• Shiraz: Hotel Zandiyeh 4*, Fars Province, Shiraz sau similar.
*Confirmarea hotelurilor se va afisa pe site cu minim 20 de zile inainte de calatorie.
 
Teheran - Hotel Parsian Enqhelab 4* (http://enghelab.pih.ir/index.aspx?siteid=4&pageid=5347)
Hotelul dispune de 2 restarante unde turistii pot degusta preparate traditionale. Toate cele 248 de camera ale hotelului cu 15 etaje dispun de telefon, TV, minibar, baie proprie cu dus si uscator de par.
 
Isfahan - Hotel Setareh 3* (https://setarehhotel.com)
Hotelul este localizat in partea istorica a orasului si dispune de WiFi gratuit, un restaurant si un magazin cu produse din cafea. Camerele hotelului sunt dotate cu aer conditionat, TV, baie proprie cu dus si minibar.
 
Yazd - Hotel Mehr Traditional 3* (http://www.mehrchainhotels.com)
Hotelul se afla in zona istorica a orasului si are urmatoarele facilitate: acces la WiFi si cafenea iar camerele sunt utilate cu aer conditionat, TV, minibar si baie proprie.
 
Shiraz - Hotel Zandiyeh 4* (https://www.zandiyehhotel.com/en)
Hotelul este situat langa Cetatea Karimkhan si la doar 20 de minute de aeroport. Oaspetii hotelului au la dispozitie WiFi gratuit in toata incinta, o cafenea, o piscina, sala de fitness si room service. Toate camerele hotelului sunt dotate cu aer conditionat, TV, fier de calcat si baie proprie cu uscator de par.

Informatii utile

Informatii practice
Climat
Fiind o tara intinsa, exista diferente majore climatice. In nord, iernile sunt reci si, desi ninge destul de rar in Teheran, la nordul orasului se afla un masiv muntos de circa 5000 de metri altitudine, unde sunt niste populare statiuni de schi, iar zapada rezista pana aproape de vara. In sud este cald, inclusiv iarna.Verile sunt extrem de calde (de-a dreptul toride in sud) si secetoase. Perioada de toamna si primavara sunt cele mai propice calatoriei.
Vize
Cetatenii romani au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul Iranului. Viza se obtine de la Ambasada Iranului la Bucuresti si sunt necesare urmatoarele documente:
Pasaport valabil 6 luni din momentul intrarii in Iran. In pasaport nu trebuie sa fie urme ale vizitelor in Israel (inclusiv stampile egiptene si iordaniene de la punctele de trecere a frontierei spre Israel).
Formular completat.
Tiparit - 2 fotografii sau pentru aplicare online - fotografie color, format JPEG, marime maxima 240 KB (dar nu mai mica de 10 KB), format dreptunghiular (inaltimea mai mare decat latimea), pe fundal alb sau fara fundal, fara ochelari, expresie serioasa.
Cazier judiciar.
Adeverinta medicala de la doctorul de familie pe care sa se specifice „clinic sanatos si apt pentru a calatori in Iran.
Infrastructura de transport local
Surprinzator de buna. Iranul este traversat in lung si in lat de mii de kilometri de autostrazi, iar drumurile nationale sunt, de asemenea, de buna calitate.
Siguranta personala
Extrem de ridicata, Iranul este una dintre cele mai sigure tari din lume (exceptand granita cu Afganistanul).
Cum comunici
Limba oficiala este farsi, relativ putina lume vorbeste limba engleza - in mod normal, tinerii vor sti un pic de engleza si vor fi extrem de dornici sa converseze cu turisti straini.
Bani
Moneda oficiala este rialul iranian, o valuta destul de devalorizata. Atentie - preturile sunt destul de complicat comunicate. Este posibil ca atunci cand intrebi de un pret, sa ti se precizeze pretul in tomani (tomanul este o moneda informala, care a circulat ca moneda in perioada ocupatiei mongole a lui Timur Lenk). 1 toman = 10 riali, asa ca trebuie sa fie clar daca pretul stabilit este in tomani sau riali. In plus, de foarte multe ori, in cazul unor preturi mai mari, vanzatorii omit sa precizeze daca este vorba de sute de mii sau milioane de tomani. In consecinta, daca cineva iti spune ca produsul respectiv costa 7, ar putea insemna 7 milioane de tomani, adica 70 de milioane de reali. Sau 700.000 de tomani, adica 7 milioane de riali. Revino cu intrebari ajutatoare sa-ti spuna/scrie pretul in riali.Dolarii si euro pot fi schimbati la numeroasele case de schimb din marile orase si sunt acceptati de multi comercianti la o rata un pic inferioara celor de la casele de schimb. Daca schimbi 200-300 de dolari, asteapta-te sa primesti o sacosa cu riali iranieni.Cardurile straine nu functioneaza in Iran, desi se poate plati cu carduri iraniene, rusesti si chinezesti peste tot, inclusiv la tarani in piata (multi zarzavagii au POS-uri). Nu te baza pe carduri, adu tot cash-ul de care crezi ca ai nevoie. In caz de cumparaturi scumpe (gen covoare persane), se poate plati cu cardul, dar printr-un sistem telefonic cu un proxy in Dubai. Sau, alternativ, vei plati la Bucuresti unui prieten iranian al vanzatorului - acesta iti va da telefonul prietenului.
Comunicatii
Wi Fi-ul este destul de lent si de multe ori greu de gasit. Accesul la Facebook, Google, Instagram sau alte canale de social media poate fi restrictionat (daca chiar ai nevoie de acces, instaleaza-ti un VPN).Poti cumpara un SIM local (aparent, IranCell are cea mai buna acoperire sau viteza), dar asteapta-te ca procesul de inregistrare poate dura destul de mult - e nevoie ca pasaportul si viza sa fie scanate si sa fii amprentat.
Tipuri de prize
Cele mai multe prize sunt cele de tip C (ca in Romania), dar, pe alocuri, sunt si prize de tip F.
Cod vestimentar
Femeile, indiferent daca sunt iranience sau straine, trebuie sa respecte regulile de imbracaminte musulmana (hijab) - trebuie sa acopere toata suprafata corpului (pantalonii sunt ok, dar pe sub o rochie sau tunica si care sa acopere pantalonii pana la mijlocul coapselor), mai putin laba piciorului. Pe cap trebuie purtat un val care sa acopere parul, nu si fata! Tinerele iraniene investesc sume serioase in gel de par ca sa le scoata bretonul in fata - de multe ori nu este acoperit.Barbatii se pot imbraca mai lejer, dar nu in pantaloni scurti. Tricourile sunt OK, dar nu cele plasa sau cu bretea.
• Grup minim: 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se poate obtine la aeroport.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- Pentru obtinere viza Iran, este necesar ca fiecare persoana sa fie inregistrata pe platforma e_visa.mfa.gov.ir ( ori personal,ori prin agentie turism din Iran sau Romania).
-achitarea taxei pentru viza 95 euro/persoana
- Pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara (fara stampila de intrare / iesire in/din Israel);
- Fotografie recenta in format digital cu urmatoarele caracteristici obligatorii: color, format JPEG,marime maxima 240KB (dar nu mai mica de 10KB), format dreptunghiular (inaltimea mai mare decat latimea), pe fundal alb sau fara fundal, fara ochelari, expresie serioasa.
- cazier judiciar;
- asigurare medicala de calatorie incheiata prin colaboratori din Iran;
- Important: Ministerul Afacerilor Externe din Iran isi rezerva dreptul de a solicita informatii suplimentare despre aplicanti in vederea posibilitatii acordarii vizei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Nota

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
09.10.2024 2399 1799 Euro
18.04.2025 2399 1660 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 299 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1440 euro;
Copil sub 12 ani: 999 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.
Supliment obligatoriu pentru plecarea de Paste 119 eur/pasager;

Servicii incluse

· Transport cu avionul Bucuresti- Teheran si retur Shiraz- Bucuresti , ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala, compania Turkish Airlines via Istanbul; 
· Taxele de aeroport(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
· 8 nopti cu mic dejun si cina la hoteluri de 3* si 4*:2 nopti in Teheran la hotel de 4*, 3 nopti in Isfahan la hotel de 3*, 1 noapte in Yazd la hotel de 3*, 2 nopti in Shiraz la hotel de 4*; 
· insotitor roman de grup - Ghid roman;
· Ghizi locali vorbitori de limba engleza;  

Nu sunt incluse

• Taxa de viza - 95 euro/persoana, se poate modifica;
• Asigurarea de calatorie storno(recomandata) si asigurarea medicala (obligatorie);
• Late check out la cerere;
• Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;
Supliment plecarea de Paste 119 euro/persoana;

Orar de zbor

10 OCT Bucuresti 15:50 - Istanbul 17:15/ Istanbul 19:40 - Teheran 23:15
19 OCT Shiraz 01:45 - Istanbul 05:20/ Istanbul 07:00 - Bucuresti 08:15
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Turkish Airlines

Galerie foto

Galerie foto turisti

Rezerva acum!