FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Iran - Caleidoscop de culori 2022

Itinerariu: Teheran - Teheran - Kashan - Isfahan - Yazd - Pasargadae - Persepolis - Shiraz
Date plecare: 09.10.2022
Circuit cu avionul, 10 zile
Tarif 2039 1589 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Teheran via Doha

Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, ora 22:35 si respectiv, pentru imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways QR 220 cu destinatia Teheran, via Doha.

Ziua 2. Teheran

Sosire la Doha la ora 05:20. Decolare la ora 08:00 din Doha, zborul QR482 si sosire pe aeroportul din Teheran la ora 10:35. Transfer la hotel si cazare. Spre seara vom admira orasul strabatand podul TABI`AT (Podul Naturii), cu un design modern, care i-a adus numeroase premii in domeniu. Unind doua parcuri despartite de o autostrad, podul se incadreaza perfect viziunii arhitectului sau, care si-a dorit a fi un loc de popas, nu doar de traversat. Cafenele intime si restaurantele cu specific international ii sporesc farmecul. Cazare si cina in Teheran.

Ziua 3. Teheran

Mic dejun. Vom incepe explorarea vibrantului oras Teheran, capitala Iranului, cu PALATUL GOLESTAN, bijuterie arhitecturala din timpul dinastiei Qajar, aflat in patrimoniul universal UNESCO din anul 2013. Este un complex format din mai multe cladiri asezate pe trei laturi, intr-un parc cu alei, cu bazine cu apa si fantani arteziene, rezultatul a 400 ani de constructii si renovari. Vizita palatului este continuata de o plimbare prin MARELE BAZAR, unde vom fi ademeniti de aroma condimentelor si fascinati de produsele artizanale. Sectia de arheologie a MUZEULUI NATIONAL este urmatorul obiectiv al programului, unde vom putea admira o complexa colectie de obiecte din perioada preistorica pana in zilele noastre. Continuam cu inegalabilul MUZEU AL BIJUTERIILOR, unde sunt expuse cele mai scumpe bijuterii din lume, colectionate de-a lungul mai multor secole, printre care si cel mai mare diamant roz din lume. Cazare si cina in Teheran.

Ziua 4. Teheran - Kashan - Isfahan

Mic dejun. Plecare spre KASHAN, oras a carui vizita turistica incepe cu FIN GARDEN (SHAH GARDEN). Acoperind mai mult de 2 ha, aceste frumoase gradini au fost construite intre sec. IV-X e.n. In perioada safavida au constituit resedinta regala si loc de desfasurare a ceremoniilor regale, precum incoronarea regelui Esmaeel I, fondatorul dinastiei safavide. Armonia complexului cu fantani, copaci antici, foisoare, au determinat UNESCO sa il includa din 2011 in lista monumentelor protejate. Vizita se continua cu BAILE SULTANULUI AMIR AHMAD, un exemplu exceptional de baie iraniana, cu o arhitectura si decoratiuni unice. Este permis accesul pe acoperis pentru a se admira domurile perforate de ochiuri de sticla. In imediata apropiere, BOROJERDIHA HISTORICAL HOUSE, va fi urmatorul nostru obiectiv. Casa a constituit darul de nunta al unui comerciant prosper, Haj Seyyed Hassan Borojerdi, pentru fiul sau. Nu vom rata nici TABATABAIES HOUSE, ce isi oglindeste frumusetea istorica in bazine cu apa si fascineaza ochiul vizitatorului prin eleganta si frumusetea stilului architectural. Ultimul obiectiv il constituie AQA BOZORG MOSQUE si SEMINARUL KASHAN, folosit pentru rugaciune si predarea invataturilor coranice de catre discipolii lui Haj Mullah Mahdi Naraqi (Aqa Bozog). Deplasare catre Isfahan. Cazare si cina in Isfahan.

Ziua 5. Isfahan

Mic dejun. Incepem vizita orasului Isfahan, al treilea oras ca marime din Iran. Fosta capitala in perioada sec. XVI-XVII e.n., cand se considera ca reprezinta jumatate din lume, Isfahan ne reaminteste de gloria sa din perioada safavida prin monumentele din piata NAQSH-E JAHAN SQUARE, inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO: Palatul ALI QAPU, MOSCHEEA SHAH (MOSCHEEA REGALA), MOSCHEEA SHEIKH LOTFOLLAH. Toate aceste monumente isi datoreaza unicitatea si perfectiunea vizionarului Shah Abbas I, care a adunat la curtea sa cei mai destoinici arhitecti si artizani ai Persiei si ai altor tari asiatice, construit de Shah Abbas II, in mijlocul unui parc, pentru diferite receptii si banchete rega. Dupa vizitarea acestor obiective si a bazarului care le conecteaza, ne indreptam spre si PALATUL REGAL CHEHEL SOTUN le. Cina si cazare la Isfahan.

Ziua 6. Isfahan

Mic dejun. Dimineata vom vizita PODUL KHAJU, ce detine 23 de arcuri de-a lungul a 133m si pavilioane octogonale, de unde se pot admira privelisti uluitoare. Continuam vizita turistica cu CATEDRALA VANK, de confesiune armeana, localizata in cartierul Julfa. Catedrala si MUZEUL acesteia dovedesc importanta comunitatii armene din Iran, mesteri iscusiti, carora sahul le-a permis refugiul lor si al familiei acestora, din calea prigoanei otomane bazate pe religie. Ajungem apoi la MOSCHEEA JAMEH, una dintre cele mai vechi moschei din Iran, supusa unor continue procese de constructie, reconstructie, renovari si extinderi, incepand cu anul 771 pana in sec. XX. In anul 2012 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Cina si cazare la Isfahan.

Ziua 7. Isfahan - Yazd

Mic dejun. Ne indreptam spre Yazd, centrul cultural si religios patronat de profetul Zoroastru, intemeietorul primei religii monoteiste din lume. Incepem vizita cu TEMPLUL DE FOC ZOROASTRIAN, ce pastreaza cu sfintenie flacara sacra, care are neincetat de un mileniu si jumatate. In piata AMIR CHAKHMAQ vom admira cladirea de trei etaje dedicata memoriei imamului Hossein, al treilea imam, venerat de siiti. Urmeaza apoi vizita la MOSCHEEA JAMEH, un mixt incantator de stil azari si arhitectura persana clasica. Vom descoperi apoi, orasul vechi, cu stradute inguste si intortocheate, incremenite in timp, de un farmec uluitor. Inchiem programul cu o vizita la MUZEULAPEI, pentru a ne familiariza cu ingeniosul sistem de alimentare cu apa prin traditionalele qanat-uri. Cina si cazare la Yazd.

Ziua 8. Yazd - Pasargadae - Persepolis - Shiraz

Mic dejun. In drumul spre Shiraz ne oprim in Pasargadae, prima capitala dinastica a Imperiului Ahemenid, ce se intindea in sec. VI i.H. din estul bazinului mediteranean si Egipt, pana la raul Indus, din India. Situl arheologic, aflat sub patronajul UNESCO, adaposteste mormantul si ruinele palatului lui Cirus cel Mare. Urmatoarea oprire este la NAQSH-E RUSTAM, necropola a dinastiei ahmenide, cu patru morminte uriase sapate in stanca, decorate cu basoreliefuri, ce apartin lui Darius I (522-486 i.e.n.), Xerxes I (486-465 i.e.n.), Artaxerxes I (465-424 i.e.n.) si Darius II (423-404 i.e.n.). Ajungem la Persepolis,complex architectural inclus in patrimonial UNESCO, dovada a grandorii imperiului persan, construit pe perioada a 100 de ani, de catre trei generatii de regi ahemenizi. Orasul, construit pe o terasa suprainaltata, se afla amplasat intr-un cadru natural deosebit. Maiestuoasa Poarta a Natiunilor, Apadana sau palatul audientelor lui Darius si Xerxes, Tachar sau palatul privat al lui Darius, monumentalele basoreliefuri, sunt cateva din punctele de atractie ale complexului pe care le vom vizita. Cina si cazare la in Shiraz.

Ziua 9. Shiraz

Mic dejun. Ne aflam in Shiraz, oras situat la poalele muntilor Zagros, fosta capitala a Persiei sub dinastia Zand, in perioada 1750-1794. Renumit prin arta sa poetica, vinuri si gradini superbe, Shiraz impleteste armonios trecutul architectural cu traditia moderna. Vom incepe vizita noastra cu MOSCHEEA NASIR OL MOLK, cunoscuta drept Moscheea Roz, fascinanta prin jocul unic de culori si lumini dat de vitralii. Ne indreptam apoi catre CETATEA KARIM KHAN ZAND, din secolul al XVIII-lea, ce se impune in centrul orasului prin ale sale turnuri circulare. Trecem prin BAZARUL VAKIL, un vibrant centru comercial, pentru a vizita MOSCHEEA VAKIL, insemnat edificiu religios construit tot in perioada lui Karim Khan, ce folosea titulatura Vakil (Regent). Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi in bazar. Cina si cazare in Shiraz.

Ziua 10. Shiraz - Bucuresti via DOHA

Mic dejun. Timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza vizitam doua mausolee, inchinate celor mai iubiti poeti persani: HAFEZ si SAADI,ale caror opere nemuritoare au intrat in patrimonial universal. Continuam cu vizitarea GRADINII BOTANICE ERAM, cu o vechime de peste 900 e ani, amintita e Hafez in poemele sale. Pavilionul din mijlocul gradinii a fost folosit drept resedinta sau pentru diferite evenimente festive. Datorita frumusetii sale, diversitatii plantelor si insemnatatii istorice, gradina este din 2011 sub patronaj UNESCO. Posibilitate de late check-out la cerere(se confirma in limita disponibiliatilor). Transfer la aeroport in cursul nopti si imbarcare pe zborul companiei Qatar Airways QR477 cu decolare la ora 04:55. Sosire la Doha la ora 05:40 si decolare spre Bucuresti la ora 06:50. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 11:50.

Hoteluri

• Teheran: Hotel Parsian Enghelab 4*, Tehran Province, Tehran, District 6, No 341, sau similar Teheran.
• Isfahan: Hotel Setareh 3*, Hafez St., Isfahan, sau similar.
• Yazd: Hotel Mehr Traditional 3*, Yazd Province, Yazd, Lab -e- khandagh Alley, Qiam St., sau similar.
• Shiraz: Hotel Zandiyeh 4*, Fars Province, Shiraz sau similar.
*Confirmarea hotelurilor se va afisa pe site cu minim 20 de zile inainte de calatorie.
 
Teheran - Hotel Parsian Enqhelab 4* (http://enghelab.pih.ir/index.aspx?siteid=4&pageid=5347)
Hotelul dispune de 2 restarante unde turistii pot degusta preparate traditionale. Toate cele 248 de camera ale hotelului cu 15 etaje dispun de telefon, TV, minibar, baie proprie cu dus si uscator de par.
 
Isfahan - Hotel Setareh 3* (https://setarehhotel.com)
Hotelul este localizat in partea istorica a orasului si dispune de WiFi gratuit, un restaurant si un magazin cu produse din cafea. Camerele hotelului sunt dotate cu aer conditionat, TV, baie proprie cu dus si minibar.
 
Yazd - Hotel Mehr Traditional 3* (http://www.mehrchainhotels.com)
Hotelul se afla in zona istorica a orasului si are urmatoarele facilitate: acces la WiFi si cafenea iar camerele sunt utilate cu aer conditionat, TV, minibar si baie proprie.
 
Shiraz - Hotel Zandiyeh 4* (https://www.zandiyehhotel.com/en)
Hotelul este situat langa Cetatea Karimkhan si la doar 20 de minute de aeroport. Oaspetii hotelului au la dispozitie WiFi gratuit in toata incinta, o cafenea, o piscina, sala de fitness si room service. Toate camerele hotelului sunt dotate cu aer conditionat, TV, fier de calcat si baie proprie cu uscator de par.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Viza turistica se poate obtine la aeroport.
• Informatii si documente pentru viza turistica:
- Pasaport valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara (fara stampila de intrare / iesire in/din Israel);
- Fotografie recenta in format digital cu urmatoarele caracteristici obligatorii: color, format JPEG,marime maxima 240KB (dar nu mai mica de 10KB), format dreptunghiular (inaltimea mai mare decat latimea), pe fundal alb sau fara fundal, fara ochelari, expresie serioasa.
- Important: Ministerul Afacerilor Externe din Iran isi rezerva dreptul de a solicita informatii suplimentare despre aplicanti in vederea posibilitatii acordarii vizei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
09.10.2022 2039 1589 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 299 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1440 euro;
Copil sub 12 ani: 999 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Servicii incluse

• Transport cu avionul Bucuresti- Teheran si retur Shiraz- Bucuresti , ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania QATAR AIRWAYS, via DOHA;
• Taxele de aeroport(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 8 nopti cu mic dejun si cina la Hoteluri de 3* si 4*: 2 nopti in Teheran la hotel de 4*, 3 nopti in Isfahan la hotel de 3*, 1 noapte in Yazd la hotel de 3*, 2 nopti in Shiraz la hotel de 4*;
• Servicii la sol - 299 euro/persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si includ:
• Tururile si vizitele mentionate in program autocar/microbus categoria locala;
• Biletele de intrare la obiectivele din program;
• Transferuri aeroport- hotel- aeroport;
• Insotitor roman de grup - Ghid roman;
• Ghizi locali vorbitori de limba engleza;

Nu sunt incluse

• Taxa de viza - 95 euro/persoana, se poate modifica;
• Asigurarea de calatorie storno(recomandata) si asigurarea medicala (obligatorie);
• Late check out la cerere;
• Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;

Orar de zbor

Bucuresti 00:35 - Doha 05:20/ Doha 08:00 - Teheran 10:35
Shiraz 04:55 - Doha 05:40/ Doha 06:50- Bucuresti 11:55
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Qatar Airways

Galerie foto

Rezerva acum!