FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Islanda - Insula focului si a ghetii 2021

Itinerariu: Bucuresti - Reykjavik - Laguna Albastra - Thingvellir - Stokkur - Vik - Skaftafell - Skogar - Reykjavik - Bucuresti
Date plecare: 02.07.2021
Circuit cu avionul, 8 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 1995 euro/persoana

Program

Ziua 1. 02.07.2021. Bucuresti - Frankfurt - Reykjavik

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 16:00 pentru imbarcare la zborul companiei Lufthansa spre Reykjavik cu escala in Frankfurt. Decolare din Bucuresti la ora 06:35 si aterizare in Frankfurt la ora locala 20:05. Decolare din Frankfurt la ora 21:50 si aterizare 23:30. Transfer la hotel. Cazare in Reykjavik la Hotel Storm by Kea 3* sau similar.

Ziua 2. 03.07.2021. Reykjavik

Mic dejun. Dimineata vom pleca intr-un tur ghidat al celei mai nordice capitale. In cadrul turului vom admira: cladirea Parlamentului, Casa Hofdi - unde in anul 1986 s-au intalnit Ronald Reagan, presedintele SUA si Mihail Gorbaciov, presedintele URSS. Vom vizita portul pescaresc si Bisrica Hallgrimskirkja. La final vom vizita Muzeul si Planetariul Perlan unde vom vedea proiectii ale aurorei boreale. Cazare in Reykjavik la Hotel Storm by Kea 3* sau similar.

Ziua 3. 04.07.2021. Reykjavik - Bessastadir - Kleifarvatn - Laguna Albastra - Reykjavik

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optional, de o zi in peninsula vulcanica Reykjanes. Pe drum vom opri la Bessastadir, o localitate intemeiata de vikingi, care in present gazduieste resedinta presedintelui Islandei. Vom continua cu Lacul Kleifarvatn, un lac vulcanic apoi la Laguna Albastra, o piscina naturala cu apa termala situate in mijlocul unui fost camp de lava. Aici vom avea timp liber pentru relaxare si o baie in laguna. Spre seara ne intoarcem in Reykjavik la Hotel Storm by Kea 3* sau similar.

Ziua 4. 05.07.2021. Reykjavik - Thingvellir - Strokkur - Gulfoss - Vik

Dupa micul dejun vom pleca spre Vik. Pe traseu vom opri la Valea Thingvellir, unde in anul 930 a fost constituit primul parlament din lume. Aceasta vale este unica si datorita faptului ca reprezinta intersectia dintre placa tectonica euroasiatica si placa tectonica nord americana. Vom continua spre Parcul Gheizerelor, unde vom vedea gheizerul Strokkur, care erupe la fiecare 10 minute, aruncand in aer o coloana de 20-30 m de apa fierbinte si vom vizita cascada Gulfoss, aflata in apropiere. Cascada Gulfoss, denumita si Cascada de Aur, este una dintre cele mai frumoase si pitoresti cascade din Islanda. Ultima oprire va fi la lacul Kerid situat intr-un vechi crater vulcanic, aproape intact. In cursul serii vom ajunge in zona Vik. Cina si cazare la hotel Katla 3* sau similar.

Ziua 5. 06.07.2021. Vik - Parcul National Skaftafell - Vik

Mic dejun. Dimineata vom pleca spre Parcul National Skaftafell. Prima oprire va fi la Jokulsarlon, o laguna glaciara, unde vom face o plimbare cu barca printre iceberguri. Tot aici vom admira multitudinea de specii de pasari subpolare. Pentru a le observa de aproare vom face o mica drumetie in jurul lagunei. Vom continua spre principala atractie a parcului, cascada Svartifoss (cascada Neagra), a carei denumire este data de coloanele negre, de bazalt pe care apa se scurge. Pentru a ajunge la cascada vom merge pe jos aproximativ 45 de minute pe sens. Seara ne intoarcem in zona Vik la Hotel Katla 3* sau similar. Cina la hotel.

Ziua 6. 07.07.2021. Vik - Skogar - Seljalandsfoss - Reykjavik

Mic dejun. Ne vom intoarce spre Reykjavik. Pe drum vom opri la plajele cu nisip negru, din Vik, unde vom admira stancile Reynisfjara, muzeul popular din Skogar, Muzeul Lavei, cascadele Skogarfoss si Seljalandsfoss, canionul Fjadrarglijufur si promontoriul Dyrholaey, unde vom admira simpaticii puffini. Seara vom ajunge in Reykjavik la hotel Storm by Kea 3* sau similar.

Ziua 7. 08.07.2021. Reykjavik

Mic dejun. Eliberarea camerelor pana la ora 12:00. Timp liber la dispozitie pentru plimbari prin Reykjavik sau excursie optionala pentru observarea balenelor. Transfer la aeroport in jurul orei 22:00 si imbarcare la zborul companiei Lufthansa.

Ziua 8. 09.07.2021. Reykjavik - Munchen - Bucuresti

Decolare din Reykjavik la ora 01:10. Sosire in Munchen la ora locala 06:55. Imbarcare la zborul companiei Lufthansa la ora 09:00. Aterizare in Bucuresti la ora 12:00.

Informatii utile

• Grup minim 20 de persoane.
• Pentru un grup de 15 - 19 persoane, pretul se majoreaza cu 45 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei: carte de identitate sau pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
02.07.2021 1995 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 520 euro;
Tarif a treia persoana in camera dulba (pat suplimentar): 1975 euro;

Servicii incluse

• Bilete avion Bucuresti - Reykjavik, via Frankfurt;
• Bilete de avion Reykjavik - Bucuresti, via Munchen;
• Bilete de avion ce includ un bagaj de mana si un bagaj de cala;
• Taxe de aeroport si catering;
• 6 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 3*;
• 2 cine la hotelul din zona Vik (zilele 4 si 5);
• Transport cu autocar clasificat conform itinerariului;
• Transfer aeroport - hotel - aeroport;
• Tururi si vizite mentionate ca fiind incluse cu ghid local;
• Insotitor de grup roman.

Nu sunt incluse

• Asigurarea medicala (optionala);
• Asigurarea storno (optionala), se icheie la inscriere;
• Excursii optionale si intrarile la obiectivele tristice altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• Bauturile racoritoare si alcoolice la mesele incluse in program;
• Bacsisuri pentru soferi si ghizi locali: 35 Euro/persoana.

Orar de zbor

• Bucuresti - Frankfurt: 18:35 - 20:05 (durata: 2h 30min)
• Frankfurt - Reykjavik: 21:50 - 23:30(durata: 3h 40min)
 
• Reykjavik - Munchen: 01:10 - 06:55 (durata: 3h 40min)
• Munchen - Bucuresti: 09:00 - 12:00 (durata: 2h 00min)
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Lufthansa

Excursii optionale

Excursie la Kleifarvatn si Laguna Albastra
150 euro/pers
Reykjanes este o peninsula vulcanica aflata la sud de capitala Reykjavik. Aceasta s-a format in urma acumularii lavei provenite din mai multe eruptii vulcanice. Aici se gaseste Kleifarvatn, cel mai mare lac din aceasta peninsula. Acest lac a scazut in dimensiuni in urma a doua cutremure puternice din anii 2000. Apele lacului de un albastru-turcoaz contrasteaza cu rocile negre, vulcanice care il inconjoara. In partea de sud o serie de izvoare termale alimenteaza lacul si confera niste culori aparte lacului. Laguna Albastra este probabil una dintre cele mai cunoscute atractii ale Islandei, acesta este un lac natural termal, transformat de localnici intr-un adevarat strand il aer liber. Apele termale de aici au beneficii terapeutice si pot fi utilizate pe tot parcursul anului. O baie in aceast strand este o experienta pe care cu siguranta nu trebuie sa o ratati.
Croaziera cu observarea balenelor
115 euro/pes
Unele dintre cele mai mari animale care au trait vreodata pe pamant, balenele sunt cu siguranta o aparitie aparte atat pentru copii cat si pentru adulti. Aceste creaturi populeaza toate oceanele planetei si sunt adaptate in principal apelor reci. Datorita climei si curentilor balenele sunt destul de des intalnite in golful din zona orasului Reykjavik. Din portul orasului pleaca mai multe vase de croaziera care aduc turistii in apropierea acestor mastodonti pentru a admira de aproape maretia si gratia acestora, cand ies la suprafata pentru a respira.

Rezerva acum!