INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Israel si Iordania - Leaganul crestinatatii 2022

Itinerariu: Tel Aviv - Haifa - Nazaret - Tiberias - Muntele Tabor - Capernaum - Yardenit - Amman - Mabada - Petra - Aqaba - Eilat - Masada - Marea Moarta - Bethleem - Ein Karem - Hozeva - Ierusalim - Tel Aviv - Jaffa
Date plecare: 01.11.2022, 14.11.2022
Circuit cu avionul, 8 zile
Tarif 1199 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1: Bucuresti - Tel Aviv

Prezentare in aeroportul Otopeni la birourile de check-in ale companiei EL AL /Tarom cu destinatia Tel Aviv, pentru formalitatile de imbarcare. Decolare spre Tel Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion si intalnire cu reprezentantul agentiei partenere din Israel. Transfer in zona Tiberias/Nazaret pentru cazare.

Ziua 2: Haifa - Nazaret - Tiberias

Mic dejun. In prima parte a zilei vom merge in orasul Haifa - al treilea oras ca marime din Israel si unul din cele mai importante porturi comerciale la Marea Mediterana. Aici vom vizita Templul si Gradinile terasate Bahai. Al doilea popas il vom face in Nazaret, orasul copilariei lui Iisus, unde vizitam Biserica Ortodoxa Buna Vestire, ridicata pe locul Izvorului Fecioarei Maria. In apropiere de Nazaret vom vizita Cana Galileei cu Biserica Minunii si Casa Nuntii, unde Iisus a savarsit prima minune, transformand apa in vin. Deplasare la Muntele Fericirilor, unde Iisus a tinut predica despre fericiri. Intoarcere pentru cazare in zona Tiberias/ Nazaret.

Ziua 3: Tiberias - Muntele Tabor - Croaziera pe Marea Galileei - Capernaum - Yardenit - Amman

Mic dejun. Incepem ziua cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la fata. Optional, croaziera pe Marea Galileii - lac de apa dulce, alimentat de izvoare subterane si de raul Iordan. Vizita Carpenaum - Casa Sfintilor Petru si Andrei si apoi Tabgha - Biserica Inmultirii Painilor si a Pestilor. Deplasare la Yardenit, locul unde Iordanul paraseste Marea Galileii. Zona este amenajata pentru a permite pelerinilor sa intre in apele sfinte unde a fost desavarsit botezul lui Iisus.
Vom trece frontiera din Israel in Iordania si vom merge spre zona Bet She`an sau Decapolis - cele 10 orase, unde Iisus a facut vindecari miraculoase si apoi spre Amman - capitala Iordaniei, vechiul oras Philadelphia - unul din cele 10 orase ale Decapolisului, unde vom face un tur cu autocarul, ocazie cu care vom admira Citadela, Amfiteatrul Roman, zona noua si cea veache a orasului. Cazare in Amman.

Ziua 4: Amman - Mabada - Petra - Aqaba

Mic dejun. Ne idreptam spre Muntele Nebode, unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Urmatorul popas va fi in Madaba - orasul mozaicurilor, unde vizitam biserica ortodoxa Sfantul Gheorghe care cuprinde un mare mozaic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte cu centrul la Ierusalim. Deplasare spre Petra (capitala Nabateenilor), unde vom vizita Defileul, Tezaurul, Amfiteatrul si mormintele. Cazare in zona Aqaba - oras situat pe coasta de nord-est a Marii Rosii.

Ziua 5: Aqaba - Eilat - Masada - Marea Moarta - Bethleem

Mic dejun. Scurt tur in Aqaba, al treilea mare oras al Iordaniei si singura statiune a Iordaniei de la Marea Rosie. Dupa ora 11 vom pleca spre Eilat, Israel, unde vom face un tur panoramic. Oprire la situl istoric Masada, inregistrat in 2001 pe lista patrimoniului mondial cultural si natural al organizatiei UNESCO. Stanca arida pe care se afla zidita fortareata, se inalta la altitudinea de 470 de metri deasupra apelor Marii Moarte. Accesul spre aceasta se face, fie pe o poteca serpuitoare si abrupta, ce urca 280 de metri, fie cu o telegondola, suspendata pe stalpi metalici. Masada reprezinta un loc simbolic pentru multi evrei ce aminteste de rezistenta iudeilor impotriva romanilor. Deplasare spre Marea Moarta pentru o scurta oprire. Cazare in Bethleem.

Ziua 6: Bethleem - Ein Karem - Hozeva

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Ein Karem - Hozeva. In Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul, vom vizita Biserica, locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul intalnirii Maicii Domnului cu vara sa, Elisabeta. Deplasare catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe, locul unde a trait ultima parte a vietii, Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Intoarcere in Bethleem, unde vom vizita Biserica Nativitatii, locul nasterii lui Iisus si vom face popas in Piata Ieslei, situata in partea veche a orasului. Cazare in Bethleem.

Ziua 7: Bethleem - Ierusalim

Mic dejun. Vizita in orasul simbol Ierusalim. Vom urca pe Muntele Maslinilor si vizitam Manastirea Tatal Nostru - construita pe locul unde Iisus i-a invatat pe ucenici rugaciunea Tatal Nostru, Biserica Lacrima, Gradina Ghetsimani - locul unde obisnuia Iisus sa se retraga si sa se roage si Biserica Tuturor Natiunilor - construita pe locul unde, conform traditiei, Iisus Hristos s-a rugat in ultima noapte de libertate. Traversand paraul Chedron intram in cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa - Drumul Crucii, cu cele 14 opriri - o strada aflata in Orasul Vechi despre care traditia crestina spune ca este drumul pe care Iisus Hristos a trecut, purtand crucea, spre locul sau de rastignire. Drumul Crucii se sfarseste la Biserica Sfantului Mormant, unde vom parasi Via Dolorosa prin Cartierul Evreiesc si si ne indreptam catre Zidul Plangerii, unde vom poposi pentru scurt timp. Cazare in Bethleem.

Ziua 8: Bethleem - Tel Aviv - Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre Tel Aviv unde vom avea un tur panoramic de oras si scurt popas in orasul vechi Jaffa. Transfer la aeroport pentru formalitatiile de imbarcare si zbor spre Bucuresti.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pentru Iordania se necesita viza, se obtine la frontiera.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
01.11.2022 1199 Euro
14.11.2022 1199 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 150 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 899 euro;
Copil sub 12 ani: 549 euro cazat in camera cu 2 adulti fara pat suplimentar.

Servicii incluse

• Bilet avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania El Al;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in zona Tiberias/Nazaret la hotel de 3*-4* ;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Amman la hotel de 3*-4* ;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Aqaba la hotel de 3*-4* ;
• 3 nopti de cazare cu mic dejun in zona Bethleem la hotel de 3*-4*;
• Taxele de trecere a frontierelor;
• Taxa de intrare in Petra;
• Transport cu autocar clasificat conform itinerariu;
• Transfer aeroport - hotel - aeroport;
• Excursii conform program;
• Ghid local vorbitor de limba romana.

Nu sunt incluse

• Supliment demipensiune (7 cine): 120 euro/persoana(optional dar recomandat);
• Biletele de intrare la obiectivele turistice(se achita optional la destinatie);
• Taxi Muntele Tabor - 15 euro/persoana (se achita local);
• Tips in valoare de 3 euro/persoana/zi (se achita obligatoriu la ghidul local);
• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si storno.

Orar de zbor

• Bucuresti OTP 10:50 -> Tel Aviv TLV 13:25
• Tel Aviv TLV 18:30 -> Bucuresti OTP 21:10
*Compania aeriana si orarul de zbor pot suferi modificari pana la data calatoriei.

Compania

El Al

Excursii optionale

Excursie la Ein Karem - Hozeva
50 euro/persoana
Include: transport clasificat si ghid local. Nu include: bilete de intrare
Croaziera Marea Galileii
18 euro/persoana

Galerie foto

Rezerva acum!