INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Israel si Iordania - Leaganul crestinatatii 2024 - 2025

Itinerariu: Tel Aviv - Haifa - Nazaret - Tiberias - Muntele Tabor - Capernaum - Yardenit - Amman - Mabada - Petra - Aqaba - Eilat - Masada - Marea Moarta - Bethleem - Ein Karem - Hozeva - Ierusalim - Tel Aviv - Jaffa
Date plecare: 07.09.2024, 13.10.2024, 21.11.2024, 15.03.2025, 22.03.2025, 05.04.2025, 19.04.2025, 29.04.2025, 17.05.2025, 07.09.2025, 28.09.2025, 12.10.2025, 26.10.2025, 09.11.2025, 23.11.2025, 07.12.2025
Circuit cu avionul, 8 zile
Tarif 1499 1149 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Mega reduceri Early Booking, pentru plecarile din 2025! Reducere de 23%
Campanie valabila intre 10 - 29 iunie.

Program

Sa calatoresti prin Orientul Apropiat, prin Israel, Palestina si Iordania este pur si simplu o plimbare prin istorie. Descoperi locuri sfinte faimoase, dar si urmele unor civilizatii incredibile care si-au pus amprenta asupra evolutiei omenirii. Petra este indiscutabil una dintre minunile lumii, iar Ierusalimul, capitala spirituala a trei religii mondiale, este obligatoriu de vazut cel putin o data in viata - nu numai pentru semnificatia lui, dar si pentru faptul ca pastreaza atmosfera timpurilor trecute. Pe langa cele doua obiective-cheie, va invitam sa descoperiti o multime de locuri de neuitat, intr-un program care acopera cele mai frumoase locuri din aceste tari.
De ce sa alegi aceasta excursie? Pentru ca…
-vei descoperi una dintre cele 7 minuni noi ale lumii - Petra;
-vei vizita orasul sacru pentru trei religii monoteiste mondiale;
-vei merge pe urmele povestirilor biblice;
-vei putea vedea diferentele si similaritatile dintre Israel si Iordania.

Ziua 1. Bucuresti - Tel Aviv

Prezentare in aeroportul Otopeni la birourile de check-in ale companiei EL AL/Tarom cu destinatia Tel Aviv, pentru formalitatile de imbarcare. Decolare spre Tel Aviv, sosire pe Aeroportul Ben Gurion si intalnire cu reprezentantul agentiei partenere din Israel. Transfer in zona Tiberias/Nazaret pentru cazare.Cazare - zona Tiberias/Nazaret

Ziua 2. Haifa - Nazaret - Tiberias

Mic dejun. In prima parte a zilei vom merge in orasul Haifa - al treilea oras ca marime din Israel si unul dintre cele mai importante porturi comerciale la Marea Mediterana. Aici vom descoperi una dintre cele mai frumoase gradini din lume - gradina templului Bahai, un paradis terestru creat pe muntele Carmel. Religia Bahai este o religie monoteista fondata de Bahaullah (Slava lui Dumnezeu) in Persia, in secolul al XIX-lea. Conform acestei credinte, toti principalii profeti ai celorlalte religii (Moise, Buda, Iisus, Krishna, Mohamed, Zoroastru) sunt mesageri ai lui Dumnezeu cu drepturi egale, Bahaullah alaturandu-se acestei liste selecte, dar (spre deosebire de marea majoritate a religiilor monoteiste, care prevad ca Mesia-Mahdi va aparea pe Pamant la sfarsitul lumii) el a declarat ca nu va fi ultimul. In consecinta, Bahai recunosc absolut toate religiile lumii ca manifestari egale si sfinte. Evident, Bahaullah si credinciosii sai au fost acuzati de blasfemie si alungati - el a peregrinat prin tot Imperiul Otoman dupa ce a fost expulzat din Persia si a murit in apropiere de Haifa, pe atunci parte a Imperiului Otoman. In templul de la Haifa este ingropat Bab, antemergatorul lui Bahaullah, acesta avand un rol similar cu cel a lui Ioan Botezatorul pentru crestini.Al doilea popas il vom face in Nazaret, orasul copilariei lui Iisus, unde vizitam biserica ortodoxa Buna Vestire, ridicata pe locul Izvorului Fecioarei Maria. In apropiere de Nazaret vom vizita Cana Galileii, cu Biserica Minunii si Casa Nuntii, unde Iisus a savarsit prima minune dintre cele sapte care I-au dezvaluit adevarata identitate, la cererea mamei sale, transformand apa in vin. Deplasare la Muntele Fericirilor, unde Iisus a tinut predica despre fericiri. Intoarcere pentru cazare in zona Tiberias/Nazaret.Cazare - zona Tiberias/Nazaret.

Ziua 3. Tiberias - Muntele Tabor - Croaziera pe Marea Galileii - Capernaum - Yardenit - Amman

Mic dejun. Incepem ziua cu Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la fata in fata Apostolilor. Optional, croaziera pe Marea Galileii - lac de apa dulce, alimentat de izvoare subterane si de raul Iordan. Vizita la Capernaum  - vechi oras roman, unde se afla Casa Sfintilor Petru si Andrei in care a locuit si Iisus la un moment dat - si apoi Tabgha - Biserica Inmultirii Painilor si Pestilor. Deplasare la Yardenit, locul unde Iordanul paraseste Marea Galileii indreptandu-se spre Marea Moarta. Zona este amenajata pentru a permite pelerinilor sa intre in apele sfinte unde a fost desavarsit botezul lui Iisus.Vom trece frontiera dintre Israel si Iordania si vom merge spre zona Bet She`an, sau Decapolis - cele 10 orase, unde Iisus a facut vindecari miraculoase, si apoi spre Amman - capitala Iordaniei, vechiul oras Philadelphia, unul dintre cele 10 orase ale Decapolisului, unde vom face un tur cu autocarul, ocazie cu care vom admira Citadela, Amfiteatrul Roman, zona noua si pe cea veche a orasului. Amman este un oras nou, dar cu radacini antice - in perioada romana a fost un centru comercial extrem de important de pe drumul caravanelor. Dupa disparitia acestui drum, comercial orasul a decazut, fiind abandonat, timp de secole aici nemaiexistand decat magnificele monumente din perioada romana, in special amfiteatrul. Orasul practic a renascut dupa ce a fost proclamat capitala a Transiordaniei, dupa Primul Razboi Mondial.Cazare in Amman.

Ziua 4. Amman - Mabada - Petra - Aqaba

Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Nebo, unde Moise a vazut Pamantul Fagaduintei. Intr-o zi senina, de aici se poate admira o buna parte din Palestina, inclusiv orasul Ierihon, unul dintre cele mai vechi orase din lume. Urmatorul popas va fi in Madaba - un orasel cu o semnificativa comunitate crestina, unde vizitam biserica ortodoxa Sfantul Gheorghe, care cuprinde un mare mozaic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte, cu centrul la Ierusalim. Acest mozaic se afla pe podeaua bisericii si a fost construit inainte de anul 570. Distruse de un cutremur in anul 746, biserica si orasul au fost abandonate. Redescoperit in 1884, mozaicul a fost distrus de foc, dar si de activitatile din noua biserica construita pe ruinele celei vechi, pana in 1964, cand ce a mai ramas a fost salvat de fundatia Volkswagen. Vom continua apoi deplasarea spre Petra (capitala Regatului Nabateenilor), unde vom lua la pas fascinantul defileu Siq pana la imensul mormant cunoscut sub numele de “Tezaur. Vom mai face cativa pasi pana la vechiul amfiteatru roman, de unde vom putea admira o serie de morminte monumentale excavate in stanca.Cazare in zona Aqaba.

Ziua 5. Aqaba - Eilat - Masada - Marea Moarta - Betleem

Mic dejun. Scurt tur in Aqaba, al treilea mare oras al Iordaniei si singura statiune a Iordaniei de la Marea Rosie. Dupa ora 11:00 vom pleca spre Eilat, Israel, unde vom face un tur panoramic rapid. Eilat este singura iesire a Israelului la Marea Rosie si este un important port si statiune turistica. Ne vom continua drumul spre nord, spre Masada, fortareata inregistrata in 2001 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Masada este ultimul punct de rezistenta a evreilor din timpul razboiului cu romanii, in urma caruia Templul din Ierusalim a fost distrus complet. Fortareata construita de regele Irod se afla in varful unei stanci sterpe care domina panorama Marii Moarte. Conform legendei, dupa un an de asediu, toti aparatorii s-au sinucis aruncandu-se de pe stanca, pentru a nu cadea in sclavia romana. Desi cercetarile arheologice nu confirma legenda, Masada este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Israel, iar accesul se face fie pe o carare serpuitoare si abrupta, fie cu o telecabina.Deplasare spre Marea Moarta, pentru o scurta oprire.Cazare in Betleem.

Ziua 6. Betleem - Ein Karem -Hozeva

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala laEin Karem - Hozeva. Ein Karem este locul nasterii Sfantului Ioan Botezatorul, unde vom vizita biserica, locul unde s-a nascut cel mai mare om nascut dintr-o femeie, si Izvorul Sfintei Fecioare Maria, locul intalnirii Maicii Domnului cu verisoara sa Elisabeta. Deplasare catre Hozeva, unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe, locul unde a trait in ultima parte a vietii Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Intoarcere in Betleem, unde vom vizita Biserica Nativitatii, locul nasterii lui Iisus, si vom face popas in Piata Ieslei, situata in partea veche a orasului.Cazare in Betleem.

Ziua 7. Betleem - Ierusalim

Mic dejun. Este momentul multasteptat - intram in Orasul Sfant, in Ierusalim, oras sacru pentru trei religii, orasul care a influentat cel mai mult istoria omenirii. Vom incepe pe indelete, cu zona Muntele Maslinilor, de unde avem in permanenta panorama Ierusalimului istoric, cu moscheea Al-Aqsa si domul sau aurit stralucind in soare. Pe Muntele Maslinilor vom vizita: Capela Inaltarii Domnului, ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer (exista urma talpii lui Iisus in piatra), biserica catolica Pater Noster, loc unde, potrivit traditiei, Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai rugaciunea Tatal nostru, biserica catolica Dominus Flevit (Domnul a plans), zidita in forma de lacrima, unde se spune ca Iisus ar fi prevestit distrugerea celui de-al doilea templu, Gradina Ghetsimani cu Biserica Tuturor Natiunilor, ridicata pe locul in care Mantuitorul S-a rugat inainte de a fi prins, biserica Mormantul Maicii Domnului, unde gasim capela Sf. Ioachim si Ana, si Grota Tradarii. Incheiem vizita cu Zidul Plangerii, singurul zid ramas din al doilea templu, loc de inchinaciune pentru evrei.Cazare in Betleem.

Ziua 8. Betleem - Tel Aviv - Bucuresti

Mic dejun. Plecare spre Tel Aviv, unde vom avea un tur panoramic de oras, apoi un scurt popas in orasul vechi Jaffa, oras multimilenar, stravechi oras arabesc cu arhitectura specifica lumii arabe, astazi o zona plina cu galerii de arta si cafenele. Din Jaffa se poate admira panorama plajelor Tel Aviv-ului.Transfer la aeroport pentru formalitatile de imbarcare si zbor spre Bucuresti.

Informatii utile

Informatii practice
Climat
Regiunea este caracterizata prin veri extrem de calduroase si ierni blande. Precipitatiile sunt reduse.
Vize
Pentru Israel si Palestina, cetatenii romani au nevoie doar de pasaport. Pasaportul trebuie sa fie valabil minim. 6 luni din momentul intrarii in Israel.Iordania - cetatenii romani au nevoie de viza de Iordania, care se poate obtine la sosirea in punctul de frontiera. La fel, pasaportul trebuie sa fie valabil minim 6 luni din momentul intrarii in Iordania.
Infrastructura de transport local
Foarte buna. Soselele sunt in conditii bune peste tot.
Siguranta personala
Este in general ridicata, dar trebuie sa parasiti zona de urgenta cand apare armata israeliana. Iordania este o tara mai sigura decat Israel.
Cum comunici
Multi locuitori vorbesc foarte bine limba engleza peste tot.
Banii
In Israel se folosesc shekeli, iar in Palestina se folosesc shekeli, dolari si dinari iordanieni. Se pot schimba atat dolari cat si euro, in Palestina fiind numeroase case de schimb valutar (mult mai putine in Israel). In Israel, folosirea cardurilor se poate face in marea majoritate a magazinelor, dar in mai putine in Palestina. Exista numeroase ATM-uri atat in Israel cat si in Palestina pentru a scoate bani in valuta locala.
In Iordania se folosesc dinarii iordanieni, dar unele magazine turistice accepta si dolari sau euro la o rata defavorabila. Exista, de asemenea, numeroase case de schimb si destule ATM-uri de unde poti scoate moneda locala. Cardurile sunt acceptate in locurile de calitate.
Comunicatii
Exista Wi Fi cam peste tot atat in Israel, cat si Palestina, dar viteza poate fi destul de lenta. Odata ajuns in Israel, poti cumpara cartele SIM din magazine si malluri, dar cel mai la indemana este sa cumperi din Aeroportul „Ben Gurion”, de la libraria Steimatzky. Cea mai buna acoperire o are reteaua Pelephone, care poate fi folosita si in anumite zone din Palestina. Daca vrei sa ai o acoperire foarte buna in Palestina trebuie sa cumperi si un SIM palestinian, de la Jawwal Palestine.
In Iordania, de asemenea, gasesti Wi Fi in numeroase locuri turistice, la o viteza acceptabila. Pentru cartele SIM orientati-va in principiu spre Orange, dintre cei trei operatori nationali de telefonie mobila. Au magazine in Amman.
Tipuri de prize
Cu un pic de noroc, vei gasi prize de tip C, la fel ca in Europa, dar in Israel si in Palestina mai sunt folosite si prizele de tip H si M, iar in Iordania si prizele de tip D, F, G si J, pentru care ai nevoie de adaptor. Ideal ar fi un adaptor universal.
Cod vestimentar
Tinand cont ca se vor vizita numeroase orase de cult si vor fi vizitate numeroase zone conservatoare, se recomanda haine lungi, care sa acopere toate partile corpului - pantaloni sau fuste lungi. In afara zonelor religioase se pot purta orice fel de haine. In Petra, datorita soarelui de multe ori intens, este obligatoriu sa purtati ceva pe cap pentru a evita insolatia.
• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara. Pentru Iordania se necesita viza, se obtine la frontiera.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Tarife

Data plecare Tarif
07.09.2024 1499 1149 Euro
13.10.2024 1499 1149 Euro
21.11.2024 1499 1149 Euro
15.03.2025 1499 1149 Euro
22.03.2025 1499 1149 Euro
05.04.2025 1499 1149 Euro
19.04.2025 1499 1149 Euro
29.04.2025 1499 1149 Euro
17.05.2025 1499 1149 Euro
07.09.2025 1499 1149 Euro
28.09.2025 1499 1149 Euro
12.10.2025 1499 1149 Euro
26.10.2025 1499 1149 Euro
09.11.2025 1499 1149 Euro
23.11.2025 1499 1149 Euro
07.12.2025 1499 1149 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 150 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 1399 euro;
Copil sub 12 ani: 549 euro cazat in camera cu 2 adulti fara pat suplimentar.
Supliment obligatoriu pentru plecarea de Paste 109 euro/pasager

Servicii incluse

• Bilet avion Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania El Al;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in zona Tiberias/Nazaret la hotel de 3*-4* ;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Amman la hotel de 3*-4* ;
• 1 noapte de cazare cu mic dejun in zona Aqaba la hotel de 3*-4* ;
• 3 nopti de cazare cu mic dejun in zona Bethleem la hotel de 3*-4*;
• Taxele de trecere a frontierelor;
• Taxa de intrare in Petra;
• Transport cu autocar clasificat conform itinerariu;
• Transfer aeroport - hotel - aeroport;
• Excursii conform program;
• Ghid local vorbitor de limba romana.

Nu sunt incluse

• Supliment demipensiune (7 cine): 120 euro/persoana(optional dar recomandat);
• Biletele de intrare la obiectivele turistice(se achita optional la destinatie);
• Taxi Muntele Tabor - 15 euro/persoana (se achita local);
• Tips in valoare de 3 euro/persoana/zi (se achita obligatoriu la ghidul local);
• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si storno.

Orar de zbor

• Bucuresti OTP 19:55 -> Tel Aviv TLV 22:30
• Tel Aviv TLV 23:30 -> Bucuresti OTP 02:15
*Compania aeriana si orarul de zbor pot suferi modificari pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Excursie la Ein Karem - Hozeva
50 euro/persoana
Include: transport clasificat si ghid local. Nu include: bilete de intrare
Croaziera Marea Galileii
18 euro/persoana

Galerie foto

Rezerva acum!