INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Safari Kenya si Zanzibar 2024

Itinerariu: Nairobi - Masai Mara - Nakuru - Amboseli - Zanzibar
Date plecare: 20.03.2024, 20.10.2024, 24.11.2024
Circuit cu avionul, 15 zile
Tarif: 5499 euro/persoana(taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1: Bucuresti - Amsterdam - Nairobi

Ora 06:35 intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Nairobi de la ora 08:35, cu escala la Amsterdam. Sosire in Nairobi la 21:50. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel.

Ziua 2: Nairobi - Rezervatia Naturala Masai Mara

Dupa micul dejun vom fi preluati de ghidul local si vom porni catre Rezervatia Masai Mara, cu o scurta oprire la Rift Valley. Masai Mara este o prelungire a rezervatiei nationale Serengeti din Tanzania. Aici veti avea posibilitatea sa vedeti toate cele 5 animale denumite The Big Five. Pranz si cina. Cazare in hotel de tip lodge.

Ziua 3: Rezervatia Naturala Masai Mara

Mic dejun. Dedicam o zi intreaga pentru exploararea rezervatiei. Vom fi preluati cu masina de safari si vom porni in cautarea turmelor de antilope Gnu care vin din Serengeti in Masai Mara. Pranz si cina. Cazare in hotel de tip lodge.

Ziua 4: Rezervatia Naturala Masai Mara

Mic dejun. Vom pleca spre Sarova Mara Game Camp, o tabara de corturi de safari unde vom petrece ultima noapte de safari. Intre sesiunile de safari, optional, puteti vizita un sat de Masai, in mijlocul savanei africane. Pranz si cina. Cazare in hotel de tip lodge.

Ziua 5: Lacul si Parcul National Nakuru

Mic dejun. Plecam catre Nakuru, parc faimos pentru numeroasele pasari flamingo care „coloreaza” lacul in roz. Dupa amiaza, continuam safari catre Parcul National Lake Nakuru, unde, printre altele, vom putea vedea rinocerul alb si leopardul, animale pe cale de disparitie. Pranz si cina. Cazare in hotel de tip lodge.

Ziua 6: Parcul National Nakuru - Parcul National Amboseli

Mic dejun. Dimineata pornim catre Amboseli,parc situat la poalele munteluiKilimanjaro. Drumul spre Amboseli va trece de-a lungul Rift Valley.Vom traversa campiileAthi pentru a ajunge laNamanaga, aflat la granita cu Tanzania. Ajunsi in Parcul Amboseli, vom face o scurta sesiune de safari. Pranz si cina. Cazare in hotel de tip lodge.

Ziua 7: Parcul National Amboseli

Mic dejun. Imbarcare in in jeep-uri de safari pentru a observa trezirea la viata a naturii in Parcul Amboseli, renumit mai ales pentru populatia de elefanti, hipopotami, rinoceri negri, bivoli, girafe, zebre, gazele si celebrele feline africane. Pranz si cina. Cazare in hotel de tip lodge.

Ziua 8: Parcul National Amboseli - Nairobi

Mic dejun. Plecare catre Nairobi, unde facem un tur de oras, incluzand Muzeul Karen Blixen si Giraffe Centre. Seara, optional, cina la un Carnivore Restaurant.

Ziua 9: Nairobi - Zanzibar

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Zanzibar. Sosire in Zanzibar, arhipelag in Oceanul Indian, regiune autonoma a Tanzaniei, cunoscut mai ales pentru plajele de nisip si recifurile de corali. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Cazare in Zanzibar.

Ziua 10: Zanzibar - Turul insulei

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare sau excursie optionala cu turul insulei si o scurta croaziera pe ocean la locul de joaca al delfinilor. Cazare in Zanzibar.

Ziua 11: Zanzibar - Turul Condimentelor

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare sau excursie optionala in care vom afla de ce Zanzibar mai este denumita si Insula Condimentelor.Vizitam, printre altele, Orasul de Piatra (Stone Town), Palatul Maruhubi, Baile Kidichi si plantatiile de condimente: cuisoare, nuscsoara, piper, vanilie, scortisoara sau ghimbir. Cazare in Zanzibar.

Ziua 12: Zanzibar - Insula Prizonierilor

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare sau excursie optionala pe Insula Prizonierilor,folosita in trecut de arabi ca loc de detentie si vanzare pentru sclavi. Cazare in Zanzibar.

Ziua 13: Zanzibar - Dar Es Salaam

Mic dejun. Timp liber pentru relaxare sau excursie optionala la Dar Es Salaam, cel mai important oras al Tanzaniei. Cazare in Zanzibar.

Ziua 14: Zanzibar - Nairobi

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Nairobi. Transfer la hotel pentru ultima noapte de cazare. Cazare in Nairobi.

Ziua 15: Nairobi - Amsterdam - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de retur. Decolare la ora 07:55, escala la Amsterdam.

Hoteluri

• Nairobi: Delta Hotel, University Way, Nairobi - 6622-00300 - Nairobi, - sau similar;
• Masai Mara: Mara Serena Lodge, C14, Keekorok, Maasai Mara National Reserve, Kenya - sau similar;
• Lacul Nakuru: Sarova Lion Hill Lodge, Lake Nakuru National Park, Nakuru, Kenya - sau similar;
• Amboseli: Amboseli Serena Lodge, Amboseli National Park, Kenya- sau similar;
• Zanzibar: La Madrugada Beach Hotel & Resort, Beach Road 1 - 51313 - Jambiani - Makunduchi, South East Coast, Zanzibar.

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
*Tarifele afisate sunt valabile la data publicarii ofertelor. Pot suferi modificari in orice moment!

Tarife

Data plecare Tarif
20.03.2024 5499 Euro
20.10.2024 5499 Euro
24.11.2024 5499 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 599 EUR;
Copil 2-12 ani: 2299 EUR

Servicii incluse

Bilete de avion pe ruta:  Bucuresti - Nairobi -  Bucuresti via Amasterdam, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, Compania KLM/Air France;

Bilete de avion pe ruta:  Nairobi - Zanzibar - Nairobi, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Kenia Airways;

Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);

3 nopti cazare cu mic dejun in zona Nairobi la hotel de 3*;

3 nopti cazare cu mic dejun, pranz si cina in Masai Mara in lodge de 3*/4*;

noapte de cazare cu mic dejun, pranz si cina in Nakuru in lodge de 3*/ 4*;

2 nopti cazare cu mic dejun, pranz si cina in Amboseli in lodge de 3*/ 4*;

5 nopti de cazare cu mic dejun in Zanzibar la hotel de 3*;

Servicii la sol:

Program safari de 7 zile, cu ghid/sofer vorbitor de limba engleza;

Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz si jeep pentru safari;

Bilete de intrare la obiectivele turistice si taxele de intrare in rezervatii;

Ghizi locali;

Asistenta turistica in limba romana la formarea grupului minim.

Nu sunt incluse

Taxa de viza Kenya: 50 usd/persoana (se obtine pe aeroport);
Excursiile optionale;
Vaccinurile si medicamentele recomandate pentru vizita in Kenya;
Bauturile in timpul meselor;
Alte servicii neincluse in program.

Orar de zbor

• Bucuresti- Amsterdam: 08:35 - 10:40 / Amsterdam- Nairobi: 11:45 - 21:50
• Nairobi - Amsterdam: 07:55 - 15:40 / Amsterdam- Bucuresti: 20:50 - 00:35

Rezerva acum!