INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Marele tur al Chinei - Soldatii de teracota 2024 - 2025

Itinerariu: Shanghai - XIan - Beijing
Date plecare: 27.08.2024, 03.09.2024, 19.03.2025, 16.04.2025, 21.05.2025, 25.06.2025
Circuit cu avionul, 9 zile
Tarif 2099 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1. Bucuresti - Munchen- Beijing

Ora 10:30 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 12:45 pentru zborul Lufthansa cu destinatia Beijing, vom avea zbor cu escala in Munchen. Se calatoreste in timpul noptii.

Ziua 2. Beijing

Ora 11:40 sosire in Beijing, capitala Republicii Populare Chineze, cu peste 17 milioane de locuitori, fiind totodata una dintre cele mai poluate metropole. Beijing este situat in nord-estul Chinei, de altfel, numele sau Inseamna "Capitala Nordului". Continuam cu vizita la Templul Cerului - locul unde veneau imparatii sa multumeasca pentru recoltele bune. Transfer la hotel pentru odihna dupa un zbor lung. Cazare si cina.

Ziua 3. Beijing (Piata Tian'anmen & Orasul Interzis)

Mic dejun. Preluare de la hotel. Prima vizita in Piata Tian'anmen, unde sunt tinute cele mai importante ceremonii nationale, inconjurata de multe cladiri istorice, cea mai mare piata din lume, inima orasului Beijing si a puterii politice chineze. De aici se patrunde in Palatul Imperial din timpul dinastiilor Ming si Qing, cunoscut sub numele de Orasul Interzis, un complex arhitectural cu peste 9.000 de camere in care accesul muritorilor de rand a fost interzis secole la rand pana in anul 1949 cand a fost deschis publicului. Servirea pranzului la restaurant local. Continuam cu cel mai mare palat imperial din China din timpul Dinastiei Ming si Qing, cu o istorie de aproximativ 600 de ani. In interiorul palatului imperial vom explora fascinantele sale sali si pavilioane cu acoperisuri de aur si pereti rosii. Dupa ce vom iesi din Orasul Interzis, vom pleca catre o alta atractie, Jingshan Park. Intoarcere la hotel. Cazare, pranz si cina in Beijing. Cazare, mesele de pranz si cina sunt incluse. Excursie optionala Acrobatic Show.

Ziua 4. (Marele Zid Chinezesc - Mormantul Ming - Drumul Sacru)

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Marele Zid Chinezesc, unde ne vom delecta cu cele mai mai frumoase vederi din Beijing. Pentru ziua de azi va rugam sa va pregatiti pantofi comozi deoarece vom urrca treptele Marelui Zid (putem alege si varianta urcarii cu telecabina). Este considerat una dintre cele 7 Minunii din lume, accest monument sigur va va impresiona. La amiaza vom vizita Mormantul Ming- ce cuprinde 13 morminte Imperiale din dinastia Ming si Drumul Sacru - locul unde vom descoperi: statui monolitice din marmura, reprezentand oameni si diferite animale reale sau mitologice in diferite pozitii si cu diferite semnificatii ce au fost construite cu peste 500 de ani in urma. Intoarcere la hotel. Cazare in Beijing.

Ziua 5. Beijing - X’Ian

Mic dejun. Dis de dimineata vom vizita - Palatul de Vara , cea mai mare gradina imperiala din China. Vom vizita Lacul Kunming (optional putem alege sa facem si o croaziera pe lac) si Dealul Longivitatii. Transfer la Hutong. In cursul serii vom fi transferati in gara si vom calatori cu trenul catre X’Ian. Cazare in cusete de dormit cu 4 paturi. Pranz si cina in Beijing.

Ziua 6. X’Ian(Soldatii de Teracota - Turnul Bell)

Sosire matinala in gara din X’Ian. Vom fi preluati din gara si prima vizita va fi la Soldatii de Teracota- armata de teracota a imparatului Qin Shi Huang, una dintre cele mai mari descoperiri arheologice din secolul XX. Razboinicii reprezinta diferite personaje cu diferite actiuni si expresii. Continuam cu vizita la Tunul Bell - emblema orasului X’Ian si Pagoda Gastii Salbatice- cladire remarcabila in X’Ian. Excursie optionala la Thang Dinasty Show. Intoarcere la hotel. Cazare, pranz si cina in X’Ian.

Ziua 7. X’Ian - Shanghai

Mic dejun. Vom incepe cu prima vizita la X’Ian Wall si Shaanxi - Muzeul de istorie, unde puteti afla mai multe despre istoria orasului Xian prin relicve culturale si picturi murale din perioada Dinastiei Qing. Vom ajunge la Zidurile Orasului Vechi, din timpul Dinastiei Ming, puteti merge prin orasul vechi, prin vechiul zid. Transfer la aeroport pentru zborul catre Shanghai. Sosire in Shanghai. Cazare si cina in Shanghai.

Ziua 8. Shanghai

Mic dejun. Vizita la Templul de Jad Buddha, avand o istorie de peste o suta de ani. Apoi Gradina Yu, celebra gradina din sudul Chinei, vizitarea Gradinii Yuyuan, decorata cu peste 30 de pavilioane, lacuri in miniatura, poduri si formatiuni din roci. Vom ajunge si la: Nanjing Road, The Bund si la vechile stradute din Shanghai. Excursie optionala la Turnul Perlei (Oriental Pearl TV Tower). Cazare si cina in Shanghai.

Ziua 9. Shanghai

Mic dejun. Tur in orasul Water town Zhujiajiao, dupa-amiaza ne intoarcem napoi in oras. Vizita in Xintiandi, un cartier pietonal, special pentru cumparaturi, mancare si divertisment din Shanghai. Aici vom avea timp liber la dispozitie pentru cumparaturi. Cazare si cina in Shanghai.

Ziua 10. Shanghai - Frankfurt - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti cu escala la Varsovia. Prezentare la birourile de check in si decolare din Shanghai la ora 10:55, aterizare in Frankfurt la ora 18:50, decolare din Frankfurt la ora 20:10, aterizare la Bucuresti la ora 23:30.

Hoteluri

Shanghai: Ramada by Wyndham Wujiaochang Shanghai 4* 1888 Huangxing Rd, Yangpu District, Shanghai, China,

Website: https://ramada-wujiaochang.hotels-shanghaichina.com/en/

Situat la aproximativ 15 minute de mers cu masina de Sculptura Bund, Ramada By Wyndham Wujiaochang Shanghai, de 4 stele, ofera camere multifunctionale, la 6 km de Muzeul Sala de Expozitii Shanghai Developement. Acest hotel modern este situat la 2 km de Universitatea Fudan si ofera oaspetilor un jacuzzi si o sauna.

 

Xi’an: Ibis Hotel North 2nd Ring Weiyang Rd Hotel 3* No. 111-1Bei Er Huan Bei Lu Dong Duan, Xi'an, China

Website: https://ibis-xian-north-second-ring-weiyang-rd-hotel.xiancityhotel.com/en/

Hotelul Ibis Xi'An North Second Ring Weiyang Rd, situat la o distanta de 800 de metri de statia de metrou DaMing Palace West, ofera o sala de sport si diverse oportunitati de recreere. Exista parcare si Wi-Fi în întreaga proprietate.

 

Beijing: Super house international Beijing hotel 4* 17-20th Apr, No. 102 South of East 3rd Ring Road, Chaoyang, 100122 Beijing, China sau similar;

Website: http://superhouseinternational.hotel00.com/  

Super House International este situat în districtul Chaoyang din Beijing. Hotelul ofera camere cu TV prin satelit. Are 3 restaurante, Wi-Fi gratuit si parcare gratuita. Toate camerele hotelului au acces la internet în de mare viteza si seif privat. Alte facilitati includ un birou, minibar si telefon. Se ofera apa îmbuteliata.

Informatii utile

Grup minim: 25 persoane.
Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la expirarea vizei. Viza turistica se obtine inainte de calatorie.
Informatii si documente pentru viza turistica:
1. Documente de baza
(1) Pasaport
Pasaport, recunoscut de China, cu cel putin sase luni de valabilitate ramasa de la data intoarcerii in Romania si cel putin doua pagini de viza goale, precum si o fotocopie a paginii de date a pasaportului si a paginii foto daca este separata.(Daca aveti cetatenie dubla sau multipla, trebuie sa furnizati tot originalul si fotocopia paginii de date a pasaportului si pagina cu fotografie daca este separata.)
(2) Formular de cerere de viza si fotografie
Formular: Un formular de cerere de viza completat in mod clar si corect, cu semnatura solicitantului (sau a tutorelui). Puteti completa si descarca formularul de pe site ambasada si il puteti semna in Centru. 
https://cova.mfa.gov.cn/qzCoCommonController.do?show&pageId=index&locale=en_US 
(3) Doua fotografii: fotografie color, facuta recent (capul gol, fata completa) pe un fundal alb de dimensiunea de 48 mm×33 mm. 
(4) Pasaport chinez anterior sau viza chineza anterioara 
Daca solicitati o viza chineza pentru prima data, trebuie sa furnizati pasaportul chinez anterior detinut si o fotocopie a paginii de date.
2.Documente justificative:
1. Documente care arata itinerarul, inclusiv (1) itinerarul (2)registrarea rezervarii biletului de avion (dus-intors) si (3)dovada unei rezervari la hotel etc.
Itinerarul trebuie sa contina: data, informatii despre zbor, informatii despre hotel, oras de sedere, atractii sau activitati pentru fiecare zi.
** Itinerarul trebuie sa se potriveasca cu rezervarea zborului si hotelului. 
Conditii obtinere viza : 
-Se depune de catre fiecare persoana la Ambasada Republicii Populare Chineze din Bucuresti. 
-Cererea se poate depune cu maxim 3 luni inainte de plecare si minim o luna inainte de plecare  
-viza se elibereaza in termen de 5 zile lucratoare . Pot exista si intarzieri la eliberare viza insa turistii sunt anuntati daca procesarea va dura mai mult.
-programarea la viza se face doar online accesand urmatorul link : 
https://www.visaforchina.cn/#/nav/appointmentForm?use_type=center&visacenterCode=BUH2&request_locale=en_US&site_alias=BUH2_EN&isfromlss=Y&isSpecial=Y  
-se poate urmari statusul aplicarii pentru viza accesand acest link :  
https://www.visaforchina.cn/#/nav/checkVisaStatus?visacenterCode=BUH2&request_locale=en_US&site_alias=BUH2_EN 
-se achita taxa pentru viza la Ambasada, plata se accepta doar cu cardul, valoarea pentru viza tip L turistica, cu single entry este 476 RON/persoana.  
Adresa Ambasada: Str.Gheorghe Titeica, Nr.142,  Municipiul Bucuresti, Sector 
Submission of applications: Monday, Wednesday, Friday from 9:00 to 13:00. Collection: Monday, Wednesday, Friday at 13:00-15:00 
Contact 
E-maill: bucharestcenter@visaforchina.org ; Tel: (021) 7960056

Asigurarile storno si cele medicale, nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
Conditii calatorie pentru minori:
Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Nota

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
27.08.2024 2099 Euro
03.09.2024 2099 Euro
19.03.2025 2099 Euro
16.04.2025 2099 Euro
21.05.2025 2099 Euro
25.06.2025 2099 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 279 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 2099 euro;
Copil sub 12 ani: 1999 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

Bilete de avion Bucuresti - Beijing - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana (geanta mica) si un bagaj de cala Compania Lot Polish Airlines;
Bilet de avion, zbor domestic, XIan - Shanghai, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
3 nopti de cazare in Beijing la hotel de 3*;
1 noapte de cazare in XIan la hotel de 3*;
1 noapte cazare in cuseta de dormit cu 4 paturi pe ruta XIan - Shanghai;
2 nopti de cazare in Shanghai la hotel de 3*;
Mesele prevazute in cadrul itinerariului la restaurante locale si mic dejun la hotel;
Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar si intrarile la obiectivele turistice;
Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman.

Nu sunt incluse

Excursiile optionale;
Asigurarea storno (optional);
Asigurarea medicala obligatorie, aproximativ 10 Euro/persoana (tariful creste dupa varsta de 65 de ani);
Taxa de viza si procesare viza: 100 euro/persoana - se achita la agentie inainte de calatorie.
Taxa de oras, se achita la receptia hotelului, aproximativ 2 euro/persoana/zi;
Bacsisul se practica in China si se achita in prima zi a excursiei la ghidul roman - 55 euro/persoana.

Orar de zbor

Bucuresti -Munchen: 12:45 - 13:50/ Munchen - Beijing: 19:35 - 11:40 (+1)
Shanghai - Frankfurt: 10:55 - 18:50 / Frankfurt- Bucuresti : 20:10 - 23:30
Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Lufthansa

Excursii optionale

Acrobatic Show
55 Euro/adult; 38 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Spectacolele acrobatice au fost una dintre singurele forme de arta acceptate in timpul stapanirii lui Mao Zedong, motiv pentru care astazi poporul chinez inca exceleaza in acest domeniu.
Acrobatia este ridicata la rang de arta in China, aici spectacolele de acrobatie se caracterizeaza prin demonstratii de forta, echilibru si precizie. Pentru aproximativ o ora si 30 de minute veti lua parte la numere unice de echilibristica, contorsionism, dans si multe altele.
Nicio vizita in Beijing nu ar fi completa fara prezenta la un astfel de show.
Thang Dinasty Show
65 Euro/adult, 49 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Spectacolul dinastiei Tang este gazduit la Palatul Tang in aer liber. Acest loc ofera vizitatorilor o oportunitate unica de a se delecta cu divertisment exotic chinez si delicii cantoneze. Inca din anul 1988 aici se tin numeroase spectacole pline de semnificatii culturale. Spectacolul prezinta costumele, muzica si dansul epocii de aur a Chinei. Show-ul incepe cu un ansamblu de instrumente muzicale traditionale chinezesti, urmand segmentul de dans cultural.
Daca ajungeti in Xi’an nu trebuie ratat acest spectacol de muzica si dans din dinastia Tang, o reprezentatie minunata a muzicii si dansului antic.
Turnul Perlei (Oriental Pearl TV Tower)
38 Euro/adult, 29 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Turnul Perlei cu o inaltime de 468 metri este al patrulea cel mai inalt din Asia si al saselea cel mai inalt turn din lume. A fost finalizat pe data de 01 octombrie 1994 si are 3 etaje principale, unde turistii se pot bucura de privelistea orasului.
Stand la 259 de metri deasupra solului, coridorul de vizitare cu podeaua din sticla de pe bila superioara este partea cea mai atragatoare din Turnul Perlei. Puteti experimenta o vedere la 360 de grade asupra Shanghaiului in timp ce imortalizati momentul cu ajutorul aparatului foto.

Galerie foto

Rezerva acum!