Circuite avion
Circuit Marele tur al Chinei - Soldatii de teracota 2020 - 2021

Itinerariu: Shanghai - XIan - Beijing
Date plecare: 28.05.2020, 20.08.2020, 27.05.2021, 19.08.2021
Circuit cu avionul, 9 zile
   5 / 5 din 3 voturi | Acorda o nota
Tarif cu Early Booking - 777 euro/persoana(taxe aeroport incluse) + Servicii la sol - 599 euro/persoana
Avansul la inscriere: 50 euro/persoana
Oferta Early Booking pentru plecarile din 2020/2021, valabila pana la 06.04.2020! Reducere 40% 1299 euro 777 euro

Program

Ziua 1. Bucuresti - Doha - Beijing

Ora 10:55 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 12:55 pentru zborul Qatar Airways cu destinatia Beijing, vom avea zbor cu escala in Doha. Se calatoreste in timpul noptii.

Ziua 2. Beijing

14:55 sosire in Beijing, capitala Republicii Populare Chineze, cu peste 17 milioane de locuitori, fiind totodata una dintre cele mai poluate metropole. Beijing este situat in nord-estul Chinei, de altfel, numele sau Inseamna "Capitala Nordului". Continuam cu vizita la Templul Cerului - locul unde veneau imparatii sa multumeasca pentru recoltele bune. Transfer la hotel pentru odihna dupa un zbor lung. Cazare si cina.

Ziua 3. Beijing (Piata Tian'anmen & Orasul Interzis)

Mic dejun Mic dejun. Preluare de la hotel. Prima vizita in Piata Tian'anmen, unde sunt tinute cele mai importante ceremonii nationale, inconjurata de multe cladiri istorice, cea mai mare piata din lume, inima orasului Beijing si a puterii politice chineze. De aici se patrunde in Palatul Imperial din timpul dinastiilor Ming si Qing, cunoscut sub numele de Orasul Interzis, un complex arhitectural cu peste 9.000 de camere in care accesul muritorilor de rand a fost interzis secole la rand pana in anul 1949 cand a fost deschis publicului. Servirea pranzului la restaurant local.
Continuam cu cel mai mare palat imperial din China din timpul Dinastiei Ming si Qing, cu o istorie de aproximativ 600 de ani. In interiorul palatului imperial vom explora fascinantele sale sali si pavilioane cu acoperisuri de aur si pereti rosii. Dupa ce vom iesi din Orasul Interzis, vom pleca catre o alta atractie, Jingshan Park. Intoarcere la hotel. Cazare, pranz si cina in Beijing. Cazare, mesele de pranz si cina sunt incluse. Excursie optionala Acrobatic Show.

Ziua 4. (Marele Zid Chinezesc - Mormantul Ming - Drumul Sacru)

Mic dejun. Astazi vom face o excursie la Marele Zid Chinezesc, unde ne vom delecta cu cele mai mai frumoase vederi din Beijing. Pentru ziua de azi va rugam sa va pregatiti pantofi comozi deoarece vom urrca treptele Marelui Zid (putem alege si varianta urcarii cu telecabina). Este considerat una dintre cele 7 Minunii din lume, accest monument sigur va va impresiona. La amiaza vom vizita Mormantul Ming- ce cuprinde 13 morminte Imperiale din dinastia Ming si Drumul Sacru - locul unde vom descoperi: statui monolitice din marmura, reprezentand oameni si diferite animale reale sau mitologice in diferite pozitii si cu diferite semnificatii ce au fost construite cu peste 500 de ani in urma. Intoarcere la hotel. Cazare in Beijing.

Ziua 5. Beijing - X’Ian

Mic dejun. Dis de dimineata vom vizita - Palatul de Vara , cea mai mare gradina imperiala din China. Vom vizita Lacul Kunming (optional putem alege sa facem si o croaziera pe lac) si Dealul Longivitatii. Transfer la Hutong. In cursul serii vom fi transferati in gara si vom calatori cu trenul catre X’Ian. Cazare in cusete de dormit cu 4 paturi. Pranz si cina in Beijing.

Ziua 6. X’Ian(Soldatii de Teracota - Turnul Bell)

Sosire matinala in gara din X’Ian. Vom fi preluati din gara si prima vizita va fi la Soldatii de Teracota- armata de teracota a imparatului Qin Shi Huang, una dintre cele mai mari descoperiri arheologice din secolul XX. Razboinicii reprezinta diferite personaje cu diferite actiuni si expresii. Continuam cu vizita la Tunul Bell - emblema orasului X’Ian si Pagoda Gastii Salbatice- cladire remarcabila in X’Ian. Excursie optionala la Thang Dinasty Show. Intoarcere la hotel. Cazare, pranz si cina in X’Ian.

Ziua 7. X’Ian - Shanghai

Mic dejun. Vom incepe cu prima vizita la X’Ian Wall si Shaanxi - Muzeul de istorie, unde puteti afla mai multe despre istoria orasului Xian prin relicve culturale si picturi murale din perioada Dinastiei Qing.
Vom ajunge la Zidurile Orasului Vechi, din timpul Dinastiei Ming, puteti merge prin orasul vechi, prin vechiul zid. Transfer la aeroport pentru zborul catre Shanghai. Sosire in Shanghai. Cazare si cina in Shanghai.

Ziua 8. Shanghai

Mic dejun. Vizita la Templul de Jad Buddha, avand o istorie de peste o suta de ani. Apoi Gradina Yu, celebra gradina din sudul Chinei, vizitarea Gradinii Yuyuan, decorata cu peste 30 de pavilioane, lacuri in miniatura, poduri si formatiuni din roci. Vom ajunge si la: Nanjing Road, The Bund si la vechile stradute din Shanghai.
Excursie optionala la Turnul Perlei (Oriental Pearl TV Tower). Cazare si cina in Shanghai.

Ziua 9. Shanghai - Doha - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti cu escala la Doha. Prezentare la birourile de check in a ora 22:20 si decolare din Shanghai la ora 00:20, aterizare in Doha la ora 06:50, decolare din Doha la ora 06:50, aterizare la Bucuresti la ora 11:55.

Hoteluri

Shanghai: Shanghai The Holiday Inn Express Zhabei, No.1738 ZhongXing Road, Shanghai, China-sau similar;
Shanghai The Holiday Inn Express Zhabei 3* https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/cn/zh/shanghai/shgzb/hoteldetail
Hotelul este localizat la 5 minute de mers pe jos de gara din Shanghai si la 30 cu masina de aeroport. Hotelul dispune de o cafenea unde oaspetii pot servi micul dejun, iar camerele sunt dotate cu TV, aer conditionat, seif si baie privata cu uscator de par.
 
Xi’an: Xian City Hotel, No. 70 Nan Da Jie, Xi'an Xian, China-sau similar;
Xian City Hotel 3* - http://xian-cartiya-hotel.xiancityhotel.com/en/
Amplasat aproape de centrul orasului, hotelul Xian City ofera un restaurant unde turistii pot servi preparate traditionale, internet WiFi gratuit si o parcare privata. Camerele hotelului sunt dotate cu TV, minibar, baie cu dus si telefon.
 
Beijing: Beijing Traditional View Hotel, 33 Ju'er Hutong, Jiaodaokou South Street, Dongcheng District,Beijing, China-sau similar;
Beijing Traditional View Hotel 3* - https://www.guyunfang.net/en-gb
Hotelul este inconjurat de magazine locale si ofera o atmosfera specifica Beijingului. Hotelul are o receptive cu program nonstop, ofera internet WiFi gratuit si un restaurant. Toate camerele sunt dotate cu TV, aer conditionat, telefon si baie cu dus.

Informatii utile

• Acte necesare pentru obtinerea vizei:
• 2 fotografii (color, recenta, de tip pasaport dimensiuni: 3,5 x 4,5 cm, pe hartie lucioasa, cu fata intreaga, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari, pe fundal de culoare alba).
• 1 fotografie in format digital JPG (obligatoriu); nu mai mica de 50 kb; fundalul ALB OBLIGATORIU.
• pasaportul in original valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului din excursie, cu cel putin doua pagini consecutive libere.
• daca ati mai calatorit in China, dar nu aveti viza pentru China pe actualul pasaport, este necesar vechiul pasaport sau o copie a paginii cu vechea viza pentru China (daca v-ati schimbat numele intre timp, este necesar sa aveti si un act care sa ateste acest lucru).
• adeverinta de salariat de la societatea la care sunteti angajat cu precizarea functiei / cupon de pensie.
• in cazul copiilor adeverinta de elev si certificatul de nastere / in cazul studentilor adeverinta de student.
• daca un aplicant are mai putin de 16 ani si calatoreste in China cu unul dintre parinti sau cu ambii parinti trebuie prezentat si certificatul de nastere (copie si original). Daca un aplicant care are mai putin de 16 ani si calatoreste in China cu o alta persoana (in afara de parinti) este nevoie de o imputernicire.
• copie dupa cartea de identitate.
• telefon de contact (indicat telefonul mobil) si nume complet al unei rude care ramane in tara.
• asigurare medicala pe toata perioada calatoriei.
• Termen limita de obtinere a vizei: minim 2 saptamani inainte de data plecarii. Este necesara prezentarea in persoana la centrul de vize in vederea amprentarii. Dupa procedura de amprentare, pentru calatoriile viitoare in China nu mai este nevoie de prezenta personala la centrul de vize pentru o perioada de 5 ani.
• Grup minim 20 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
28.05.2020 777 Euro
20.08.2020 777 Euro
27.05.2021 777 Euro
19.08.2021 777 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 279 euro;
Copil mai mici de 12 ani: 799 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Shanghai - Beijing - Bucuresti via Amsterdam, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala Compania KLM;
• Bilet de avion, zbor domestic, Shanghai - X’Ian, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala;
• Taxele de aeroport, pentru zborul international si cel domestic(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 2 nopti de cazare in Shanghai la hotel de 3*;
• 1 noapte de cazare in X’Ian la hotel de 3*;
• 1 noapte cazare in cuseta de dormit cu 4 paturi pe ruta X’Ian - Beijing;
• 3 nopti de cazare in Beijing la hotel de 3*;
• Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
• Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Servicii la sol - 599 euro/persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si includ: mesele prevazute in cadrul itinerariului la restaurante locale si mic dejun la hotel; tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar si intrarile la obiectivele turistice; transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Excursiile optionale;
• Asigurarea storno (optional);
• Asigurarea medicala obligatorie, aproximativ 10 Euro/persoana (tariful creste dupa varsta de 65 de ani);
• Taxa de viza cosulara, taxa centrului de viza, taxa procesare documente: 99 euro/persoana si poate suferi modificari pana la depunerea actelor;
• Taxa de oras, se achita la receptia hotelului, aproximativ 2 euro/persoana/zi;
• Bacsis pentru sofer - se achita local, aproximativ 3 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid;

Observatii

• Tarifele afisate sunt valabile la data publicarii ofertelor. Pot suferi modificari in orice moment.
• Tarifele speciale sunt valabile in limita locurilor disponibile si nu se acorda retroactiv la contractele incheiate.

Orar de zbor

Bucuresti -Doha: 12:55 - 17:50/ Doha - Beijing: 01:55 - 14:55 (+1)
Shanghai - Doha: 00:20 - 04:40 / Doha- Bucuresti : 06:50 - 11:55
Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

QATAR AIRWAYS

Excursii optionale

Acrobatic Show
55 Euro/adult; 38 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Spectacolele acrobatice au fost una dintre singurele forme de arta acceptate in timpul stapanirii lui Mao Zedong, motiv pentru care astazi poporul chinez inca exceleaza in acest domeniu.
Acrobatia este ridicata la rang de arta in China, aici spectacolele de acrobatie se caracterizeaza prin demonstratii de forta, echilibru si precizie. Pentru aproximativ o ora si 30 de minute veti lua parte la numere unice de echilibristica, contorsionism, dans si multe altele.
Nicio vizita in Beijing nu ar fi completa fara prezenta la un astfel de show.
Thang Dinasty Show
65 Euro/adult, 49 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Spectacolul dinastiei Tang este gazduit la Palatul Tang in aer liber. Acest loc ofera vizitatorilor o oportunitate unica de a se delecta cu divertisment exotic chinez si delicii cantoneze. Inca din anul 1988 aici se tin numeroase spectacole pline de semnificatii culturale. Spectacolul prezinta costumele, muzica si dansul epocii de aur a Chinei. Show-ul incepe cu un ansamblu de instrumente muzicale traditionale chinezesti, urmand segmentul de dans cultural.
Daca ajungeti in Xi’an nu trebuie ratat acest spectacol de muzica si dans din dinastia Tang, o reprezentatie minunata a muzicii si dansului antic.
Turnul Perlei (Oriental Pearl TV Tower)
38 Euro/adult, 29 Euro/copil
Include: transport cu autocar local, ghid local, biletele de intrare si taxele locale.
Turnul Perlei cu o inaltime de 468 metri este al patrulea cel mai inalt din Asia si al saselea cel mai inalt turn din lume. A fost finalizat pe data de 01 octombrie 1994 si are 3 etaje principale, unde turistii se pot bucura de privelistea orasului.
Stand la 259 de metri deasupra solului, coridorul de vizitare cu podeaua din sticla de pe bila superioara este partea cea mai atragatoare din Turnul Perlei. Puteti experimenta o vedere la 360 de grade asupra Shanghaiului in timp ce imortalizati momentul cu ajutorul aparatului foto.

Rezerva acum!