INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Mexic - Marele Tur si Sejur in Cancun 2024 - 2025

Itinerariu: Bucuresti - Paris - Mexico City - Teotihuacan - Oaxaca - San Cristobal de las Casas - Palenque - Campeche - Merida - Cancun - Paris - Bucuresti
Date plecare: 01.09.2024, 11.10.2024, 17.04.2025
Circuit cu avionul, 15 zile
Tarif 2999 2759 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Oferta Speciala pentru plecarea din 11 Octombrie 2024! Reducere de 8%.Campanie valabila pana la 19 Iulie 2024, in limita locurilor disponibile.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Paris - Mexico City

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Otopeni la ora 19:40 pentru imbarcare pe zborul companiei Turkish Airlines spre Istanbul. Decolare din Bucuresti la ora 21:40. Sosire in Istanbul la ora 23:10 si imbarcare la zborul spre Mexico City. Decolare la ora 01:55 si aterizare in Mexic la ora 07:05. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. La receptive vom fi intampinati cu un cocktail de bun venit. Cina si cazare in Mexico City la Hotel PF 4* sau similar.

Ziua 2. Mexico City

Mic dejun. Vom incepe ziua cu un tur de oras in Mexico City, capitala Mexicului si unul dintre cele mai mari metropole ale lumii. Vom vizita centrul istoric, parte a Patrimoniului Monndial UNESCO. Aici se gaesete Catedrala Metropolitana, una dintre cele mai importante si impresionante structuri arhitecturale din emisfera vestica. Vom continua cu Palatul National cu picture murale care descriu istoria Mexicului. Dupa-amiaza vom vizita Muzeul National de Antropologie, unde vom putea afla mai multe despre cultura Mexicana de la origini pana in prezent. Acest muzeu este cel mai mare din America Latina. Dupa tur, timp liber la dispozitie in Mexico City. Seara ne intoarcem la hotel. Cina si cazare in Mexico City la Hotel PF 4* sau similar.

Ziua 3. Mexico City - Teotihuacan - Mexico City

Mic dejun. Vom pleca spre Teotihuacan, capitala Imperiului Aztec. Situl arheologic se gaseste la 65 de kilometric de Mexico City. Teotihuacan a fost cel mai mare oras Mexican pre-hispanic, cu o populatie ce atingea 200.000 de oameni. Principala atractie a acestui sit arheologic este Piramida Soarelui, care are o inaltime de 63 de metri. De asemenea aici vom vedea Temperatura Lunii, labirintul de palate, temple, locuinte, piete si strazi. La intoarcere vom vizita Bazilica Fecioarei Guadelupe, protectoarea Mexicului. Cina si cazare in Mexico City la Hotel PF 4* sau similar.

Ziua 4. Mexico City - Puebla - Oaxaca

Mic dejun. Vom pleca spre Oaxaca. Pe traseu vom face o oprire in Puebla, unde vom vizita centrul istoric. Aici vom vedea biserica Santa Maria Tonantzintla, cu un interior baroc superb, Capela Rosario - construita in stil baroc. Vom opri la piata El Parian pentru cumparaturi de ceramic si bomboane traditionale. De asmenea vom servi pranzul la un restaurant local. Dupa-amiaza vom continua traseul spre Oaxaca. Oaxaca este una din capitalele cultural ale Mexicului, locul unde s-au nascut civilizatiile Zapotec si Mixtec. In prezent aici se gaseste cea mai mare densitate de vorbitori native ai limbilor amerindene din Mexic. Cazare in Oaxaca la Hotel Mision de Los Angeles 4* sau similar.

Ziua 5. Oaxaca - Monte Alban - Mitla - Oaxaca

Mic dejun. In prima parte a zilei vom face un tur de oras in Oaxaca. Vom vizita Catedrala, Biserica Santo Domingo si Fantana Sapte Regiuni. Vom servi pranzul la un restaurant local. Dupa-amiaza vom vizita orasul zapotec Monte Alban, unde vom admira Mormantul 7 cu cele 500 de piese de aur, chihlimbar si turcoaz adapostite si Piata Principala. Vom continua cu o vizita la Mitla. Aici se afla unul dintre cele mai importante situri arheologicie, situat la aproape 1500 de metri, aici se gaseste o importanta necropola pentru cultura zapoteca. Vom incheia ziua cu o vizita la cel mai lat copac din lume, arborele Tule. Cazare in Oaxaca la Hotel Mision de Los Angeles 4* sau similar.

Ziua 6. Oaxaca - Canionul Sumidero - Chiapa de Corzo - San Cristobal de las Casas

Mic dejun. Vom porni catre Tuxtla Gutierrez din regiunea Chiapas. Vom intra pe teritoriul controlat de mayasi. Vom face un tur cu barca al Canionului Sumidero, unde vom admira peretii stancosi ce se ridica la peste 1000 de metri deasupra raului. Vom faceun scurt popas in Chiapa de Corzo, unde vom admira superb fantana construita in stil maur. Dupa-amiaza vom pleca spre San Cristobal de las Casas. Odata ajunsi vom fi intampinati cu cun cocktail de bun venit si vom servi cina la un restaurant local. Cazare in San Cirstobal de las Casas la hotel Plaza Magnolias 4* sau similar.

Ziua 7. San Cristobal de las Casas

Mic dejun. Astazi vom vizita satele mayase din apropierea orasului San Cristobal. Prima oprire este in San Juan Chamula, unde vom vedea viata locuitorilor Tzotzil si biserica dedicate Sfantului Ioan Botezatorul. Urmatoarea oprire va fi in Zinacantan, cunoscut pentru gradinile bogate in crini, crizanteme si trandafiri si altarele impodobite cu acestea. Aici vom admira Biserica San Lorenzo. De aici ne vom intoarce in San Cristobal si vom avea timp liber la dispozitie. Vom servi cina la un restaurant local. Cazare in San Cirstobal de las Casas la hotel Plaza Magnolias 4* sau similar.

Ziua 8. San Cristobal de las Casas - Aqua Azul - Palenque

Mic dejun. Vom pleca spre Palenque. Pe traseu vom face o oprire la cascadele Aqua Azul. Aceste cascade fabuloase sunt inconjurate de vegetatie luxurianta. Raurile se varsa intr-un defileu abrupt formand sute de cascade natural. Vom continua cu Misol Ha, o alta cascada impresionanta. Sosire in Palenque. Cina si cazare in Palenque la Hotel Mision Palenque 4* sau similar.

Ziua 9. Palenque - Campeche

Mic dejun. Vom explora Palenque, unul dintre cele mai importante si misterioase situri arheologice mayase. Aici a fost descoperita piatra funerara sculptata a Regelui Pakal. Desi nu este un sit arheologic de dimensiuni mari, aici vom observa cele mai bune exemple de arhitectura si sculptura specific mayase. Vom vadmira Templul Soarelui, Palatul care apartinea familiei regale. Vom servi pranzul la un restaurant local. Dupa-amiaza vom pleca spre Campeche. Cazare in Campeche la Hotel Gamma Campeche Malecon 4* sau similar.

Ziua 10. Campeche - Uxmal - Merida

Mic dejun. Vom face un tur panoramic de oras in Campeche. Vom admira Poarta Pamantului, Catedrala Concepcion Imaculada si Piata Principala. Vom continua catre orasul Uxmal, in care vom vizita cele mai bine pastrate vestigii mayase: Coasta Testoaselor, Casa Pasarilor, Palatul Mastilor, Palatul Guvernatorului si Piramida Magicianului. Vom servi masa de pranz la un restaurant local. Continuam spre Merida, cel mai mare oras din peninsula Yucatan. Aici vom face un tur panoramic in care vom admira Catedrala, cea mai veche de pe continentul american, Palacio Municipal (Primaria) - o cladire coloniala de culoare roz. Transfer la hotel unde vom fi intampinati cu un cocktail de bun venit. Cazare in Merida la Hotel El Conquistador 4* sau similar.

Ziua 11. Merida - Cichen Itza - X’keken Well - Cancun

Mic dejun. Vom pleca spre Cichen Itza - cel mai cunoscut si mai mare sit arheologic, construit in perioada de dominatie mayasa. Aici vom admira Piramida Kukulkan, Castelul, Observatorul, grupul celor o mie de coloane. Vom servi pranzul la un restaurant local. De aici vom pleca spre X’keken Well, o pestera masiva cu numeroase stalactite si piscina naturala, unde se poate inota. Vom continua drumul catre Cancun. Cazare in Cancun cu regim all Inclusive la Hotel Fiesta Americana Condesa 5* sau similar.

Zilele 12-13. Cancun

Timp liber la dispozite pentru plaja si/sau excursii optionale. Cazare in Cancun cu regim all Inclusive la Hotel Fiesta Americana Condesa 5* sau similar.

Ziua 14. Cancun - Istanbul

Mic dejun. Eliberarea camerelor la ora 10:00.Transfer la aeroportul din Cancun si imbarcare la zborul companiei Turkish Airlines spre Istanbul. Decolare la ora 14:00. Se va calatori in timpul noptii.

Ziua 15. Istanbul - Bucuresti

Sosire in Istanbulla ora 10:10. Imbarcare la zborul companiei Turkish Airlines cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 13:15 si aterizare la ora 14:35.

Informatii utile

• Grup minim 25 de persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Nota

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
01.09.2024 2999 Euro
11.10.2024 2999 2759 Euro
17.04.2025 2999 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 359 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 2999 euro;
Copil sub 12 ani: 1999 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Mexico City, via Istanbul, compania Turkish Airlines;
• Bilete de avion Cancun - Bucuresti, via Istanbul, compania Turkish Airlines;
• Taxele de aeroport(se pot modifica poana la data emiterii biletelor de avion);
• 3 nopti cazare in Mexico City la hotel de 4*;
• 2 nopti cazare in Oaxaca la hotel de 4*;
• 2 nopti cazare in San Cristobal de las Casas la hotel de 4*;
• 1 noapte cazare in Palenque la hotel de 4*;
• 1 noapte cazare in Campeche la hotel de 4*;
• 1 noapte cazare in Merida la hotel de 4*;
• 3 nopti cazare in Cancun la hotel de 5*;
• Cazare in regim All Inclusive (bauturile incluse) in Cancun
• Mese conform programului (13 mic dejun, 5 pranzuri, 6 cine)
• Transport autocar local conform programului;
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport;
• Vizitele si excursiile prevazute in program;
• Transport autocar local conform programului;
• Bilete de intrare la obiectivele turistice din program;
• Ghid local pe tot parcursul turului;
• Insotitor roman de grup;

Nu sunt incluse

• Asigurarea medicala (optionala);
• Asigurarea storno (optionala), se icheie odata cu contractul de comercializare a pachetului turisitc;
• Bauturile la mese (in afara de zilele All Inclusive);
• Intrarile la obiectivele turistice (altele decat cele incluse in program);
• Excuriile optionale;

Orar de zbor

• Bucuresti - Istanbul : 21:40 - 23:10
• Istanbul - Mexico City: 01:55 - 07:05
• Cancun - Istanbul: 14:00 - 10:10
• Istanbul - Bucuresti: 13:15 - 14:35

Compania

Turkish Airlines

Galerie foto

Rezerva acum!