INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Paste in Paris 2024

Date plecare: 02.05.2024
Circuit cu avionul, 5 zile
Tarif:1198 euro/persoana

Program

Ziua 1: BUCURESTI - PARIS

Intalnire pe aeroportul din Otopeni la ora 05:00 cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Paris, compania Tarom - decolare la ora 08:400. Sosire in Paris in jurul orei 11:00. Programul turistic incepe cu turul panoramic al Parisului cu autocarul pe traseul La Defense (cartierul modern), Catedrala Notre-Dame, Gradinile Luxemburg, Universitatea Sorbona, Panteonul, Place Vendome, Opera, Biserica La Madeleine, Domul Invalizilor cu oprire in Cartierul Montmartre (Basilica Sacre Coeur, Piata Pictorilor). Urmeaza un tur pietonal, in care vom admira Catedrala Notre Dame, Domul Invalizilor, Muzeul Louvre, Turnul Eiffel. Transfer la hotel si cazare in zona Paris.

ZIUA 2 : PARIS - VERSAILLES

Mic dejun. Dupa-amiaza va invitam la o excursie optionala la Versailles, langa Paris. Toate monarhiile europene aveau doua rezidente - una in inima orasului-capitala, de unde conduceau efectiv tara, dar simteau nevoia si unor rezidente „la tara”, unde sa se relaxeze, sa inspire aer curat si sa se bucure de viata. Un astfel de loc este Versailles-ul, unde monarhii Frantei si-au construit un complex de palate de un lux absolut - de altfel, toate capetele incoronate ale Europei au incercat sa fie imitatorii stralucitoarei curti a Frantei. Vom descoperi azi opulenta marilor palate - Palatul Versailles cu a sa emblematica Sala a Oglinzilor si fastuoasele sale gradini si, nu in ultimul rand, Palatele Grand si Petit Trianon. In Palatul Grand Trianon s-a semnat istoricul tratat prin care Marile Puteri, dar si numeroase alte state (inclusiv Nicaragua si Siam) au consfintit Unirea Transilvaniei, Banatului, Crisanei si Maramuresului cu Romania.Cazare in zona Paris.

ZIUA 3 : PARIS

Mic dejun. Plimbare cu insotitorul de grup prin Tur pietonal cu ghidul insotitor prin cartiere pitoresti ale Parisului: Montparnasse unde se afla gradinile si Palatul Luxembourg, Cartierul Latin, cartierul Montmartre unde se afla Basilica Sacre Coeur, Piata Pictorilor si zona de suveniruri. Deplasarea intre diferitele zone ale orasului se va face cu mijloacele de transport in comun. Optional(se va organiza local). Croaziera Sena si vizita la catedrala Notre Dame. Vedere panoramica a orasului din turnul Montparnasse (210 m), dupa care plimbare pietonala in zona gradinilor si a palatului Luxembourg, Cartierul Latin. Cazare in zona Paris.

ZIUA 4 : PARIS - VALEA LOIREI

Mic dejun. Valea Loirei Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Paris sau excursie optionala pe Valea Loirei. Va propunem sa petreceti aceasta zi explorand una dintre cele mai frumoase si mai renumite regiuni ale Frantei. Vom vizita: Castelul Chenonceau tronand maiestuos pe raul Cher, construit in Sec al XVI-lea si Castelul Amboise unul din martorii stilului arhitectural renascentist din Franta, in care Leonardo da Vinci si-a trait ultimii ani de viata, iar in 1519 a fost inmormantat aici, dupa vointa sa. Intoarcere la Paris. Cazare in Paris.

Ziua 5: Paris-Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul de retur. Imbarcare in jurul orei 12:00, vom ajunge in Bucuresti in jurul orei 15:50.

Informatii utile

Untitled Document

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).

Tarife

Data plecare Tarif
02.05.2024 1198 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 229 EURO;

Servicii incluse

Bilete de avion: Bucuresti - Paris -Bucuresti,compania Tarom
Taxele de aeroport, bagaj de cala de 21 kg, bagaj de mana si taxa de serviciu : zborul Bucuresti - Paris -Bucuresti (se pot modifica)
4 nopti cazare in Paris cu Mic dejun la Art Hotel Paris Est 3* sau similar
Transferuri cu autocarul intre aeroport-hotel-aeroport
BONUS- tur panoramic de Paris
Asistenta turistica in limba romana- ghid roman

Nu sunt incluse

Excursiile optionale
Asigurarea medicala si storno
Taxele de statiune, se achita la receptia hotelului
Alte servicii neincluse in program
Bacsis pentru sofer

Orar de zbor

Bucuresti (OTP)- Paris (CDG): 08:00 - 11:00
Paris (CDG) - Bucuresti (OTP): 12:00 - 15:50
Orarul de zbor cat si compania aeriana se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Castelul Versailles
55 EURO/ persoana (minim 20 persoane)
Include: rezervare la castel, bilet RER, intrare castel.
Castelele de pe Valea Loirei
115 EURO/ persoana (minim 20 persoane)
Include: transport autocar local, insotitor de grup, intrari la castelele Chenonceau si Amboise.
NOTA. Preturile pentru excursiile optionale pot suferi modificari fata de prezenta oferta, in functie de disponibilitatile locale.

Rezerva acum!