FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Pelerinaj in Israel - Pe urmele Mantuitorului 2022 - 2023

Itinerariu: Tel Aviv - Haifa - Cana Galileii - Nazareth - Capernaum - Tabgha - Mt. Fericirii - Iordan - Ierihon - Marea Moarta - Hozeva - Ierusalim Muntele Maslinilor - Via Dolorosa - Muntele Sion - Ein Karem - Tel Aviv
Date plecare: 23.06.2022, 09.09.2022, 19.10.2022, 19.11.2022, 30.11.2022, 20.03.2023, 10.04.2023
Circuit cu avionul, 7 zile
Tarif de la 999 699 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Incepand cu data de 21 mai 2022, ora 00.00, nu mai este necesar efectuarea vreunui test PCR sau test rapid antigen inainte sau dupa intrarea in Israel.
Ramane obligatorie completarea formularului de intrare in Israel

Program

Ziua 1. Bucuresti - Tel Aviv

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda la ora 19:45, pentru formalitatile de imbarcare pe cursa El Al la ora 21:45, sosire la ora 00:20 la Tel Aviv.
Decolare spre Tel aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion, la ora 00:20. Dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in Israel ne vom deplasa la Bethleem pentru cazare. Continuam cu transfer la hotel in zona Tel Aviv/Bethleem.

Ziua 2. Tel Aviv - Haifa - Cana Galileii - Nazareth

Mic dejun. Pelerinajul nostru in Tara Sfanta va incepe spre Haifa, splendid oras, port la Mediterana, situat intr-un superb golf, la poalele Muntelui Carmel.
Vom admira Templul Cultului Bahai, cu gradinile sale persane superb terasate, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO (privire din punctul de panorama) si incantati de atata frumusete, vom poposi la Biserica Stella Maris - Steaua Marii (sediul Ordinului calugaresc al Carmelitilor), cu altarul asezat deasupra Grotei Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul.
Incheiem ziua in Nazaret, vizitand atat Biserica Ortodoxa „Sfantul Gavril”, unde admiram Fantana Fecioarei Maria, cat si Biserica Catolica „Buna Vestire”, care adaposteste in subsol o parte a casei lui Iosif (Pestera Familiei Sfinte). Seara cina si cazare in Nazaret/ Tiberias.

Ziua 3. Capernaum - Tabgha - Mt. Fericirii - Iordan - Bethleem

Mic dejun. Urcam pe Muntele Tabor, unde Domnul S-a schimbat la fata- urcam cu microbuze special pe serpentinele sinuase ale muntelui si vizitam Biserica ortodoxa a Schimbarii la Fata. Continuam traseul spre Capernaum, orasul unde a locuit Iisus dupa ce a plecat din Nazaret. Aici se viziteaza ruinele sinagogii din calcar alb, locul in care Iisus a predicat, ruinele casei soacrei Sf. Petru si Biserica Ortodoxa greaca „Sfantul Gheorghe”. Continuam cu Tabgha -loc ce aminteste de minunea inmultirii painilor si pestilor, unde admiram o biserica construita in stil bizantin, apoi facem o oprire pe Muntele Fericirilor, unde vom vizita capela de forma octogonala ce a fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Din Tiberias - optional si in functie de timp - plimbare cu o copie a „barcii lui Iisus”, pe apele Marii Galileii..Ne indreptam spre zona Ierusalimului pentru cina si cazare la Betlehem sau Ramallah.

Ziua 4. Ierihon - M. Moarta - Hozeva - Bethleem

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optional la - Manastirea Sfantul Sava si Sf Teodosie - Hozeva. Incepem cu vizita la Manastirea Sfantul Sava si Sf Teodosie.Continuam cu vizitarea Bisericii Nativitatii, locul nasterii Domnului in Bethlehem. Plecare spre Ierihon, orasul cu cea mai veche istorie din lume, unde vizitam Asezamantul Romanesc si Dudul lui Zacheu. Urmeaza Raul Iordan, locul original al botezului si este amenajat pentru a da posibilitatea pelerinilor sa intre in apele sfinte.Vizita la manastirea Sf. Gherasim, manastire greco-ortodoxa din apropierea Ierihonului, inaltata in cinstea sfantului, la poalele muntilor din Desertul Iudeii. Este prima manastire intemeiata in Valea Iordanului Seara, sosire pentru cina si cazare la hotel de 3*/ 4* la Betlehem sau Ramallah.

Ziua 5. Ierusalim: Muntele Maslinilor - Via Dolorosa - Muntele Sion

Mic dejun. Exploram Ierusalimului, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins.
Biserica Mormantul Maicii Domnului unde gasim Capela Sf. Ioachim si Ana si Grota Tradarii. Incheiem vizita cu: Zidul Plangerii, Muntele Sion, Foisorul “Cina cea de Taina”, Biserica Adormirii Maicii Domnului si Mormantul lui David. Seara, sosire pentru cina si cazare la hotel de 3*/ 4* la Betlehem sau Ramallah.

Ziua 6. Ierusalem

Mic dejun. Traversand paraul Chedron intram in cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Drumul Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, unde ne vom inchina la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant. Seara, sosire pentru cina si cazare la hotel de 3*/ 4* la Betlehem sau Ramallah.

Ziua 7. Bethleem - Ein Karem - Tel Aviv

Mic dejun. Deplasare la Ein Karem, loc al intalnirii Fecioarei Maria cu Elisabeta. Aici se viziteaza Biserica “Sf. Ioan Botezatorul” ridicata pe locul nasterii “celui mai mare om nascut din femeie”. Vizita in orasul vechi Lod, unde admiram biserica ce adaposteste moastele Sf. Gheorghe. Transfer la aeroport pentru zborul spre tara.Decolare 17:40 din Tel Aviv, aterizare in Bucuresti la ora 20:25.

Hoteluri

• Hotel Pearl of the valley near Tabor 3* sau similar
• Hotel Bethlehem in Bethlehem 3* sau similar

Informatii utile

• Grup minim 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
23.06.2022 999 699 Euro
09.09.2022 999 754 Euro
19.10.2022 999 754 Euro
19.11.2022 999 754 Euro
30.11.2022 999 754 Euro
20.03.2023 999 754 Euro
10.04.2023 999 754 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 199 Euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 699 euro;
Copil sub 12 ani: 599 euro cazat in camera cu 2 adulti fara pat suplimentar.

Servicii incluse

• Bilet avion, cursa directa, Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, Compania EL AL;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 6 nopti cazare, din care 5 nopti in Bethleem si o noapte in zona Nazaret/Tiberias la hoteluri categoria locala echivalent 3*;
• Mic dejun si cina in fiecare zi;
• Transfer aeroport - hotel aeroport cu autocar local;
• Tururile si vizitele prevazute in programul excursiei cu autocar local;
• Intrarile la obiectivele turistice;
• Ghid local vorbitor de limba romana;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale;
• Bacsis in valoare de 4 euro/persoana/zi (se achita obligatoriu la ghidul local);
• Alte servicii neincluse in program;

Orar de zbor

• Bucuresti OTP 10:50 - Tel Aviv TLV 13:25
• Tel Aviv TLV 18:15 - Bucuresti OTP 21:00
*Compania aeriana cat si orarul de zbor se reconfirma in saptamana plecarii.

Compania

El Al

Excursii optionale

Croaziera Pe Marea Galilei
18 Euro/persoana
Marea Galileii, numita si Marea Tiberiadei sau Lacul Kinereth, este principala sursa de apa potabila in Israel, si era sursa de hrana a pescarilor din satele de pe malul acesteia. Fiind situata deasupra marii continentale, a fost ‘martora’ la mersul pe apa a lui Hristos, la chemarea Sfantului Petru, sau la potolirea furtunii de catre Mantuitorul Hristos. Croaziera pe Marea Galileii va incepe in jurul orei 18:00, iar barcile cu care ne vom plimba vor fi de lemn, asa cum erau pe vremea lui Iisus. Timp de o ora si jumatate ne vom relaxa si ne vom incanta privirile asupra peisajului marii, alaturi de o muzica israeliana si internationala, ce ne va patrunde in suflet. La finalul croazierei , turistii vor fi preluati cu autocarul in Nazaret, unde va fi cazarea si vor servi cina.
Muntele Tabor - Biserica Schimbarii la Fata
10 euro de persoana
Muntele Tabor este un munte de 500 de metri situat la 18 km de Nazareth. Muntele este locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a urcat impreuna cu Apostolii Petru, Iacov si Ioan pentru a ispasi minunea Schimbarii la Fata. Schimbarea la Fata este una dintre principalele minuni despre care s-a scris in Noul Testament, fiind momentul in care Mantuitorul si-a afisat pentru prima oara aura Sa dumnezeiasca. Astazi in varful muntelui se gasesc o manastire franciscana si una ortodoxa greaca. Biserica ortodoxa a fost reconstruita in secolul al XIX-lea de doi calugari romani. In incita bisericii se afla si o icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Datorita izolarii sale din punct de vedere altitudinal si apropierii de un drum important folosit inca din antichitate (Via Maris) Muntele Tabor a reprezentat un important punct strategic. Aici a existat o fortareata antica, ale carui ruine se gasesc si astazi prin vegetatia de pe versantii muntelui. Drumul de acces catre cele doua manastiri amplasate pe un platou in varful muntelui este construit intr-o serie de serpentine stranse, de unde indiferent de partea masinii pe care va asezati, puteti admira peisajul vaii si al orasului Nazareth. Pe varful muntelui pe langa cele doua biserici puteti vizita ruinele manastirilor cruciate. De asemenea de aici puteti admira o mare parte din regiunea Galileea.

Transfer cu autocarul pana la poalele muntelui Tabor, de unde ne vom imbarca intr-unul din multele taxiuri parcate acolo. Vom pleca cu taxiul catre varful muntelui, unde vom vizita Bisericile Schimbarii la Fata, atat cea greco-ortodoxa cat si cea franciscana. Dupa aceea ne vom intoarce tot cu taxiul catre autocar, de unde vom fi transferati la hotel. Tariful excursiei acopera transportul dus intors cu taxiul pana pe varful muntelui. Intrarea este libera la cele doua biserici.

Se achita la destinatiatie ghidului local, se va organiza in functie de timp.
Manastirea Sfantul Sava si Sfantul Teodosie - Hozeva
59 Euro/persoana
Manastirile Sfantul Sava si Sfantul Teodosie sunt doua lacase de cult cu o istorie importanta pentru crestinii din Israel. Manastirile se gasesc la est de Bethleeem, la aproximativ 20 de km de oras. Manastirea Sfantul Teodosie este un lacas de cult construit in secolul V deasupra unei pesteri considerate ca fiind locul unde cei 3 magi s-au ascuns dupa nasterea lui Iisus Hristos. Astazi aceasta pestera este folosita drept capela pentru moastele mai multor sfinti, inclusiv ale Sfantului Teodosie. Manastirea Sfantul Sava este construita pe valea Kidron, aceeasi vale care separa Muntele Maslinilor de Muntele Templului, la jumatatea drumului dintre Ierusalim si Marea Moarta. Se considera ca aceasta manastire este una dintre cele mai vechi lacase de cult crestine din lume care inca mai este locuita. Accesul femeilor in aceasta manastire este permis doar in Turnul Femeilor, de unde potate fi admirata intreaga vale, dar si cladirile din interiorul manastirii construite in trepte pe versantii abrupti. Atat zidurile si mare parte din cladirile manastirii sunt construite din roci asemanatoare cu cele din zona, dand impresia ca manastirea face parte intr-un mod natural din peisaj. Manastirea cuprinde doua biserici, una inchiata Fecioarei Maria si cealalta Sfantului Nicoale.

Transfer din Bethleem la Manastirea Sfantul Teodosie. Vom vizita manastirea, apoi vom continua catre manastirea Sfantul Sava, pe un drum izolat in desertul dintre Ierusalim si Marea Moarta. Dupa aceea ne vom intoarce la hotel de unde vom continua programul zilei. Excursia dureaza aproximativ 2-3 ore.

Include: transport, microbuz local pentru Sf. Sava si taxe locala.
Marea Moarta
 
Se poate intra gratuit daca se comanda local masa de pranz

Galerie foto

Rezerva acum!