Circuite avion
Circuit Revelion India - Triunghiul de aur si Varanasi 2020 - 2021

Itinerariu: New Delhi (Rashtrapati Bhavan - Bangla Sahib Gurudwara - Bangla Sahib Gurudwara - Fortul Rosu - Jama Masjid - Mormantul lui Humayun - Gradinile Lodi) - Agra(complexul Qutub - Taj Mahal - Fortului Agra) - Jaipur( Fortul Amber - Fatehpur Sikri - Jal Mahal) - New Delhi
Date plecare: 29.12.2020
Circuit cu avionul, 9 zile
   4.6 / 5 din 5 voturi | Acorda o nota
Tarif: 1009 Euro (taxe aeroport incluse) + 599 Euro, servicii la sol
Oferta valabila pana la 31 Martie 2020! Reducere 35% + Extrareducere 90 euro 1699 euro 1009 euro

Program

Ziua 1: Bucuresti - Delhi via Varsovia

Ora 16:00 intalnire pe aeroportul Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 18:00 pentru zborul LOT Polish Airlines cu destinatia New Delhi, zbor cu escala in Varsovia. Se calatoreste pe timpul noptii.

Ziua 2: Delhi

Sosire in Delhi la ora locala 10:15. Intalnire cu repezentantul local si transfer la hotel. Se realizeaza formalitatile de check in. Dupa-amiaza vom vizita orasul nou care a fost capitala Indiei britanice, cu bulevarde largi, gradini ingrijite, numeroase ambasade si edificii guvernamentale. Se viziteaza Poarta Indiei, un arc de triumf ridicat in cinstea soldatilor indieni care si-au pierdut viata in timpul Primul Razboi Mondial. Turul continua cu Rashtrapati Bhavan, resedinta prezidentiala si Sansad Bhavan, cladirea Parlamentului. Continuam cu Bangla Sahib Gurudwara, templul Sikh, unde vom fi familiarizati cu religia acestei comunitati si activitatile zilnice de voluntariat. Ne vom indrepta spre Laxmi Narayan, cunoscut si sub numele Birla Mandir, un temple hindus ridicat de instarita familie Birla si inaugurat de Mahatma Gandhi. Cazare si cina in Delhi.

Ziua 3: Delhi

Mic dejun. Astazi vom realiza turul orasului vechi, Old Delhi, construit de imparatul mogul Shah Jahan, la inceputul secolului XVII, pentru a-i servi drept capitala. Se va admira din exterior Fortul Rosu, un complex de palate, gradini si pavilioane, declarant sit al Patrimoniului Mondial UNESCO in 2007. Turul include intrarea la Jama Masjid (Moscheea de Vineri), construita in epoca de aur a arhitecturii mogule, ultima constructie importanta a lui Shah Jahan, ce impresioneaza prin minaretele inalte si cupolele proeminente. Urmeaza o plimbare prin Chandni Chowk, un cartier autentic, vibrant, plin de culoare si farmec, ce reprezinta zona comerciala veche a orasului.
Vom vizita apoi Raj Ghat, memorialul inchinat lui Mahatma Gandhi, aflat pe malul vestic al raului Yamuna. O flacara eterna arde neincetat in cinstea Parintelui Natiunii Indiene.
Optional: Akshardham Temple & Mormantul lui Humayun & Templul Lotus
Akshardham este cel mai mare complex de temple hinduse, conform Guinness World Records. Templul principal impresioneaza prin cele 9 domuri decorate, 234 de stalpi sculptati, 20 de turle si 20 000 de statui hinduse.Continuam cu Mormantul lui Humayun, ridicat de catre vaduva sa, ca simbol al iubirii, ce a servit drept model arhitectural si simbolic Taj Mahalului.
Ne indreptam apoi spre Templul Lotus, cu o arhitectura uimitoare, construit de catre comunitatea bahaista ca loc de rugaciune si meditatie pentru fiecare dintre noi, indiferent de religia imbratisata.
Cazare in Delhi. Cina festiva. La multi ani 2021!

Ziua 4: Delhi-Agra

Mic dejun. Dimineata vom vizita complexul Qutub, a carui piesa de rezistenta este Qutub Minar, un minaret impresionant, de 73 m inaltime, gravat cu versete din Coran, simbol al victoriei musulmane in fata regilor hindusi, protejat de catre UNESCO. Complexul mai include morminte, pavilioane ale caror stalpi sunt decorate cu delicate reprezentari hinduse, ruinele unei madrase (scoala islamica), un uimitor stalp din fier, de 7 m si mai mult de 6 tone, construit in secolul IV. Vizitam apoi Gradinile Lodi, o oaza de liniste si relaxare, care poarta amprenta dinastiilor Sayyid si Lodhi, ale caror morminte, bijuterii arhitecturale, se afla in parc. Amenajat in secolul XVI, este un obiectiv turistic ce nu trebuie ratat, atragand prin fantanile arteziene, lacurile artificiale, marea varietate de plante si arbori
Dupa vizitarea celor doua obiective ne indreptam spre Agra.
Cazare si cina in Agra.

Ziua 5: Agra

Mic dejun. Incepem vizita de dimineata cu turul orasului Agra si vizitam Taj Mahal - monument construit de imparatul Shah Jahan drept mausoleu pentru sotia sa, Mumtaz Mahal, ca simbol al iubirii eterne. Construit in secolul XVII pe malul raului Yamuna, Taj Mahal atinge perfectiunea arhitecturala, fiind inclus pe lista celor 7 minuni ale lumii noi. Din 1983 face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Este unul dintre cele mai vizitate si faimoase monumente din lume. Continuam cu vizitarea Fortului Agra, construit intr-un stil arhitectonic eclectic in anul 1565. Fortul, prima resedinta a imparatilor moguli este o adevarata metropola seculara care adaposteste palate, moschei, gradini si pavilioane. Cazare si cina in Agra.

Ziua 6: Agra-Fatehpur Sikri-Jaipur

Mic dejun. Deplasare spre Fatehpur Sikri (UNESCO). Construit in secolul VI de catre imparatul Akbar, Fatehpur Sikri (Orasul Victoriei) a fost capitala imperiului mogul pentru o scurta perioada de timp. Complexul include Panch Majal (Palatul cu cinci etaje), palatele celor trei sotii ale lui Akbar, precum si alte edificii impresionante. Ne indreptam spre Abhaneri, pentru a vedea rezervorul cu apa in trepte, o constructive ingenioasa, cu valoare arhitecturala, specifica Indiei. Continuam drumul spre Jaipur. Vizitam Templul Birla, construit precum cel din Delhi de catre familia Birla in cinstea zeitei Laskmi. Construit din marmura alba si inconjurat de luxoase gradini, templul este acoperit cu maxime si invataturi ale hindusilor sfinti. Cazare si cina in Jaipur.

Ziua 7: Jaipur

Mic dejun. Dimineata vizitam Fortul Amber (UNESCO) situat la o distanta de 11 km de Jaipur. Amber este vechea capitala a statului Jaipur. Construirea fortului a inceput in 1592 de catre Raja Man Singh si este un exemplu superb de arhitectura Rajput. Se viziteaza: Sheesh Mahal (Palatul Oglinzilor), decorat cu fragmente de oglinzi si pietre pretioase, Gradina persana, dispusa geometric, Chahar Bagh, Holul pentru audiente publice si Holul pentru audiente private, Poarta lui Ganesh, numeroase alte palate din interiorul fortului. Optional, plimbare cu elefantii la poalele dealului Aravalli, la intrarea in Fort Amber. In drum spre Jaipur, vom face o scurta oprire pentru fotografii la Jal Mahal (Palatul de pe apa), ridicat in mijlocul Lacului Man Sagar, in secolul XVIII, pentru diverse banchete si ceremonii. Urmeaza turul orasului ce include City Palace (Palatul Orasului), locul din care a fost condus Jaipurul, un complex de palate si gradini ce imbina stilul rajput cu arta mogula, Hawa Mahal (Palatul Vanturilor), o fatada ce are 953 m de ferestre construite pentru a fi folosite de doamnele de la palat pentru a privi activitatile comerciale de pe strada fara a fi observate. Continuam cu Jantar Mantar, Observatorul Astronomic - cel mai mare si bine conservat dintre cele 5 observatoare construite de regele Rajput, cu avansate cunostinte de astronomie, Jai Singh II, in sec. al XVIII-lea. Cazare si cina in Jaipur.

Ziua 8: Jaipur-Delhi

Mic dejun. Deplasare spre Delhi. Pe drum facem o scurta oprire pentru a vizita Templul Maimutelor, inchinat lui Hanuman, zeul maimuta, personaj al epopeii Ramayana. Este cel care l-a ajutat pe Rama in lupta impotriva demonului Ravana, care o rapise pe Sita, sotia printului. Zeci de exemplare au luat in stapanire templul, sunt foarte prietenoase, obisnuite cu localnicii care vin sa le hraneasca zilnic. Cazare si cina in Delhi.

Ziua 9: Delhi-Bucuresti via Varsovia

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti cu escala in Varsovia. Decolare din Delhi la ora 12:05, aterizare in Varsovia la ora 16:05. Decolare din Varsovia la ora 22.35, aterizare la Bucuresti la ora 01.20, pe data de 7 ianuarie.

Hoteluri

• New Delhi: Hotel Piccadily 4*, District Centre Complex, Janakpuri, Janakpuri, 110058 New Delhi, India sau similar
• Jaipur: Hotel The Paradise 4*, A2 Metal Colony, Sikkar Road, Opp. Bhavani Niketan School., 302023 Jaipur, India sau similar
• Agra: Hotel Fern 4*, Fatehabad Road, Agra, Uttar Pradesh 282001, India sau similar

Informatii utile

• Acte necesare pentru obtinerea vizei:
• fotografie in format digital color, pe fundal alb cu fata intreaga, lobul urechilor vizibil, pozitie serioasa, fara ochelari;
• Dimensiune: dimensiuni minime 350 pixeli X 350 pixeli, dimensiuni maxime 1000 X 1000 pixeli;
• Copie PDF pasaport, paginile cu datele de identificare;
• Pasaportul valabil pentru cel putin inca 6 luni de la data returului, cu minim 2 pagini consecutive libere;
• Copie dupa cartea de identitate;
• Daca ati mai avut viza de India aplicata pe un alt pasaport, copie dupa aceasta;
• Formularul transmis de agentie completat sau se completeaza in agentie;
• Asigurare medicala valabila pe perioada calatoriei;
• Termen limita de obtinere a vizei: minim 2 saptamani inainte de data plecarii.
• Grup minim 20 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2020 1009 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 279 euro;
Copil sub 12 ani: 699 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion: Bucuresti - New Delhi - Bucuresti - zbor cu escala la Varsovia, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania LOT;
• Taxele de aeroport, pentru zborul international (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 3 nopti cazare cu mic dejun si cina in New Delhi la hotel de 4*;
• 2 nopti cazare cu de cazare cu mic dejun si cina in Jaipur la hotel de 4*;
• 2 noapte de cazare cu mic dejun si cina in Agra la hotel de 4*;
• Cina Festina de revelion la hotelul din New Delhi;
• Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
• Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Servicii la sol - 599 euro/persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si includ: tururile, excursiile si transferurile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz - categoria locala si intrarile la obiectivele din program;
• Taxa de viza si procesare - 85 euro/persoana (variabila pana la obtinerea vizei), se plateste in agentie si se obtine prin Europa Travel;
• Excursiile optionale;
• Asigurarea medicala si storno;
• Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 3 euro/persoana/zi pentru sofer si ghid);

Observatii

• Tarifele afisate sunt valabile la data publicarii ofertelor. Pot suferi modificari in orice moment.
• Tarifele speciale sunt valabile in limita locurilor disponibile si nu se acorda retroactiv la contractele incheiate.

Excursii optionale

Akshardham Temple & Mormantul lui Humayun & Templul Lotus
42 Euro/persoana; 25 Euro/ copil 2-12 ani
Akshardham este cel mai mare complex de temple hinduse, conform Guinness World Records. Templul principal impresioneaza prin cele 9 domuri decorate, 234 de stalpi sculptati, 20 de turle si 20 000 de statui hinduse. Continuam cu Mormantul lui Humayun, ridicat de catre vaduva sa, ca simbol al iubirii, ce a servit drept model arhitectural si simbolic Taj Mahalului.
Ne indreptam apoi spre Templul Lotus, cu o arhitectura uimitoare, construit de catre comunitatea bahaista ca loc de rugaciune si meditatie pentru fiecare dintre noi, indiferent de religia imbratisata.
Plimbarea cu elefantul
22 Euro/persoana; Gratuit - copil 2-12 ani

Rezerva acum!