Circuite avion
Circuit Revelion Istanbul 2020 - 2021

Itinerariu: Bucuresti - Istanbul - Bucuresti
Date plecare: 29.12.2020
Circuit cu avionul, 5 zile
   3.12 / 5 din 26 voturi | Acorda o nota
Tarif: 274 Euro (taxe aeroport incluse) + 175 Euro, servicii la sol

Program

Ziua 1: 29.12.2020. Bucuresti - Istanbul - CROAZIERA PE BOSFOR

Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 06:35, pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei Tarom cu destinatia Istanbul, RO261. Decolare la ora 08:35 cu zborul RO261 si aterizare la Istanbul la ora locala 09:50. Transfer la hotel pentru cazare. Timp liber la dispozitie sau optional la ora 14:00 intalnire cu ghidul pentru croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara. (program optional, aproximativ 90 -120 minute, incepand cu ora 15:00), parcurgandu-se un traseu de-a lungul malului european, pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor(Fatih Sultan Ahmet) si retur pe partea asiatica. Se pot admira podul Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahc. Apoi va propunem o seara traditionala turceasca, cu dansuri orientale (program optional).

Ziua 2. 30.12.2020. ISTANBUL (TURUL ORASULUI CU GHID LOCAL)

Mic dejun. Intalnire cu ghidul local si contiuam cu descoperirea splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente, locul in care doua lumi diferite si fascinante: Europa si Asia, se unesc. Vom incepe vizitarea orasului cu Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi - fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuam cu Piata Sultanahmet: Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque), Hipodromul si Basilica Cisterna.
Timp liber la dispozitie sau optional plimbare cu insotitorul de grup in Cartierul Taksim - cea mai moderna si animata zona a orasului. Optional, vizitarea Turnului Galatei, inalt de 60 de metri-una dintre cele mai celebre embleme ale Istanbulului, ridicat de colonistii genovezi pentru a strajui Conul de Aur.
Cazare in Istanbul.

Ziua 3. 31.12.2020. ISTANBUL - PALATUL DOLMABAHCE

Mic dejun. Optional puteti vizita Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul 19, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Ataturk. Este un simbol al opulentei, arata exact asa cum ar trebui sa fie palatul unui sultan: imens si somptuos, cu 285 de camere, 43 de saloane mari, un candelabru de cristal de 4,5 tone, o scara cu balustrade din cristal. Este cel mai grandios dintre palatele imperiale otomane. Cazare in Istanbul. Seara (optional) vom participa la masa festiva de Revelion la Restaurantul Gar Music Hall (www.garmuzikhol.com).

Ziua 4. 01.01.2021 ISTANBUL - INSULA PRINTULUI

Mic dejun. Timp liber in Istanbul pentru vizite individuale sau optional - croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa cu specific pescaresc). Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii, care dureaza o ora si jumatate, se pot admira malul european si asiatic al Istanbulului. Pe insula vom face o plimbare cu trasura/masini pentru a admira strazile inguste, ticsite de tarabele cu fructe si peste proaspat (program optional cu durata aproximativa 08:30 - 17:00). Cazare in Istanbul.

Ziua 5: 02.01.2021. Istanbul - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Tarom cu destinatia Bucuresti. Decolare din Istanbul la ora 10:40, aterizare la Bucuresti la ora 10:55.

Informatii utile

• Acte necesare: Pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Grup minim 20 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numele si numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, nu se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras / statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia fiecarui hotel (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2020 274 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 119 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 549 euro;
Copil sub 12 ani: 199 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Servicii incluse

• Transport cu avionul Bucuresti - Istanbul - Bucuresti , ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Tarom;
• Taxele de aeroport(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 4 nopti cazare cu mic dejun in Istanbul la Hotel All Seasons Hotel 4* sau similar;
• insotitor roman de grup - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Servicii la sol - 175 euro/persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si includ: turul de Istanbul cu ghid local; transfer aeroport hotel aeroport si vizitele mentionate in program autocar/microbus categoria locala; tururi pietonale cu ghidul insotitor;
• Intrarile la obiectivele turistice (tarife informative): Basilica Cisterna: 8 Euro; Biserica Sf. Sofia: 9 Euro; Palatul Topkapi + Haremul Sultanului: 15 Euro;
• Masa festiva de Revelion: 99 Euro/adult si 70 Euro /copil 6-12 ani - se achita local ;
• *Cina festiva de Revelion: Restaurantul Gar Music Hall si include: masa festiva, muzica traditionala, show oriental si folkloric, DJ. Cina se poate achita si inainte de calatorie cu confirmare in 48h de la plata.
• Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;

Observatii

• Tarifele afisate sunt valabile la data publicarii ofertelor. Pot suferi modificari in orice moment.
• Tarifele speciale sunt valabile in limita locurilor disponibile si nu se acorda retroactiv la contractele incheiate.

Orar de zbor

• Bucuresti - Istanbul: 08:35 - 10:50
• Istanbul - Bucuresti : 10:40 - 10:55
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Croaziera pe Bosfor
25 Euro/persoana
Include doar croaziera fara transport, asistenta turistica in limba romana. Nu include: preluare de la hotel. Grup minim 15 pasageri.
Insula Printului
50 Euro
Include: turul insulei cu trasura sau masina, ghid local, asistenta turistica in limba romana, bilete ferry si masa de pranz. Nu include: preluare de la hotel. Grup minim 15 pasageri.
!!!!Croazierele se vor putea realiza doar in functie de vremea din perioada sejurului.
Seara turceasca
45 Euro
Include: transferul de la hotel, cina, soft drinks si spectacol - minimum 10 persoane.
Palatul Dolmabahce
50 Euro
Include: transferul de la hotel, bilet intrare in cladirea principal, ghid local, asistenta turistica in limba romana. Grup minim 15 pasageri.
Cina Festiva de Revelion Restaurantul Gar Muzik Hall
119 Euro/adult
Include: preluarea de la hotel si retur, cina festiva.
Meniu: Aperitive traditionale turcesti; Salata de sezon; Orez turcesc si curcan; Fructe; Desert; Sampanie; Bauturi locale (nelimitat); Muzica oriental, folclor, DJ si muzica live.
Nota: Meniul cinei de revelion se poate schimba pana la data calatoriei, agentia va informa turistul in forma scrisa odata cu informarea de calatorie.

Rezerva acum!