INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion 2022 Istanbul

Itinerariu: Bucuresti - Istanbul - Bucuresti
Date plecare: 30.12.2021
Circuit cu avionul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif 440 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)

Program

Ziua 1: 30.12.2021. Bucuresti - Istanbul

Intalnire cu conducatorul de grup la ora 06:30 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Istanbul. Sosire la Istanbul ora locala 09:50, transfer si cazare la Graziella Gold Hotel 4* (sau similar) in zona centrala a orasului (cazare dupa ora 12:00). Timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza, intalnire cu insotitorul de grup din partea agentiei si ghidul local, pentru turul de oras pietonal in Piata Sultanahmet, in cadrul caruia vom admira: Biserica Sfanta Sofia - cea mai mare catedrala din lume in momentul in care a fost construita in secolul al IV-lea; Moscheea Albastra - construita in secolul al XVII-lea de sultanul Ahmet I, Palatul Topkapi - simbolul Imperiului Otoman, situat intre Cornul de Aur si Marea Marmara, oferind o panorama superba asupra Bosforului. Cladirile sale sunt un exemplu tipic de arhitectura otomana, cuprinzand colectii de portelanuri, vesminte, arme (ex: sabia lui Stefan cel Mare), obiecte de arta, manuscrise islamice, obiecte religioase, o parte din tezaurul Imperiului Otoman si o colectie impresionanta de bijuterii. (biletele de intrare nu sunt incluse si se achita la fata locului, 20 euro/ persoana) Hipodromul antic, astazi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Serpentine din Delphi, fantana lui Wilhelm II. Intoarcere la hotel.

Ziua 2. 31.12.2021. SATUL TRADITIONAL CUMALIKIZIK - BURSA (optional)

Mic dejun. Astazi va propunem optional, cu plecare dimineata devreme, vizita in satul Cumalikizik si orasul Bursa, fosta capitala a imperiului Otoman. Prima oprire va avea loc la Cumalikizik, un sat inscris pe lista patrimoniului UNESCO din 2014, care si-a pastrat timp de 700 de ani, imaginea originala otomana, cu case si strazi autentice. Tur pietonal in sat, popas pentru un ceai fierbinte (inclus) si timp liber la dispozitie. In continuare vom descoperi orasul Bursa, intr-un tur pietonal si panoramic, in cadrul caruia vom putea admira: Marea Moschee construita de Baiazid I, pentru comemorarea bataliei de la Nicopole, mormantul verde unde se afla mausoleul celui de-al cincilea sultan otoman, Mehmet I, Mausoleul Sultanului Osman - intemeietorul Imperiului Otoman - si al fiului sau, Orhan, Moscheea Verde. Incheiem turul de oras cu vizita la Koza Han, un bazar din secolul XV, unde se intalneau odinioara comerciantii de pe drumul matasii. Timp liber la dispozitie. Masa de pranz (inclusa) se va servi intr-un restaurant din centrul orasului. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale in centrul vechi si bazar. Pregatiri pentru seara de Revelion. Optional, seara puteti participa la cina festiva organizata la un restaurant local. Pret informativ: 90 EURO/ persoana (se achita la inscriere in agentia de turism). La Multi Ani 2022.

Ziua 3. 01.01.2022. Istanbul - CROAZIERA PE MAREA MARMARA LA INSULA PRINTILOR (optional)

Dupa micul dejun, va propunem programul optional: Croaziera pe Marea Marmara la Insula Printilor. Pornind cu vaporul din portul Eminonu, vom calatori spre Buyukada (Insula Mare), cel mai “verde” loc din Turcia si odata ajunsi, vom fi preluati de microbuzele electrice pentru turul panoramic al insulei, iar pe traseu vom opri sa vizitam o veche manastire ortodoxa greceasca a Sf Gheorghe, construita in secolul X. La pranz ne intoarcem in port, pentru timp liber si masa (inclusa). In timpul imperiului Bizantin, pe insula Buyukada erau exilati printesele si printii cazuti in dizgratie, iar ulterior, in timpul imperiului Otoman, se pastreaza acelasi obicei, pentru fii neascultatori ai sultanilor si cadanele decazute din drepturi. Tot aici, in anul 1928, s-a refugit si Lev Trotki, in timpul exilului sau, inainte de a fi primit in Franta. Dupa amiaza intoarcere la Istanbul si cazare la acelasi hotel. La ora 19:00 va propunem Seara Turceasca, organizata intr-un restaurant local, cu cina si bauturi racoritoare si alcoolice incluse, spectacol traditional: dansuri turcesti si muzica.

Ziua 4. 02.01.2022. PALATUL DOLMABAHCE - PIATA TAKSIM - FANAR - CATEDRALA PATRIARHALA (optional)

Dupa micul dejun, va propunem optional programul: Palatul Dolmabahce - Piata Taksim - Cartierul Fanar - Patriarhia Constantinopolelui. Vom incepe cu Dolmabahce, ultima resedinta a lui Mustafa Kemal Ataturk, locul unde se intalnesc opulenta orientala, a ultimilor sase sultani care l-au locuit, cu rafinamentul occidental in stil neobaroc, rococo si neoclasic. Este amplasat vis-a-vis de stadionul Besiktas, pe malul Bosforului, cu vedere asupra partii asiatice si este decorat, cu marmura, cu sculpturi din lemn de abanos, trandafir si mahon si candelabre din cristal de Bohemia. Urmatoarea oprire va fi in Piata Taksim, unde se afla Monumentul Independentei, ridicat in memoria lui Ataturk - fondatorului Republicii. Timp liber la dispozitie. Recomandam plimbarile individuale pe bulevardul pietonal Istiklal, pana la Turnul Galata. In continuare ne vom deplasa in Cartierul Fanar, unde vom vizita in Palatul Patriarhal, Biserica Sfantul Gheorghe. Intoarcere la acelasi hotel. Recomandam vizita Marele Bazar - cu cele peste 4.000 de magazine, unde totul se negociaza, de la delicatesele traditionale turcesti pana la covoare, pielarie sau bijuterii.

Ziua 5: 03.01.2022.CROAZIERA PE BOSFOR - BAZARUL EGIPTEAN (optional) ISTANBUL - BUCURESTI

Mic dejun si timp liber In Istanbul, sau optional va propunem Croaziera pe Bosfor, cu imbarcare din port pe malul Cornului de Aur si vizitarea Bazarului Egiptean. Bosforul leaga Marea Marmara de Marea Neagra si desparte Europa de Asia, facand ca Istanbulul sa fie singurul oras din lume construit pe doua continente. In aceasta croaziera vom putea admira panoramic: Palatele Dolmabahce, Beylerbeyi si Ciragan, cartierele rezidentiale din ambele parti ale Istanbulului (europeana si asiatica), fortareata Rumeli, moscheile construite in diferite etape istorice de catre sultanii Imperiului Otoman, case vechi din lemn, vile de lux, cele patru poduri, precum si un peisaj deosebit. La intoarcere, timp liber pentru vizitarea bazarului de mirodenii (Spice Bazar - Bazarul Egiptean), construit intre anii 1597-1664, considerat al doilea bazar acoperit din oras, ca si vechime. Intoarcere la hotel si timp liber la dispozitie. Dupa-amiaza, transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Bucuresti. Sosire in tara la ora 19:50.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
30.12.2021 440 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 140 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 400 euro;
Tarif copil 2-12 ani in camera dubla (pat suplimentar): 380 Euro.

Servicii incluse

• Transport cu avionul Bucuresti - Istanbul - Bucuresti, compania Tarom;;
• 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel de 4* in Istanbul;
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Tur de oras pietonal in Istanbul;;
• Ghid local;
• Insotitor roman de grup;
• Taxele de aeroport si catering.

Nu sunt incluse

• Asigurari storno si asigurari medicale (vezi detalii); Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• Intrarile la obiectivele turistice (tarife informative): Basilica Cisterna: 8 Euro; Biserica Sf. Sofia: 9 Euro; Palatul Topkapi + Haremul Sultanului: 15 Euro;
• Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 Euro/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• Cina festiva de Revelion (optionala, se achita in agentie);.
• Bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 10 Euro/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;

Orar de zbor

• Bucuresti - Istanbul: 08:35 - 10:50
• Istanbul - Bucuresti : 18:35 - Bucuresti 19:50

Compania

Tarom

Excursii optionale

Croaziera pe Bosfor si Bazarului Egiptean
40 Euro/persoana
Servicii incluse: transfer cu autocarul hotel-port-hotel, bilet de vapor, ghid local si insotitor de grup in limba romana. .
Insula Printului
50 Euro
Include: Servicii incluse: transfer cu autocarul hotel-port-hotel, bilet de vapor, masa de pranz servita pe insula, turul cu masini electrice, ghid local si insotitor de grup in limba romana. .
!!!!Croazierele se vor putea realiza doar in fucntie de vremea din perioada sejurului.
Seara turceasca
45 Euro
Servicii incluse: transfer cu autocarul hotel-restaurant-hotel, cina cu bauturi alcoolice si racoritoare incluse, spectacol cu dansuri specifice si insotitor de grup in limba romana. .
Palatul Dolmabahce
45 Euro
Servicii incluse: bilet de intrare la palat, transport cu autocarul, ghid local si insotitor de grup in limba romana.
Parcul Miniaturk si Biserica Romaneasca Sf Parascheva Prikidion
35 Euro/adult
Servicii incluse: transport cu autocarul, biletele de intrare la parcul Miniaturk, ghid local si insotitor de grup in limba romana.

Rezerva acum!