FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite avion
Circuit Revelion 2022 Istanbul

Itinerariu: Bucuresti - Istanbul - Bucuresti
Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu avionul, 5 zile
Tarif 699 449 euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Oferta Speciala! Reducere in valoare de 100 Euro
Campanie valabila pana la 30.06.2021 in limita locurilor disponibile!!!
PRIMESTI GARANTAT BANII INAPOI, in situatia anularii circuitului din motive cauzate de COVID-19

Program

Ziua 1: 29.12.2020. Bucuresti - Istanbul - CROAZIERA PE BOSFOR

Prezentare la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 06:35, pentru imbarcare pe zborul direct al Companiei Tarom cu destinatia Istanbul, RO261. Decolare la ora 08:35 cu zborul RO261 si aterizare la Istanbul la ora locala 09:50. Transfer la hotel pentru cazare. Timp liber la dispozitie sau optional la ora 14:00 intalnire cu ghidul pentru croaziera pe stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara. (program optional, aproximativ 90 -120 minute, incepand cu ora 15:00), parcurgandu-se un traseu de-a lungul malului european, pana la cel de-al doilea pod peste Bosfor(Fatih Sultan Ahmet) si retur pe partea asiatica. Se pot admira podul Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahc. Apoi va propunem o seara traditionala turceasca, cu dansuri orientale (program optional).

Ziua 2. 30.12.2020. ISTANBUL (TURUL ORASULUI CU GHID LOCAL)

Mic dejun. Intalnire cu ghidul local si contiuam cu descoperirea splendorilor fostei capitale otomane, unicul oras intins pe doua continente, locul in care doua lumi diferite si fascinante: Europa si Asia, se unesc. Vom incepe vizitarea orasului cu Biserica Bizantina Sfanta Sofia (Hagia Sophia) si Palatului Topkapi - fostul palat al sultanilor si actualul Muzeu National al Turciei, care adaposteste exponate unice: mana dreapta a Sfantului Ioan Botezatorul, sabia lui Stefan cel Mare, toiagul lui Moise, sabia lui David. Continuam cu Piata Sultanahmet: Moscheea Albastra (Sultanahmet Mosque), Hipodromul si Basilica Cisterna.
Timp liber la dispozitie sau optional plimbare cu insotitorul de grup in Cartierul Taksim - cea mai moderna si animata zona a orasului. Optional, vizitarea Turnului Galatei, inalt de 60 de metri-una dintre cele mai celebre embleme ale Istanbulului, ridicat de colonistii genovezi pentru a strajui Conul de Aur.
Cazare in Istanbul.

Ziua 3. 31.12.2020. ISTANBUL - PALATUL DOLMABAHCE

Mic dejun. Optional puteti vizita Palatul Dolmabahce (Versailles-ul Istanbulului), unul dintre cele mai fascinante palate din lume, construit in secolul 19, fosta resedinta a liderului suprem Mustafa Ataturk. Este un simbol al opulentei, arata exact asa cum ar trebui sa fie palatul unui sultan: imens si somptuos, cu 285 de camere, 43 de saloane mari, un candelabru de cristal de 4,5 tone, o scara cu balustrade din cristal. Este cel mai grandios dintre palatele imperiale otomane. Cazare in Istanbul. Seara (optional) vom participa la masa festiva de Revelion la Restaurantul Gar Music Hall (www.garmuzikhol.com).

Ziua 4. 01.01.2021 ISTANBUL - INSULA PRINTULUI

Mic dejun. Timp liber in Istanbul pentru vizite individuale sau optional - croaziera pe Marea Marmara spre Buyukada - Insula Printului (include turul insulei cu trasura si masa cu specific pescaresc). Insula Printului face parte dintr-un lant de noua insule, dintre care patru sunt mai importante: Buyukada, Heybeliada, Burgazada si Kinaliada. Pe tot parcursul plimbarii, care dureaza o ora si jumatate, se pot admira malul european si asiatic al Istanbulului. Pe insula vom face o plimbare cu trasura/masini pentru a admira strazile inguste, ticsite de tarabele cu fructe si peste proaspat (program optional cu durata aproximativa 08:30 - 17:00). Cazare in Istanbul.

Ziua 5: 02.01.2021. Istanbul - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru imbarcare pe zborul Tarom cu destinatia Bucuresti. Decolare din Istanbul la ora 10:40, aterizare la Bucuresti la ora 10:55.

Informatii utile

• Grup minim 20 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 699 449 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 119 euro;
A treia persoana in camera cu pat suplimentar - 549 euro;
Copil sub 12 ani: 445 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

Servicii incluse

• Transport cu avionul Bucuresti - Istanbul - Bucuresti , ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Tarom;
• Taxele de aeroport(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 4 nopti cazare cu mic dejun in Istanbul la Hotel All Seasons Hotel 4* sau similar;
• Servicii la sol: turul de Istanbul cu ghid local; transfer aeroport hotel aeroport si vizitele mentionate in program autocar/microbus categoria locala; tururi pietonale cu ghidul insotitor;
• insotitor roman de grup - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Intrarile la obiectivele turistice (tarife informative): Basilica Cisterna: 8 Euro; Biserica Sf. Sofia: 9 Euro; Palatul Topkapi + Haremul Sultanului: 15 Euro;
• Masa festiva de Revelion: 125 Euro/adult si 70 Euro /copil 6-12 ani - se achita local ;
• *Cina festiva de Revelion: Restaurantul Gar Music Hall si include: masa festiva, muzica traditionala, show oriental si folkloric, DJ. Cina se poate achita si inainte de calatorie cu confirmare in 48h de la plata.
• Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;

Orar de zbor

• Bucuresti - Istanbul: 08:35 - 10:50
• Istanbul - Bucuresti : 10:40 - 10:55
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Tarom

Excursii optionale

Croaziera pe Bosfor
25 Euro/persoana
Orice excursie in Istanbul, trebuie sa includa si o craziera pe Bosfor. Stramtoarea care desparte Europa de Asia reprezinta una dintre principalele atractii turistice pe care Istanbulul le ofera. Stramtoarea de 30 de kilometri uneste Marea Neagra si Marea Marmara si a reprezentat inca din perioada antica o importanta cale de comunicatie maritima. Croaziera va va ajuta sa realizati impresionanta marime a orasului, impartit de stramtoare pe ambele maluri ale acesteia. Tot orizontul este acoperit de cartiere si cladiri ce apartin orasului. De asemenea croaziera va prezinta opurtunitatea de a vedea dintr-o perspectiva unica principalele obiective turistice precum: Hagia Sophia, Moscheea Albastra, Palatul Topkapi, Podul Galata, Palatul Dolmabahce si Cornul de Aur. Croaziera se indreapta spre nord si va trece pe sub doua din cele trei poduri suspendate ce leaga malurile stramtorii. Aceste poduri sunt adevarate minuni ingineresti fiind date in folosinta de la finalul anilor 80 pana in prezent. In partea de nord vom observa cum casele sunt inlocuite de paduri iar pe malul Bosforlului apar vile otomane si palate ce au apartinut nobililor si mestesugarilor instariti. La finalul croazierei vom acosta intr-un sat unde va puteti plimba pe stradutele idilice sau va puteti bucura de un ceai turcesc la taverna. In functie de program ne vom intoarce cu vaporul la dorcurile de unde am plecat.
Vom pleca de la hotel cu mijloacele de transport in comnun spre portul Eminonu. Aici ne vom imbarca la bordul vasului cu care vom calatori in croaziera. Plimbarea cu vasul dureaza aproximativ 45 de minute. Excursia dureaza aproximativ 90-120 de minute, in functie de orarul de intoarcere al vasului.
Include doar croaziera fara transport, asistenta turistica in limba romana. Nu include: preluare de la hotel. Grup minim 15 pasageri.
Insula Printului
50 Euro
Include turul insulei cu trasura si masa de pranz; minim 35 de persoane.
Insulele Printului sunt un arhipelag de 9 insule ce se gasesc in Marea Marmara, in apropierea orasului Istanbul. Numele lor provine din povestile printilor si printeselor Bizantine trimise in exil pe aceste insule. Patru dintre aceste insule sunt populate Buyukada, Heybeliada, Burgazda si Kinaliada. Insulele au reprezentat la finalul secolului al XIX-lea o oaza de liniste pentru elita Istanbului, care au construit case in stil victorian. Vapoarele catre insululele printului pleaca din portul Kabatas, situat pe partea europeana a Istanbulului. In timpul cursei cu vaporul poate fi admirat atat tarmul european cat si cel asiatic al Istanbulului. De pe vapor se pot vedea Turnul Galata, Podul Galata, Hagia Sofia, Moscheea Albastra. Vasul opreste atat in Heybeliada cat si in Buyukada. Pe insula Buyukada sunt interzise masinile consumatoare de carburant. Transportul pe insula este facut cu trasurile cu cai si masinutele electrice. Pe insula va puteti pilmba pentru a admira peisajul Marii Marmara presarat de multiplele case construite din lemn. In varful insulei se gaseste Manastirea Sfantul Gheorghe, de rit ortodox grec. De aici puteti admira intreaga panorama a insulelor si chiar a Istanbulului care se intinde pe aproape intreg orizontul. La intoarcere va puteti opri pe stradutele intortocheate si inguste, ticsite de tarabe cu fructe si peste proaspat.
Dupa micul dejun vom calatori cu transportul in comun de la hotel spre docuri, de unde ne vom imbarca pe unul dintre vapoarele care merg spre Insulele Printului. Odata ajunsi pe insula Buyukada vom face un tur al acesteia intr-o trasura traditionala sau intr-o masina electrica. La amiaza ne vom intoarce in port, unde vom servi masa de pranz la unul dintre restaurante. Dupa-masa timp liber pentru plimbare pe insula sau cumparaturi. Ne vom intoarce la docuri de unde ne vom imbarca inapoi spre Istanbul. De aici vom calatori cu transportul in comun inapoi la hotel.
Include: turul insulei cu trasura sau masina, ghid local, asistenta turistica in limba romana, bilete ferry si masa de pranz. Nu include: preluare de la hotel. Grup minim 15 pasageri.
!!!!Croazierele se vor putea realiza doar in functie de vremea din perioada sejurului.
Seara turceasca
45 Euro
Turcia datorita suprafetei si populatiei foarte mari inglobeaza o varietate mare de culturi cu traditii unice. O foarte mare influenta asupra acestora a avut-o religia musulmana. Acestea s-au transpus foarte usor in muzica si dansurile turcesti, printre care si celebrul dans din buric. Mai multe restaurante din Istanbul organizeaza seri turcesti. Va garantam ca acest spectacol va va introduce in atmosfera orientala specifica Turciei. Spectacolul imbina momentele de dans si muzica cu bucataria locala si va ofera ocazia sa experimentati in mod direct cultura locala. In unele momente ale spectacolului artistii pot incuraja spectatorii sa danseze alaturi de acestia pe scena. Seara turceasca reprezinta o experienta unica pe care nu trebuie sa o ratati in calatoria dumneavoastra in Turcia.
Vom pleca de la hotel cu transportul in comun spre unul dintre restaurantele locale. Aici vom asista la spectacolul local in timp ce ne vom bucura de o cina tip bufet si doua bauturi. De obicei seara tarziu ne vom intoarce tot cu transportul in comun la hotelul unde suntem cazati. Excursia dureaza aproximativ 3-4 ore.
Include transferul, cina tip bufet, 2 bauturi si spectacolul. Grup minim 10 persoane.
Include: transferul de la hotel, cina, soft drinks si spectacol - minimum 10 persoane.
Palatul Dolmabahce
50 Euro
Palatul Dolmabahce este cea mai mare si mai luxoasa resedinta din Turcia, un palat unde opulenta oriental intalneste rafinamentul occidental. Acest palat este locul unde au locuit ultimii sase sultani ai Imperiului Otoman. Palatul se aseamana mai mult cu o resedinta imperial franceza sau austriaca decat cu o cladire cu influente turco-musulmane specific orasului Istanbul. Cu siguranta veti fi impresionati de arhitectura aparte a acestui palat dar si de camerele si salile de ceremonie care se gasesc aici. Cea mai grandioasa este Sala Muayede, cu o cupola inalta de 36 de metri si un diametru de 25 de metri, de care atarna un candelabru gigantic de cristal, de 4,5 tone cu peste 650 de becuri. Aceasta sala a fost martora unor evenimente de o mare importanta istorica. Aici a avut loc incoronarea sultanului Murad al V-lea, a fost vizitata de imparatul Franz Josef al Austro-Ungariei si tot aici Mustafa Kemal Ataturk si-a tinut primul discurs in calitate de presedinte. In afara salii, pe malul Bosforului se gaseste Poarta Sultanului, asemanatoare cu un arc de triumf, imbogatit cu elemente baroce. Tot aici putem vizita haremul sultanului, unde vom vedea apartamentele unde ultimii sultani ai Imperiului Otoman isi petreceau viata de zi cu zi si apartamentul presedintelui Kemal Ataturk, unde acesta si-a petrecut ultimele zile si a murit. Cu siguranta veti fi impresionati ca acest palat, chiar daca in aparenta destul de nou, vechi de 150 de ani de istoria bogata a acestui palat.
Include: transferul de la hotel, bilet intrare in cladirea principal, ghid local, asistenta turistica in limba romana. Grup minim 15 pasageri.
Cina Festiva de Revelion Restaurantul Gar Muzik Hall
119 Euro/adult
Revelionul in Istanbul, asemenea altor orase ale lumii reprezinta un eveniment sarbatorit la scara larga. La miezul noptii vom avea ocazia sa admiram focul superb de artificii de pe malurile stramtorii Bosfor. Pentru a petrece seara intr-un mediu festiv putem participa la cina de revelion de la Restaurantul Gar Muzik Hall. Restaurantul Gar Gazinosu si-a inceput activitatea in anul 1965 si a capatat cu usurinta o faima pentru viata de noapte din Istanbul in toata Turcia, prin programe inegalabile si cantareti faimosi care au urcat pe scena pana in 1986. Incepand cu anul 1986 restaurantul a inceput sa isi adapteze programele pentru turistii straini si a devenit, cu rapiditate un adevarat obiectiv turisitc. Restaurantul ofera mancaruri deosebite traditional turcesti, iar specacolul ofera o varietate mare de dansuri traditional anatoliene si alte reprezentatii orientale deosebite. Astfel veti putea avea o seara memorabilia in Istanbul.
Include: preluarea de la hotel si retur, cina festiva.
Meniu: Aperitive traditionale turcesti; Salata de sezon; Orez turcesc si curcan; Fructe; Desert; Sampanie; Bauturi locale (nelimitat); Muzica oriental, folclor, DJ si muzica live.
Nota: Meniul cinei de revelion se poate schimba pana la data calatoriei, agentia va informa turistul in forma scrisa odata cu informarea de calatorie.

Rezerva acum!