INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Revelion Madrid

Itinerariu: Madrid - Toledo - El Escorial - Segovia - Madrid
Date plecare: 29.12.2021
Circuit cu avionul, 5 zile

Aceasta oferta nu mai este valabila

Tarif: 590 euro/persoana

Program

Ziua 1. 29.12.2021. Bucuresti - Madrid

Intalnire cu insotitorul de grup pe aeroportul Otopeni la ora 06:00 pentru imbarcare pe cursa Tarom cu destinatia Madrid. Decolare la ora 08:10 si sosire la Madrid la ora locala 11:15. Transfer, urmat de tur de oras cu autocarul si cu ghidaj asigurat de insotitorul de grup. Vom admira principalele obiective turistice: Puerta del Sol, Gran Via, Plaza Cibeles. Cazare la Hotel Princesa Plaza 4* sau similar.

Ziua 2. 30.12.2021. MADRID: Palatul Regal si Toledo (excursie optionala)

Mic dejun. Zi libera pentru cumparaturi. Optional se poate organiza vizitarea Palatului Regal in cursul diminetii, urmata de o excursie de o jumatate de zi la Toledo, oras aflat la 70 km de Madrid. Toledo este un muzeu in aer liber, unde au convietuit secole la rand crestini, arabi si evrei cunoscut sub numele de “Orasul celor trei culturi”. A fost inclus in Patrimoniul UNESCO incepand cu anul 1986 datorita patrimoniului cultural si monumental pe care il gazduieste. Vom admira: Catedrala Santa Maria - o bijuterie a arhitecturii gotice, Sinagoga Santa Maria la Blanca din Juderia (fostul cartier evreiesc), Castelul de San Servando, Manastirea San Juan de los Reyes - construita intr-un amestec de stiluri arhitectonice, Muzeul-Spital Santa Cruz, Alcazar, Piata de Zocodover, Casa Temple - fosta proprietate a Ordinul Templierilo. Vizita include si un atelier in care se fabrica celebrele sabii. Cazare in Madrid la acelasi hotel.

Ziua 3. 31.12.2021. MADRID - ESCORIAL - SEGOVIA (excursie optionala)

Mic dejun. Timp liber sau excursie optionala la Escorial si Segovia. Manastirea El Escorial, in fapt un complex arhitectural de mare importanta istorica si culturala, se afla la o departare de cca 45 km de Madrid. Pitorescul oras Segovia este un alt oras muzeu al Spaniei, ce a fost inclus in patrimonial UNESCO in anul 1985 iar o plimbare pe stradutele din centrul vechi este una dintre cele mai placute experiente turistice. Orasul este strajuit de muntii Sierra de Guadarrama iar obiectivele sale turistice, unele datand din secolele XIII-XIV, sunt deosebite (Apeductul Roman, Fortareata Alcazar, Catedrala). Seara, doritorii pot merge in centrul orasului pentru sarbatori trecerea in noul an, impreuna cu insotitorul de grup si alaturi de locuitorii orasului.

Ziua 4. 01.01.2022. LA MULTI ANI 2021! MADRID - Plaza Mayor sau Parcul Retiro

Mic dejun. Ziua de astazi este dedicata vizitelor libere. Dupa amiaza plimbare in Plaza Mayor, principala piata a orasului, scena unei multitudini de evenimente de-a lungul timpului: lupte de tauri, jocuri sportive, piata de marfuri, chiar si executii publice in vremurile Inchizitiei. Plaza Mayor este azi una dintre atractiile principale ale Madridului, iar magazinele insirate pe cele patru laturi ale sale primesc anual mii de turisti de pretutindeni. Totodata, puteti vizita Parcul Retiro. Seara va propunem sa serviti o gustare traditionala „tapas” intr-un restaurant local sau sa participati la un spectacol Flamenco (optional).

Ziua 5. 02.01.2022. MADRID - BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor, apoi transfer la aeroport pentru imbarcare spre Bucuresti, pe cursa Tarom, cu decolare la ora 12:15. Sosire la Bucuresti la ora 17:05.

Hoteluri

Hotelul Princesa Plaza 4* - www.princesaplaza.com
Situat in partea de vest a orasului, in districtul Arguelles. Statia de metrou si statia de autobuz „Arguelles”, se afla la cateva minute de mers pe jos, la o distanta de 250 m. Hotelul modern pune la dispozitia turistilor servicii de calitate, camere moderne si luminoase cu o atmosfera placuta. Camerele sunt echipate cu: internet wireless, minibar, uscator de par, TV satelit, telefon. Hotelul dispune de o piscina interioara incalzita, sauna si o sala de fitness..

Informatii utile

• Grup minim 25 de persoane.
• Pentru un grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 25 euro/persoana.
• Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cel putin 6 luni de la data intoarcerii in tara sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistul va trebui sa achite suplimentul pentru camera single sau se poate retrage fara penalizari. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Ghidul insotitor, dar si ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului.
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).

Tarife

Data plecare Tarif
29.12.2021 590 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 200 euro;
Tarif a treia persoana in camera dulba (pat suplimentar): 580 euro.

Servicii incluse

• Bilet de avion Bucuresti - Madrid - Bucuresti, compania Tarom;
• 4 nopti cu mic dejun in Madrid, la hotel Princesa Plaza 4* (sau similar);
• Tur panoramic de oras cu autocarul si insotitorul de grup;
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport
• Insotitor roman de grup;
• Taxele de aeroport si de catering.

Nu sunt incluse

• Asigurari storno si asigurari medicale (vezi detalii); Asigurarea storno cu extensie COVID-19 (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• Excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• Bacsis pentru sofer si ghizi locali: 10 Euro/pers. (se achita local).

Orar de zbor

• 29.12.2021 Bucuresti (Otopeni) 08:10 - Madrid 11:15 (durata: 4h 05min)
• 02.01.2022 Madrid 12:15 - Bucuresti (Otopeni) 17:05 (durata: 3h 50 min)

Compania

Tarom

Excursii optionale

Excursie la Palatul Regal si la Toledo
65 Euro/pers
Palatul Regal din Madrid, cunoscut ca Palatul Orient, este resedinta oficiala a Regelui Spaniei. Acesta este cel mai mare palat regal din Europa. In prezent acesta este folosit numai pentru ceremonii oficiale, iar palatul este in mare parte un muzeu. Palatul a fost construit peste fostul palat al unui conducator islamic din secolul al X-lea. Palatul a cunoscut mai multe extensii, distrugeri si reconstructii pe parcursul timpului, devenind curte regala incepand cu anul 1561. In interior se gasesc obiecte de arta ale unor personalitati importante precum Caravaggio, Juan de Flanders, Francisco de Goya si Velazquez. Vom continua cu Toledo, unul dintre cele mai importante orase din regiunea Madridului. Orasul are o istorie bogata si a devenit cunoscut in intreaga lume pentru otelul de Toledo. Vom vizita o fabrica de sabii, unde vom afla mai multe despre productia unuia dintre cele mai bune si mai puternice aliaje de productie a armelor din lume. Toledo mai este supranumit si “Orasul Imperial” deoarece aici Carol al V-lea a avut curtea. Orasul a avut o istorie tumultoasa, incepand inca din antichitate, cand a fost cucerit de Imperiul Roman, dupa caderea Imperiului Roman de Apus, acesta a fost capitala statului vizigot din peninsula Iberica, dupa aceea a fost cucerit de arabi, cunoscand un declin puternic si a fost recucerit de crestini in 1075. Urme ale acestei istorii bogate se gasesc la orice pas in oras si cu siguranta veti afla mai multe o data ce veti ajunge in Toledo.
Preturile sunt valabile pentru minim 20 persoane participante.
Include transport cu autocarul, intrare si ghid local la Palatul Regal, vizitarea orasului Toledo cu insotitorul de grup
Excursie la El Escorial si Segovia
80 Euro/pers
El Escorial este un complex de palate si manastiri aflat la 45 de km nord de Madrid, una dintre cele mai importante locatii din Spania. Manastirea este situata la poalele muntelui Abantos din muntii Sierra de Guadarrama si a fost construita din ordinul lui Filip al II-lea ca sa comemoreze victoria spaniolilor in batalia de la San Quentin 10 august 1557 asupra trupelor lui Henric II regele Frantei. Constructia manastirii a inceput in 1563 si terminata in 1584. In interior cuprinde: Palatul lui Filip al II-lea, Palatul Borbonilor, Bazilica, Conventul, Muzeul, Biblioteca regala, Colegiul, Seminarul, Spitalul muncitorilor si Botica. Segovia este o localitate pitoreasca din Castilia. Orasul este renumit pentru apeductul care strabate centrul orasului. Apeductul din Segovia este unul din monumentele cele mai importante pastrate din perioada romana pe peninsula iberica. Construit probabil in sec.I-II d.Hr., apeductul aducea apa izvorului Fuenfria in oras.
Preturile sunt valabile pentru minim 20 persoane participante.
Include: transport autocar, bilete de intrare la El Escorial.

Rezerva acum!