Circuite avion
Circuit Spania Maura - Maroc - Gibraltar 2020 - 2021

Itinerariu: Malaga - Algeciras- Granada ( Complexul Alhambra) - Gibraltar - Tanger - Rabat - Casablanca - Marrakech - Ouarzazate - Meknes - Fez - Meknes - Algeciras - Sevilla - Cordoba - Malaga
Date plecare: 22.08.2020, 26.04.2021, 21.08.2021
Circuit cu avionul, 11 zile
   3.03 / 5 din 30 voturi | Acorda o nota
Tarif cu Early Booking - 699 euro/persoana(taxe aeroport incluse) + Servicii la sol - 299 euro/persoana
Avansul la inscriere: 50 euro/persoana
Oferta Early Booking pentru plecarile din 2020/2021, valabila pana la 06.04.2020! Reducere 50% 1399 euro 699 euro

Program

Ziua 1. Bucuresti - Malaga - Algeciras

Ora 12:50 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare pentru zborul catre Malaga la ora 14:50. Aterizare la 18:10. Transfer la hotel in zona Algeciras.

Ziua 2. Algeciras - Granada - Complexul Alhambra

Mic dejun. In Granada vom face un tur de oras. Optional, vizita la Complexul Alhambra (Gradinile si Palatul Generalife, Fortareata Alcazaba si Palatul lui Carol al V-lea). Cazare in zona Algeciras.

Ziua 3. Algeciras - Gibraltar

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau optional, excursie in Gibraltar, micuta colonie britanica, situata la confluenta Marii Mediterane cu Oceanul Atlantic. Cazare in zona Algeciras.

Ziua 4. Algeciras - Tanger - Rabat - Casablanca

Mic dejun. Transfer de la hotel in port, plecam din portul Algeciras in jurul orei 10:00 si vom ajunge in Tanger Med la ora 10:30 (diferenta de fus orar). Vom traversa stramtoarea Gibraltar, catre Tanger si ne continuam drumul pana in Rabat, capitala Marocului. In functie de trafic putem face scurte vizite si la: Palatul Regal (exterior), Oudaya Kasbah, Mausoleul Mohamed V, Turnul Hassan. Plecam spre Casablanca, unde ne cazam.

Ziua 5. Casablanca - Marrakech

Mic dejun. Vom incepe zua cu vizita la: Moscheea Hassan al II-lea, Piata Mohamed al V-lea si Piata Natiunilor Unite. Mic dejun. Continuam cu Marrakech - al doilea cel mai vechi oras Imperial, fondat de catre Almoravizi in sec. Al XI-lea, cunoscut si sub numele de Perla Sudului, unde vom face un tur panoramic de oras, ce include Moscheea Koutoubia si Palatul Bahia. Vom vedea plantatiile de maslini de la Menara si Piata Jamaa El Fna. Cazare in Marrakech.

Ziua 6. Marrakech - Ouarzazate, poarta Saharei

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau excursie optionala la Ouarzazate - ne vom indrepta spre Muntii Atlas, admirand peisaje pitoresti si spectaculoase, si vom traversa trecatoarea Tiz-in-Tichka, situata la o altitudine de 2260 de metri deasupra nivelului marii. Pe masura ce drumul incepe sa se indrepte spre Quarzazate calatorii vor putea sa se minuneze in regiunile pre-Sahara care se afla uscate si nemiscate si varfurile tacute ale marilor Munti Atlas. Quarzazate, este un oras in sudul Marocului, si resedinta provinciei cu acelasi nume, fiind supranumit “Poarta Desertului”. Nenumaratele Kasbah din desert, munti si campii aride, vai si oaze luxuriante, palmieri si satele pe pamant rosu dau farmec acestei zone, constituind un punct de atractie turistica importanta. Vom vizita aici asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout, declarate monumente internationale, care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Vom vizita asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout. Ne intoarcem in Marrakech. Cazare in Marrakech.

Ziua 7. Marrakech - Meknes - Fez

Mic dejun. Plecam catre Fez cu un scurt popas in Meknes, fosta capitala imperiala. Cazare in Fez.

Ziua 8. Fez

Mic dejun. Avem la dispozitie o zi intreaga pentru vizitarea orasului Fez, capitala religioasa a Marocului , nul dintre cele patru orase imperiale ale Marocului. Initial o mica asezare pe malurile raului cu acelasi nume, Fez are in prezent trei parti distincte care se intind pe dealurile din jur. La distanta de 3 km de Ville Nouvelle, partea cea mai noua a orasului, se afla medina, partea veche. Veti intalni un stil de viata total necunoscut dar fascinant. Medina, aici impartita in doua, este cea mai veche parte a asezarilor arabe caracterizate printr-un labirint de strazi inguste care se intersecteaza intre ele si care sunt pline de buticuri cu produse de artizanat local. Fez-al-Bali, cea mai mare dintre cele doua medina din Fez, este un oras medieval care s-a pastrat aproape intact de-a lungul timpului. Vizitam: Palatul Regal Dar El Makhzen (exterior), Medina medievala, Moulay Idriss, Moscheea Karaouin. Cazare in Fez.

Ziua 9. Fez - Tanger - Algeciras

Dupa micul dejun, plecam catre Tanger pentru traversare cu feribotul spre portul Algeciras, plecam in jurul orei 18:00 si ajungem la destinatie in jurul orei 20:30. Sosire in Spania si cazare in zona Sevilla.

Ziua 10. Sevilla - Cordoba - Malaga

Mic dejun. Scurt tur de Sevilla. Continuam cu Cordoba - se viziteaza Moscheea Mezquita, unica in lume. In Sevilla vizitam catedrala, mormantul lui Cristofor Columb, Giralda (Vechiul Minaret) si Piata Spaniei - una din cele mai frumoase piete din lume situata in parcul Maria Luisa - locul de desfasurare al Expozitiei Hispano-Americane din 1929. Cazare in zona Malaga.

Ziua 11. Malaga - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul Malaga, pentru zborul catre Bucuresti de la ora 11:10. Sosire in Bucuresti in jurul orei 16:00.

Hoteluri

• Casablanca: Imperial Casablanca Hotel & Spa 4* categoria locala, 291, Boulevard Mohamed V & Angle Rue Azilal, Ex Rond Point Shell، Casablanca 20110, Morocco, sau similar.
• Marrakesh: Hotel Hotel Marrakech House 3* categoria locala, N°1, Avenue Abdelkrim Al Khattabi lot Bouizgaren Gueliz, 40000 Marrakech, sau similar.
• Fez: Hotel Ibis 3*, Avenue Des Almohades - Place De La Gare Oncf, 30000 Fes, sau similar.
• Algeciras: Mercure Algecira 3*, Cl Malta 1 - 11204 - Algeciras - sau similar.
• Sevilla: Hotel Dona Carmela 3*, Calle De Jerez, 72 sau similar.
• Malaga: Hotel Don Paco 3*, Salitre, 53, Malaga Centro, 29002 Malaga.

Informatii utile

Grup minim excursii optionale: 20 de persoane.
• Grup minim 25 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii in tara.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, se va achita diferenta de single.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).
• IMPORTANT! In Spania, soferul poate conduce maximum 9 ore, iar dupa 4 ore trebuie sa faca o pauza de minim 45 de minute.

Tarife

Data plecare Tarif
22.08.2020 699 Euro
26.04.2021 699 Euro
21.08.2021 699 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 309 euro; Copil <12 ani 599 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Transport avion Bucuresti - Malaga - Bucuresti, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, Compania Blue Air;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 3 nopti cazare cu mic dejun in zona Algeciras la hotel de 3*;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Casablanca la hotel de 4*;
• 2 nopti cazare cu mic dejun in Marrakesh la hotel de 3*;
• 2 nopti de cazare cu mic dejun in Fez la hoteluri de 3*-4*;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in zona Sevilla la hotel de 3*;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in zona Malaga la hotel de 3*;
• Ghid local la obiectivele turistice din Fez si Marrakesh;
• Asistenta turistica in limba romana (ghid roman).

Nu sunt incluse

• Servicii la sol - 299 euro/persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si includ:
- Transport feribot pe ruta: Algeciras - Tanger - Algeciras;
- Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz - categoria locala;
- Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Excursiile optionale
• Biletele de intrare la obiectivele turistice (se achita la destinatie);
• Supliment demipensiune (5 cine in Maroc) - 106 Euro/persoana ;
• Supliment pentru plecarea de Pasti - 70 Euro/persoana;
• Asigurarea storno si medicala (recomandate);
• Bacsis pentru sofer si ghid, se achita local, aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;
• Taxele de statiune se achita local, la receptiile hotelurilor.

Observatii

• Tarifele afisate sunt valabile la data publicarii ofertelor. Pot suferi modificari in orice moment.
• Tarifele speciale sunt valabile in limita locurilor disponibile si nu se acorda retroactiv la contractele incheiate.

Orar de zbor

Bucuresti 14:50 / Malaga 18:00
Malaga 11:10 / Bucuresti 16:00
Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Blue Air

Excursii optionale

Quarzazate
49 Euro/adult / 35 Euro/copil 2-12 ani
Include: transport local, asistenta turistica in limba romana, nu include intrari, se achita local, 10 euro de persoana(tarif informative, se poate modifica). Plecarea in excursie va fi din Marrakech, cu autocarul in jurul orei 10:00 spre Quarzazate. Ne vom indrepta spre Muntii Atlas, admirand peisaje pitoresti si spectaculoase, si vom traversa trecatoarea Tiz-in-Tichka, situata la o altitudine de 2260 de metri deasupra nivelului marii. Pe masura ce drumul incepe sa se indrepte spre Quarzazate calatorii vor putea sa se minuneze in regiunile pre-Sahara care se afla uscate si nemiscate si varfurile tacute ale marilor Munti Atlas. Quarzazate, este un oras in sudul Marocului, si resedinta provinciei cu acelasi nume, fiind supranumit “Poarta Desertului”. Nenumaratele Kasbah din desert, munti si campii aride, vai si oaze luxuriante, palmieri si satele pe pamant rosu dau farmec acestei zone, constituind un punct de atractie turistica importanta. Vom vizita aici asezarile fortificate Taourirt si Tifoultout, declarate monumente internationale, care fac parte din Patrimoniul UNESCO. Excursia va dura aproximativ 8 ore.
Alhambra
49 euro/persoana
Include: transport cu autocarul/microbuzul, taxe de drum, ghid local vorbitor de limba engleza, asistenta turistica in limba romana, bilet de intrare la Complexul Alhambra care include: Gradinile si Palatul Generalife, Fortareata Alcazaba si Palatul lui Carol al V-lea) si ghid audio. Se achita la inscriere, rezervarea se face cu minim 2 luni inainte de calatorie.Granada este orasul andaluz ridicat la baza Muntilor Sierra Nevada ce ofera iubitorilor de frumos o capodopera arhitecturala unica in lume: Palatul Alhambra. Construit intr-o arhitectura predominant araba, palatul inconjurat de Gradinile Generalife este vatra maura a Spaniei. Plecarea spre Granada va fi in jurul orei 10:00, cu autocarul de la fiecare hotel unde turistii vor fi cazati. Odata ajunsi in Granada vom vizita ansamblul Alhambra,( unul dintre cele mai importante monumente de arhitectura islamica): Palatul Nasrid, Alcazaba, Palatul lui Carlos V si Generalife Garden. Vom incepe cu vizita la Palatul lui Carlos V, unde vom petrece in jur de 30 de minute. Palatul a fost comandat de imparatul Carol V, dupa recucerirea catolicilor in 1492, pentru a impune stilul crestin pe domeniul Alhambra, plin de constructii maure. E un palat in forma patrata, iar in interior are o curte interioara rotunda, ceea ce nu se mai intalnise pana atunci in stilul renascentist. Continuam cu vizita la Alcazaba, in jur de 30 de minute, una dintre cele mai vechi constructii din Alhambra, ce reprezinta zona militara a complexului, pozitionata strategic deasupra orasului. Din turnurile sale veti vedea niste panorame splendide ale Albayzin, cartierul arabesc, dar si restul Granadei. Urmeaza sa continuam cu vizita la Palatul Nasrid, timp de aproximativ o ora. Palatul a fost ridicat in secolul al XIII- lea, de catre fondatorul dinastiei, Nasrid, Alhamar. Aceasta structura, cu ziduri din caramida si lemn, acoperita cu decoratiuni din stuc, este alcatuita din 3 edificii: Palatul Mexuar, Palatul Comares si Palatul Leilor, acestea functionand independent. Ultima vizita va fi la Generalife Garden, care este impartita in mai multe gradini mai mici, inconjurate de gardulete vii, o multime de specii de trandafiri si plante aromate, care ne antreneaza simturile la vizitarea lor. Gradinile Generalife sunt cele mai populare gradini din Spania, impresionand prin dimensiunile lor, fantani arteziene si izvoare. Dupa terminarea vizitei la ansamblul Alhambra, vom avea timp liber in centrul orasului Granada, pentru pranz sau cumparaturi. Excursia se va incheia in jurul orei 15:00.
Gibraltar(excursia Rock Tour)
48 euro/persoana
Include: Transport cu microbuz local pentru vizitarea: Punta Europa, pestera Saint Michael, Apes Den si asistenta turistica in limba romana. Stramtoarea Gibraltar leaga Oceanul Atlantic de Marea Mediterana si separa Spania de Maroc. Numele ei vine de la Gibraltar, care semnifica in limba araba Jebel at-Tariq, muntele lui Tariq. Excursia va incepe in jurul orei 09:00 a.m, iar turistii vor fi preluati cu autocarul de la hotel, si ne vom indrepta spre Linea de la Conception unde va trebui sa trecem granita spre Gibraltar. Odata ajunsi in Gibraltar vom urca sus pe stanca cu telecabina la peste 400 de metri altitudine si vom vizita Upper Rock, Rezervatia Naturala Gibraltar, acolo unde traiesc renumitele maimute” macaci”, o specie fara coada, de culoare maro-roscat, originare din Maroc si Alger. Chiar daca sunt animale salbatice, maimutele nu sunt agresive, din contra chiar jucause si se pot face chiar si poze cu ele. De aici din varf vom putea merge in Pestera St. Michael, o pestera naturala, de o frumusete rar intalnita, cu stalactite albe, gri sau rosii. Datorita acusticii sale, este un loc potrivit pentru spectacole de lumini si muzica. Tot aici vom vedea si locul unde se sfarseste Europa si unde se vede Africa, Europa Point, fiind cel mai sudic punct din Gibraltar si locul unde Marea Mediterana se intalneste cu Oceanul Atlantic. Dupa aproximativ 3 ore petrecute aici, vom avea timp liber la dispozitie pentru masa de pranz si cumparaturi. Excursia se va termina in jurul orei 16:00.

Rezerva acum!