INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Sri Lanka 2024 - 2025

Itinerariu: Colombo - Negombo - Hadala - Peradeniya - Kandy - Masivul Knuckles - Nuwara Elyia - Platoul Horton - Udawalawe - Unawatuna - Galle - Ahungalla - Colombo
Date plecare: 25.11.2024, 10.02.2025, 21.03.2025, 25.10.2025, 23.11.2025
Circuit cu avionul, 12 zile
Tarif: 2499 1649 euro/persoana(taxe aeroport incluse)
Mega reduceri Early Booking, pentru plecarile din 2025! Reducere de 35%
Campanie valabila intre 10 - 29 iunie.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Colombo via Doha

Ora 10:20 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 12:20 pentru zborul catre Colombo, cu escala in Doha, compania Qatar Airways. Sosire in Doha la ora 17:55, imbarcare la ora 17:55. Ora 02:55 aerizare la Colombo. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel pentru cazare in Negombo.

Ziua 2. Negombo - Hadala

Mic dejun. Veti pleca dinmineata spre Hadala. Aici veti vizita Muzeul Leprei, situate in cladirea unui fost spital din perioada de colonizare olandeza. Acesta este considerat ca fiind unul dintre cele mai vechi spitale inca in functiune din lume. Aici puteti observa o colectie de echipamente medicale vechi. Dupa-amiaza va veti intoarce in Negombo. Va recomandam sa vizitati piata de peste si sa faceti o excursie in laguna la lasarea serii. Cazare in Negombo.

Ziua 3. Negombo - Peradeniya - Kandy

Mic dejun. Vom pleca spre Peradeniya si vom vizita granile botanice roiale, considerate una dintre minunile Asiei. Va veti plimba in acest parc de aproape 60 de hectare, cu peluze impecabile, pavilioane si un conservator. In partea de nord a parcului va puteti relaxa la o cafenea. Langa aceasta se gaseste casa orhideelor si smochinul javanez. Dupa ce vom vizita aceasta gradina unica vom continua traseul spre Kandy, fosta capitala regala a Sri Lankai. Orasul a fost introdus in Patrimoniul Mondial UNESCO datorita multiduinii de templelor budiste care se gasesc aici. Veti vizita unul dintre cele mai sfinte temple budiste din Sri Lanka, Templul Dintelui Sfant, unde se gaseste un dinte al lui Buddha. Va veti plimba pe faleza spre centrul orasului, unde veti vedea bazarul, centrul de arte si un muzeu de minerale. Seara va puteti bucura de muzica traditonala, unde veti lua contact direct cu aceasta cultura unica si vibranta. Cazare in Kandy.

Ziua 4. Kandy - Masivul Knuckles - Kandy

Mic dejun. Veti pleca din Kandy spre masivul Kncuckles, un masiv invaluit in ceata si mister. Varfurile au aspectul unor incheieturile unui pumn strans. Aici veti vedea un habitat endemic al insulei Sri Lanka, cel mai cunoscut loc de drumetii de pe insula. Odata ajunsi in varful muntilor veti putea admira peisajul sepcatculos cu paduri dense, plantatii de ceai, orezarii in terase si cascade. La lasarea serii veti asculta cantecul greierilor din interiorul unor corturi de panza. Transfer din Knuckles spre Kandy. Cazare in Kandy.

Ziua 5. Kandy - Nuwara Eliya

Mic dejun. Veti pleca spre Nuwara Eliya, pe sosele abrupte marginite de plantatii de ceai. Nuwara Eliya a fost o importanta statiune a insulei in perioada de colonizare britanica. Aici colonistii au construit aici bungalowuri, conace si gradini specificie britanice, ceea ce a dat orasului o atmosfera aparte. Puteti pleca intr-un tur al reginuii cu aspect unic unde veti vedea o multitudine de cascade si culegatori de ceai imbracati in sari traditionale. De asemenea puteti inchiria o bicicleta pentru o tura in jurul Lacului Gregory. Vizita la o plantatie de ceai este nu lucru pe care nu trebuie sa il ratati in aceasta regiune. Veti face un tur pe dealurile incetosate si acoperite de plantatii sau faceti un tur al fabricii unde este procesat prestigiosul ceai Ceylon. Aici veti vedea o imbinare a traditiei cu masinarii moderne. La finalul zilei puteti savura o ceasca de ceai Ceylon. Transfer de la plantatie spre Nuwara Eliya. Cazare in Nuwara Eliya.

Ziua 6. Nuwara Eliya - Platoul Horton - Nuwara Eliya

Mic dejun. Veti pleca din Nuwara Eliya spre platoul Horton. Platoul Horton sunt un important centru ecoturistic, unde puteti face drumetii. Parcul Natural a fost introdus in patrimoniul mondial UNESCO. Platoul se afla la o altitudine de 2400 de metri si cuprinde o mare varietate de flora si fauna unica pe glob. Aici veti vedea o serie de cascade inalte care cu siguranta va vor taia respiratia. Cascada Bakers este o cascada de 20 de metri, denumita dupa un vanator englez, pe marginile ei puteti admira rododendronul si ferigile. Va puteti indrepta spre World’s End, aflat la marginea platoului, de unde puteti vedea privelistea vailor si a campiei aflate la 1500 de metri sub nivelul platoului. De asemenea puteti inchiria o masina de safari unde veti vedea turme de caprioare sambar si o multitudine de pasari. Daca sunteti norocosi puteti vedea porci mistreti, pisici salbatice si chiar misteriosul leopard de Sri Lanka. Seara va veti intoarce la cazare in Nuwara Eliya.

Ziua 7. Nuwara Eliya - Udawalawe - Unawatuna

Mic dejun. Vom pleca spre Udawalawe, unde vom vizita unul dintre parcurile naturale ale insulei. Acest parc este unul dintre cele mai mari sanctuare pentru elefantii asiatici din regiune. Veti putea admira acesti mastodonti intr-un jeep safari. De asemenea puteti vedea si caprioare patate, samburi, bivoli si sacali. Incepand cu anul 1995 acest parc a devenit un important centru de recuperare pentru elefantii din regiune spre a fi iar eliberati in natura, de aceea este indicat sa ii priviti de departe si sa nu ii atingeti. Vom continua traseul de la Udawalawe spre Unawatuna. Cazare in Unawatuna.

Ziua 8. Unawatuna

Vom pleca dimineata devreme spre Mirissa (micul dejun il vom primi la pachet). Aceasta localitate va ofera gama variata de activitati la care puteti participa: la o excursie pe o barca cu vele, sa incercati surfing-ul sau scufundari. Aici veti putea vedea si traditionalii pescari stilit, care pescuiesc pe plajele aurii. Mirissa este unul dintre cele mai bune locuri din lume unde puteti vedea o colonie de baleen albastre. Pe langa acesti mastodonti ai marilor puteti vedea si delfini jucausi in tururile cu barca. Vom pleca din Mirissa spre Galle. Aici vom face un tur de oras in Galle. Galle este considerata capitala sudica a Sri Lankai, un vechi oras colonial. Mare parte din cladiri au fost constuirte in perioada de colonizare olandeza. Va veti plimba pe aceste strazi unde veti admira atmosfera tropicala si arhitectura europeana. Aici veti putea vedea ziduri si bastioane vechi de 350 de ani. Vom continua cu complexul commercial Dutch Hospital, unde veti fi uimiti de multitudinea de suveniruri. Va vezti intoarce la cazare in Unawatuna.

Ziua 9. Unawatuna - Galle - Ahungalla

Mic dejun. Plecare spre Galle, cel mai important port al tarii pana la infiintarea portului din Colombo. Galle a fost identificat ca fiind orasul Tarshis din Biblie; orasul a fost capturat de portughezi in 1587, de olandezi in 1640 si de englezi in 1796. Majoritatea cladirilor existente dateaza din perioada olandeza, bastioanele purtand si astazi nume olandeze. Galle este renumit pentru traditiile artizanale specifice: productia de dantela, sculptura in abanos, taiere si slefuire a pietrelor pretioase. Sosire la Ahungalla, pe malul marii si cazare in regim ALL INCLUSIVE.

Ziua 10. Ahungalla

Mic dejun. Timp liber la dispozitie sau Optional, puteti participa la o croziera pe mare pentru observarea balenelor. Plecarea pentru aceasta activitate optionala memorabila va avea loc dimineata devreme. Sri Lanka este o destinatie recunoscuta de iubitorii de natura ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a observa balene. Va veti aventura pana la 60 de kilometri in larg, in cautarea terenurilor de joaca ale acestor giganti jucausi. Balenele care elimina apa prin orificiul prin care respira, aflat pe capul acestora reprezinta un spectacol de neuitat al naturii. Mirissa, aflat pe coasta de sud in Sri Lanka este locul unde puteti observa balenele albastre-pigmeu intre lunile decembrie-martie, de dimensiuni ce nu depasesc 25 metri. Cazare in Ahungalla cu All Inclusive.

Ziua 11. Ahungalla - Colombo

Mic dejun. Veti pleca din Ahungalla spre Colombo, cel mai mare oras al tarii. Colombo este situat pe coasta vestica a insulei si este considerat capitala financiara a tariii. Aici veti face un tur panoramic in care veti vedea hipodromul, construit in 1893, aerodromul construit in al doilea Razboi Mondial - unde in prezent se gasesc cafenele, ceainarii si alte buticuri. Tot in acest oras puteti vizita piata plutitoare Pettah. De asemenea puteti vizita si Colombo Port City, amplasat pe o insula din apropierea tarmului, un cartier vibrant plin de zgarie nori, parcuri, complexe comerciale. Tot aici se gaseste si un circuit de Formula 1. De asemenea puteti sa alegeti o promenada pe bulevardul Bauddhaloka Mawatha spre piata Independentei. Seara cazare in Colombo.

Ziua 12: Colombo - Doha - Bucuresti

Mic dejun. Transfer la aeroportul din Colombo pentru imbarcare pe zborul spre Doha cu decolare la ora 10:50. Sosire in Doha la ora 13:40. Zborul spre Bucuresti decoleaza la 16:25 . Sosire in Bucuresti la ora 20:30, in aceeas zi.

Hoteluri

Negombo - Hotel J sau similar 3*;
Kandy - Ray Regency sau similar 3*;
Nuwara Eliya - Ray Summerhill Breeze sau similar 3*;
Unawatuna - J Unawatuna sau similar 3*;
Colombo - Colombo City Hotel sau similar 3*;
Ahungalla - Hotel Riu Sri Lanka 5* sau similar.

Informatii utile

• Grup minim 15 persoane.
• Oferta turistica este parte integranta din contract.
• Acte necesare: pasaport valabil minimum 6 luni de la data intoarcerii.
• Informarea de plecare ce contine numele hotelurilor confirmate, ora plecarii, numarul de telefon al ghidului se vor transmite cu 2 zile inainte de plecare.
• Alocarea locurilor in avion se face la biroul de check-in. Locurile in autocarul/microbuzul de la destinatie se vor ocupa in functie de ordinea inscrierilor, ghidul roman va striga lista.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• Agentia poate inlocui hotelurile mentionate in program, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi, cu 2 zile inainte de data calatoriei. Clasificarea unitatilor de cazare prezentate este cea oficial acordata, conform standardelor proprii si normelor in vigoare din tarile respective.
• Copiii beneficiaza de reducere doar pentru cazare in camera cu 2 adulti.
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii. Tarifele recomandate vor fi transmise cu minimum 2 zile inainte de data plecarii.
• Agentia foloseste in circuitele pe care le organizeaza ghizi romani autorizati. Conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere servicii in tarile proprii. Astfel, ghizii romani vor oferi explicatii turistilor doar in afara obiectivelor turistice, de obicei in autocar. Ghizii locali, acolo unde nu sunt prevazuti in program, pot fi contractati contra cost, urmand ca ghidul roman sa efectueze traducerea.
• Anumite hoteluri isi rezerva dreptul de a solicita fiecarui turist o copie a cartii de credit personale, drept garantie pentru cheltuieli suplimentare (minibar, seif, prejudicii aduse hotelului, etc), suma ce urmeaza a fi rambursata la plecare. De asemenea, in anumite destinatii, se solicita taxe de oras/statiune. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (informativ 2-6 euro/persoana/noapte).
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.
• Persoanele care calatoresc cu copii sub 18 ani trebuie sa detina pe langa pasaportul acestora si o copie a cerificatului de nastere al copiilor (este posibil ca autoritatile de la frontiera sa o solicite).

Nota

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
25.11.2024 2499 1999 Euro
10.02.2025 2499 1649 Euro
21.03.2025 2499 1649 Euro
25.10.2025 2499 1649 Euro
23.11.2025 2499 1649 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment single: 590 euro;
A treia persoana in camera dubla - 2499 euro;
Copil sub 12 ani: 1399 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Colombo - Bucuresti via Doha, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania Qatar Airways;
• Taxele de aeroport pentru toate segmentele de zbor (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 2 nopti cazare cu mic dejun in zona Negombo la hotel de 3*(prima noapte de cazare va fi efectuata in jurul ore 05:00 am conform zborului);
• 2 nopti cazare cu mic dejun in zona Kandy la hotel de 3*;
• 1 noapte cazare cu mic dejun in Colombo la hotel de 3*;
• 2 nopti cazare cu mic dejun in zona Eliya la hotel de 3*;
• 2 nopti cazare cu mic dejun in zona Unawatuna la hotel de 3*;
• 2 nopti cazare cu All Inclusive in Ahungalla la hotel de 5*;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar/microbuz;
• Bilete de intrare la obiectivele turistice;
• Asistenta turistica in limba romana - GHID ROMAN SI GHID LOCAL;

Nu sunt incluse

• Taxa de viza pentru Sri Lanka: 20 EUR/ persoana
• Permisul pentru camere foto si video in Sri Lanka (aprox. 3 USD la templul din Kandy, se achita la fata locului)
• Taxe de oras, se achita la receptia hotelurilor, aproximativ 2 euro/persoana/zi;
• Asigurarea medicala si asigurarea storno (recomandate);
• Bacsis pentru sofer - se achita local (aproximativ 5 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid);

Orar de zbor

• Bucuresti - Doha: 12:20 - 17:55 / Doha - Colombo: 19:35 -02:55
• Colombo - Doha: 10:50 - 13:40 / Doha - Bucuresti: 16:25 - 20:30
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Qatar Airways

Galerie foto

Rezerva acum!