INFORMARI PENTRU CALATORIE

Circuite avion
Circuit Tunisia - Magie si Mister 2024 - 2025

Itinerariu: Tunis - Sidi Bou Said - Cartagina - Hammamet - Dougga - Kairaoun - Tozeur - Chott Djerid - Douz - Matmata - Sousse - Tunis
Date plecare: 11.10.2024, 30.04.2025
Circuit cu avionul, 8 zile
Tarif 1399 1049 Euro/persoana(tarif final - taxe aeroport incluse)
Mega reduceri Early Booking, pentru plecarile din 2025! Reducere de 25%
Campanie valabila intre 10 - 29 iunie.

Program

Ziua 1. Bucuresti - Istanbul - Tunis

Ora 08:00 intalnire pe aeroportul din Otopeni cu reprezentantul Europa Travel si imbarcare la ora 10:00 pentru zborul Turkish Airlines cu destinatia Tunis, vom avea zbor cu escala in Istanbul. Sosire in Istanbul la ora 12:35, vom decola catre Tunis la ora 14:25.
15:40 - Odata ajunsi pe aeroportul Carthage din Tunis, veti fi intampinati de ghidul local si transferati direct la hotelul din Tunis. Timp liber la dispozitie pentru relaxare si/sau explorarii al capitalei Tunisiei. Cina si cazare la hotel in zona Tunis.

Ziua 2. Tunis - Sidi Bou Said - Cartagina - Hammamet (aprox. 102 km)

Mic dejun la hotel. De aici veti pleca spre Sidi Bou, un sat pitoresc, care a devenit cunoscut pentru casele albe cu ferestre si usi indigo. Satul este amplasat la o altitudine de 100 de metri si ofera privelisti incantatoare cu Marea Mediterana. Veti continua cu situl arheologic al Cartaginei. Desi orasul original a fost distrus de romani, aici veti gasi ruine ale constructiilor refacute dupa distrugerea orasului. Cel mai impresionant obiectiv este reprezentat de amfiteatru. Acesta poate gazdui 30.000 de vizitatori si este locul unde are loc Festivalul International de Muzica Cartagina. Dupa ce veti savura un pranz delicious((optional) va veti indrepta spre centrul Tunisului. Aici veti vizita Muzeul National Bardo, amplasat intr-un vechi palat beic si renumit pentru colectia bogata de mozaicuri. Dupa aceea nva veti plimba pe strazile din centrul captalei tunisiene. Spre seara veti pleca spre Hammamet, unde veti savura cina si veti fi cazati.

Ziua 3. Hammamet - Dougga - Kairaoun ( aprox. 321 km)

Mic dejun la hotel. Va veti indrepta spre unul dintre cele mai mari situri arheologice din Tunisia - Dougga. Este considerat cel mai bine pastrat sit roman din Africa de Nord. Aici se gasesc urme ale civilizatiilor romane, punice si bizatine. Cel mai important monument este capitolul si teatrul roman. Dupa aceea veti savura un pranz local(optional). Transfer la Kairouan, “capitala Islamului” din Tunisia. Odata ajunsi aici veti fi transferati la hotelul unde veti fi cazati.

Ziua 4. Kairaoun - Tozeur (aprox. 294 km)

Dupa micul dejun veti vizita orasul vechi (medina) Kairouan. Aici vom intra in Marea Moschee, construita in anul 670 de generalul Uqba Ibn Nafi. Acest loc reprezinta una din principalele atractii atat pentru pelerine cat si pentru turisti. Veti continua cu bazinele Aghlabid, una din minunile ingineresti ale lumii antice. Aici s-au pastrat doua bazine mari de apa si cateva cisterne, care au ajutat la distributia apei pe parcursul vremii. Dupa ce veti servi masa de pranz(optional) va veti indrepta spre Tozeur via Gafsa. Cina si cazare in Tozeur.

Ziua 5. Tozeur - Canioanele din Chebika si a cascadelor din Tamerza

Mic dejun. Timp liber la dispozitie pentru relaxare si pentru a explora orasul sau pentru a participa la o excursie optional la plecare cu jeep-uri 4X4 pentru vizitarea canioanelor din Chebika si a cascadelor din Tamerza. Tamerza este poate antica Ad Turres, o statie romana defensiva devenita in epoca bizantina o Episcopie. Ascuns de un lant muntos dominand campia, satul are o locatie privilegiata. Venind din sat, putem ajunge la Oued El Khanga unde se poate admira o cascada foarte frumoasa. La finalul traseului ne va astepta autocarul si continuam spre Kairouan prin Gafsa, cu pauza pentru masa de pranz (optional). Ajunsi in Kairouan (patrimoniu UNESCO) vom face un tur panoramic al orasului care este cea mai veche asezare arabo-musulmana a Magrebului (anul 670 d.Hr.) si unul dintre principalele sale orase sfinte. Capitala timp de cinci secole, acesta a fost locul care a cunoscut o dezvoltare remarcabila a civilizatiei arabo-musulmane. Kairouan este marturia unica asupra primelor secole ale acestei civilizatii si a dezvoltarii sale arhitecturale si urbane. Pranzul(optional). Cina inclusa. Cazare in Tozeur.

Ziua 6. Tozeur - Chott Djerid - Douz (aprox. 130 km)

Dupa micul dejun veti vizita centrul oraselului Tozeur, unde veti putea admira arhitectura unica a acestui oras desertic. De aici veti pleca pe spre Douz, traversand Chott el Djerid, cel mai mare lac sarat al Tunisiei, locul unde au fost filmate o parte din filmele Star Wars. Odata ajunsi in Douz veti servi masa de pranz(optional). Timp liber la dispozitie in oraselul supranumit “Poarta spre Sahara”. Dupa amiaza timp liber la dispozitie. Cazare si cina in Douz.

Ziua 7. Douz - Matmata - Sousse (aprox. 432 km)

Dupa ce veti servi micul dejun veti pleca spre Matmata, un sat vechi si pitoresc bine pastrat. Aici veti intalni case traditionale sapate de berberii tunisieni in pamant, pentru a le proteja de caldura zilei si de frigul noptii. Aici a fost un alt platou de filmare pentru filmul Star Wars. Veti continua spre El Djem, unde se gaseste unul dintre cele mai mari amfiteatre din lume. Aici au avut loc mai multe batalii cu gladiatori. In El Djem veti servi masa de pranz(optional) si veti pleca spre orasul Sousse, situat pe malul marii Mediterane. Cina si cazare in Sousse.

Ziua 8. Sousse - Tunis - Bucuresti via Istanbul

Mic dejun la hotel. In functie de ora din aeroportul Sousse, veti putea vizita impreuna cu ghidul dumneavoastra Portul El Kantaoui, o locatie plina de iahturi de lux. De asemenea va puteti bucura de o ultima cafea tunisiana sau sa cumparati ultimele suveniruri pentru cei dragi. Transfer la aeroport pentru zborul catre Bucuresti via Istanbul, prezentare la birourile de check al Companiei Turkish Airlines la ora 09:10, decolare catre Istanbul la ora 11:10, sosire in Istanbul la ora 15:55, plecare din Istanbul la ora 19:25 si sosire in Bucuresti la ora 19:50.

Informatii utile

• Grup minim: 25 persoane.
• Documente necesare calatoriei: pasaport, valabil cel putin 6 luni de la expirarea vizei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu suntobligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la ghidul insotitor (vezi detalii).
• Bacsisurile pentru prestatorii locali (tips) reprezinta o practica internationala. Sunt recomandate, dar nu sunt obligatorii.
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale.
• Transportul este asigurat cu minibus/midiautocar/autocar clasificat, destinat transportului de turisti in trafic intern si international, clasificate pentru transportul turistic.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.
• Agentia/ghidul insotitor/ghidul local, pot modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice, precum si ordinea zilelor din programul turistic, dar fara a afecta structura programului, atat inainte de calatorie cat si in timpul programului.

Ultima zi turistica este ziua cand se efectueaza transferul hotel aeroport, restul sunt considerate zile de zbor si se pot schimba pana la data calatoriei

Tarife

Data plecare Tarif
11.10.2024 1399 1099 Euro
30.04.2025 1399 1049 Euro

Suplimente, reduceri

Supliment camera single: 159 euro;
Copil sub 12 ani: 649 euro cazat in camera cu 2 adulti.

Servicii incluse

• Bilete de avion Bucuresti - Tunis Carthage - Bucuresti via Istanbul, ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala Compania Turkish Airlines;
• Taxele de aeroport (se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
• 1 noapte de cazare in zona Tunis la hotel de 4*;
• 1 noapte de cazare in zona Hammamet la hotel de 4*;
• 1 noapte de cazare in zona Kairouan la hotel de 4*;
• 2 nopti de cazare in Tozeur la hotel de 4*;
• 1 noapte de cazare in zona Douz la hotel de 4*;
• 1 noapte de cazare in zona Sousse la hotel de 4*;
• 7 Cine;
• 6 Mic dejun;
• Tururile prevazute in cadrul excursiei cu autocar si intrarile la obiectivele turistice;
• Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
• Intrarile la obiectivele turistice: Muzeul National Bardo, Dougga, Capitolul si Teatrul Roman, Marea Moschee Kairouan, El Djem, bazinele Aghlabid;
• Ghid local pe tot parcursul programului turistic;
• Asistenta turistica in limba romana - Ghid roman;

Nu sunt incluse

• Excursiile optionale - se achita local(Canioanele din Chebika si a cascadelor din Tamerza sau Plimbarea cu Camila in Douz);
• 6 Mese de pranz 99 euro/persoana;
• Asigurarea storno(optional);
• Asigurarea medicala obligatorie(optional);
• Taxa de oras, se achita la receptia hotelului, aproximativ 2 euro/persoana/zi;
• Bacsis pentru sofer - se achita local, aproximativ 3 eur de persoana/zi pentru sofer si ghid;

Orar de zbor

• Bucuresti - Istanbul: 10:00 - 12:35 / Istanbul - Tunis Carthage: 14:25 - 15:40
• Tunis Carthage - Istanbul: 11:10 - 15:55 / Istanbul - Bucuresti : 19:25 - 19:50
*Compania aeriana si orarul de zbor se pot modifica pana la data calatoriei.

Compania

Turkish Airlines

Excursii optionale

Canioanele din Chebika si cascadele din Tamerza
Se achita local
Tarmeza este cea mai mare oaza montanta din Tunisia. Relieful deluros din aceasta regiune prezinta o multitudine de izvoare care alimenteaza oazele din vale. Acestea au format pe parcursul timpului mai multe canioane, pe care in prezent se gasesc mai multe lacuri mici si cascade impresionante. Imaginea este una aparte datorita peisajului arid si al culorii apelor de un azuriu unic. Acest peisaj este aparte aici gasindu-se unele dintre putinele cascade din regiunea sahariana. Chebika este o oaza aparte deoarece aici se gaseste un fost castru roman, utilizat din anul 30 iHr pana in anul 640. Dupa plecarea romanilor, in zona s-au asezat berberii. Localitatea, in prezent, este parasita, fiind distrus de o viitura in anul 1969.
Plimbare cu camila in Douz
Se achita local
Plimbarea cu camila este o experienta unica pe care trebuie sa o traiti atunci cand ajungeti in regiunea desertului Sahara. Camilele au reprezentat pe parcursul timpului principalul mod de transport al persoanelor si al bunurilor prin desertul Sahara. Acestea au fost domesticite de populatiile berbere din regiune, datorita rezistentei acestora la climatul arid si la furtunile de nisip. Plimbarile cu camila in Douz sunt facute in general la apus, atunci cand razele rosiatice ale soarelui determina un spectacol de lumini aparte. Vom traversa dunele de nisip si vom urca pe unele dintre acestea de unde vom admira marea de nisip aparent infinita si localitatea Douz aflata jos, in vale.

Galerie foto

Rezerva acum!