Vacante in Balvanyos

Ofertele Europa Travel in Balvanyos

Despre Balvanyos

Cai de acces: Feroviare: Gara Tiagu Secuiesc pe linia Sf. Gheorghe - Bretcu si apoi cu autobuzul (curse regulate); rutiere: DN 11 de la Brasov sau de la Bacsu pana la Targu Secuiesc, apoi prin comuna Turia, pe sosea locala; DN 12 de la Brasov sau Miercurea-Ciuc pana la Bixad, apoi pe sosea locala pana in statiune.
Amplasament geografic:
Statiunea balneoclimaterica permanenta Balvanyos, este situata pe versantul sudic al muntilor Bodoc in curbura Carpatilor la o altitudine de 840 m-950 m. Datorita calitatilor terapeutice ale numeroaselor izvoare minerale si emanetilor post vulcanice prezentate sub forma de mofete, statiunea ofera oaspetilor conditiile unei vacante si peisajul atragator al muntilor din imprejurimi si excelente posibilitati pt. tratamente.
Datorita rocilor vulcanice si sedimentare din sol, emanatiile de bioxid de carbon si de hidrogen sulfurat au favorizat aparitia a mai multor izvoare de apa minerala. Multumita compozitei lor chimice sunt remarcabile in cure de baut, in tratamentele afectiunilor stomacale si intestinale; folosite in baile uscate cu gaz, adica in mofete, se dovedesc a fi factori curativi naturali pentru cei suferinzi de afectiuni de cord si ale sistemului vascular. Aici atat apa, cat si gazul au radioactivitate naturala relativ mare. Baile Balvanyos de azi s-a format din contopirea a trei colonii de bai care au functionat odinioara. Cea mai veche este cea care se situeaza in pasul Balvanyos: Pucioasa din Turia (cuvantul "pucios" se refera la mirosul urat al hidrogenului sulfurat), deoarece in pestera Pucioasa din Turia s-au acumulat gaze terapeutice, pe peretele sau se gasesc picaturi de "vitriol" care au fost si sunt si azi folosite de oameni pentru tamaduirea si vindecarea proprie.
Indicatii terapeutice: afectiuni cardiovasculare (hipertensiunea arteriala, insuficienta mitrala si aortica compensata, arteriopatii periferice prin arteroscleroza, varice); afectiuni asociate (nevroza astenica, afectiuni reumatismale degenerative si abarticulare, boli profesionale.
Tratamente: Mofete, electroterapie, aerosoli, termoterapie (impachetari cu parafina), kinetoterapie, aerohelioterapie, bai carbogazoase, gimnastica medicala si de intretinere in sala de gimnastica. Amenajari de tratamente in interiorul hotelului inclusiv masaj subacvatic.
Contraindicatii:
Nu se recomanda celor care au tumori maligne, boli psihice, boli de natura tuberculoasa, boli infecto-contagioase, femei insarcinate in peste trei luni.
Obiective turistice:
TINOVUL MOHOS LA 1056 metri, de langa Lacul Sf Ana, declarat rerervatie naturala ce adaposteste specii rare de plante
Cimitirul Pasarilor, este o prapastie cu emanatie puternica de hidrogen sulfurat
ruinele Cetatii BALVANYOS (sec XIII). Lacul Sfanta Ana la 10 km de sta?iune, la de origine vulcanice unic in Europa Centrala si de Est

Rezerva acum!