Vacante in Paltinis 2020 - 2021

Ofertele Europa Travel in Paltinis

Despre Paltinis

Statiune turistica permanenta situata la 32 km sud-vest de Sibiu. Este situata la altitudinea de 1442 m intr-o padure de conifere in MunĊ£ii Cindrel. 
A fost întemeiata de Societatea Carpatina Transilvana (S.K.V.) in ultimul deceniu al secolului XIX. Din nucleul de vile initial statiunea conserva Casa turistilor (1894), Casa medicilor (1895), Sala Monaco (1898) si inca o vila, declarate monumente istorice. 
Un fenomen meteorologic frecvent întalnit la Paltinis este inversiunea temperaturii. In astfel de zile dincolo de "marea de nori" aflata in depresiune pot fi vazute varfurile Muntilor Fagaras spre est, ale Muntilor Rodnei spre nord-est, iar spre nord-vest ale Muntilor Apuseni. Fara indoiala, aceasta unica panorama asupra întregii regiuni va va fermeca. Iarna, Masivul Cindrel, prin morfologia sa (culmi domoale si platouri), ofera conditii excelente pentru practicarea schiului de fond si de tura. Veti putea beneficia aici de o oferta variata, care cuprinde schiul alpin clasic, dar si practicarea de activitati sportive la moda, precum snowboarding-ul. Pentru schiul de fond se folosesc mai multe trasee omologate de forurile de specialitate. 
Climatul montan, cu aerul ozonat, recomanda statiunea pentru tratarea asteniilor, a bolii Basedow, a sechelelor pulmonare, surmenaj, hipertiroidie benigna. 
Partia de schi de pe Muntele Oncesti dispune de telescaun, teleschi si baby - lift. Statiunea dispune de vile, hoteluri, restaurante, baruri, club, biblioteca. Paltinisul este punct de pornire pentru multe trasee turistice în Muntii Cindrel si Muntii Lotrului. 
In 1902 statiunea a fost legata de Sibiu printr-o sosea care strabate un cadru natural de o frumusete deosebita. 
Un important obiectiv turistic in statiune il constituie Schitul, o biserica de lemn ridicata in deceniul 3 al secolului XX unde se afla mormantul filozofului Constantin Noica.

Rezerva acum!