Vacante in Praid 2020 - 2021

Ofertele Europa Travel in Praid

Despre Praid

Praid este o localitate din judetul Harghita asezata pe valea Tarnavei Mici, la poalele Muntilor Gurghiului, in depresiunea Praid.

Cai de acces

Rutier:
        -  DN 13 A, Balauseri – Sovata – Praid – Miercurea Ciuc, la 9 km de Sovata sau pe

        -  DN 13 B Praid – Gheorgheni (58 km)

Feroviar: Gara Praid, punctul terminus al liniei secundare Teius – Balauseri – Sovata – Praid care accede la magistrala feroviara Brasov – Sighisoara – Teius – Cluj-Napoca – Satu-Mare – Oradea

Aerian: aeroportul international Targu Mures (70 km).

Merita vazut

Localitatea este cunoscuta mai ales datorita Salinei Praid, una dintre cele mai mari mine de sare din tara si din Europa, ce dateaza din epoca romana. Aerul de aici este puternic ionizat, deosebit de eficient in tratarea afectiunilor respiratorii.

Baza de tratament din Salina Praid se afla la o adancime de 120 m. Salile din subteran sunt dotate cu un sistem de iluminat, o galerie de sculpturi in sare, un muzeu al mineritului, terenuri de joaca pentru copii, o capela, bufet, televizoare, toate acestea avand menirea de a oferi o recreere pentru bolnavi, care in mod obligatoriu trebuie sa petreaca aici minim 4 ore zilnic.

În afara acesteia, localitatea dispune şi de alte puncte de atracţie, precum ruinele cetăţii Rabsonne (veche cetate secuiască), Strandul Praid si Baza de agrement cu 2 bazine exterioare cu apa sarata, Rezervatia naturala Canionul de Sare, Casa memoriala Aprily Lajos, Lacul Ursu si Campul Cetatii, unde exista o pastravarie, un han pescaresc dar si cateva lacuri de agrement şi pescuit.

Rezerva acum!