INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cazare Timotheos Studios 2* - Vacanta 6 nopti in Zakynthos, Grecia 2020 - transport cu autocarul

Tarife de la 203 Euro

Aceasta oferta nu mai este valabila

Galerie foto

Tarifele sunt exprimate in Euro/persoana/sejur
Loc in camera dubla standard
Data plecareTarif standard
20.09.2020 224 Euro
26.09.2020 203 Euro

Servicii incluse

• Transport cu autocar licentiat, a.c., audio-video, 2 soferi;
• Cazare 6 nopti in camere duble;
• Masa conform oferta;
• Asistenta turistica.

Nu sunt incluse

• Transfer ferry;
• Taxa hoteliera (vezi detalii);
• Asigurarile storno si asigurarile de calatorie (vezi detalii);
• Excursiile optionale.

Reduceri / Suplimente

• Reducere copil 2-8 ani 10 euro;
• supliment camera single la cerere.
• Transfer ferry-boat/sens 10 euro;

Despre hotel

Localizare: Adresa: Argassi, 29100, Grecia.Pozitionare GPS: 37.765733 N – 20.920360 E
Hotelul este situat la trei minute de plaja din satul Argassi, pe coasta de est a insulei, la doar trei kilometri de capitala Zante Town. Statiunea de la poalele muntelui Skopos este una dintre cele mai cautate destinatii turistice, cu o viata de noapte vibranta, cu o plaja de nisip lunga de aproapte un kilomentru, de-a lungul careia sunt numeroase taverne care, peste zi, pun la dispozitia turistilor sezlonguri cu umbrele. Faptul ca se alfla la o distanta atat de mica de capitala insulei, constituie un avantaj. In oras pot fi vizitate Muzeul Naval – singurul din lume unde pot fi vazute modele de nave bizantine, casa familei Roma – importanta in istoria locala, Muzeul de Arta Postbizantina – cu fresce, icoane si obiecte din secolul XVI-a. Zante Town este incantator de-a dreptul, cu arhitectura sa in stil venetian (cladirile fiind reconstruite dupa vechile planuri, ca urmare a devastatorului cutremur din 1953), cu superbul port, magazine, restaurante si taverne pentru toate gusturile.
Facilitati hotel: aparthotelul are receptie, seif, gradina, salon cu televizor, restaurant, snack-bar, room-service, piscina exterioara, piscina pentru copii, teren de joaca pentru copii, minimarket, parcare.
Facilitate camere: camerele au terasa sau balcon, aer conditionat (contra cost - 6 euro/zi), chicineta, televizor, seif, baie cu cada sau dus. 

Program

Ziua 1-2 - Plecare pe traseul Bucuresti - Ruse - Sofia - Promachonas - Patras - Killini. Traseu de noapte. Transfer cu ferry in Zakynthos. Cazare.
Ziua 3-7 - Plaja si programe optionale (croaziera, seara greceasca, turul insulei, etc.)
Ziua 8 - Plecare din Zakynthos in jurul pranzului. Transfer cu ferry la Killini. Continuarea drumului spre Romania. Traseu de noapte.
Ziua 9 - Sosirea in Bucuresti in jurul pranzului.
LocalitateOra de plecareOra de sosireLoc de imbarcare
Bucuresti 14:00 08:30 Calea Grivitei, nr. 193B - parcare Muzeul CFR, Vezi harta
Giurgiu 15:15 07:00 Benzinaria Rompetrol - vis a vis de Kaufland - Bulevardul Bucuresti 52, Giurgiu 080047 Vezi harta
LocalitateOra de plecare
la dus
Loc de imbarcareOra de plecare Bucuresti
la retur
Loc de imbarcareTarif transfer pe sens
Bacau 16:30 Autogara Massaro Trans Bacau 06:30 Autogara Obor 20 Euro
Braila 16:30 Catedrala Nasterii Domnului 06:30 Parcare Muzeul CFR - Grivita 20 Euro
Brasov 17:00 Str. Garii Nr.1 05:30 Autogara CDI - Str. Ritmului Nr.35 20 Euro
Buzau 17:59 Mc’ Donald’ S - KM 0 06:35 Parcare Muzeul CFR - Grivita 15 Euro
Campina 18:13 Casa Bucur DN1 Km 92+250 05:25 Autogara CDI - Str. Ritmului Nr.35 15 Euro
Constanta 18:30 Gara CFR - Extravacanta 06:15 Autog. GSM Trans (Baldovin Parcalabul) 30 Euro
Craiova 16:45 Autogara Pelendava, Str. Decebal Nr.3 05:45 Autogara CDI - Str. Ritmului Nr.35 25 Euro
Focsani 17:00 Lidl Focsani, Fosta Autogara 06:35 Parcare Muzeul CFR - Grivita 15 Euro
Galati 16:00 Mc’ Donald’ S 06:40 Parcare Muzeul CFR - Grivita 20 Euro
Iasi 13:00 Autogara Codreanu (Vis-A-Vis De Gara) 07:30 Autogara IDM Basarab Kennedy 30 Euro
Pitesti 19:25 Benzinaria OMV (Vama) 05:45 Autogara CDI - Str. Ritmului Nr.35 15 Euro
Ploiesti 18:45 Benzinaria Petrom Metro 05:25 Autogara CDI - Str. Ritmului Nr.35 10 Euro
Rm.Valcea 17:40 Autogara Antares Transport (1 Mai) 06:31 Autogara Militari 15 Euro
Sibiu 15:30 Autogara Transmixt 06:30 Autogara Militari 25 Euro
Sinaia 17:45 Gara Sinaia 05:27 Autogara CDI - Str. Ritmului Nr.35 15 Euro
Slatina 18:59 Benzinaria Rompetrol - Str. Pitesti 05:45 Autogara CDI - Str. Ritmului Nr.35 20 Euro
Suceava 13:30 Centru - statie McDonald’s 06:30 Autogara Obor 30 Euro

Excursii optionale

Turul insulei cu autocarul
de la 35 euro/pers
Insula Zakynthos are multe de oferit prin peisajul diversificat pe care nu l-ati putea admira daca ati sta numai in interiorul resortului turistic. Pe drumul de-a lungul coastei de la nord spre sud veti admira frumoasele plaje care va vor inspira sa explorati mai mult frumusetea coastei de est a insulei. In calatoria printre munti veti descoperi peisajul din ce in ce mai salbatic si cateva dintre padurile de pini, coasta de vest a insulei cu stancile sale inalte si golful NAVAGIO (SHIPWREK), bijuteria Zakynthos-ului. Prima oprire va fi la Fabrica de ulei de masline din Agios Leon. Aceasta este situata intr-un mic orasel montan, fiind condusa de o familie incantatoare. Totodata veti putea degusta uleiul de masline alaturi de painea proaspata , precum si pasta de masline . Veti afla cate ceva despre arborii de masline, cum cresc si cand se recolteaza acestia.
A doua oprire este la Bazarul local Holidays , unde veti putea incerca lucruri noi folosindu-va simturile . Aici gustul este primordial, fiind una si aceeasi cu auzul , vazul sau mirosul. A doua noastra oprire va ofera posibilitatea de a incerca mai multe delicii locale ca dulciurile si vinul si de asemenea sa vedeti minunatele suveniruri lucrate manual de catre locuitorii zonei muntoase.
Pe toate acestea bineinteles ca aveti posibilitatea de a le achizitiona. Continuam cu vizita la Manastirea Anafonitria ,care este o veche manastire construita in 1429, unde Sfantul insulei, Agios Dionisis a infaptuit cea mai mare minune a sa. Biserica functioneaza inca drept una parohiala si este unul dintre cele mai frumoase site-uri de pe insula , unde veti fi invaluiti de o atmosfera linistitoare.
Cea de-a cincea oprire va fi la bucataria Mama Dimitras unde vom servi masa de pranz.
Pranzul va fi servit intr-o taverna locala pe nume Galaxy , unde mancarea reflecta cu succes frumusetea si simplitatea vietii de pe insula, mancarea fiind pur si simplu delicioasa!
Dupa terminarea pranzului vom opri vom dedica un timp fotografiilor chiar in zona de top a insulei unde regasim unul din cele mai celebre obiective turistice , golful Navagio (Shipwreck).
Utima oprire va fi la Pesterile Albastre, unde vom parcurge 45 de minute relaxante de plimbare cu vasul pe sclipitoarea Mare Ionica. Veti vedea fabuloasele Pesteri Albastre din Skinari , apa din interiorul acestor pesteri fiind de un albastru luminos care va vor incanta cu siguranta.
DE RETINUT! Intrarile la biserici sunt gratuite. Pentru pranz este oprire la una din tavernele traditionale pe zona de munte, unde se serveste mancare gatita cu produse din gospodaria proprie (pranzul nu este inclus in pret, iar cei ce doresc pot lua sandwich-uri cu ei). Excursia dureaza aproximativ 8 ore. Agentia locala poate modifica traseul
Marathonisi-Insula Testoaselor Caretta-Caretta
27 euro/pers
Transferul este asigurat din statiune pana in portul Agyos Sostis si imbarcare pe vas. Vom naviga in largul golfului Laganas pentru a fotografia testoasele, vom opri pentru baie aproape de insula Marathonisi si vom naviga pana in sud la Keri, unde sunt cateva grote si arcade unde culoarea apei este splendida. Din Parcul National Marin fac parte cele trei insule: Cameo, Pelouzo si Marathonisi (numita si insula testoaselor, deoarece seamana cu o testoasa) si alte sapte plaje din jurul golfului: Agyos Sostis, Porto Koukla, Laganas, Kalamaki, Sekania (este interzis sa ajungem pe aceasta plaja), Dafni, Gheraka. Longevivele broaste testoase Caretta-Caretta, sunt de buna vreme atractia si emblema insulei deosebindu-se de alte testoase prin gatul si capul foarte mare.
DE RETINUT! Nu uitati aparatele de fotografiat, costum de baie, protective solara, palarie. Pe vas exista snack bar si toaleta. Excursia dureaza aprox.4 ore.
Kefalonia
45 euro/pers
Insula Kefalonia are o suprafata de 781 km2 si este cea mai mare din Insulele Ionice. Peisajul natural este unul spectaculos. Are munti inalti, vai adanci, o multime de pesteri cu formatiuni geologice ciudate create de fenomene ale naturii. Va vom prelua din resortul dumneavoastra la ora 07:30 a.m. si va vom duce in Schinari de unde la ora 09:00 a.m. vom lua ferbotul catre Kefalonia, iar in jurul orei 10:30 vom fi in Pessada.
Din Pessada ne vom deplasa catre Manastirea St. Gherassimos, sfant protector al insulei. Icoanele cu o vechime de peste 500 de ani, racla cu moastele sfantului va asteapta sa le vedeti. In dedesubtul bisericii se afla o pestera, unde sfantul Gherassimos si-a petrecut cea mai mare parte a vietii. Apoi ne indreptam spre cele mai frumoase si dramatice peisaje catre Pestera Drogarati.
Pestera Drogarati este faimoasa pentru stalagtitele si stalagmitele sale. Aceasta pestera are o acustica perfecta fiind folosita in unul din concertele sale memorabile de catre Maria Kallas. In continuare vom vizita Lacul Melissani, situat intr-o pestera cu un neobisnuit acoperis-dom deschis. La pranz apa lacului reflecta soarele asa incat veti experimenta bogatia culorilor naturii in timp ce sunteti condusi prin pestera cu barca.
Urmatoarea oprire este la St. Efimia, un sat romantic langa mare. Vom stationa in jur de o ora pentru a servi pranzul intr-o taverna chiar langa mare.
Dupa pranz vom calatorii catre sud-vest spre capitala Kefaloniei-Argostoli, aici vom avea timp pentru o cafea, cumparaturi sau doar o plimbare de-a lungul portului. Vom avea o urmatoare oprire pentru a fotografía Plaja Myrtos una dintre cele mai frumoase plaje din Kefalonia.
Turul nostru se incheie la intoarcerea in Pessada unde feribotul asteapta sa ne duca inapoi in Zakynthos.
DE RETINUT! Nu sunt incluse in pret intrarea la Pestera Drogarati si la Lacul Melissani( ambele costa pana la 10 €/ pers.); luati incaltaminte comoda, deoarece se coboara si se urca 118 trepte, aparat foto, palarie de soare. Pranzul se serveste la o taverna traditionala (nu este inclus in pret). Este indicat sa aveti cash, deoarece nu se poate plati cu cardul. Excursia dureaza aproximativ 10 ore.
Croaziera in jurul insulei Zakynthos
30 euro/pers
Va vom prelua din resortul dumneavoastra si va vom duce in portul orasului Zakynthos. De acolo vasul pleaca in jur de ora 09:30 a.m. Calatoria noastra incepe catre nord de-a lungul coastei insulei Zakynthos urmarind plajele Tsilivi si Planos si frumoasele imagini din inprejurimi. Dupa ce vom trece de plajele nisipoase Alikanas si Alikes vom ajunge in nord la Saint Nickolas, unul dintre cele mai idilice sate pescaresti de pe insula. Prima noastra oprire pentru inot va fi la plaja XIGIA o plaja spa cu apa sulfuroasa ce se afla in topul locurilor de vacanta din Zakynthos.
Plaja aici este de o frumusete naturala cu micul golf aflat intre stanci si apa in nuante de turcoaz. Intalnirea dintre apa de izvor sulfuroasa bogata in colagen si cea de mare este grozava pentru sanatate si relaxare.
Urmatoarea oprire va fi la Pesterile Albastre unde lumina soarelui reflectata de apa pe peretii pesterilor, dau marii nuante de violet, rosu si turcoaz. Navigam in jurul capului Skinari pe drumul nostru spre Sud. Poate ca veti fi indeajuns de norocosi sa vedeti delfinii! Diferenta dintre coasta de Est si cea de Vest este enorma. Coasta de Vest este foarte abrupta si cu multe golfuri mici.
Urmatoarea oprire iti va taia rasuflarea, veti vedea ceva ce multi dintre dumneavoastra ati vazut numai pe cartile postale, faimosul SMUGGLER’S WRECK (VASUL TRAFICANTILOR), puteti urca pe vas ca niste pirati, sau puteti inota in apa de culoarea turcoazului. Pregatiti-va aparatele foto pentru a surprinde in imagini fantástica Laguna Portului Vromi si chipul lui POSEIDON conturat pe stanca. Aici se afla cel mai vechi sat de pescari din Zakynthos ce are doua porturi naturale pline cu barci de pescuit.
Dupa aceea vom visita Pesterile DOLPHIN care fac parte dintr-un complex de o suta de pesteri. Intr-una din pesteri va intra si vasul nostru, va opri si vom putea face fotografii. Daca vom fi norocosi vom vedea si delfini. In Sud vom vizita faimoasele pesteri din KERI. Aceste pesteri duc mult in interiorul muntilor din KERI. Sa aveti aparatele foto pregatite pentru a putea surprinde in imagini Insula MARATHONISSI. Cu multi ani in urma insula MARATHONISSI a fost conectata cu insula ZAKYNTHOS. Aceasta insula cu forma de testoasa este faimoasa pentru testoasele CARETTA-CARETTA .
Daca sunteti norocosi, veti putea surprinde in fotografii testoasele, ceea ce va creea unua dintre cele mai memorabile momente de vacanta.
Urmatoarea oprire va fi pe plaja Mavratzi sau Geraka din VASILIKO pentru inot. In drumul nostru de intoarcere in orasul Zakynthos vom trece pe langa mai multe plaje de nisip cum ar fi Porto Zoro, Banana Beach, Porto Roma si St. Nickolas Beach, iar la sosire in oras vom fi asteptati pentru a fi transportati catre resorturile din statiunile noastre. La bordul vasului nostru veti putea servi contra cost sandvisuri, snacks, BBQ si bauturi.
DE RETINUT! Vremea nefavorabila poate schimba programul croazierei
Croaziera la Navagio si Pesterile Albastre
28 euro/pers
Transferul este asigurat pana in capitala insulei, in portul principal de unde se face imbarcarea pe vasul de croaziera. Ochii ne aluneca incet peste padurea de pini, de unde se contureaza zidurile viguroase, pline de istorie ale castelului venetian, constructiile capitalei, asezate la poalele dealului Bohali si catedrala Sf. Dionisios. Spre nord se zareste cea mai veche constructie din capitala, biserica Sf. Nicolae a portului, ridicata de corporatia marinarilor.
Krioneri este plaja ce aduna sute de turisti care prefera sa faca baie in acest loc destul de putin cunoscut.
*Urmarind plajele Tsilivi, Alikanas, Alikes, Tragaki, Kipseli, portul Sf. Nicolae cu cele doua plaje: Xigia (unde apa este sulfuroasa ) si Makris Yalos, ajungem in nord.
Pesterile Albastre (vasul incetineste pentru fotografii) este de departe atractia naturala a insulei alaturi de plaja Navagyo. Stancile spalate de secole, de apa, a dus la formarea acestor caverne, care in razele, peretii calcarosi primesc nuanta de azuriu. Loc pustiu si salbatic preferat de familiile de foci.
Schinari, punctul cel mai nordical insulei, unde vegheaza de secole farul asezat pe stanca plina de verdeata ce lumineaza noaptea pana departe, peste silueta Kefaloniei.
Navagyo, golf numit Agyos Giorgios, a primit denumirea de la vasul naufragiat (navagyo inseamna naufragiu) si este considerata printre primele zece plaje naturale, cele mai frumoase ale Greciei. Deosebita pentru culoarea ei de albastru marin, turquase, versantii inalti de pana la 300 de metri ce inconjoara plaja formand o semiluna, cu adancuri ce gazduieste de ani buni vasul naufragiat, Panayotis, vas ingropat pe jumatate in nisipul cu pietricele ce acopera plaja. Vasul se opreste aproape de mal, (daca vremea o permite), pot cobori si cei care nu stiu sa inoate.
Sf. Ioannis, este insula ce strajuieste intrarea in portul Vromi, impresionand cu cateva pesteri in formare si o culoare a apei foarte frumoasa. Tot aici este o pestera pe care s-a conturat un profil, iar oamenii locului l-au numit < chipul lui Poseidon, zeul marii>.
Kampi este asezarea cu stanci parca spintecate de apa, inalte de peste 300 de metri, care ofera un apus de soare superb ( se poate ajunge cu masina).
Limnionas si Roxa asezari formate pe stancile insulei (unde se poate ajunge si cu masina), amenajate cu sezlonguri si taverna, unde se pot petrece cateva ore de relaxare si liniste.
Korakonissi este o insula mica cu versanti abrupti, spalata de valurile involburate ale marii.
Keri, sudul insulei ascunde plaje mici, izolate si neexploatate inca: Oasis si Marathia, cu stanci inalte si spectaculoase pe care este construit satul Keri, steagul grecesc ce a intrat in < Cartea Recordurilor> asezat in cel mai sudic punct langa farul care pe timp de noapte lumineaza pana la o distanta de 20 de kilometri. Stancile golase si asimetrice, Mitzitra Mare si Mica, intregeste frumusetea acestui loc mirific.
Laganas este golful in care ne strecuram usor, admirand si fotografiind cea mai lunga plaja din insula de 9 km., impartita in: Porto Koukla, Sf. Sostis, Lagana, Kalamaki, Sekania, Dafni, Gheraka.
Vasilikos peninsula verde, formata din numeroase plaje considerate printre cele mai frumoase: Sf. Nicolae, PortoRoma, Mavratsi, Plaka, Banana, PortoZorro, Azuro.
DE RETINUT!: Pe vas exista snak bar (salate, sandviciuri, cafea, racoritoare, dulciuri), toalete; luati cu dvs.costum de baie, lotiune de plaja, palarie, prosoape (pe plaja Navagyo sunt pietricele, va recomandam incaltamintede plaja). Excursia dureaza aproximativ 8 ore, apoi se face transferul inapoi in statiune.
Navigare pe Marea Ionica
65 euro/pers
Se pleaca cu transfer din statiune pana in port, in descoperirea locurilor fermecatoare a insulei Zakynthos. Se navigheaza spre sud-vestul insulei pana in península Vasilikos, inverzita, cu cele mai multe plaje rasfirate de o parte si de alta a franturii de insula: Azuro, Ionian, Banana, Plaka, Ag. Nokolaos, Porto Roma, Mavratzi, Gheraka, Dafni si Sekania.
Plaje mici, diferite intre ele prin peisajele unice, plaje acoperite cu nisip fin, locuri pentru sporturi nautice, amenajate cu sezlonguri si umbrele. Plutind pe apele sarate ale marii Ionice, de un albastru intens si presarata pe alocuri de pete in culoarea cerului, se ajunge ingolful Laganas, bazinul ce are pe marginile lui o plaja lunga de 9 kilometri, printre cele mai lungi din Grecia.
Aici se afla si Parcul National Marindin Zakynthos, primul de acest fel din Grecia, ce protejeaza fauna si flora pe cale de disparitie, dar mai cu seama testoasele de mediterana Caretta-Caretta si focile de mediterana Monachus-Monachus.
Ramanand in admirarea peisajului, ochii se opresc pe cele trei insule muntoase, nelocuite ale golfului: Pelouzo, Marathonisi si AgyosSostis (cunoscuta sub numele de Cameo). Incet vasul se apropie de zona permisa a parcului, pentru a vedea cateva din semnele cuiburilor testoaselor. Se navigheaza pana se ajunge in sudul insulei, la Lacul si Pesterile de la Keri, unde se inoata in apa de un albastru ireal. Pesterile si arcadele deosebit de frumoase, formate in sud, la Keri, ne duc cu gandul la pesterile din nordul insulei si cu siguranta este greu sa faci o ierarhie a frumusetii si incantarii privitorilor. Stanci albe, tasnesc din apa infinita si dau o nota de basm acestui loc, prin cele doua stanci Mitzitra Mica si Mitzitra Mare.
Tot aici in zona sudica se ancoreaza si se poposeste la o taverna unde se serveste pranzul (nu este inclus in pret).
DE RETINUT! Intoarcerea este in jurul orei 18:00; luati cu dvs. costum de baie, palarie de soare si ceva imbracaminte, in caz ca este vant.
Olympia
90 euro/pers
Vechia Olympia unde au avut loc primele jocuri olimpice este situata la 19 km Est de Pirgos inconjurata de dealul Chronos si de raurile Alfios si Kladdeos. Primele jocuri olimpice este de mentionat ca au avut loc in anul 776 B.C. Jocurile au durat peste 1200 de ani pana cand in anul 393 A.D. imparatul Bizantin Theodosius intai le-a interzis.
Secole mai tarziu istoricul francez Pierre de Coubertin a renascut jocurile olimpice in anul 1896 in tara lui natala Grecia. De atunci la fiecare 4 ani Flacara Olimpica este aprinsa in Olympia si torta este purtata de catre un alergator.
Veti fi preluati la ora 08:00 a.m. si trnsportati in portul orasului Zakynthos. La ora 09:00 feribotul pleaca la Kyllini. Din Killini trecem de Pirgos si mergem drept spre Olympia. Un ghid profesionist din Olympia ne va ghida prin situl arheologic, locul unde vechii greci se adunau sa sarbatoreasca si sa venereze zeii lor. Ruinele si coloanele zeilor olimpienilor supravietuiesc de mii de ani.
Cand le veti vedea veti putea sa admirati celebra arhitectura greceasca. Dupa aceea veti avea timp suficient sa vizitati inpreuna cu ghidul nostru noul muzeu, unde veti putea vedea statuete minunate, arme si scule antice ce au fost descoperite in zona arheologica.
Dupa aceea veti vizita satul de astazi din Olympia unde veti putea servi masa de pranz si veti putea cumpara suveniruri, carti etc. Vom parasi Olympia in jur de ora 03:45 p.m., dar inainte sa plecam vom vizita frumoasa fortareata din Killini. Vom ajunge in resortul nostru in jurul orei 19:00 p.m.
DE RETINUT! Nu sunt incluse in pret masa de pranz si taxele de intrare pentru obiectivele turistice.
Parcul Acvatic
28 euro/pers
Zi de distractie la cel mai mare parc de distractii din Zakynthos, care se gaseste in satul Sarakinado, la doar 6 kilometri fata de capitala insulei.
Parcul este construit pe o suprafata de 40.000 mp si ofera vizitatorilor o zi plina de distractie. “Gaura Neagra”, “Topoganul Gigant”, “Iepurele Alunecos”, sunt doar cateva dintre atractiile parcului. In interiorul parcului gasiti toalete, magazine cu suveniruri, snack bar, sezlonguri si umbrele.
DE RETINUT! Luati cu dvs.costumul de baie, prosoape, crema de protective si haine de schimb. Exista loc amenajat unde puteti sa va schimbati. Intrarea la parc, transferal la/de la parc sunt incluse in pret. Transferul catre parc se face in jurul orei 9:00 iar intoarcerea la ora 16:30.
Jeep Safari
55 euro/pers
Plecarea din statiunea dvs. cu jeepul, intr-o calatorie unica, descoperind cele mai frumoase sate pitoresti, biserici si manastiri seculare, intrand intr-o feerica poveste, afland lucruri rare si nescrise despre istoria, cultura si obiceiurile acestui loc, spuse chiar de localnici.
Traseul prin imensele paduri de pini si multa vegetatie, arata mai degraba ca intr-un basm in care s-au adunat toate minunatiile Creatorului. Cateva ore, acesti minunati insotitori va vor arata localitati neexploatate inca de turismul in masa ce are loc pe insula, iar localitatile Agalas, Kiliomeno, Iperagakos si Louha, o sa va confirme acest lucru. Sate mirifice, cu o mana de locuitori ce dau acestora mult calm, implinire si fericire. O mana de oameni pentru care viata si fericirea se rezuma la peisajele si indestularea cereasca ce le-a fost harazita.
Varful muntelui Vrahionas (756 metri, cel mai inalt varf din Zakynthos),o sa va faca sa pregatiti aparatele de fotografiat, pentru ca…nu mai exista cuvinte ci…numai tacere si admiratie. Loc cu vedere panoramica in ansamblu asupra insulei Zakynthos, ce nu poate sa nu ne faca sa ne gandim cum lui Artemis, zeita padurilor, ii placea sa cante prin padurile verzi ale insulei, iar fratelui ei, Apollo ii placea sa o acompanieze, cantand la lira.
Drumul parca cuprins de tacere trece prin satul ExoHora, unde sta de secole batut de vanturi si de ploi, maslinul vechi, copacul vesnic verde si vesnic roditor, care a devenit foarte cunoscut dupa ce milioane de turisti l-au fotografiat. Pitorescul Kampi( partea de vest a insulei), izolat parca de lume, dar cu multa spendoare, este asezat la peste 300 de metri deasupra nivelului apei, unde se poate sta ca martor la cel mai divin apus de soare de pe insula, unde stancile parca spintecate de intemperii si asezate parca de maretul Poseidon pe apa, pazesc fiordul natural creat de natura atat de darnica.
Culorile pastelate de albastru a apei si vegetatia omniprezenta, fac din asezarea Kampi o bucatica de rai. In acest loc plin de frumusete si splendoare se face oprire pentru pranz la una din putinele taverne deschise unde se serveste mancare traditionala cu produse din gospodaria proprie. Urmatoarele localitati de munte Maries si Anafonitria, sunt pline de har, deoarece cu mult timp in urma, cele doua Marii ( Maria si Maria Magdalena) au ajuns pana aici sa propovaduiasca evanghelia si tot in acest loc sfant, pasii smeriti ai Sf. Dionisios treceau odinioara pe aici, ascultandu-si si ajutandu-si semenii.
La peste 500 de metri altitudine se viziteaza satul Volimes,cel mai nordic sat cu peisajele lui idilice si pastorale, unde traditia este invatata de urmasi si in ziua de astazi, satul ofera cele mai multe produse traditionale facute de mainile lor de la broderii, covoare, vase de ceramica si alte suveniruri. Nici productia de ulei, stafide si vin nu trebuie uitate asa ca veti avea ocazia sa le gustati.
Ziua se incheie cu plaja MakrisYalos (coasta nord-est), care se afla la o distanta de doar 4 kilometri fata de portul secundar al insulei, Agyos Nikolaos. Se va face oprire pentru o baie in apa de un albastru ireal pana la micile grote formate prin eroziunea apei si care dau o frumusete aparte acestui loc. Aici plaja este acoperita de nisip fin si pietricele slefuite de apa, asemanatoare celor de pe plaja Navagyo, apa care nu este foarte adanca, numai potrivita si pentru cei care se pregatesc in tainele inotului.
DE RETINUT! Nu uitati aparat foto, costum de baie, prosoape si haine de schimb. Soferii sunt soferi profesionisti si vorbitori de limba engleza, iar intoarcerea este in jurul orelor: 16:00-16:30.Pranzul nu este inclus in pret.
Scuba Diving
60 euro/pers
Descoperirea plajei Agyos Nikolaos (16 km. sud fata de capitala insulei), locul unde se fac scufundarile, cu transfer pana in locul unde sunteti asteptati de instructori calificati (vorbitori de limba engleza si limba greaca), va contribui numaidecat la amintirile ce le veti lua cu dvs. acasa, la intoarcere. Urmeaza instructajul ce se impune, cu video si toate informatiile necesare dupa care se trece scufundarea care dureaza 20 de minute.
Viata marina da ocazia celor ce doresc, sa descopere o alta forma de viata existenta in adancuri, exploatata doar de cei mai temerari si curajosi. Partenerii va pot insoti, unde se pot relaxa pe plaja cu soarele binevoitor al verii si apa numai buna de scaldat sau sa profite din plin de un meci de volei, teren transpus pe nisipul incalzit de razele soarelui, sau sa opteze pentru cateva din sporturi nautice existente pe plaja.
Nici o plimbare pe drumurile inguste si pitoresti nu este exclusa, deoarece in apropierea acestei plaje, se mai pot vizita si plaja Banana (500 metri), atat de apreciata mai ales de tineri, iar tavernele si magazine turistice sunt deschise toata ziua.
Biserica de langa plaja, poarta hramul Sf. Nicolae si poate aveti norocul sa fie deschisa si sa o vizitati. Daca nu, o serie de fotografii superbe puteti face sus pe stancile asimetrice, pe care odinioara era asezata bisericuta. Dar vantul nemilos al iernii a facut ca localnicii sa o mute exact pe locul unde este acum, iar pe timp de vara vin foarte multi greci dar si straini pentru a –si oficializa cununia.
DE RETINUT! Nu uitati costumul de baie, prosoape, crema protectiva solara.Intoarcerea este in jurul orei 17:00, este inclus in pret pregatirea, echipamentul, transferul. Pentru motive de siguranţă este bine să nu faceti scufundari cu 24 de ore înainte de zbor.
Seara greceasca
35 euro/pers
Seara de neuitat cu muzica, dans si cantece traditionale din Zakynthos, seara greceasca organizata la vila Aresti (in satul Ag. Dimitrios la aprox.10 km de capital insulei). Transportul( inclus in pret) se face la un restaurant cu specific grecesc, la nord de capitala la doar 8 km, la vila numita Aresti. Bucate traditionale stropite din plin cu vin local, sunt la discretie.
La aperitiv aveti ocazia sa gustati traditionalul tzatziki (pasta facuta din iaurt, castravete si usturoi), placinta cu spanac (spanakopita), placinta cu branza (tiropita), placinta sau foitaj cu carnati (lukanopita) si sarmalute in frunze de vita (dolmades). Felul principal este format din salata greceasca si frigarui (souvlaki) cu cartofi la cuptor.
Pentru vegetarieni, taverna pune la dispozitia celor interesati - rosii umplute cu orez (jemista) sau spaghete napolitane (cu sos de rosii). Desertul este o prajitura cu crema de vanilie numita frigania.
DE RETINUT! Daca doriti altceva decat ceea ce este inclus in pret, puteti comanda contra cost. Programul de cantec si dans dureaza trei ore, timp in care tineri imbracati in costume nationale va prezinta dansuri din Zakynthos si din Grecia. Programele pot suferi modificari.
* Programele optionale sunt organizate de agentiile partenere, plata se face direct catre acestea.

Informatii utile

• Tarifele sunt in EURO/PERSOANA/SEJUR.
• Tarifele afisate (cazare, suplimente, excursii optionale, taxe de aeroport, etc), sunt valabile la data publicarii ofertelor, acestea pot suferi modificari in orice moment (in sensul majorarii sau micsorarii).
• Ofertele cu caracter special (Early Booking; Oferta speciala; Last minute; etc), sunt valabile in limita locurilor disponibile. Avand in vedere caracterul dinamic al ofertelor, va rugam ca la momentul inscrierii sa reverificati valabilitatea ofertei si a tarifelor.
• Tarifele de la ofertele cu caracter special (Early Booking; Oferta speciala; Last minute; etc), nu se acorda retroactiv la contractele incheiate.
• Reducerile se aplica la tarifele de baza, fara taxe si suplimente.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Pentru tarife la alte tipuri de camere sau persoane (mai multi copii in camera sau adulti), va rugam sa ne contactati.
• Conditii plata: Tarif standard - avans 30% la incheierea contractului si plata integrala cu 21 de zile inainte de plecare. Tarif oferta Early Booking - avans 30% la incheierea contractului si plata integrala la termenul ofertei Early Booking;
**Tarif special - plata integrala in momentul inscrierii, fara optiune de rambursare.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (vezi detalii).
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicitata sume suplimentare (minibar/frigider, seif, aerconditionat, wifi, prosoape la piscine, sezlonguri la piscine sau la plaja, servicii de spa si masaj etc.); In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptia hotelului.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Rezerva acum!