×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta in Zanzibar, Tanzania 2023 - transport cu avionul

Plecari in perioada:08.09.2023 – 09.02.2024

Aceasta oferta nu mai este valabila

Niciun hotel nu este disponibil

Orar de zbor

Bucuresti 15:40 – Zanzibar 07:05 (+1)

Zanzibar 22:20 – Bucuresti 14:45 (+1)

Companie: FlyDubai

*Orarul poate suferi modificari pana la data calatoriei

Excursii optionale

Parcul National Padurea Jozani
 
Singurul parc national din Zanzibar, Padurea Jozani este recunoscuta prin padurile de mangrove si biodiversitate, cu numeroase specii endemice printre care si specia de maimute Red Colobus, aflata pe cale de disparitie. Acestea constituie principala atractie a parcului, mai ales ca sunt foarte obisnuite cu vizitatorii si ajung destul de aproape de acestia. Oricat de mare ar fi tentatia, nu este permisa atingerea si hranirea acestora, deoarece pot deveni agresive. Pe langa maimute, veti putea observa in acest parc si numeroase specii exotice de pasari, reptile si animale care traiesc in jurul mangrovelor.
*Tur al orasului vechi Stone Town
 
Capitala insulei este cunoscuta in primul rand datorita orasului vechi, Stone Town care aduce in prim plan o diversitate culturala fascinanta care se remarca la tot pasul atat in arhitectura locului cat si in obiceiurile si traditiile localnicilor. Vom vizita Vechiul Fort Arab, Palatul Sultanului, Catedrala Anglicana si Piata de Slavi si vom afla mai multe despre istoria acestui orasul si despre principalele evenimente care au dus la ceea ce este astazi Zanzibar, din cele mai vechi timpuri, din perioada comertului cu sclavi si pana in zilele noastre. Veti afla, printre altele ca aici a avut loc cel mai scurt razboi din istoria omenirii cu durata de 38 de minute intre Marea Britanie si Zanzibar.Ne va fascina cu siguranta povestea acestui oras cu toate curiozitatile lui,si ne va uimi faptul ca prima locomotiva cu aburi din Africa de Est a aparut in Zanzibar si era utilizata de sultan pentru a se plimba in jurul palatului sau.
Dupa terminarea turului, doritorii pot poposi la The Zanzibar Cofee House, pentru a savura bauturi locale preparate din fructe exotice sau la unul din magazinele de suveniruri unde vor gasi obiecte locale de artizanat.
Tur thematic - Ruta Sclavilor
 
O mare parte a istoriei insulei a avut in prim plan comertul cu sclavi,cand aproximativiv 75% din populatia insulei a avut de suferit de pe urma sclaviei. La inceputul secolului al XIX- lea, au fost vanduti intre 6000 si 10 000 de sclavi anual pana la sfarsitul secolului cand oficial a fost abolita sclavia, odata cu intrarea sub protectoratul britanic in 1890. Turul va incepe in portul Malindi unde vasele aduceau sclavi din Bagamoyo.
Turul continua cu povestea lui Tippu Tip, un arab negustor de sclavi foarte cunoscut la acea vreme si locurile in care isi ducea existenta, apoi cu o vizita la Catedrala Anglicana care a fost construita pe locul vechii piete de sclavi iar altarul acesteia se afla fix pe locul in care erau biciuiti sclavii. Ne deplasam apoi catre Mbweni, unde vom vizita o fosta scoala de fete destinata celor eliberate din sclavie, apoi catre casa Livingstone si pestera Mangapwani. Dupa anul 1897, cand comertul cu sclavi a devenit ilegal, se spune ca aceasta pestera era folosita pentru a incarcera sclavii care urmau sa fie transportati catre India sau Europa.
Zanzibar, Insula condimentelor-Spice Tour
 
De-a lungul timpului, insula si-a castigat renumele de Insula Mirodeniilor, fiind principala exportatoare de cuisoare la nivel mondial. Pe langa acestea, se cultiva si se comercializeaza o multime de alte plante aromatice. Veti avea ocazia sa descoperiti savoarea fructelor exotice si aroma condimentelor si sa aflati parcursul acestora de cand sunt cultivate pana ajung in preparatele aromate pe care le consumati. In functie de sezonul in care veti vizita insula, veti descoperi aroma condimentelor ca: scortisoara, cardamom, oregano, vanilie, ylang-ylang, cuisoare, cumin, ghimbir si a celor mai aromate fructe dintre papaya, mango, fructul pasiunii si altele.
Legendarul Freddie Mercury
 
Dintre simbolurile insulei, s-au remarcat legendarul solist al trupei Queen pe urmele caruia vom pasi in cadrul acestui tur. Farrouk Bulsara s-a nascut la data de 05 Septembrie 1946 in actualul Stone Town Zanzibar, la aceea data Sultanatul Zanzibar aflat sub protectorat britanic.
Parintii lui ai fost Bomi si Jer Bulsara, persi la origine stabiliti in India Britanica si practicanti ai religiei antice zoroastrismul. Cu toate ca artistul si-a petrecut o mare parte a copilariei in India, acesta a revenit in Zanzibar.
Turul va cuprinde cele mai importante locuri ce fac referire la copilaria si viata artistului: Shangani-locul in care s-a nascut si a copilarit impreuna cu familia, templul Zoroastrian-loc de rugaciune al familiei Bulsara, o scurta oprire la magazinul de suveniruri dedicat muzicii artistului si un restaurant tribute din muzica lui Freddie Mercury.
Croaziera catre Insula Mnemba
 
Descopera exotismul insulei si ce inseamna blue safari, in cadrul unei croaziere care te va aduce mai aproape de farmecul Oceanului Indian si fascinantele recife de corali.Aceasta este o insula privata denumita si atolul Mnemba datorita recifilor de corali care se afla in jurul ei.
Recent,acesta a fost declarata arie protejata pentru testoasele verzi aflate pe cale de disparitie si este un loc ideal pentru snorkeling si scuba diving.In croaziera,veti putea observa numeroase de specii de pesti exotici care traiesc in jurul recifelor,corali cu un colorit deosebit si ape turcoaze.
Frumusetea locului si limpenizea apelor este de nedescris si va va convinge cu siguranta de ce insula este considerata un adevarat paradis al coastelor est africane.
Imaginea nu poate fi complete fara delfinii ce pot fi observati in largul apelor Oceanului Indian in mediul lor natural.Veti avea ocazia sa popositi pentru a admira cum aceste mamifere inoata in apele oceanului.La retur,daca mareea permite,veti poposi pe plaja Muyuni pentru a va bucura de soare si a inota in apele limpezi.
Aventura cu delfini
 
Iubitorii acestor mamifere marine incantatoare nu vor rata,cu siguranta,sansa de a petrece o zi alaturi de acestia.In largul coastelor satului de pescari Kizimkazi,in partea de sud a Insulei Zanzibar este locul cel mai cunoscut in care traiesc numerosi delfini.Cu toate ca par a fi foarte prietenosi,delfinii sunt destul de timizi cand vine vorba de apropierea de oameni,dar persoanele foarte norocoase pot inota alaturi de acestia.
Daca veti aduce echipamentul de snorkeling veti putea admira numeroasele specii de pestisori exotici care inoata in largul coastelor insulei,corali si testoase.In continuare,veti poposi pe plaja pentru a va bucura de soare,a inota si a asculta povestile marinaresti ale pescarilor.
Atentionari speciale:Chiar daca delfinii inoata foarte des in largul coastelor satului Kizimkazi,agentia nu isi asuma raspunderea in cazul in care pe parcursul excursiei delfinii isi vor face cu greu aparitia.
Croaziera catre Pison Island,Insula Inchisorii
 
Arhipelagul Zanzibar ascunde numeroase legende si povestioare care ii confera destinatiei un farmec aparte. Istoria bogata a locului este un plus adus frumusetii peisajelor naturale. Insula mai este cunoscuta sub numele de Changuu, si este arie protejata care gazduieste specia de testoase Aldabra aflata pe cale de disparitie. Datorita faptului ca se afla la distanta considerabila fata de tarm,aceasta a servit ca insula pe care erau izolatii sclavii care participau la revolte si ca insula pe care se tineau in carantina persoanele care se imbolnaveau de febra galbena sau alte boli in timpul epidemiilor care au avut loc de-a lungul istoriei.
Timp liber pentru inot si plaja pe nisipul alb deosebit de fin. Pe drumul de intoarcere, veti putea savura un fruct tropical delicios care va va aminti de savoarea acestei insule.
Tinuta: Tinuta comoda /costum de baie /prosop de plaja /palarie de soare si crema de protectie. Se recomanda si papuci speciali de apa si echipament de snorkeling.
* Programele optionale sunt organizate de agentiile partenere, plata se face direct catre acestea.

Rezerva acum!