INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cazare Hotel Korali 2* - Vacanta 12 nopti in Paralia Katerini, Grecia 2020 - transport cu autocarul

Tarife de la 20 euro

Aceasta oferta nu mai este valabila

Galerie foto

Tarifele nu mai sunt valabile.

Despre hotel

Localizare: Adresa: Athinas 1, Paralia Katerinis, 60100, Grecia. Pozitionare GPS: 40.272979 N – 22.599241 E
Hotelul este situat in statiunea Paralia Katerini, la aproximativ 20 de metri de plaja. Locul, cat se poate de pitoresc si cosmopolit, cu privelisti incredibile la Marea Egee si la Muntele Olimp, este cunoscut pentru nisipul fin, de culoarea aurului, pentru apele limpezi si nu foarte adanci, primind ca urmare calificativul Blue Flag: adica mare si plaje curate, plus grija pentru mediul inconjurator. Asezarea, amplasata in partea de est a prefecturii Pieria, este una dintre perlele Rivierei Olimpului. Denumirea ei vine de la impreunarea numelui micului port Paralia, cu cel al orasului Katerini, capitala prefecturii Pieria. Paralia este renumita pentru hotelurile sale, taverne, baruri si cluburi de noapte. Centrul este plin de magazine de suveniruri, bijuterii si blanuri la jumatate de pret, aduse din celebra Kastoria. Tot de aici, puteti vizita obiective turistice importante din nordul si centrul Greciei, cum ar fi asezamintele monahale de la Meteora, castelul Platamonas, statiunea montana Elatohori, cetatea antica Dion sau Salonicul, dar si o de neuitat croaziera in insula Skyathos.
Facilitati hotel: resortul de familie, cu doua etaje, are receptie non-stop, camera de bagaje, seif (cost suplimentar), birou de turism, check-in/check-out express, lounge/camera comuna cu televizor, aer conditionat, incalzire, camere pentru nefumatori, room-service, inchirieri de biciclete (cost suplimentar). Totodata, hotelul are mobilier exterior, terasa la soare si gradina, restaurant, bar si snack bar, acces la internet Wi-Fi gratuit. Cei care vin cu masinile au la dispozitie o parcare publica din apropiere. Accesul la plaja este direct, cu sezlonguri, paturi de plaja si umbrele (cost suplimentar). Animalele de companie nu sunt acceptate in hotel. Personalul vorbeste germana, greaca si engleza standard.
Facilitati camere: camerele au balcon mobilat, aer conditionat, mocheta, suport de umeras, frigider, televizor, seif, telefon, ceas cu alarma/serviciu de trezire, baie cu dus, uscator de par, facilitati de calcat, acees la internet Wi-Fi.
Website hotel: http://www.koralihotel.gr

Program

Ziua 1 - Plecare pe traseul Bucuresti - Ruse - Sofia - Promachonas - Paralia Katerini. Traseu de noapte. Dimineata, tur panoramic de Salonic. Continuarea drumului spre Paralia Katerini. Cazare la Hotel Korali 3*.
Ziua 2-13 - Plaja si programe optionale (Meteora, seara greceasca, insula Skiathos, etc.)
Ziua 14 - Dimineata program liber (plaja, cumparaturi). Plecare din Paralia Katerini in jurul pranzului. Traseu de noapte.
Ziua 15 - Plaja si programe optionale (Meteora, seara greceasca, insula Skiathos, etc.)

LocalitateOra de plecareOra de sosireLoc de imbarcare
Bucuresti 23:30 06:00 Calea Grivitei, nr. 193B - parcare Muzeul CFR, Vezi harta
Giurgiu 00:15 05:15 Benzinaria Rompetrol - vis a vis de Kaufland - Bulevardul Bucuresti 52, Giurgiu 080047 Vezi harta
LocalitateOra de plecareOra de sosire returLoc de imbarcarePret dusPret dus-intors
Sibiu 15:30 12:30 Autogara Transmixt 15 € 30 €
Bacau 15:12 12:00 Autogara Transport Bistrita SA 15 € 30 €
Craiova 17:21 12:30 Gara Craiova 20 € 40 €
Galati 11:00 11:40 Autogara Metropoli 15 € 30 €
Slatina 14:00 11:10 Autogara Transbuz SA 15 € 30 €
Ramnicu Valcea 16:56 14:00 Autogara 1 Mai 12 € 24 €
Braila 15:30 11:40 Baldovin Parcalabul 15 € 30 €
Brasov 17:00 11:00 Str. Garii nr. 1 15 € 30 €
Constanta 18:30 10:40 Gara CFR - Extravacanta 22 € 44 €
Pitesti 19:00 09:30 Gara Pitesti 12 € 24 €
Sinaia 18:04 09:33 Gara Sinaia 13 € 26 €
Campina 19:00 09:00 Autogara Campina 12 € 24 €
Focsani 17:55 10:33 Gara Focsani 13 € 26 €
Ploiesti 20:13 08:09 Gara Ploiesti Sud 7 € 14 €
Buzau 19:00 09:37 Autogara Sud Voicila Mag 12 € 24 €

Excursii optionale

Excursie de o zi la Meteora
20 euro/pers

Meteora este unicul centru al ortodoxiei inca din secolul XI. In doar o zi puteti vizita Meteora si realiza un pelerinaj intre natura si Dumnezeu, care a construit acest fenomen unic. Veti putea observa chiar pe varful stancilor, construite 24 de manastiri, dar doar 6 dintre ele pot fi vizitate si deschise publicului: Marele Meteor, Varlaam, Sfânta Treime, Sf. Ștefan, Rusanou, Sf. Nicolae.
De-a lungul excursiei vom vizita doar doua dintre manastiri si un magazin de icoane. Imbarcarea va fi dimineata la ora 6.30 din parcarea magazinului Lidl din statiunea Paralia Katerini, itinerariul excursiei fiind Riviera Olimpului – Larissa – Trikala – Kalambaka. In drumul nostru spre orasul Larissa vom face o oprire pentru micul dejun de aproximativ 20 – 30 minute, la un fast - food.
Vom traversa unul din cele mai importante orase din Grecia – Larissa, important centru industrial si nod rutier. In jurul orei 11.30 vom face o oprire la un atelier de icoane din orasul Kalambaka unde vom putea vedea si primi informatii despre cum se clasifica icoanele, pictura bizantina si vom avea si timp liber pentru cumparaturi .
In jurul prinzului vom face o oprire de aproximativ 1 ora pentru a vizita cea mai veche si cea mai mare manastire din complexul monahal de la Meteora – Manastirea Marea Meteor cu hramul Schimbarea la fata a Mantuitorului – tur cu ghid specializat si timp liber pentru vizitare si cumparaturi. Urmatoarea oprire o vom face la Manastirea Rousanou avind hramul Sf. Varvara – timp liber pentru vizitare 45 minute. Ultima oprire o vom face la un restaurant unde optional puteti servi masa de prinz. Sosire in statiune in jurul orei 18.00.

Croaziera Skiathos
35 euro/pers

Plecarea va fi dimineata la ora 5.30 din parcarea magazinului Lidl din statiunea Paralia Katerini, itinerariul excursiei fiind Riviera Olimpului – Larissa – Volos – Ahileio/Amaliapoli, de unde ne vom imbarca pe vasul de croaziera. 
Vom porni in croaziera in jurul orei 8.30 – 9.00 spre insula Skiathos, iar pe parcurs vom primi informatii despre insulele pe linga care vom trece si povestea lor: Evia si Trikeri. La bordul vasului vom putea invata sa dansam: sirtaki, sirto si hasapiko – dansuri traditionale grecesti. In jurul prinzului vom face prima oprire pe insula Skiathos – in orasul capitala cu acelasi nume, vom beneficia de o pauza de 2 ore in care vom putea vizita Cetatea Bourtzi – important edificiu cu arhitectura venetiana construit in anul 1211, 
Biserica Sf.Nicolae si Turnul cu ceas de unde vom putea vedea o panorama unica asupra orasului Skiathos; dar optional putem servi masa de prinz la una din tavernele situate in port. In jurul orei 14.00 ne vom imbarca si vom ocoli insula aproximativ 30 – 40 minute cind vom debarca pe cea mai cunoscuta plaja a insulei – Koukounaries. Denumirea plajei vine de la padurea de pini argintii ce o marginesc, aici vom avea timp liber aproximativ 2 ore pentru plaja, baie in mare si/sau practicarea sporturilor nautice. 
Pe drumul de retur spre continent vom repeta alaturi de capitanul vasului pasii dansurilor traditional elene. Sosire in statiune in jurul orei 22.30 – 23.00.

Olympus
15 euro/pers

Vom petrece o jumatate de zi la muntele Olimp, locul unde gazduia in atinchitate 12 zei. Partea de nord a muntelui a fost declarata Padure Nationala in anul 1931, iar din anul 1981 UNESCO l-a declarat Rezervatie Naturala.
Imbarcarea va fi dimineata la ora si locul stabilit de agentia locala, din statiunea Paralia Katerini, itinerariul excursiei fiind Paralia Katerini-Nei Pori – Litochoro. In jurul orei 9.00 vom ajunge si debarca in orasul Litochoro situat la poalele muntelui Olimp, iar de aici vom porni intr-o incursiune spre canionul Enibeas unde vom putea vedea o frumoasa cascada numita si Cada lui Zeus, iar in jurul orei 11.00 ne vom imbarca in autocar si vom porni spre Manastirea Dionissos unde timp de 45 minute vom avea posibilitatea de o vizita.
Ultima oprire o vom face in pitorescul sat Paleos Panteleimonas – sat traditional unde vom poposi pentru aproximativ 1 ora, timp in care vom putea vizita biserica Sf Pantelimon si vom putea (optional) sa servim masa de prinz la una dintre taverne. Sosirea in statiune va fi in jurul orei 14.00.

Edessa si Pozar
20 euro/pers

Bucurati-va de un program de relaxare insotite de caracteristici terapeutice si de puterea de vindecare a izvoarelor termale din Pozar, in fascinantele piscine naturale exterioare. Imbarcarea va fi dimineata la ora 8.00 din parcarea magazinului Lidl din statiunea Paralia Katerini, itinerariul excursiei fiind Riviera Olimpului – Aeginio – Edessa - Pozar.
In jurul orei 10 vom ajunge in localitatea Edessa renumita pentru cascadele sale, vom face o oprire de circa o ora si jumatate pentru a vedea cea mai impresionanta cascada din zona – Karanos (70 m) dar si cascadele Diplos.
Ne vom reimbarca si dupa aproximativ 1 ora vom ajunge in statiunea Pozar – renumita pentru apele termale, aici vom stationa pentru circa 2-3 ore timp in care aveti posibilitatea de a face baie in bazinele amenajate (contra cost aprox 3 euro/persoana), la cascada (2 euro) sau in bazinele natural formate de-a lungul raului. Ultima oprire o vom face la o taverna unde optional puteti servi masa de prinz. Sosire in statiune in jurul orei 17.00.

Seara greceasca
20 euro/pers

Va asteptam alaturi de noi pentru a participa impreuna la un program artistic traditional grecesc, unde veti putea savura mancarurile si bauturile specifice acestei tari si mai mult decat atat veti putea invata cativa pasi din dansurile traditionale: sirtaki, zorba.
Programul incepe in jurul orei 20.00-20.30 prin preluarea turistilor cu autocarul din statiunea Paralia Katerini. O seara pe saptamana este dedicata distractiei in stil grecesc, unde cina, vinul, muzica si dansul folcloric va vor incanta cu momente de neuitat.
Programul serii se va desfasura intr-unul din restaurantele cu specific traditional ce delimiteaza statiunea Paralia Katerini. Dansatori si dansatoare, imbracati in costume populare intretin atmosfera cu un program folcloric interesant.
Turistii sunt invitati la dans si toata lumea se distreaza. Seara va fi dedicata degustarii unei cine cu produse traditionale dar si participarii la programul interactiv de muzica si dansuri traditionale elene. Programul artistic va lua sfarsit in jurul orei 24.00.

Atena
45 euro/pers

Atena este orasul – capitala a Greciei, locul unde a luat nastere democratia. In aceasta excursie vom vizita Atena si vom admira de aproape Acropolis, unul din cel mai spectaculos monument din lume. Imbarcarea va fi la miezul noptii la ora 00.00 din parcarea magazinului Lidl din statiunea Paralia Katerini, itinerariul excursiei este Riviera Olimpului – Larissa – Lamia – Atena – Termopile – Larissa – Riviera Olimpului.
Pe parcursul noptii vom strabate cca 490 km pina in orasul Atena . In cursul diminetii vom face prima oprire in orasul Atena – in portul Piraeus – cel mai mare port al Greciei (15-20 minute), unde vom face un tur panoramic de oras, ce va cuprinde : stadionul Kalimarmaro numit si stadionul Pacii si Prieteniei (oprire pentru fotografii circa 15 minute), templul lui Zeus Olimpianul, Parlamentul, Universitatea, Piata Omonia, Piata Karaiskaki si Acropole.
Impreuna cu ghidul local se face vizita la Acropole, aproximativ 1,5 ore iar apoi, pietonal se coboara in vechiul cartier Plaka spre Mitropolie.
Dupa vizitarea Mitropoliei se da un timp liber pentru vizita individuala sau shopping iar apoi se porneste (pietonal) spre piata Syntagma pentru a participa la schimbarea garzii , unde se vad vestitii soldati Evzoni. In jurul orei 13.00 – 13.30 ne vom reimbarca pentru drumul de retur in statiune, pe traseu vom mai face o oprire de circa 30 minute la monumentul de la Termopile – dedicat lui Leonidas si celor 300 de spartani.
Ultima oprire de circa 30-40 minute va fi la un fast food pentru servirea mesei de prinz (optional). Sosire in statiune va fi in jurul orei 20.00.

Salonic
10 euro/pers

O vizita in orasul Salonic va va oferi o zi de neuitat, cu amintiri memorabile.
Veti intalni aici arta si structura romana, si bisericile byzantine.Plecarea va fi dimineata la ora 9.00 din parcarea magazinului Lidl din statiunea Paralia Katerini, sosire in orasul Salonic in jurul orei 10.00 – tur panoramic de oras care include: Arcul lui Galeriu, Biserica Sf. Sofia, Rotonda, Biserica Sf. Dumitru – oprire pentru circa 30 minute, Turnul Alb, timp liber pentru cumparaturi. Imbarcare in jurul orei 16.00 pentru retur in statiune.

* Programele optionale sunt organizate de agentiile partenere, plata se face direct catre acestea.

Informatii utile

• Tarifele sunt in EURO/PERSOANA/SEJUR.
• Tarifele afisate (cazare, suplimente, excursii optionale, taxe de aeroport, etc), sunt valabile la data publicarii ofertelor, acestea pot suferi modificari in orice moment (in sensul majorarii sau micsorarii).
• Ofertele cu caracter special (Early Booking; Oferta speciala; Last minute; etc), sunt valabile in limita locurilor disponibile. Avand in vedere caracterul dinamic al ofertelor, va rugam ca la momentul inscrierii sa reverificati valabilitatea ofertei si a tarifelor.
• Tarifele de la ofertele cu caracter special (Early Booking; Oferta speciala; Last minute; etc), nu se acorda retroactiv la contractele incheiate.
• Reducerile se aplica la tarifele de baza, fara taxe si suplimente.
• Tarifele pentru copii, sunt valabile numai daca acestia sunt cazati in camera cu minim 2 adulti.
• Pentru tarife la alte tipuri de camere sau persoane (mai multi copii in camera sau adulti), va rugam sa ne contactati.
• Conditii plata: Tarif standard - avans 30% la incheierea contractului si plata integrala cu 21 de zile inainte de plecare. Tarif oferta Early Booking - avans 30% la incheierea contractului si plata integrala la termenul ofertei Early Booking;
**Tarif special - plata integrala in momentul inscrierii, fara optiune de rambursare.
• Documente necesare calatoriei: pasaport sau carte de identitate in curs de valabilitate pe durata calatoriei.
• Asigurarile storno si cele medicale (vezi detalii), nu sunt obligatorii, dar sunt recomandate.
• Conditii calatorie pentru minori (vezi detalii).
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel. Acestea se achita de catre turisti la receptia hotelului (vezi detalii).
• Clasificarea unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile de destinatie, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicitata sume suplimentare (minibar/frigider, seif, aerconditionat, wifi, prosoape la piscine, sezlonguri la piscine sau la plaja, servicii de spa si masaj etc.); In momentul sosirii la hotel, solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora. Problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptia hotelului.
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vorcomunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Rezerva acum!