×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

10 lucruri interesante despre Israel

Stim destul de putine despre Israel. Cu totii ne-am axat pe locurile de vizitat, de mancarea traditionala si de plajele pe care sa le vedem. Insa, exista cateva lucruri mai interesante despre Tara Sfanta pe care, probabil, nu le-ai auzit pana acum. Iar daca ai facut-o, sigur nu le-ai incercat/vazut pe toate. Asadar, fa-ti o lista si hai intr-o vacanta in Israel. Perioada este perfecta pentru circuite low-cost.
1. Tel Aviv este orasul cu cele mai multe restaurante de sushi pe cap de locuitor, dupa Tokyo si New York. Aici exista peste 100 de restaurante de sushi.
2. Israelienii consuma a treia cea mai mare cantitate de legume si dulciuri din lume. Iar asta probabil pentru ca preparatele sunt delicioase.
3. Israel are 137 de plaje oficiale...dar doar 273 de kilometri de coasta. Iti imaginezi ce rasfat? O vacanta de-o luna ar fi perfecta pentru a le vizita pe toate.
4. Scena de deschidere a filmului „Insider” cu Al Pacino a fost filmata in Israel. Zona i-a impresionat nu doar pe actori, ci si pe regizori. Sigur te va impresiona si pe tine.

Israel are cel mai mic lac cu apa dulce din lume

5. Haifa, Israel are una dintre cele mai mici sisteme de metrou din lume, cu o pista de 1.8 km si doar patru garnituri de metrou. O plimbare cu metroul in Israel poate fi chiar distractiva.
6. Marea Galileii - situata la 212 kilometri sub nivelul marii - este cel mai mic lac cu apa dulce din lume (si cel mai mare din Israel).
7. Oamenii pot pluti cu usurinta in Marea Moarta, datorita concentratiei de sare neobisnuit de mare. Este aproape imposibil sa te scufunzi in ea.
8. Muntele Maslinilor din Ierusalim este cel mai vechi cimitir din lume, fara perioada de intrerupere.
9. Eilat si Rezervatia Valea Hula sunt unele dintre cele mai bune site-uri-vizionarea de pasari din lume.
10. Pasarea nationala a Israelului este pupaza. Rezervatia Valea Hula si Eliat sunt cele mai bune situri din lume pentru a fotografia pasari.

Rezerva acum!