×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

10 motive pentru care ne place Grecia

Cine nu adora Grecia? Cine nu a fost macar o data in Grecia? Cine nu a gustat vreodata mancarea greceasca sau cine nu a ascultat macar o melodie de-a lor. Putin probabil sa existe un calator care sa nu fi facut toate acestea. Si asta pentru ca Grecia este tara in care vacanta este ieftina, peisajele sunt idilice, iar ospitalitatea ne face vacanta de neuitat. Iata 10 motive pentru care ne place Grecia.

1. Mancaruri simple, fresh si aromate

Gastronomia Greciei e plina de savoare. Toate mancarurile sunt preparate cu ingrediente locale si proaspete, in special cu haloumi si branzeturi Feta. Iar cand vine vorba de mancare, in Grecia nu te plictisesti niciodata. Insulele au propriile lor specialitati regionale si feluri de mancare cu semnatura, cum ar fi fructe de mare si carne la gratar.

2. Un climat perfect

Si cand spunem perfect, spunem pentru fiecare sezon, in orice destinatie. Desi temperaturile iti pot parea ridicare, vara nu te topesti de cald. Iar asta se datoreaza brizei mediteraneene placute. Cat despre frig, temperatura minima, in plina iarna este de maximum zero grade. Perfect cat pentru o vacanta confortabila la schi.

3. Sate cu traditie

Satele grecesti sunt pitoresti. Fiecare are un farmec propriu si caracteristici distinctive. Vei intalnie sate pline cu case colorate si site-uri istorice antice, cum ar fi bisericile. In ele, vei descoperi o viata tipic greceasca.

4. O diversitate naturala frumoasa

Munti, vulcani, campii, plaje intinse, stanci abrupte si ape linistite sau demne de surfing. Asa arataa pe scurt Grecia. Este tara cu o varietate de peisaje si locuri pe care nu le vei gasi nicaieri altundeva in lume.

5. Monumente aparte si situri UNESCO

Grecia detine multe situri de patrimoniu mondial UNESCO, dar si unele dintre cele mai uimitoare monumente din lume. Printre ele se afla orasul medieval Mystras si situl arheologic din Delphi, locuri care ar trebui vizitate macar o data.

6. Oameni calzi si primitori

Grecii sunt ospitalieri. O stii chiar si daca n-ai pasit vreodata pe tarm gresesc. Toata lumea o spune, toti ii lauda si o multime ii admira. Ospitalitatea lor iti face vacanta mai placuta si de neuitat. Poti interactiona cu ei, te posi amesteca printre ei si poti lua masa impreuna cu ei.

7. Lucruri unice destinatiei

Tara ofera multe oportunitati pe care nu le vei gasi in alta parte. Printre ele: alpinismul in Meteora. Degustarea de mastiha (gatite doar in Chios) si scufundari in golfuri neatinse. Acestea sunt cateva experiente speciale si rare, de care nu te poti lipsi in timpul unei vacante in Grecia.

8. O tara cu traditie si cultura bogate

Datorita locatiei sale, Grecia este bogata in traditii si are o cultura influentata de mai multe ocupatii. Iar grecii sunt mandri de asta. Poti descoperi cultura tarii in religie, limba, muzica, mancaruri si multe alte aspecte. Trebuie doar sa fii atent la detalii. Nu merge in Grecia doar pentru plaje.

9. Grecia are o varietate de insule

Tara acopera un arhipelag cu mii de insule. Da, in Grecia gasesti insule de diferite dimensiuni, forme, calitati si frumuseti. Pe aceste insule, vei ajunge sa te relaxezi sub soare, sa te bucuri de ape albastre ca de cristal, sa savurezi bucate simple dar pline de arome si sa practici o multime de activitati distractive. Pe scurt, sa ai o vacanta completa.

10. Plaje splendide

Grecia este cunoscuta ca destinatie de vara tocmai datorita numarului nesfarsit de plaje frumoase, una diferita de cealalta. Mykonos are plaje de nisip alb cu ape limpezi, turcoaz. Santorini are plaje cu nisip vulcanic, acoperite cu pietricele si scoici. In Thassos gasesti plaje cu nisip fin, auriu, iar in Zakynthos admiri Navagio, plaja cu peisaj idilic, incadrata in stanci. Practic, Grecia este o destinatie mare de plaja!

Rezerva acum!