×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

10 motive sa-ti iei o vacanta in Praga

Vacanta in Praga… imagineaza-ti palate imense, castele de basm, turnuri si poduri ce traverseaza rauri linistite, inconjurate de verdeata. Asta este imaginea de ansamblu a celebrul oras cech: Praga. Un oras vibrant care are atat de multe de oferit incat nicio vacanta nu-ti va fi de ajuns. De ce iubim asa mult Praga? Iata 10 motive, care te vor face sa-ti iei o vacanta in Praga.

1. Vacanta in Praga: Cea mai tare destinatie de party!

Stiati ca bautura in public nu este interzisa in Republica Ceha? Sau ca poporul ceh bea cea mai mare bere din lume? De fapt, aceasta tara este una dintre cele mai bune destinatii de party din Europa. In Praga exista numeroase cluburi si baruri, datorita carora n-ai cum sa te plictisesti. Petrece cate putin prin toate. Cu moderatie, insa!

2. Este unul dintre cele mai bune orase din Europa

Nu e de mirare ca Praga este faimoasa in toata lumea - orasul are multe de oferit. Pentru ca se afla fix in inima Europei, este foarte usor sa ajungi intr-o vacanta in Praga de oriunde te afli. In plus, toata lumea gaseste ceva atractiv in Praga. Daca iti place istoria si arhitectura, veti petrece ore intregi in jurul frumosului oras vechi. Daca iubesti natura, poti merge intr-o croaziera pe raul Vltava sau poti conduce 2 ore la Karlovy Vary - cel mai renumit oras balnear din Cehia. Daca iti plac petrecerile, ai cluburile si barurile din Praga. Este un oras care iti ofera o multime de posibilitati de distractie, indiferent daca esti in vacanta solo, cu partenerul, familia sau un grup de prieteni.

3. Praga are monumente minunate

Orasul vechi din Praga este unul dintre cele mai frumoase din Europa. Prazsky Hrad este cel mai mare castel din lume. Podul Charles apare in multe filme de la Hollywood, inclusiv unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor: Misiune Imposibila. Iar lista poate continua, insa ti-am strica tot farmecul… Uimitor este ca puteti te poti caza in una dintre cladirile istorice ale orasului Praga: Sheraton Prague. In fine, asta daca iti permite buzunarul. Preturile sunt destul de piperate.

4. Vacanta in Praga cu evenimente la tot pasul

Intotdeauna se petrece mult in Praga. In Orasul Vechi, sunt organizate mici festivaluri in fiecare colt. Fie ca este vorba de un concert cu o trupa locala, fie ca-i un festival gastronomic, cu carnati traditionali sau cu trdlo (aluat cald, dulce, copt racit cu inghetata, ciocolata sau frisca), poti fi sigur ca nu te vei plictisi Praga.

5. Toata lumea vorbeste limba engleza

Nu trebuie sa-ti faci griji privind comunicarea dinin Cehia - aproape toata lumea vorbeste limba engleza. Praga este un oras multicultural, astfel incat vei auzi engleza peste tot in jurul tau.

6. Cehii sunt toleranti

Praga este un loc perfect pentru toata lumea. Cehii sunt foarte toleranti, asa ca te vor accepta, indiferent de orientarea sexuala, de culoarea parului sau daca porti burqa. Indiferent de culoarea pielii, vei fi tratat normal oriunde vei merge.

7. Este ieftin in Praga

Cine nu iubeste destinatiile turistice ieftine? Poti calatori in Praga, chiar daca nu esti milionar. Este un oras destul de ieftin. Pentru o masa intr-un restaurant local, veti plati mai putin de 15 lei. Berea va fi si mai ieftina, va costa 6 lei in bar si mai putin de 4 lei intr-un magazin. Calatoria de 30 de minute intr-un transport public va costa aproximativ 4 lei.

8. Republica Ceha este in Uniunea Europeana

Iar asta te ajuta sa calatoresti mai usor si in imprejurimi!. Republica Ceha este membra a Uniunii Europene si face parte din Zona Schengen, ceea ce inseamna ca nu exista frontiere intre Cehia si tarile invecinate: Germania, Polonia, Austria si Slovacia. Iti poti programa o vacanta prelungita, care sa inclusa si excursii in tarile vecine.

9. Mancarea din Cehia este delicioasa

Chiar iubim mancarea ceha! Dimineata poti avea Oblozene chlebicky - sendvisuri de casa deschise. Pentru masa de pranz ar trebui sa incerci Goulash de carne de vita in stil Praga, cu faimoasele galuste de paine de drojdie. Schnitzelul este perfect pentru cina. Totul ar trebui, evident, sa fie servit cu o bere, de preferat Krusovice, Kozel sau Pilsner. Exista atat de multe restaurante excelente in Praga! Unul dintre cele mai bune este Brasserie Delice.

10. Praga este un oras sigur

Praga este listat adesea ca fiind unul dintre cele mai sigure orase din lume. Nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la jafuri, rapiri, batai de strada si alte violente. Bineinteles ca furtul din buzunare exista peste tot in intreaga lume. Asadar, este bine ai grija de lucrurile tale in timp ce calatoresti. Cu toate acestea, multi stiu ca este sigur sa calatoresti singur in Praga noaptea.

Rezerva acum!