×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce vizitam in timpul unei vacante in Bulgaria

Litoralul bulgaresc, o destinatie apropiata romanilor, accesibila ca preturi si ospitaliera, are o multime de atractii turistice interesante, pe care putini dintre vizitatorii sai le-au experimentat in vacante. Pe langa o destinatie de vacanta all inclusive, litoralul bulgaresc are frumuseti naturale, parcuri protejate prinlege, orase cu arhitectura antica si chiar o gradina zoologica cu peste 100 de specii diferite de animale, aflate pe cale de disparitie. Asadar, cand optezi pentru o vacanta pe litoralul bulgaresti, ia in cosiderare si vizita atractiilor turistice de mai jos, altele decat cele deja arhicunoscute de majoritatea turistilor. Le-am ordonat in functie de statiuni. Enjoy!

Shumen Putini au auzit de Shumen si de atractiile sale. Aici, ai Moscheea Tombul - un templu musulman activ, considerat una dintre cele mai mari moschei din Peninsula Balcanica si cea mai mare din Bulgaria. Ea a fost construita intre 1740 si 1744, iar interiorul sau detine picturi murale cu vegetatie, figuri geometrice si inscriptii din Coran. Moscheea Tombul se afla in Shumen, pe strada 21 Pakovski.

Rezervatia nationala de Istorie si Arheologie Madara - se afla la 18 kilometri est de Shumen si este recunoscuta de UNESCO ca sit al Patrimoniului Mondial. In ciuda lipsei sale de promovare, ea gazduieste monumente arheologice din 4.000 i.Hr. si pana in secolul 15. Unde mai pui ca tot aici gasesti pesteri aparte si relieful stancos de 25 de metri - „Calaretul din Madara” - in varful caruia inca stau in picioare zidurile cetatii medievale si vila romana.

Dobrich Centru pentru Protectia naturii si a animalelor - unic in Europa de Est. El se intinde pe 16 hectare si detine o gradina zoologica cu peste 100 de specii diferite de animale, printre care cerbi, lame, mufloni, pasari exotice, cai, caprioare si bizoni. Gradina zoologica este apreciata in Europa datorita programului sau de reproducere si reintroducere in ecosistem a unor specii de pasari si animale aflate pe cale de disparitie.

Varna Catedrala Adormirea Maicii Domnului - o catedrala aparte, considerata una dintre principalele atractii turistice ale orasului. Sta mandra chiar in centrul orasului Varna si a fost construita in 1886 in memoria soldatilor rusi, decedati in razboiul de eliberare a tarii de sub stapanirea otomana. Catedrala este cunoscuta pentru vitrariile sale, pentru picturile murale, pentru iconostasul sculptat si pentru tronul de episcop. Insa, peste toate, marea atractie este o scara in spirala, cu peste 133 de trepte, care iti indruma pasii spre clopotnita, de unde ai o vedere spectaculoasa asupra intregului oras.

Baile romane (Thermae) se afla in zona dintre strazile Han Krum, Tarul Kaloyan, Knyaz Dondukov si Capitanul Dobrev si exista din a doua jumatate a secolului al II-lea. Ele se intind pe 7.000 de metri patrati si se spune ca inaltimea constructiei a fost de 20 de metri.

Varna Sea Gardens este un parc public, amenajat cu delfinariu, planetariu, acvariu, terariu si o gradina zoologica. Ele au fost deschise publicului inceputul secolului 20, iar copacii si plantele crescute aici sunt din Bulgaria si zona Marii Mediterane.


Rezerva acum!