12 ore în Paris!

Paris

Paris… orașul luminii, capitala fashion a lumii și destinația romantică râvnită de majoritatea cuplurilor! Locul în care să mergi indiferent de anotimp, de starea vremii sau de starea de spirit! Poți fi nostalgic, amorezat, vesel sau plin de energie, că Parisul îți oferă fix ceea ce ai nevoie! Gândește-te la Turnul Eiffel, la evenimentele fashion ale lumii, la cafeaua savurată pe trotuar, la baghetele proasptăt scoase din cuptor sau la coloratele pricomigdale… cum să nu te îndrăgostești de Paris? Însă, pe cât de atractiv, Parisul este un oraș extrem de aglomerat, în aproape orice anotimp. Să fim finceri, în special toamna, când culorile anotimpului au parcă lipici la îndrăgostiți. Tocmai de aceea, savurează tot ce are mai bun Parisul de oferit, într-un tur de 12 ore!

Trocadéro

Consideră-ne romantici, dar Turnul Eiffel topește inimile chiar și celor mai cinice persoane. Tocmai de aceea, începem ziua cu o priveliște grandioasă a celui mai faimos reper al lumii. Însă, în loc de a vizita turnul de pe Champs de Mars, admiră-l de pe cealaltă parte a râului Sena, chiar la Palais de Chaillot, lângă Trocadero. Marea piață este încadrată frumos de Muzeul Național de la Marine și de Muzeul de Arhitectură și Patrimoniu din Paris – aceasta fiind prima oprire a zilei, pentru a evita masele de turiști care țintesc turnul Eiffel. Cu statuile de pe ambele părți ale muzeelor, aici vei putea face cea mai spectaculoasă fotografie a zilei.

Place de la Concorde

Jardin des Tuileries – Dacă nu ți-ai luat încă un pachet de 10 bilete la Metro, este cazulsă o faci. Este cea mai ieftină și cea mai comodă variantă de a vizita orașul într-o zi. Ia metroul de la Trocadéro la Concorde și oprește-te pentru o plimbare rapidă în Tuileries. Această grădină publică gigant a fost creat de Caterina de Medici și se întinde pe întregul traseu de la Concorde la Luvru. Este, de asemenea, locul în care se organizează o mulțime de spectacole în timpul Săptămânii Modei de la Paris.

Rue Saint-Honoré

Suntem în primul arondisment din Paris. Această parte a orașului găzduiește Luvru și toate clădirile impresionante aflate de-a lungul acestuia. O plimbare agale în jos, pe Rue Sain-Honoré este o plăcere romantică de neregăsit în altă parte a lumii. Iar dacă vrei mai mult, pe drum vei zări și o bucățică din faimoasa Place Vendôme. De-a lungul străzii stau aliniate numeroase buticuri de lux, cu vitrine bine amenajate, care ți vor trezi pasiunea pentru fashion. Mergi în continuarea străzii, până când ajungi la Colette.

Colette

Colette este probabil cel mai faimos concept store din lume. Ceva pe care-l poți găsi în multe locuri din lume, dar care a pornit de aici. El este considerat ca fiind primul magazin care a combinat atent piese de designer, gadget-uri tech, cărți de artă și accesorii wonky. Colette este unul dintre acele magazine pe care, fie îl iubești, fie îl urăști. Nu există cale de mijloc. Indiferent de nota pe care i-o dai, trebuie să îl vizitezi în perioada soldurilor. Este o nebunie, pentru orice buget. Nu încerca să pozezi interiorul pentru că vei fi aspru certat.

Maison Kitsuné

Continuă să meargă în jos, pe Rue Saint-Honoré, apoi fă stânga, în Rue de Richelieu. Pe de cealaltă parte a clădirilor răsare celebrul Palais Royal, cu numeroasele sale magazine „old school” și buticuri moderne de lux. Așa că, dacă preferați un pic mai mult dpreferi mai mult shoppingul de lux, du-te acolo. Dacă ești ca noi, un pic mai pragmatici, mergi pe Maison Kitsuné, unde moda casual este ceva mai accesibilă. Kitsuné este un brand fashion ale cărui colecții afișează arta franceză contemporană. După ce părăsești Palais Royal sau Maison Kitsuné, caută stația de metrou Bourse și ia M3 spre Republique. Acolo, treci la M5 pentru doar o oprire, Jacques Bonsergent.

Tuck Shop…

… pentru că e timpul pentru un prânz franțuzesc ca la carte! Tuck Shop este unul dintre locurile de luat masa, în care simți atmosfera timpic franceză. O masă mică, servire rapidă, arome autemtic franțuzești și o cafea de-a dreptul plină de savoare. Aici ești foarte aproape de Canalul Saint-Martin, o cale navigabilă care se intinde pe arondismentele 10, 11, 12 și 19 (uneori sub pământ). Puțin mai departe de Place de la République, acest domeniu a devenit un punct de acces pentru cele mai multe reclame. E bine de știut că Tuck Shop este o cafenea vegetariană și are câteva opțiuni vegetariene pe meniu. Meniul de prânz se schimbă zilnic și ar putea include sandwich-uri de casă, supe și salate. Desigur, există, de asemenea, cafea și niște dulciuri. Însă, pentru dulciuri, îți recomandăm să cauți prin împrejurimi o coferătie tipic pariziană. Ca recomandări: Baguette și pateu și supă de ceapă. Băuturi: Vin sau Pastis, un lichior cu aromă de anason.

O plimbare spre La République

Înainte de a face drum spre Place de la Republique și, în cele din urmă, în Marais, ia în considerare explorarea zonei din jurul Canalului Saint-Martin, O zonă cu magazine renumite și cafenele mari, vizitate de celebrități aproape în fiecare lună. Da, prețurile sunt destul de piperate, dar vizita nu costă. După explorarea străzilor de-a lungul canalului, găsește drumul înapoi spre Place de la Republique. De acolo, îndreaptă-te spre Marais.

Marais

Marais a fost întotdeauna o parte favorită din Paris, fiind partea cea mai istorică a Parisului. Este locul unde aristocrația a trăit timp de secole, iar acest lucru încă se evidențiază în frumoasele palate urbane și ale sale grădini. Când nobilii au plecat de aici, Marais a devenit unul dintre centrele vieții evreiești din Paris. Până astăzi, Rue des Rosiers este o dovadă vie a acestui lucru. Însă, până acolo, concentrează-te pe una dintre principalele caracteristici ale zonei: moda. În jurul Rue Sain-Honoré, brandurile sunt dedicate mai mult tinerilor, zona fiind considerată un ppunct de întâlnire al acestora. Cu toate acestea, Marais are multe magazine uimitoare și cafenele pe care să le descoperi.

Le Marché Des Enfants Rouge

Le Marché des Enfants Rouge ( „Piața copiilor roșii”) se află pe 39 Rue de Bretagne. Numele ar putea suna înfiorător, dar reprezintă doar o referire la un fost orfelinat amenajat, în care copiii erau îmbrăcați în haine roșii. Aceasta este cea mai veche piață alimentară acoperită din Paris, deschisă în 1628. Vânzătorii vând totul, de la brânzeturi franțuzești, la mâncare marocană. Plimbă-te pe culoarele pieței și vei dobândi gustul culturii mâncărurilor franțuzești.

Rose Bakery

Rose Bakery este o cafenea super populară din Paris, cu produse uimitoare de patiserie. Administrată de un cuplu anglo-francez, Rose Bakery este faimoasă pentru prăjiturile, salatele și unele mâncăruri incontestabil de gustoase. Testeaz-o cât ești în Paris. În ciuda popularității sale, puțini turiști o știu.

Rue Des Rosiers / Place des Vosges

Rue des Rosiers, centrul vieții evreiești din Le Marais. Locul în care poți arunca o privire fascinantă a vechilor tadiții, plimbându-te printre librării vechi, brutării specializate și magazine tradiționale. Culmea, aici vei găsi celm mai bun falafel din oraș. Știu, ești în Paris și puțin probabil să vrei asta. Însă nu strică niciodată să știi. Pentru mai multe obiective turistice, găsește drumul spre Place des Vosges. Una dintre cele cinci „piețe regale” din Paris, Place des Vosges este adesea numită una dintre cele mai frumoase piețe din oraș. Vei vedea și de ce…

Montmartre

Mergând în jos, pe strada Rue André del Sartre, vei zări un set abrupt de scări care duc în vârf de deal. Da, ne conduc până la Montmartre, faimosul deal cu vedere spre oraș. Această zonă este renumită pentru o mulțime de motive, una dintre ele fiind impresionantul peisaj al catedralei Sacré Coeur. Traseul va fi mai mult ca sigr aglomerat de turiști, însă Montmartre este un „must see” în Paris, chiar de-ar fi să te înghesui în mulțime. Caută un loc mai intim și bucură-te de priveliștea incredibilă a Parisului. Dacă te îndepărtezi un pic de mulțime, spre locul unde sunt copacii, poți prinde chiar și o bucățică din Turnul Eiffel. Apoi, explora străzile din spatele bisericii. Acesta este Parisul artiștilor, pictorilor și boemilor. Nenumărate figuri istorice au trăit și lucrat aici. De la Picasso la Renoir și până la Toulouse Lautrec. Astăzi, încă există pictori care trăiesc și muncesc aici, cu toate că mulți dintre ei tind să atragă desenând caricaturi de oameni celebri Cu siguranță merită o plimbare.

Înainte de a coborî, descoperă un alt secret al zonei. Mulți nu știu dar Parisul are de fapt trei podgorii care produc struguri de vin. Unul dintre podgorii este chiar aici. Clos des Montmartre este ascunsă de ochii turiștilor. Mergi în spatele basilicii, într-o direcție vestică spre Rue Cortot. Treci de muzeu și ia-o pe Rue des Saules. Pe dreapta, vei zări un zid înalt care îți va permite pe alocuri ză vezi vița de vie. Podgoria a fost fondată de orașul Paris, în 1932, și produce astăzi până la o mie de kilograme de struguri în fiecare an!

Cina

În ciuda renumelui de oraș scump și pretențios, Parisul poate fi chiar accesibil. Există multe restaurante mari cu prețuri mai mult decât rezonabile, iar noi îți vom recomanda trei… toate la câțiva pași unul de celălalt, dar diferite ca meniuri. Piccoli Cugini (34 Rue des Vinaigriers) oferă mâncăruri tradiționale italiene, în special pizza bună. Restaurantul este confortabil, serviciul este rapid și prețurile foarte moderate. Soia Cantine Bio (20 Rue de la Pierre Levée) este un restaurant vegetarian, devenit foarte popular în ultimul an. Dacă mănânci aici, ai parte de aperitive mixte pe o farfurie gigant, plină cu salate și gustări vegetariene. La un pas distanță se află L’Agence (36 rue des Vinaigriers) – restaurantul tradițional francez, unde servesv vinuri uimitoare și mâncăruri pe măsură.

Party time!

Pentru început, mergi în barul Zelda (6 Rue Bichat) – dedicat pasionaților de cocktailuri. Fiecare cocktail costă 10 euro, un preț decent pentru viața de noapte din Paris. Atenție, însă, poți plăti doar cu cash. Mai târziu, poți merge în Dirty Dick (10 Rue Frochot) – un Tiki bar adevărat, cu căni de cocktail gigant și barmani îmbrăcați în cămăși hawaiiene. Dacă treci strada, poți intra într-un bar mic, cu muzică tare și ring de dans (cu muzica de viață al lui Michael Jackson / stil muzical din filmul Billy Jean). Și cu asta tocmai închei 12 ore în Paris.

1 stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...


De asemenea s-ar putea sa-ti placa

Crăciun 2016 în Viena

Crăciun 2016 în Viena! Cele mai frumoase evenimente

Viena este una dintre cele mai frumoase capitale Europene și, totodată, destinația în care piețele și sărbătoarea Crăciunului sunt un adevărat răsfăț. Luminițele, beteala, aroma de scorțișoară, mirosul de portocală și de vin fiert sunt doar câteva dintre lucrurile care au transformat Viena în cea mai puternică destinație de vacanță de Crăciun și Revelion. Aici […]

Vacanțe ieftine, în destinațiile primăverii 2015

Din luna iubirii, am ajuns în luna Mărțișorului, iar gândul ne-a zburat deja la vacanțe ieftine, în destinații cu soare și multă culoare. Oferte de vacanțe ieftine sunt multe, iar cu Târgul de Turism al României care bate la ușă, imposibil să nu găsești una care să te încânte. Noi ți-am pregătit câteva dintre destinațiile […]

fiordurile scandinaviei

Experiențe de neuitat printr-un circuit în Fiordurile Scandinaviei

Norvegia, unul dintre ţinuturile fascinante ale Europei, este locul care te face să visezi la vikingi şi la fiorduri pitoreşti. Vizitează una dintre cele mai prospere naţiuni din lume şi descoperă un amestec impresionant de minuni culturale şi naturale din Fiordurile Scandinaviei. Peisaje spectaculoase te aşteaptă, de la munţi şi gheţari grandioşi până la fiordurile […]

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × four =