×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Insula Evia, noua destinatie „must see” a Greciei

Vara asta, hai in vacanta pe Insula Evia. Lasa deoparte planurile de a te reintoarce in Thassos, de a colinda plajele Cretei sau de a bifa o vizita in Santorini. Incepe o noua aventura, intr-o destinatie mai putini stiuta de romani, si nu numai. Hai in insula Evia, insula preferata a grecilor… tocmai pentru ca nu e ticsita cu turisti. O insula ce de abia a intrat in vizorul turismului in masa si careia inca ii poti admira autenticitatea greceasca. Asadar, nu sta pe ganduri si, vara asta, hai in vacanta pe Insula Evia.

Insula Evia, favorita atenienilor

Evia este o favorita a atenienilor si se afla nu foarte departe de coasta continentala a Greciei. In punctul cel mai apropiat (undeva pe la mijloc), insula este legata de continent prin doua poduri - unul mai vechi si altul suspendat, de 30 de metri lungime, numit „Sterea Ellada”. Evia este o insula foarte verde, cu plaje minunate, un climat placut, monumente renumite, multe surse termale si alimente gustoase. Pentru toate acestea, si nu numai, ea a devenit o destinatie populara pentru grecii insulari si pentru locuitorii din Atena. Ea este a doua cea mai mare insula din Grecia (Creta detine in continuare suprematia), cu o suprafata de 3580 km2 si cu un litoral de 48 km lungime.

Plaje de top

In jurul coastei, Evia are un numar foarte mare de plaje frumoase, ce ofera decorul perfect pentru o vacanta de relaxare. Printre cele mai impresionante plaje din Insula Evia sunt Mourteri Beach, Agiocampos, plaja Rovies si Hiliadou. Mourteri Beach este, probabil, cea mai buna plaja de pe Evia. Apa este de un albastru profund uluitor, temperatura ei este perfecta, iar plaja are 4.5 kilometri lungime, fara pietre, fara nisip… ceva intre ele, ce-ti maseaza cu finete talpile, cu fiecare pas. Plaja Agiocampos nu este o destinatie de top, dar este un must vizit pentru viata de noapte. Cluburile locale aduna greci de pretutindeni. Rovies este plaja cel mai putin stiuta. Ea se afla la aproape doua ore de Chalcis, pe drumul spre Edipsos si este o plaja lunga, linistita, perfecta pentru o sesiune de inot intr-un cadru natural. Cat despre Hiliadou, ea este o plaja minunata, la aproape o ora si 15 minute de Chalcis (orasul principal al insulei). Este o plaja intima, cu multe corturi si rulote asezate sub ramurile groase de pin. Desigur, campingul este interzis in Grecia.

Sate nealterate de turism

Partea de sud a insulei Evia este dominata de doua porturi: Karystos si Marmari, ambele cu o legatura de feribot la portul atenian Rafina. Karystos este cel mai apreciat. Este un port in stil venetian, aflat intr-un golf larg, langa fortareata Boutzi. In partea de est a insulei Evia, se afla statiunea balneara Kimi. O statiune- orasel mic si frumos, aflat chiar sub port, ce merita vizitat. Partea nordica a insulei este foarte muntoasa, cu peisaje absolut mirifice. Este locul cu plaje frumoase si sate neatinse de modernism. Aici te poti plimba printre vai cu maslini si vei putea admira versanti impaduriti cu pini.

Ruinele vechiului Aulis

Potrivit arheologilor, Insula Evia a fost locuita inca din epoca paleolitica. Astfel, daca esti pasionat de arheologie, in orasele Lefkanti, Vasiliko si in Manika, Chalkida poti admira ruine ce dateaza din perioada helladicului timpurii, iar in Oreoi si Aliveri poti vedea ruinele din perioada helladicului mijlociu. Una dintre marile atractii se afla la nord de Vathi: ruinele vechiului Aulis (Avlida), despre care legenda spune ca Agamemnon a sacrificat-o pe fiica sa, Ifigeni,a in cinstea zeitei Artemis.

Rezerva acum!