INFORMARI PENTRU CALATORIE

Ce trebuie sa stii despre bucataria turceasca

4e1139abff047d1c78af1b26604045de

O parte din senzatiile pe care le avem atunci cand calatorim, sunt datorate noilor destinatii necunoscute, ce urmeaza a fi descoperite. Insa, cateodata ne este greu sa ne indepartam de obiceiurile de acasa si sa incercam ceva nou, cum ar fi de exemplu preparatele locale. Specialitatile turcesti sunt foarte variate, cu influente asiatice, dar si balcanice, si ofera o explozie de arome noi, ce te ispitesc sa te rasfeti cu aceste bunatati! De ce nu incerci cateva dintre urmatoarele preparate populare in timpul vacantei tale in Turcia?

Turkey-Food-Menemen-800x530

Micul dejun:
- Mic dejun taranesc - localnicii adora sa ia micul dejun in oras; sa se bucure de painea proaspata, de oua, castraveti, rosii, masline, gemuri, miere, si multe altele ce ii pregatesc pentru noua zi!
- Menemen - un mic dejun traditional foarte cunoscut si foarte consistent, baza acestuia fiind alcatuita din oua, in care se amesteca apoi ceapa, rosii, ardei, masline si mirodenii, amestecul fiind gatit in unt incins sau in ulei de masline;

Pranzul:
- Kebab Doner -un kebab classic, turcesc, o idee perfecta pentru o gustare “la mana” pe strazile Tuciei, in timp ce admirati imprejurimile!
- Tost - un alt timp de mancare usor de consumat pe strada, in timpul unei plimbari pe strazile Istambulului, acesta este ca un sandwich toast urias, si poate contine o varietate de alimente, cum ar fi branza, rosiile sau carnea. Deasemenea, este foarte bun la gust si ieftin!
- Pide - Foarte ieftin si incredibil de satios, pide este o optiune excelenta pentru pranz. Este foarte gustos si cel mai bine este descris ca fiind riposta turceasca la pizza.
- Gozleme -o combinatie intre clatita si lipie, insa una care necesita multa maiestrie. Gozleme este un preparat delicios cu umplutura savuroasa de carne cu cartofi sau branza cu spanac!
sis-kebab
Cina:
- Meze - reprezinta o selectie din mai multe feluri de mancare servite ca garnitura la bauturile alcoolice sau ca aperitiv, inainte de felul principal! Cel mai des in cazul acestora veti intalni branza, iaurt, vinete, sarmale cu orez, chiftelute sau o varietate de salate!
- Carne si peste la gratar - adeseori, felurile principale sunt constituite din carne si peste proaspat de la localnici, ceea ce garanteaza calitatea foarte buna si gustul excelent
- Kofte si sis kebab - Probabil ati incercat la pranz un kebab Doner, dar kofte (chiftele turcesti) si sis kebabul sunt si ele feluri principale substantiale, mai ales atunci cand sunt servite cu orez sau grau bulgur si salata.
- Baklava - un desert incredibil de popular in Turcia, baklavaua este un fel de aluat de foi, dulce, cu nuci, insiropat intr-o bunatate de sirop dulce si lipicios!
Turkey-Food-Baklava-800x530
Noaptea:
Desi kebabul poate fi unul dintre preparatele pe care noi le mancam cu placere oricand - la pranz, seara, sau chiar la o plimbare de noapte prin oras, in Turcia lucrurile nu stau chiar asa, turcii preferand supa la orele tarzii ale noptii!

Ai vizitat deja Turcia? Ce preparate traditionale ai incercat, si care au fost preferatele tale?

Rezerva acum!