INFORMARI PENTRU CALATORIE

Cele mai bune locuri pentru iubitorii de branzeturi

  Muzeul Branzeturilor, Amsterdam

amsterdam

Mergand pe strada de la casa Anne Frank, vei intalni Muzeul Branzeturilor Amsterdam. Acesta pare mai degraba a fi un magazin cu rafturi pline de sus pana jos cu o varietate larga de branzeturi olandeze, printre care si faimoasele varietati gouda si edam.

Daca mergi la o plimbare de-a lungul canalului Prinsengracht, vei gasi si aici locuri unde poti degusta cateva varietati de branza si cascaval, dar poti si cumpara cateva ca suveniruri pentru acasa, iar pe strazile din apropierea muzeului exista o multime de cafenele in aer liber, cu vedere la canal.

Androuet, Paris

androuet

Magazinul de branzeturi Androuet a aprovizionat si maturat branzeturi exceptionale inca din 1909. Aflat pe strada Mouffetard, magazinul are personalul format din angajati prietenosi, vorbitori de engleza, care vor fi bucurosi sa iti vorbeasca despre produse si sa sigileze ermetic produsele pe care doresti sa le cumperi. Printre angajati se afla si managerul Patrick, care a fost crescut la o ferma de capre si a scris o carte numita „Allo les Chevres!" (Buna dimineata capre!). Patrick produce propria „fromage fort” (o pasta tare de branza) la cerere.

Cheese Store of Silver Lake, Los Angeles

silver lake

Nu ai avea de unde sa stii acest lucru daca nu locuiesti in zona, dar proprietarul, Chris, are o lista extraordinara de preparate, si alege sa vanda ceea ce ii place lui, si nu ceea ce ii spune restul lumii ca ar fi gustos. Deasemenea, aici poti gasi o selectie excelenta de mezeluri, paste si un ulei de masline incredibil.

Vergers Saint Paul, Paris

vergers st paul

Fiecare zi in Paris poate fi un festival dedicat branzeturilor! Magazinul de branzeturi din Marais poate deveni o destinatie zilnica pentru iubitorii acestor produse datorita selectiei remarcabile si a cunostintelor oferite de angajati.

Branza de capra provine de la caprele hranite cu iarba verde, crescute in Muntii Alpi, si are o aroma subtil picanta, neegalata de branzeturile obisnuite. Vergers Saint Paul variaza de la branzeturi moi in centru pana la cele mai ferme. Branza cu mucegai St. Agur cu 60% grasime de unt este moderata, se intinde usor si se topeste in gura. Cremoasa Saint-Nectaire are gust de alune si ciuperci, si se face numai din laptele vacilor din rasa Saler. Acest sortiment dateaza din vremurile lui Ludovic al XIV-lea.

Este foarte util sa cunosti cuvintele in limba franceza pentru „puternic”, „usor”, „moderat”, „moale”, „ferm” si „in centru” pentru a-ti usura discutiile cu vanzatorii. Ei iti vor oferi mostre pentru a te ajuta sa alegi varianta preferata, mai ales atunci cand nu te descurci cu limba franceza.

Agriturismo Bonello Pienza, Val D'Orcia, Toscana

Unul dintre cele mai fermecatoare orase, Pienza, se afla in Toscana, intre Montepulciano si Montalcino. Acesta este recunoscut pentru delicioasele branzeturi Pecorino, dintre varietatile acestora, printre favorite se afla „sotto cenere” sau „sub cenusa”, produsa intre lunile octombrie si iulie, si condimentata de-a lungul a doua luni pentru a dobandi aroma distinctiva.

Un alt motiv pentru a vizita Pienza sunt peisajele superbe cu dealuri, chiparosi inalti si mosii rustice ce inconjoara orasul. Fa-ti toate poftele cand vizitezi superba zona, si degusta branzeturile bogate, carnea delicioasa si vinurile indraznete!

Kazerij Stalenhoef, Utrecht

utrech

Branzeturile olandeze nu se opresc la faimoasele gouda si edam. In afara infinitelor variatii ale acestora doua, exista si alte varietati ale branzeturilor olandeze ce merita incercate, dar si importuri din toate colturile Europei.

De aici poti cumpara si instrumente pentru gatitul preparatelor cu branzeturi (razatoare, feliatoare, etc), vinuri si preparate ce merg bine in combinatie cu acestea. Personalul cunoaste in mare parte limba engleza, si chiar si atunci cand unul dintre angajati nu se descurca, te poti folosi de mima si de aratarea cu degetul pentru a obtine o bucata de branza taiata din rotile imense de cascaval din magazin.

Say Cheese, San Francisco

Intotdeauna trebuie sa iti faci timp pentru un platou cu branzeturi, mai ales la Say Cheese. Degusta branzeturile create cu „trei masuri de smantana” sau „cel mai bun lapte de capra din Franta”. Say Cheese are o camera de racire a branzeturilor, incarcata cu tot felul de varietati - peste 300. Daca iti plac si mezelurile, angajatii vor potrivi alegerile tale de branzeturi cu cele mai delicioase mezeluri.

Little Muenster, New York

muenster

Lipicioasa, crocanta, branzoasa, untoasa: lista adjectivelor poate continua pentru produsele acestui furnizor de branzeturi din Lower East Side. Nu te astepta la sandwichuri simple pentru o gustare obisnuita. Catalogate ca „Super Fancy Grilled Cheese” (si cu preturi de la 7.95$ la 9.25$), Little Muenster isi creaza aromele cu ajutorul painii taranesti organice cu unt inainte de a continua parada aromelor cu ingerdiente cum ar fi carnatii Merguez, ciuperci shiitake sau champignon. Calitatea excelenta a ingredientelor alaturate branzeturilor rezulta in sanwichuri la gratar de neuitat. Din fericire, exista si o varietate mare de beri cu care sa iti potolesti setea.

Southbank Centre, Londra

londra

In fiecare primavara vei gasi festivalul branzeturilor si al vinului desfasuranduse pe malul Tamisei. Petrece si tu o dupa-amiaza degustand branzeturi, bucurandu-te de bucate delicioase si de vin. Aici sunt o multime de bucate cu care sa experimentezi, si o multime de demonstratii din care sa inveti, dar toate acestea nu mai conteaza cand vezi ca au branza gruyere topita - imense farfurii incinse incalzesc cate o jumatate de roata de gruyere ce asteapta sa fie rasa peste o portie mare de cartofi copti cu ceapa.

Salt Tasting Room, Vancouver

Acest mic refugiu din capatul unei alei, cu mesele comunale si meniurile scrise cu creta pe tabla este locul perfect unde poti merge cu prietenii pentru a imparti gustarile. Personalul te va ajuta sa alegi si vinul potrivit pentru varietatea de branza si mezeluri alese - ceea ce ei numesc „tasting trios”. Cel mai recomandat este sa lasi ospatarul sa faca alegerea cea mai potrivita pentru tine!

La cuisine Paris, Paris

Stiai ca numai 25% dintre francezi isi cumpara branzeturile de la un magazin specializat? Aceasta este realitatea trista ale unei traditii ce se stinge in Franta. Tanarul Baptiste Yapar insa nu se lasa descurajat de companiile mari ce acapareaza piata. Maestrul in branzeturi isi concentreaza energia pe gestionarea magazinelor sale Au Coeur du Marche si informand publicul despre produsele sale. La scoala de bucatari La Cuisine Paris, parcurge cu un grup mic toata istoria branzeturilor, explica despre metodele de productie, despre denumirile variate ale acestora si despre tipurile de branzeturi disponibile.

Continua cu o degustare a 7-10 tipuri de branzeturi (cu vin) si locul devine cel mai apropiat loc de un rai al branzeturilor pe pamant. Este o experienta uluitoare de doua ore ce nu numai ca te informeaza despre cum sa iei in considerare nuantele branzeturilor pe viitor, dar vei pleca de acolo incantat si dornic sa cauti cel mai apropiat magazin de branzeturi!


Rezerva acum!