×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Chios - insula greceasca, de care sigur n-ai auzit inca

Daca Grecia are o insula magica, ea sigur este Chios - o insula foarte putin cunoscuta, care se intinde in partea de nord est a Morii Egee. Faimoasa in special pentru cultivarea si productia de mastic, o rasina aromatica care se formeaza din „lacrimile” copacilor crescuti in regiunea fertila Mastihohoria, Chios este secretul turistilor pasionati autenticitatea si traditiile antice grecesti. Este insula bogata in verdeata, aromata prin gastronomie si surprinzatoare prin arhitectura caselor, ceva mai aparte ca in alte destinatii turistice, binecunoscute de majoritatea dintre noi.

Lumea masticului
Masticul, cunoscut uneori sub numele de „guma arabica” (nu „guma araba”), are o serie de utilizari, in diferite zone industriale. de la productia de lacuri si vopsele, pana la fabricarea anumitor medicamente si chiar in gastronomie. Pe Chios, gasesti gemuri pe baza de mastic, bomboane si lichioruri locale, precum celebrul ouzo - doar cu un alt gust. Acest produs natural este mentionat printre localnici ca „o lacrima care place, parfuma, amelioreaza si vindeca”, pe care sigur vei vrea sa-l cumperi daca ajungi pe insula. Poate nu atat pentru proprietatile sale, cat din curiozitatea lucrului nou, de negasit in alta zona a Greciei.

Case cu design „graffito”
Cel mai mare sat in care gasesti mastic din abundenta este Pyrgi. Locul in care cladirile sunt decorate cu modele geometrice, numite „graffito”, de negasit in alta destinatie greceasca. Si daca asta nu ar fi de ajuns, aici se afla Manastirea Nea Moni - un renumit sit de patrimoniu mondial UNESCO, de care foarte putini dintre vizitatorii Greciei stiu. Aceasta manastire bizantina gazduieste comori, printre care mozaicuri si cranii umane.
Gina Rotaru

Rezerva acum!