×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Idei de vacanta: 3 destinatii romantice pentru escapade in Europa

Lunii iubirii, cu cele doua sarbatori, Valentine’s Day si Dragobetele, vine si cu inspiratie pentru noi calatorii romantice in Europa, potrivite in orice perioada. Primul gand zboara deja spre capitala incontestabila a indragostitilor, Parisul, insa Europa vine si cu alte oportunitati. Imagineaza-te numai intr-o gondola pe canalele Venetiei, admirand frumoasele cladiri colorate, sau intr-un bar de fado in cartierul Alfama din Lisabona, ce te imbie la visare.

Venetia, unul dintre cele mai romantice orase europene

Cunoscut si ca “orasul de pe ape”, Venetia este un bun mondial, un important centru turistic, declarat patrimoniu al UNESCO in 1979. Citadela italiana are in spate un trecut glorios si multe puncte de atractie ce nu pot fi ratate de niciun turist care ajunge aici. San Marco este piata centrala si se faleste cu celebrele cladiri Palatul Dogilor si Bazilica San Marco. Prima constructie poarta amprenta arhitecturii gotice venetiene si era locul unde dogii (conducatorii) puneau tara la cale. Bazilica San Marco a fost ridicata in influenta arhitecturii bizantine si a fost dedicata lui Marcu, un personaj biblic. Un obiectiv foarte atractiv este celebra Punte a Suspinelor, botezata astfel de poetul englez Byron. A fost construita in 1600 si face legatura intre Palatul Dogilor si o fosta inchisoare. Plimbarile pe inserat sunt o buna ocazie pentru a admira apusurile de soare colorate in nuante rozalii, vizibile de pe bancile de-a lungul tarmului. In plus, locul devine foarte linistit pe timp de noapte si poti admira pe indelete cladirile frumos luminate. Bucura-te de circuitul propus de Europa Travel, care iti descopera superba Venetie, precum si Verona lui Romeo si a Julietei: oferta aici.

venetia_europa
(Sursa foto: Pixabay)

Parisul, faimosul Oras al Iubirii

Capitala Frantei a inspirat intotdeauna iubirea si oriunde ai merge prin Paris, nu poti scapa de romantism. De altfel, de ce ai vrea sa o faci? Acesta este locul ideal in care sa-ti exprimi liber dragostea, sa te bucuri de o cina minunata la lumina lumanarilor si sa admiri tot ce are orasul de oferit. Turnul Eiffel, martor tacit la numeroase cereri in casatorie, este perfect pentru o vedere panoramica asupra orasului. Iar cu un pahar de sampanie roz intr-o mana, iar persoana draga, de cealalta mana, tabloul este complet. Bazilica Sacre-Coeur de pe colina Montmartre este un loc de pelerinaj splendid atat pentru romantici, cat si pentru religiosi. Scarile abrupte iti poarta pasii pe versantul dealului pana la cupolele albe ale bazilicii, de unde te poti bucura de privelisti uimitoare asupra imprejurimilor. Muzeul de Montmartre, amplasat intr-un conac din secolul XVII, adaposteste o gradina idilica, cu un leagan ce te imbie la povesti. Descopera aici si Le mur de Je taime, peretele dedicat iubirii, unde poti afla cum sa spui „te iubesc” in 250 de limbi. Descopera frumusetile Parisului intr-un circuit complex pus la cale de Europa Travel, cu numeroase locuri de explorat: oferta aici.

paris_europa
(Sursa foto: Pixabay)

Lisabona in ritmul dragostei

Oras plin de stralucire si incarcat de romantism la fiecare colt de strada, Lisabona te va cuceri intru totul. Funiculare de epoca, alei labirintice ce iti poarta pasii printre conace traditionale cu terase incarcate de flori colorate... Toate te transpun parca intr-o alta lume. Iar pe masura ce urci spre dealurile orasului, ti se desfasoara in fata ochilor peisaje uluitoare. Manastirea Jeronimos, cladire prestigioasa a Lisabonei, este construita in minunatul stil manuelin, cu arcade si coloane impletite cu vita-de-vie si invelite cu flori. Aceasta constructie, alaturi de Turnul Belem, un alt simbol al Lisabonei, a fost inclusa in Patrimoniul Mondial UNESCO. O experienta inedita in capitala Portugaliei o reprezinta plimbarea cu Elevador de Santa Justa, singurul lift vertical din oras, proiectat de Gustave Eiffel. Te poti bucura de o incursiune in trecut printr-o plimbare pe strazile cartierul Baixa. Aici sunt inghesuite magazine mici, unde poti gasi orice, de la antichitati la suveniruri si produse locale. Pentru privelisti de neuitat la apus de soare, poti merge la barul de la ultimul etaj al Hotelului Bairro Alto, unde poti savura si un desert traditional, Pasteis de Belem. Viziteaza si Alfama, cartierul unde s-a nascut fado, muzica folclorica melancolica traditionala ce i-a adus faima Lisabonei. Cele mai bune populare localuri unde te poti bucura de aceste balade poetice sunt Povo si Clube de Fado. Exploreaza Lisabona in toate splendoarea ei printr-o oferta de nerefuzat de la Europa Travel: oferta aici.

lisabona_europa
(Sursa foto: Pixabay)


Rezerva acum!