×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Italia Renasterii: Magie si entuziasm in Toscana

Toscana, regiunea din inima Italiei are renumele de cea mai pitoreasca destinatie europeana. Aici se aglomereaza orase medievale unde arta este intalnita la orice colt de strada, crame pierdute printre vii si palate renascentiste ascunse de chiparosi.

Cel mai bun loc unde poti patrunde in atmosfera medievala a Italiei este Toscana, iar daca inca nu ai fost aici, iti propunem un circuit de 8 zile cu autocarul, in care sa descoperi Montecatini Terme, Florenta, Pisa si Cinque Terre. Dar si alte orase aflate pe traseu, precum Padova, Venetia sau Bologna.

O vorba din popor spune ca atunci cand ajungi in Toscana ”nimic, niciodata nu va mai parea la fel”. Doar aici vei putea descoperi Leaganul Renasterii, sa calci pe urmele Familiei Medici si sa deslusesti coduri ascunse in picturile lui da Vinci. In plus, poti urca in cel mai inclinat turn din Europa in Pisa, si sa te balacesti ore in sir in apele calde din Montecatini Terme...

Unde mai pui ca bucataria toscana este delicioasa: cu pizza coapta pe vatra si asezonata din plin cu rosii cherry si busuioc proastat, branzeturi maturate, salamuri fine si vin, totul servit pe fundalul dealurilor molcome acoperite cu vegetatie deasa.

Montecatini Terme, SPA-ul natural al Toscanei

Scaldata de soarele toscan, statiunea balneara Montecatini Terme este primul loc pe care-l vei descoperi in acest circuit plin de insemnatate istorica. Acest colt de paradis terestru are o vechime de 200 de ani si a fost locul preferat al nobililor. In secolul al-XVII-lea, un mare duce din Toscana a reconstruit statiunea in totalitate si a numit-o ”Bagno Nuovo”, devenind rapid cea mai luxoasa destinatie din regiune. Cladirea renascentista cu mozaicuri a ramas marturie acelor vremuri infloritoare, fiind si astazi cea mai fotografiata locatie din Montecatini Terme.

Comori renascentiste in Florenta

Asezata ideal pe malurile raului Arno, Florenta a fost primul oras european cu strazi pavate, iar celebrul citat ”toate drumurile duc la Roma” a apartinut de fapt Florentei. Leagan al Renasterii, Florenta este orasul geniilor Rafael, Michelangelo, da Vinci, Brunelleschi, Niccolo Machiavelli sau Amerigo Vespucci. Numeroase alte figuri istorice emblematice s-au nascut sau au locuit aici ...

Fa un tur al capitalei Toscanei descoperid cele trei simboluri renascentiste ce domina Piazza del Duomo. Catedrala Santa Maria del Fiore este cunoscuta mai bine pentru magnificul Dom pictat de Brunelleschi, fiind practic, chiar si dupa aproape 600 de ani de existenta, cel mai mare dom din lume cladit doar din caramida.

Basilica este pazita indeaproape de Campanilie di Giotto, un turn gotic fiorentin, realizat din marmura verde si rosie de Siena. Turnul se numara printre primele lucrari ale arhitectului Giotto, care alaturi de Alberti si Brunelleschi, au devenit parintii fondatori ai acestui stil. Al treilea simbol renascentist din inima Florentei este Baptisteriul, unde poti admira impresionantele porti aurite ale Paradisului.

Santa Croce, o alta capodopera a marelui Giotto, este una dintre cele mai vechi basilici franciscane pe care o gasesti la mica distanta de Piazza del Duomo. Interiorul vast si impresionant adaposteste osemintele a peste 250 de personalitati italiene, dintre care si mormintele genialilor Michelangelo si Machiavelli.

(Sursa foto - Shutterstock)

Daca esti pasionat de arta nu poti rata Galeriile Ufizzi, unde se afla cea mai mare colectie de picturi si sculpturi renascentiste din lume, inclusiv opera ”Nasterea lui Venus” realizata de Sandro Botticelli. Calca pe urmele celei mai influente familii din lume, Medici, vizitand Palazzo Pitti, unde a locuit Eleonora di Toledo, sotia ducelui Cosimo I de Medici.

Daca vrei sa revii in Florenta, atunci trebuie sa mergi neaparat in Piazza Nuovo, unde se afla Fontana del Porcellino. Legenda locului spune ca trebuie sa vari un banut in ratul porcului pentru noroc. Nu poti pleca din Florenta pana nu dedici cateva momente shoppingului de calitate in zona Ponte Vecchio, singurul pod din lume care are magazine pe de-o parte si de alta a sa.

Pisa, Orasul Minunilor

Pisa este unul dintre cele mai incantatoare orase ale Toscanei, aici trebuie neaparat sa te pierzi in Piata Miracolelor, unde sta inclinat La Torre Pendente (unul dintre cele mai fotografiate turnuri din lume).

Imediat langa Turnul din Pisa (in care poti urca pentru cele mai bune panorame), se afla Catedrala Santa Maria Assunta, un exemplu sublim de arhitectura toscana, unde poti admira cele mai frumoase mozaicuri religioase din secolele XIII-XIV. Dincolo de Piata Miracolelor vei gasi o alta bijuterie renascentista - Palatul Cavalerilor Sf. Stefan, renumit pentru fatada decorata cu busturile marilor duci de Toscana.

Cele 5 pamanturi magice

Iti propunem ca in acest tur interesant sa faci o calatorie romantica si catre Parcul National  Cinque Terre, ce face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Cele cinci sate boeme Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza si Monterosso al Mare sunt cunoscute in toata lumea pentru casele ca niste cuburi pastelate, inghesuite una langa alta pe stancile ce atarna deasupra Marii Ligurice.

Te poti inscrie aici pentru circuitul de 8 zile in Toscana, la tariful de 359 euro/persoana!


Rezerva acum!