×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Lisabona, un oras de neuitat!

Lisabona, orasul portughez care te convinge la vacanta. Te convinge sa mai ramai sa-l explorezi, sa-l descoperi in amanunt si sa te bucuri de toate frumusetile lui, intr-un mod romantic, relaxant. Un oras sigur si prietenos, relativ mic, dar cu atat de multe de oferit... Da, destinatia ideala pentru a-ti petrece cateva zile de vacanta, care sa-ti incarce bateriile. E vechi. E modern. Este, fara indoiala, mereu surprinzator.

Intre vechiul tramvai si tuk tuk

Ajuns aici, trebuie doar sa-ti alegi o tema, sa afli ce vrei si sa pornesti in aventura de care sigur te vei indragosti. Descopera Lisabona romana, manuelina, baroca sau romantica. Lisabona literara, Lisabona cu a sa viata de noapte din Boemia, orasul Fado. Iar daca vrei plimbari spectaculoase, care sa-ti incante privirea cu vechi si nou, mergi pe strazile pieruite, ia tramvaiul, urca in autobuz sau plimba-te cu un tuk tuk. Insa, oricare ti-ar fi preferinta, sunt cateva lucruri de neratat in Lisabona.

Pasteis de nata

Printre ele se numarar districtele istorice Alfama si Castelo, cu una dintre cele mai fabuloase privelisti ale orasului si ale raului. Trebuie sa pornesti din centrul orasului spre Belem, sa vezi Turnul Belem si Manastirea Jeronimos, ambele parte din Patrimoniului Mondial. De asemenea, viziteaza Muzeul de Antrenori si cu Centrul Cultural Belem modern. Oh, si nu uita sa gusti din celebrele „pasteis de nata” (torturi de crema)!

Lisabona, intre vechi si nou

Lasa Chiado si Bairro Alto pentru dupa-amiaza tarzie si seara. Acestea sunt locuri pentru viata de noapte, precum Cais do Sodre, aflat in apropierea raului. Noua parte a orasului nu poate fi nici ea ratata. Fie ca o traversezi pentru a vizita muzee cheie, cum ar fi Calouste Gulbenkian, in nord, sau Muzeul National de Placi. Mergi in parcul Nacoes (Parcul Natiunilor) si la zona , complet reconstruita pentru Expo '98, Targul Mondial din 1998. Zona este acum un spatiu important de agrement, cu un peisaj urban cu totul nou, unde se evidentiaza diferitele cartiere ale orasului. Peste toate, pe langa numeroasele atractii istorice si culturale, Lisabona gazduieste multe alte evenimente care anima orasul. Anul acesta, Lisabona este capitala culturala ibero-americana, fapt sarbatorit printr-un program cu peste 150 de activitati care includ expozitii, teatru, concerte, dans, seminarii, excursii si evenimente gastronomice. Un lucru este sigur: Lisabona este un oras de neuitat!

Rezerva acum!