×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Paste in Grecia? Iata cele mai tari oferte ale momentului

Te-ai gandit in ce zona sa-ti petreci zilele de Paste in Grecia? Ne apropiem cu pasi repezi de Sfintele Pasti, iar vacanta in Grecia devine un must. Taramul ortodoxiei, Grecia este cunoscuta pentru traditiile sale frumoase, pentru slujbele religioase atractive si pentru mancarea traditionala, ce se asterne pe masa fiecarui localnic. Cum sa ratezi un astfel de eveniment? Chiar daca este o perioada aglomerata, preturile vacantelor de Paste in Grecia sunt mai mult decat accesibile. Ti-am pregatit mai jos cateva dintre cele mai frumoase destinatii in care sa-ti petreci vacanta de Paste in Grecia, si ofertele aferente lor. Oferte culese de la cea mai mare agentie de turism low-cost din Romania. Enjoy!

Paste in Grecia - Thassos

Thassos este cunoscuta drept cea mai traditionala destinatie a Greciei. O insula aproape neschimbata de trecerea timpului, in care traditiile sunt pastrate si acum intacte. Este locul ideal pentru o vacanta de Paste in Grecia alaturi de familie. Locul in care slujbele religioase iti induc bucurie si liniste sufleteasca, iar traditiile te fac sa-ti doresti sa te amesteci printre localnici. Este insula unde o vacanta de Paste inseamna veselie, credinta si socializare si unde vacantele sunt intotdeauna un refugiu. Oferta Thassos.

Paste in Grecia - Corfu

Fiecare insula greceasca sarbatoreste Pastele in moduri unice. In Corfu, in Vinerea Mare au loc procesiuni solemne in memoria inmormantarii Mantuitorului. Insa, procesiunea principala incepe seara la Catedrala din Corfu Town. Este locul in care mii de oameni se aduna si sarbatoresc cu fast. Strazile sunt umplute de soldati, preoti si credinciosi, care poarta pe sus un catafalc frumos decorat „Epitaphios”, ce reprezinta corpul lui Hristos. La miezul noptii cerul se lumineaza cu artificii, oamenii sarbatorind invierea lui Hristos, iar dimineata, in Piata Liston, localnici arunca de la bancoane ghivece si vaze traditionale din lut, umplute cu apa, pentru noroc si bunastare. Oferta Corfu.

Paste in Grecia - Atena

Si aici Sarbatoarea Pastelui este cea mai mare si importanta sarbatoare din an. In Vinerea Mare, localnicii plimba in tot orasul o replica a mormantului lui Hristos. Sambata seara, strazile sunt pline de preoti si credinciosi care merg la slujba de Inviere. Evenimetul este o bucurie si se incheie cu strigate, toti participantii spunand cu insufletire „Christos Anesti!” (Hrisos a inviat!) si raspunzandu-li-se „Alithos Anesti!” (Adevarat a inviat!). Se ia lumina si se porneste spre case, unde incepe festinul, dupa 40 de zile de post. Oferta Atena.

Paste in Grecia - Paralia Katerini

Paralia Katerini este cea mai bunoscuta si cea mai apropiata zona a Greciei de noi, romanii. Este locul in care iti poti petrece Pastele alaturi de greci si de foarte multi alti romani. Cu toate acestea, festivitatile au si aici o profunzime. Te afli, totusi, pe taram grecesc. Dupa un post de 40 de zile, Duminica Pastelui este destinata in totalitate familiei. Este ziua din an in care veselia cuprinde mesele, iar ouale rotii, mielul traditional si cozonacul tipic grecesc umplu mesele. Conform traditiei, se ciocnesc oua rosii, iar cel care va ramane cu oul intact, va avea noroc tot anul. Oferta Paralia Katerini. Asadar, ce destinatie iti alegi pentru vacanta de Paste in Grecia?

Rezerva acum!