×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Pe insula neschimbata de timp

Zile lenese la plaja, nisipuri albe si taverne cu gradini verzi - bun venit intr-o vacanta in Skiathos, insula neschimbata de timp. Desi mica, destinatia are o lista lunga cu fani. Si nici nu-i de mirare. De la plaje, la manastiri ascunse, de la grote, la scene de film, Skiathos le intruneste pe toate. Este destinatia must see a verii si, totodata, locul in care iti gasesti linistea, relaxarea si bucuria unei vacante in familie.

In utimii ani, s-a vorbit mult despre vacanta in Skiathos si ale sale atractii. Mama Mia a fost un punct imens de lansare al turismului in masa dar, cu toate acestea, insula si-a pastrat autenticitatea reusind sa atraga tot mai multi turisti. Ciudatul evolutiei: desi tot mai populara, multi visand sa ajunga aici pentru a vedea „pe viu” peisajele din Mamma Mia, insula nu se simte aglomerata, iar o vacanta in Skiathos nu este nici pe aproape la fel de scumpa ca una in Santorini sau in Mikonos. Iar stilul autentic grecesc este mai pregnant decat in acestea. Daca ti-ai petrecut macar o vacanta in Skiathos, stii despre ce vorbim, daca nu, alege-ti insula pentru la vara. Iata de ce:

Cea mai buna destinatie de... plaje
Stiu, vei spune ca auzi asta despre fiecare destinatie. Insa, odata ajuns in Skiathos, iti vei schimba parerea. Nu degeaba The Beatles au vrut sa se stabileasca in apropierea insulei si nici Kurt Russell si Goldie Hawn prefera sa-si petreaca cel putin o vacanta in Skiathos pe an. Pe langa calitate, plajele au si avantajul intimitatii si al linistii. Printre cele mai cunoscute si iubite plaje sunt Mandraki, Elias si Megalos Aselinos. Iar pentru intimitate totala, gasesti o multime de golfulete pe linia de coasta dintre Koukounaries si Megali Ammos.

Pesteri de legenda
Skotini Spilia (Pestera Intunecata) si Galazia Spilia (Pestera Albastra) sunt considerate cele mai remarcabile creatii ale naturii. Iar plajele acestor doua pesteri sunt unele cele mai fotografiate din Grecia. Skotini Spilia este o legenda datorita intunecimii ei si a intrarii infiorator de inguste, prin care poate trece o singura ambarcatiune, eventual de pescari. Galazia, insa, este renumita pentru refectiile uluitoare ale stancilor in apa si prin arhitectura unica, ilustrata cu greu chiar si de fotografi.

Experiente si atractii de top...

  • Cea mai buna plaja este intr-adevar Koukounares si Banana Beach, ambele foarte aproape de Koukounares
  • Apusul de soare din Banana Beach este absolut fantastic
  • Sporturile acvatice sunt de „high pleasure” in Koukounarees Beach. Aici ai multe mini scoli de schi nautic si experiente inedite de „banana boat”
  • In Koukounares, echitatia este un must do, nu doar datorita peisajelor, ci si a pregatirii cailor
  • Cele mai frumoase situri istorice sunt Manastirile Evagelistrias si Kounistras, casa traditionala a poetului grec Alexandros Papadiamantis

Cand sa mergi
Sezonul de vacanta in Skiathos este in perioada mai-octombrie. Noi am fost in iunie, cand temperatura era perfecta pentru plaja si sporturi acvatice. In august, orasul Skiathos sarbatoreste festivalul Adormirea Maicii Domnului. Este perioada ideala in care sa-ti petreci vacanta in Skiathos, pentru a imbina relaxarea pe plaje cu descoperirea culturala si religioasa a insulei.

Rezerva acum!