×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Summer holiday! De ce Kusadasi?

Kusadasi este o destinatie de vacanta ideala pentru cupluri, familii sau pensionari, oferind ceva pentru fiecare. Este una dintre cele mai cunoscute statiuni de pe Riviera Turceasca, fascinanta prin peisaje, ademenitoare prin gastronomie si distractiva prin petrecerile nocturne. Cu toate acestea, de ce o vacanta in Kusadasi? Iata cateva lucruri pe care le poti vedea si strabate intr-o vacanta de vara in Kusadasi.

Plaje in Kusadasi

Indiferent daca iubesti soarele sau doar te bucuri de o zi libera pe plaja, statiunea iti ofera o multime de optiuni de distractie. Poti alege intre golfuri intime linistite sau plaje lungi de nisip, fie izolat, fie pline de viata, cu activitati si sporturi nautice. Cu toate ca apa este putin rece pana in iunie, plajele din Kusadasi sunt cele mai bune din perioada mai-octombrie. August si iulie sunt cele mai aglomerate momente ale anului, insa si cele mai distractive. Asta daca vrei sa simti ca traiesti vacanta in Kusadasi. Cea mai populara plaja e Ladies Beach, iar Long Beach se remarca si ea prin nisipul moale si o varietate de sporturi nautice. Fiind de 18 kilometri lungime, putin probabil sa simti vreodata aglomeratia.

Clubbing si excursii cu barca

Inot sau curiozitate. Vacanta in Kusadasi este plina de oferte de distractii. Una dintre ele o reprezinta excursiile cu barca in golfuri protejate. Pentru mai mult „fun” ia-ti o excursie cu barca pentru inot. Vei ajunge in zone intime, aparte, de care sa te tot bucuri. Opteaza si pentru snorkelling. Exista, de asemenea, o multime de cluburi de plaja in Kusadasi. Majoritatea in gradini de iarba frumoase, cu hamace, sezlonguri si perne imprastiate in jurul tau. Sa te tot simti ca un pasa…

Locuri istorice

Turcia are o istorie foarte bogata si locatia excelenta a orasului Kusadasi iti ofera posibilitatea de a explora o multime de zone istorice din apropiere. Exista numeroase excursii de o zi la ruinele magnifice ale vechiului Efes, la Casa Maicii Domnului, la orasul antic grecesc Aphrodisias, terasele spectaculoase din Pamukkale si la Didyma-Miletos-Priene. Daca poti, mergi in toate. Merita.

Climat

Cele mai fierbinti luni din Kusadasi sunt iulie si august, temperaturile atingand pana la 37 de grade Celsius. In lunile mai si iunie, temperatura poate sa scada pe timp de noapte. Cu toate astea, putin probabil sa ai nevoie de o bluza cu maneca lunga. Poate doar daca esti foarte friguroasa… Vara, temperatura medie a apei este de 20 de grade Celsius. Mereu perfecta pentru balaceala. Aici, sezonul turistic de vara incepe in aprilie si continua pana in octombrie. Cu toate acestea, distractia tine tot anul. Revelionul a devenit din ce in ce mai popular in aceasta statiune a Turciei. Motivul: distractia, bineinteles.

Bucataria turceasca

Sa mergi in Turcia si sa nu incerci de toate? Mare greseala! Turcia se afla in Top 5 tari din lume pentru gastronomie. Varietatea mancarurilor turcesti este enorma, de la supe, pana la gustari sau aperitive, urmate de mancaruri de peste si carne. Dupa terminarea cursului principal, ia o pauza pentru a contempla la dulciuri. Aici vei avea o dilema: cate si ce sa aleg? Termina ospatul cu o cafea sau un ceai turcesc. In Turcia este obisnuit sa spui „Afiyet Olsun”, care inseamna „pofta buna”, si bucatarului sau persoanei care ti-a gatit bucatele „Elinize Saglik”, care inseamna literalmente „sanatate in mainile tale”. Este interpretata ca „bine facut, foarte delicios”.

Paradisul de scufundari

Golful Kusadasi este unul vulcanic, ceea ce inseamna ca patul de mare este acoperit de crapaturi si fisuri care emit apa fierbinte (fumaroles). Exista trei locatii principale pentru scufundari in golful Kusadasi: tarm, reciful Barabaros si reciful Adabanko.

Parcul National Dilek

Parcul National situat la 30 km de Kusadasi este extrem de frumos si linistit. Exista mai multe plaje, majoritatea destul de pietroase. Cu toate acestea, apa este extrem de curata si, de-a lungul drumului, poti gasi cateva zone de nisip. Acesta este locul in care sa descoperi numeroase tipuri de flori si animale salbatice. Cel mai des intalnit este porcul salbatic. Este un loc ideal pentru un picnic. Exista toalete, cafenele si mese disponibile. Iar adca mai tarziu vei ceva mai energic, te poti avanta sa urci pe Canyon - un traseu care iti arata adevarata frumusete zonala.

Vacanta in Kusadasi cu excursii in Grecia

Unul dintre marile lucruri despre Kusadasi este apropierea de Grecia. Intr-o zi cu cer senin, poti zari insula greceasca Samos. Daca iti place ideea de a trece intr-o tara in alta, ia-ti o excursie de o zi la Samos. Feribotul pleaca zilnic in timpul sezonului de vara, la 08:30 de la Kusadasi la Samos si la 17:00 de la Samos la Kusadasi. Exista, de asemenea, feriboturi zilnice din apropiere de Cesme, care navigheaza spre Chios, in Grecia.

Rezerva acum!