Top 5 mancaruri pe care trebuie sa le incerci intr-o vacanta in Cehia

Cehia este una dintre cele mai devoltate tarii din Europa Centrala, un loc plin de atractii pentru turistii care ii trec pragul. „Coroana Regatului Boemiei” se poate mandri cu zone minunate care incanta privirea, cu o arhitectura medievala foarte bine conservata si ospitalitatea localnicilor. Principalul punct turistic este capitala Praga, oras situat pe raul Vltava, impanzit de o sumedenie de restaurante traditionale si internationale, precum si numeroase baruri si puburi unde te poti delecta cu faimoasele sortimente de bere. Arta culinara ceha este desavarsita, variata si pregatita sa satisfaca cele mai variate gusturi.

Koleno

Printre cehi, la mare pret este „Koleno”, un fel de mancare cu influente nemtesti, compus din ciolan de porc, gatit in sos de bere neagra, care face ca soriciul sa devina crocant, iar grasimea sa se topeasca peste carne. Face o echipa de succes alaturi de muraturi, paine neagra si sos de hrean, cirese negre sau mustar.

cehia koleno
(Sursa foto: Google images)

Tatarak

Celebru in Cehia este si „Tatarak”, o ruda apropiata a Biftekului Tartar frantuzesc. Carnea de vita se toaca, se acopera cu un galbenus, apoi totul este acoperit usturoi, sare, ceapa, piper, mustar si sos Worchester. Se mananca impreuna cu felii de paine frecate cu usturoi si prajite.


(Sursa foto: Google images)

Bramboraky

O savuroasa placinta de cartofi prajita, Bramboraky poate fi cumparata de pe multe din strazile din Praga. Este un preparat simplu dar foarte gustos, bazat, bineinteles pe cartofi, combinati cu usturoi, piper si sare, dati prin faina si pusi la preparat intr-o baie de ulei.

bramboraky_cehia
(Sursa foto: Google images)

Vepro-Knedlo-Zelo

O alta combinatie simpla dar de mare efect pentru papilele gustative este cea dintre carnea de porc - cotlet - servita impreuna cu galuste din paine si varza murata calita, numita Vepro-Knedlo-Zelo. Bucatile de carne sunt bine condimentate cu sare si piper, se baga la cuptor invelite in folii de aluminiu si se lasa timp de doua ore, timp in care in scena intra varza si galustele.


(Sursa foto: Google images)

Nakladany Hermelin

Daca ajungi intr-un pub din Cehia, nu ezita sa incerci Nakladany Hermelin, o branza ce se aseamana cu celebra Camemebert din Franta. Este murata timp de 4-5 zile in ulei, paprica si usturoi. Se serveste impreuna cu ardei iuti murati, ceapa si ulei, dar si cu paine prajita unsa cu usturoi.

cehia_nakladany_hermelin
(Sursa foto: Google images)

Bineinteles, majoritatea preparatelor culinare cehe trebuie neaparat insotite de bere, pentru ca localnicii au un adevarat cult pentru aceasta bautura a carei arta a prepararii o stapanesc la perfectie. Savureaza preparatele traditionale cehe intr-o vizita de neuitat impreuna cu noi, care iti descopera tot ce are mai bun de oferit vechiul regat al Boemiei: vezi oferta aici.

Rezerva acum!