×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Top mancaruri stradale de incercat in Milano

Indiferent in orice colt de lume ti-ai petrece vacanta, vei fi tentat sa incerci diferite mancaruri stradale. Gurmand sau nu, in ultimii ani, mancarurile stradale au devenit o curiozitate pentru majoritatea turistilor. Iar astazi, gandul ne-a zburat la mancaruri stradale de prin Milano. Asadar, pe langa clasica gelato - un „must eat” in Italia, iata cateva mancaruri stradale de incercat in Milano. Testate si apreciate!

1) Mancaruri stradale: Sciatt 'a Porter - Viale Montegrappa, 18

La doar cateva minute de Corso Como vei gasi Sciatt a Porter - un restaurant dedicat traditiei culinare din Valtellina. Cel mai apreciat preparat este din creveti, hrisca umpluta cu branza si servita intr-un con de hartie. Pur si simplu uimitor. Crevetii sunt crocanti si se completeaza perfect cu branza topita bogata din interior. Pret: 5 euro.

2) Mancaruri stradale: Pretesto - Via Fratelli Campi, 2

Pretesto este dedicat traditiei culinare din Umbria - o regiune deluroasa in Italia centrala. „Torta al testo” este un preparat renumit pe care il gasesti pe strada Via Fratelli Campi, nr 2. Este un fel de paine nedospita a carei reteta dateaza de secole. Ea a fost inisial o alternativa la painea obisnuita. Este asemanatoare cu lipia, dar se prepara cu ulei de masline sau untura si este coapta pe o piatra, un metal sau o placa de ceramica numita Testo. Painea se umple cu diferite compozitii, printre cele mai renumite fiind branza si spanacul. Pret: intre 6 si 10 euro, in functie de umplutura.

3) Mancaruri stradale: I Bacala

Daca iubesti celebrul preparat „Fish&Chips”, Milano este locul in care sa-l mananci. I Bacala sau cod Vicentina este un fel tipic de mancare din bucataria Vicenza, pe baza de cod uscat. Cel mai bun pe care l-am mancat a fost cumparat dintr-o rulota speciala din Milano, care insa isi schimba locatia de la o saptamana la alta. O gasesti atat pe ea, cat si programul ei saptamanal pe Facebook - are acelasi nume ca preparatul „I Bacala”. Pret: 5 euro pentru Bacala si cartofi prajiti.

4) Mancaruri stradale: Bab - Via San Marco, 34

Pun pariu ca ai auzit cu de sushi, dar de gimbab (bab, pe scurt) sau rulouri coreene ba. Acest preparat este asemanator cu sushi, in sensul ca ele contin orez si sunt invelite in alge, dar in loc de peste crud contin legume, carne si peste gatit. Proprietarii acestui restaurant prepara aceste mancaruri stradale personal. El se afla langa Brera - zona 1 (centrul istoric al orasului). Mergeti devreme ca se vand rapid. Pret: 9 euro, pentru 8 rulouri.

5) Mancaruri stradale: Biroccio - rulota alimentara

Risotto alla milanese… Fiecare portie de risotto este facuta proasptat, la cerere. Pret: 7 euro pentru risotto alla Milanese. La fel ca la I Bacala, Biroccio este o rulota alimentara din Milano, care isi schimba locatia saptamanal. O gasiti tot pe Facebook, sub denumirea de Biroccio.

Rezerva acum!