INFORMARI PENTRU CALATORIE

Turcia: Top 3 oferte avantajoase, pentru a da startul lunii iulie

Top 3 oferte avantajoase, pentru a da startul verii in Turcia

Sezonul estival s-a deschis oficial cu cele mai tari oferte de vacanta in Turcia, taramul all inclusive, ce gazduieste resorturi moderne, plaje generoase si o sumedenie de obiective turistice. Daca nu ai inca planuri pentru aceasta vara, iata 3 destinatii turcesti de la Marea Egee pe care le poti descoperi alaturi de noi, si care beneficiaza acum de tarife avantajoase chiar si pentru seniori.

Bodrum, de la 223 euro     

Cu farmecul sau unic: combinatie intre traditiile turcesti si cele elene, Bodrum pare mai aproape de Grecia decat de patria mama. Orasul lui Herodot te intampina cu numeroase obiective istorice si naturale, astfel ca vacanta aici va fi una completa.

Daca esti dornic de relaxare la soare nu poti rata plajele cu nisip auriu din Gumbet, Turgutreis, Yalikavak sau Bitez, zone cosmopolite ce dispun de numeroase resorturi moderne, restaurante traditionale si magazine de suveniruri. Poti imbina momentele la plaja cu experientele culturale. Fa turul orasului incepand cu situl arheologic ce pastreaza ruinele fostului Mausoleu Halicarnas - una dintre cele 7 minuni ale lumii antice.

Continua cu zona centrului si a portului, unde domneste Castelul Sfantul Petru, o fortareata ridicata de catre Cavalerii Ospitalieri ce functioneaza astazi ca Muzeu de Arheologie Subacvatica. Un alt simbol al orasului este Amfiteatrul Antic, construit pe o colina cu vederi spre mare, in secolul al IV lea si extins apoi de catre romani, unde au loc si astazi o multime de evenimente culturale, piese de teatru si festivaluri muzicale.

Te poti inscrie aici pentru un sejur de 6 nopti cu autocarul in Bodrum.

bodrum
(Bodrum - Sursa foto: Shutterstock)

Kusadasi, de la 185 euro

Mai linistit si mai traditional decat Bodrum este orasul Kusadasi. Destinatia este preferata mai ales de catre familiile cu copii in cautare de relaxare, dar si de catre tinerii dinamici care vor sa descopere imprejurimile pline de splendoare ale locului. Kusadasi este o statiune ofertanta din mai multe puncte de vedere, in plus o poti descoperi foarte usor si in excursii optionale.

Dintre atractiile sale de renume se numara Caravanseraiul, un fel de fortareata otomana care a fost transformata intr-un hotel si restaurant, dar care inca aminteste de infloritoarea perioada otomana, cand a fost ridicat in jurul anului 1619. Din acest punct poti pleca spre Pigeon Island - asa numita Insula a Porumbeilor este legata de oras printr-un istm ingust. Aici se afla fosta cetate a bizantinilor care a fost luat cu asalt de catre piratii otomani, iar mai tarziu parasita si „populata” de porumbei de unde si numele sau.

Printre plajele de top ale orasului Kusadasi se numara Ladies Beach, o fasie ingusta de nisip alb, brodata de o linie deasa de palmieri, Long Beach, un paradis intins pe 6 km, dar si Silver Sand Beach, celebra pentru nisipul argintiu scaldat de apele cristaline ale Marii Egee.

Te poti inscrie aici pentru un sejur de 6 nopti cu autocarul in Kusadasi.

kusadasi
(Kusadasi - Sursa foto: Shutterstock)

Marmaris, de la 225 euro

Considerat a fi „cel mai european” dintre orasele turcesti, Marmaris nu poate fi ratat in aceasta vara mai ales daca esti pasionat de sporturi nautice. Portul sau natural, cel mai mare din Turcia, este gazda a numeroase festivaluri: de yachting, parasailing, surfing sau windsurfing. In plus, plajele sale sunt unele dintre cele mai spectaculoase din Marea Egee, compuse din prundis si umbrite de paduri dese de pini.

Printre atractiile pe care nu le poti rata in Marmaris, mai ales daca vrei sa combini sportul cu vizitele culturale, se numara Castelul medieval, o structura imbunatatita sub comanda lui Soliman Magnificul, ce gazduieste numeroase sali de expozitii cu profil etnologic si arheologic. Pentru relaxare merita sa petreci cateva ore la Baile Turcesti, construite in timpurile otomanilor, ce dispun de hammam, piscine, jacuzzi si zone pentru masaje.

Plaja de top a orasului Marmaris este celebra Icmeler Beach, una dintre cele mai frumoase din Turcia ce ocupa 6 km de coasta. Fasia este compusa din nisip fin, auriu, arcuindu-se in jurul unui golf cu ape de mici adancimi si cristaline, iar imprejurimile sunt extrem de pitoresti: cu dealuri luxuriante, gradini de iasomie si maslini salbatici.

Te poti inscrie aici pentru un sejur de 6 nopti cu autocarul in Marmaris.

marmaris
(Marmaris - Sursa foto: Shutterstock)

Rezerva acum!