Unde si ce mancam in Alanya, Antalya

O vacanta in Alanya, Antalya, poate fi o aventura, o totala relaxare sau un rasfat culinar, de care vei vrea sa te bucuri si acasa. Fiind o destinatie de vacanta recunoscuta pentru frumusetile naturale si preturile mici, Alanya se aglomereaza vara cu familii, cupluri si copii dornici sa experimenteze gusturi si distractii turcesti. Primul gand: unde mancam traditional? Iata cateva sfaturi ale localnicilor si parerea mai multor turisti, care si-au petrecut vacanta in Alanya. Vei fi surprins nu doar pentru varietatea gastronomiei turcesti regasite in Alanya, ci si pentru aromele mancarurilor gatite pe loc.

Eski Ev (Old House) este o afacere de familie, un local aflat intr-o casa veche de aproape 200 de ani, considerata astazi monument istoric. Eski Ev nu are un meniu prestabilit, dar are o varietate uimitoare de mancaruri, pe care sa le testezi la pranz sau la cina. Daca esti gurmand, atunci acesta este localul pe care sa-l incerci prima oara. In gasesti pe Saray Mah. Damlatas Cad. nr 44.

Iskele Sofrasi este un restaurant autentic turcesc, cu bucatar turc, situat in portul Alanyei. Iskele Sofrasi este administrat de familia Oz, iar meniul include 70 de tipuri de Meze, inclusiv „ezmesi girit”, un amestec aromat de Feta, nuci si ulei de masline. Ajuns aici, ai de ales intre o varietate de carnuri pe gratar, o multime de fructe de mare si cateva optiuni pentru vegetarieni si mancatori de paste.

Kofte D Kofte este un restaurant renumit, de tip boutique, aflat chiar la baza dealului ce duce spre castelul Alanya. De obicei, aici se opresc turistii inainte sau dupa o vizita la cetate. Este deschis non stop si il zaresti de la distanta datorita semnului galben-si-rosu stralucitor, pus la intrare. Cat despre mancaruri, vei descoperi combinatii generoase de carne, oraz si salata. Trebuie sa incerci macar una dintre omlete.

Koyum Gaziantep Baspinar. Acest restaurant este una dintre cele mai bune alegeri pentru o masa traditional turceasca. Se afla in centrul orasului Alanya si meniul sau contine mancaruri gatite dupa retete din orasul estic Gaziantep. Incearca kebabi patlican (kebab invelit in coaja de vinete) si sarmasi beyti (chiftele picante, impachetate in lipie). Sigur vei vrea si o a doua portie.

Ottoman House. Restaurantul se afla intr-o cladire construita din piatra veche, de peste 100 de ani, si este inconjurat de gradini luxuriante. Incearca Begendili Tas kebab, o combinatie traditional otomana de „sauteed miel” si vinete piure. De asemenea, mananca si fructe la mare la gratar! Ca pont, joi si duminica noapte se organizeaza gratare all-you-can-eat. Adresa: Damlatas Caddesi, nr 31.
Gina Rotaru

Rezerva acum!