×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta in Maroc? 5 locuri „must see” toamna aceasta

Vacanta in Maroc in mijloc de toamna? Ai facut alegerea perfecta. Maroc este o tara superba, mai ales in culorile caramizii ale sezonului, cu bijuterii ale caror influente de vor topi inca de la prima vedere. Aici vei gasi destinatii tipice mediteraneene, cu multe detalii africane, dar preturi mult mai rezonabile decat in multe locuri europene. Cu toate acestea, nu te opri la shopping. Stim ca Maroc este recunoscut pentru frumusetea si unicitatea produseloc traditonale comercializate. Insa tara are si o multime de locuri mai putin stiute, pe care merita sa le vizitezi. Iata cateva dintre ele:

Vacanta in Maroc: Menknes

Situat in nordul Marocului, Meknes este o medina din secolul al IX-lea, inconjurata de un oras din secolul al XXI-lea. Una dintre marile capitale ale Marocului, Menknes inca mai are cateva situri istorice mari: Mausoleul lui Moulay Ismail, Bab Mansour (una dintre cele mai bine conservate porti din intregul Maroc), Muzeul Dar Jamai (cu exponate fascinante), iar la doar o ora de Volubilis se afla un set fascinant de ruine romane. Medina Meknes (definita ca „vechiul cartier arab al unui oras din Africa de Nord”) iti ofera o senzatie inedita a mersului printr-un labirint al lumii reale. In Medina Meknes vei descoperi  cultura unica a Marocului. Orasul Meknes reprezinta prima oprire in descoperirea culturii si a vietii cotidiene marocane.

Vacanta in Maroc: Fez

Orasul vechi Fez este o atractie coplesitoare. Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, care masoara 2.4 kilometri patrati, este unul dintre cele mai bine conservate orase vechi din lumea arabo-musulmana. Pare a fi cea mai mare zona urbana fara autovehicule din lume, un suflu de aer proaspat pentru pietoni. Fez Medina este unul dintre cele mai complexe labirinturi din lume, cu comori arhitecturale pe fiecare alee mica laterala. Oamenii se ratacesc aici (de multe ori!). Dar, din fericire, exista intotdeauna o localitate la indemana de unde sa obtii indrumari spre situl turistic sau spre hotel.

Vacanta in Maroc: Merzouga

Posibil sa nici nu fi auzit de aceasta bijuterie marocana indepartata. Este satul de intrare intr-o experienta pe care nu o veti uita niciodata. O noapte in desertul Sahara: duna acoperita, nisipul in vant, desertul fara plante… exact ca-n filme. Este uluitor si cu siguranta merita calatoria spre acest colt indepartat al Marocului. Detaliile si intreaga calatorie poate fi organizata de compania Kasbah Mohayut. Mohayut are tot ce ai nevoie pentru o experienta de neuitat in Sahara, inclusiv propriul camping in desert si plimbari nocturne cu camila. Odata ajuns in desert, vei vedea cel mai uimitor apus de soare. Vei auzi muzica autentica berbera si vei trai o sarbatoare de arome, de la tajine.

Vacanta in Maroc: Ouarzazate

Te-ai intrebat vreodata unde se afla imaginile alea perfecte din desert, pe care le tot vezi in filmele de la Hollywood? Paseste in tinutul Ouarzazate. Maroc este o tara primitoare cu regizorii de la Hollywood inca din anii '60, iar orasul Ouarzazate a fost in centrul tuturor. De aici poti merge in excursii spre locuri cu istorie, care sa-ti arate: Cleopatra, Regatul Cerului, Sahara, Lawrence of Arabia si chiar peisaje din Game of Thrones. Daca insa filmele nu sunt stilul tau, satele din sudul orasului Ouarzazate ofera o multime de alte activitati din ceramica marocana autentica, unde sa descoperi istoria „Kasbah”.

Vacanta in Maroc: Marrakech

Nicio vacanta in Maroc nu este completa fara a vedea orasul in inima turismului marocan. Marrakech detine sufletul modern al Marocului, cele mai interesante muzee si cea mai fierbinte medina. Piata principala - Jemaa el-Fnaa (adunarea celor care au pacatuit) - este un sit al UNESCO care trebuie vazut. Iar daca aceste cinci sugestii nu sunt suficiente (si sigur ca nu vor fi), fa-ti timp sa explorezi orasele Essaouira, Rabat, Tanger, Agadir si Tetouan. Toate au stiluri unice, care merita vazute intr-o vacanta in Maroc.

Rezerva acum!