×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacanta in Nessebar: Tips & tricks

O vacanta in Nessebar reusita inseamna relaxare, shopping, explorare si, bineinteles, restaurante traditionale bune. Statiunea bulgareasca de litoral este apreciata pentru istoria si arhitectura sa aparte, precum si pentru vinurile si specialitatile pescaresti regasite aici. Este locul in care sa te destinzi, in care sa-ti petreci vacanta romantica sau sa te distrezi cu copiii. Insa, pentru un sejur cat se poate de linistit, ti-am pregatit cateva tips&tricks despre Nessebar, care sa-ti ofere cat mai multa relaxare. Enjoy!

1. Principala moneda cu care poti plati pentru suveniruri sau diferite servicii din oras este cea locala. Schimbul valutar se face doar in bancile locale sau la birourile private specializate. Supermarketurile mari, centrele comerciale, restaurantele si hoteluriler accepta plata cu carduri de credit internationale, printre care Cirrus, JCB, Maestro, Visa, American Express si MasterCard.

2. Bancile si alte institutii guvernamentale au program intre 8:30 si15:00 - 16:00. Toate sucursalele bancare au un bancomat care functioneaza 24/7, in caz sa ai ramas fara lichiditati.Insa, inainte de orice retragere, fii atenta ca bancomatul sa iti specifice pe ecran taxa perceputa pentru aceasta. Fii atent. Taxele ar putea fi destul de mari.

3. Cel mai bun sezon pentru pentru o vacanta in Nesebar este considerat a fi intre lunile aprilie - iunie, insa vremea este destul de favorabila si in septembrie si in prima parte a lunii octombrie. Cele mai aglomerate luni ale anului, pe care mai toti turistii le aleg, sunt iulie si august. Poti opta si tu pentru ele daca suporti bine caldura. Daca nu, incearca celelalte luni, cand apa marii este in continuare suficient de calda pentru inot, iar soarele este destul de puternic cat sa-ti ofere un bronz de calitate.

4. Orice alte pasiuni ai, nu rata clasica plimbare prin centrul istoric al orasului. Este de preferat sa vizitezi toate obiectivele turistice si repere ale destinatiei pe jos, acestea aflandu-se unul in apropierea altuia. Transportul optim pentru explorarea orasului si a suburbiilor sale este autobuzul. Costul unul bilet spre cea mai apropiata statiune - Sunny Beach - este de aproximativ un euro.

5. Taxiurile in Nesebar este destul de ieftine. Cel mai profitabil mod de a explora orasul este sa te urci intr-un taxi al unei companii mari. Este de preferat sa comanzi sau sa te urci in una care are numele companiei si numarul d etelefon scrise pe caroserie. In caz contrar, risti sa fi pacalit la costul final al plimbarii. Ai grija sa folosesti doar serviciile de taxi ale unei societati autorizate.

6. Pentru inchirierea unei masini ai nevoie de un set standard de documente, inclusiv pasaport, asigurare si de permis de conducere international. Costul inchirierii unei masini variaza in functie de marca, model si de numarul de zile pentru care vrei sa o inchiriezi. Cea mai scumpa varianta este inchirierea unui autorurism pentru o zi, care porneste de la 23 de euro.

Rezerva acum!