×

Mega Sale!

Ultimele înscrieri pentru circuitele de Paște.

Vezi ofertele
INFORMARI PENTRU CALATORIE

Vacantele low cost - afectate de atentatul de la Istanbul

Comerciantii sustin ca vacantele low cost in Turcia vor fi puternic afectate ca urmare a atentatului cu bomba din Istanbul, care a costat viata a cel putin 10 persoane, printre care si cativa turisti.

Autoritatile Turciei au retinut trei cetateni rusi, suspectati de legaturi cu statul islamic in urma atentatului sinucigas cu bomba. Politia a confiscat deasemenea documente si CD-uri in timpul perchezitionarii locuintelor suspectilor, a declarat Dogan News.

Pana in prezent, Ministerul Afacerilor Externe si-a mentinut pozitia cu privire la calatoriile catre Turcia. Acesta recomanda  impotriva tuturor calatoriilor in apropierea granitei cu Siria (la mai putin de 10 km).

Deoarece luna ianuarie face parte din extrasezon in Turcia, foarte putini touroperatori au avut turisti in Istanbul la momentul exploziei, in apropierea Moscheei Albastre. Majoritatea strainilor raniti au fost din Germania si Norvegia.

„Desi suntem devastati de atac, cel putin momentul acestuia a fost o alinare” declara Zekiye Yucel, fondator si director de management laThe Discovery Collection, „dar va avea un impact foarte mare asupra rezervarilor, cel putin la inceput.”

„Hotelurile de doua si trei stele vor resimti acest lucru cel mai mult”.

„Turistii se simt cel mai in siguranta in hotelurile de top, probabil si datorita faptului ca oamenii care stau in astfel de hoteluri sunt cei mai obisnuiti sa calatoreasca” a declarat Ted Wake, director de management la Kirker Holidays. Acesta a adaugat si ca unii clienti „vor fi mai hotarati ca niciodata” sa viziteze Istanbulul in urma atacului.

Wake spune ca hotelurile de top se vor folosi de preturi pentru a atrage turistii inapoi. „Nu exista nici o indoiala, in primavara preturile vor fi foarte convenabile pentru categoria de 5 stele.” „Speranta noastra este ca, in termen de o luna, vom putea dezvolta piata de primavara in Turcia.”

„Atmosfera din Istambul acum este una de durere, dar localnicii sunt determinati sa continue si sa incurajeze turistii sa revina.”

In urma atacului, biroului de turism din Turcia i s-a cerut sa participe mai activ la promovarea destinatiilor catre turistii britanici. Yucel spune ca turismul britanic spre aceasta destinatie era deja scazut, chiar dinaintea atentatului sinucigas din Istanbul.

A adaugat: „Nu cred ca biroul de turism a facut destul pana acum pentru a incuraja britanicii sa viziteze Turcia. Trebuie sa contribuie mai mult, pentru a consolida mesajul ca tara este una sigura pentru vacante si calatorii.”

„Turcia nu s-a descurcat foarte bine din punct de vedere turistic inca de la evenimentele din Ankara (cand atacatorii sinucigasi au omorat 103 oameni) si din cauza evenimentelor din Tunisia, insa aproape am crezut ca lucrurile incep sa isi revina pana la acest atac. Asta va afecta lucrurile.”

Kames McKay de la Westminster Classic Tours a declarat: „Din fericire, nu avem clienti in Turcia chiar acum, dar acolo sunt o multime de furnizori fantastici, colegi si prieteni ale caror vieti vor fi ingreunate din cauza acestor evenimente triste”.


Rezerva acum!