FLEXIBILITATE SI SIGURANTA COVID-19

Circuite Romania
Circuit Bogatia naturala si spirituala a Baniei 2021 - 2022

Itinerariu: Ocnele Mari - Polovragi - Cheile Oltetului - Horezu - Maldaresti - Rezervatia Trovantilor - Manastirile Arnota si Bistrita - Defileul Bistritei - Targu-Jiu - Hobita - Tismana - Craiova
Date plecare: 07.07.2021, 02.08.2021, 30.08.2021, 22.09.2021, 16.05.2022, 13.06.2022, 06.07.2022, 01.08.2022, 29.08.2022, 21.09.2022
Circuit cu autocarul, 5 zile
Tarif: 899 809 Lei/persoana
Poti achita si prin tichete de vacanta.
Reducere de 10% pentru toate plecarile!
Oferta valabila pana la 31 iulie, in limita locurilor disponibile.

Program

Ziua 1: Bucuresti - Stefanesti - Ocnele Mari - Valea Balceasca - Polovraci (aprox. 270 km)

Ora 05:30 intalnire cu reprezentantul agentiei si imbarcare din Bucuresti - Calea Grivitei - Muzeul CFR.
Ora 06:00 plecare pe traseul Bucuresti - Pitesti - Rm.Valcea - Polovraci. Vom face prima oprire in Stefanesti, la Vila Florica, casa in care a locuit familia Bratianu, nume cu rezonanta in istoria Romaniei. Facem apoi un popas la Salina Ocnele Mari,admirand fostele galerii romane. Pe traseul nostru vom mai vizita Manastirea Surpatele si Biserica Dintr-un Lemn, o bisericuta construita de un calugar din trunchiul unui singur stejar. Ultima vizita o vom face la conacul familiei lui Nicolae Balcescu din satul Valea Balceasca. Cazarea pentru 4 nopti, cu mic dejun si cina, o vom face la o pensiune confortabila de 3* din zona.

Ziua 2: Polovragi - Cheile Oltetului - Horezu - Maldaresti (aprox. 60 km)

Mic dejun. In cursul diminetii vom explora spectaculoasele Chei ale Oltetului, manastirea si pestera Polovragi. Pornim apoi spre Manastirea Hurezi, complex monahal construit de Constantin Brancoveanu in secolul al XVII-lea, aflat pe lista Patrimoniului UNESCO. Nu foarte departe, la Maldaresti, vom vizita doua conace fortificate - Greceanu si Duca. Cazarea pentru a doua noapte la aceeasi pensiune.

Ziua 3: Polovraci- Rezervatia Naturala Costesti - Arnota - Defileul Bistrita - Olari (80 km)

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita la Rezervatia Naturala a Trovantilor din Costesti, o rezervatie unica in Europa, pentru a descoperi pietrele vii si misterul lor. Apoi la Manastirea Bistrita vom admira picturile interioare executate de Gheorghe Tatarescu,. In satul Olari vom gasi familii de ceramisti autentici, care au pus acest mestesug pe harta UNESCO a patrimoniului cultural imaterial, oameni bucurosi sa isi prezinte atelierul si mestesugul. De aici putem aduce acasa ceramica originala de Horezu. Cazarea si pentru aceasta noapte la aceeasi pensiune rezervata.

Ziua 4: Polovraci - Targu-Jiu - Hobita - Tismana (aprox. 183 km)

Mic dejun.Timp liber la dispozitie sau excursie optionala de o zi, organizata pentru a descoperi capodoperele unuia dintre cei mai mari artisti ai lumii, sculptorul Constantin Brancusi, de la Tg.Jiu si a locurilor copilariei sale de la Hobita. In apropiere de Targu-Jiu vom vizita una dintre cele mai importante si vechi manastiri din Oltenia, Manastirea Tismana. Ultima noapte a circuitului nostru o vom petrece la aceeasi pensiune unde am fost cazati.

Ziua 5: Polovraci - Craiova - Bucuresti (aprox. 370 km)

Dupa servirea micului dejun ne vom indrepta spre Craiova,capitala Baniei. Odata ajunsi aici vom face o plimbare prin centrul istoric si Parcul Romanescu, o exceptionala realizare a unor arhitecti peisagisti francezi (1901-1903). Admiram lacul, gradina zoologica si primul pod suspendat pe cabluri din Europa. Intorcere in Bucuresti spre sfarsitul zilei.

Informatii utile

• Documente necesare calatoriei: Carte de Identitate sau Pasaport valabile
• Informatii si documente pentru viza turistica: Pasaport valabil.
• Conditiile de calatorie pentru minori le puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii)
• Pentru alte Conditii de calatorie in contextul actual COVID-19: va recomandam sa va informati de pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions (daca trebuie test PCR sau nu, orice alta informatie importanta).
• Informatii despre posibilitati de efectuare TEST PCR COVID-19 puteti gasi pe site-ul nostru: (vezi detalii).
• Asigurarile storno si cele medicale nu sunt obligatorii dar sunt recomandate, detalii; (vezi detalii)
• Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• Cazare in regim PARTAJ: Persoanele care calatoresc singure si nu doresc sa achite suplimentul pentru camera single, pot rezerva in regim partaj, urmand a fi cazate cu una sau doua persoane participante, de acelasi sex, intr-o camera dubla/tripla, in functie de inscrisi. In situatia in care partajul nu se inchide, turistii nu vor achita suplimentul de single. Eventuale neintelegeri intre solicitantii de partaj, nu sunt imputabile agentiei.
• In anumite destinatii, se solicita taxe turistice de oras/statiune/hotel, tarife informative gasiti la: (vezi detalii)
• Informarea de plecare care va contine numele hotelurilor confirmate, locul de imbarcare, ora plecarii, numerele de telefon ale ghizilor se vor comunica cu 48 h inainte de plecare, prin e-mail, sms sau telefonic.

Tarife

Data plecare Tarif
07.07.2021 899 809 Lei
02.08.2021 899 809 Lei
30.08.2021 899 809 Lei
22.09.2021 899 809 Lei
16.05.2022 899 Lei
13.06.2022 899 Lei
06.07.2022 899 Lei
01.08.2022 899 Lei
29.08.2022 899 Lei
21.09.2022 899 Lei

Suplimente, reduceri

Camera Single - 1198 lei, A 3-a persoana in camera - 899 lei;
Tarif copil sub 12 ani in camera cu ambii parinti(fara pat suplimentar) - 245 lei.
 
• Plata avans 30% la inscriere;
• Plata integrala cu pana la 21 zile inainte de plecare.

Servicii incluse

• transport autocar/microbuz modern, climatizat;
• 4 nopti cazare cu mic dejun si cina(fara bauturi) la pensiune 3*;
• ghid insotitor.

Nu sunt incluse

• intrarile la obiectivele turistice;
• excursiile optionale.

Excursii optionale

Pe urmele lui Brancusi
20 euro/ persoana
Constantin Brancusi a fost cel mai mare sculptor roman si una dintre cele mai influente personalitati ale artei moderne, din perioada interbelica. O parte din operele sale de arta, chiar daca create la Paris, au fost expuse in Romania. Cele mai cunoscute dintre acestea sunt Coloana Infinitului, Masa Tacerii si Poarta Sarutului, toate expuse in aer liber, in Targu Jiu. Aceste trei elemente sunt amplasate la aproximativ intr-o linie dreapta, denumita Calea Eroilor, cu o lungime de aproximativ 1,5 km in linie dreapta. Aceste elemente unice in lume se gasesc in cadrul a doua parcuri, Parcul Central, amplasat pe malul Jiului si Parcul Coloanei Fara Sfarstit. Targul Jiu a reprezentat un important centru de formare pentru sculptor, el fiind nascut in satul Hobita, la numai 25 de km de oras. In prezent in localitatea Hobita se gaseste casa memoriala Constantin Brancusi, locul unde s-a nascut si si-a petrecut primii ani, marele sculptor. Casa a fost conservata in mare parte inca din acea perioada, exceptie facand acoperisul. Aici puteti si sa luati contact cu viata traditional romaneasca de la finalul secolului al XIX-lea in Romania.
Manastirea Tismana este cel mai vechi asezamant monahal inca functional din Tara Romaneasca. Aceasta se gaseste le 36 de km de Targu Jiu, pe valea Tismanei. Biserica manastirii dateaza din secolul al XIV-lea si a fost ctitorita de Sfantul Nicodim, un calugar de vita nobiliara. Cladirea a fost distrusa si reconstruita pe parcursul timpului de mai multe ori, iar biserica actuala dateaza din 1855. Manastirea Tismana are o atmosfera misterioasa si maiestoasa si va ofera peisaje unice cu muntii din jur.

Galerie foto

Rezerva acum!